18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Borg
    Info: Még ma kijön a 6104es Catalyst driver!!!
    www.driverheaven.net
    és ide is kiteszem majd, ha beválik (mert nem teszteltet nem rakok ki azért..) http://cwx.ini.hu
  • Borg
    my radeon8500 @ 300/300

zsir stabil, és egyetlen artifact nélkül.

3Dmark2001SE: 7650.
  • Borg
    radeonator 2.0a megy win9X alatt is, igaz a cataclystet már nem támogatja (vagy még?)

Amúgy r3dtweak ha nincs hatással akkor rossza a driverpathja a registryben, faqjában le van irva, hogy kell orvosolni!
  • Borg
    ez ok, de a tear free swapet nézted már?
  • Borg
    http://cwx.ini.hu
    Ide is kitettem a radeon cataclyst 6094-et, az ujonnan nyilt driverek részlegbe..
  • Borg
    Igy van, vsyncel szebb lenne a kép. Ha nem ATIról lenne szó:)
    Itt ugyanis van egy kis opció, amit ugy tolnak hogy "tear free swapping" ha ezt bekapcsolod tweakerben, akkor jelentősen csökken a "gányolás". Igy elviselhetőbb sokkal.

Amúgy nekem 1024ben 110Hz-en megy a monitor, ha benyomom a vsyncet, akkor a gamát 110FPSre kényszeriti, ezt pedig nemsok játék tolja ki stabilan (egy se), eredmény: szaggatás. De javitsatok ki ha nem igy van..
  • MiQ
    Tweakerrel.
  • MiQ
    Nem igaz! Lentebb már leírtam hogyan is lehet beazonosítani, hogy milyen kártyád van.
  • MiQ
    Mit akarsz? Játékokat? Akkor a dobozos, ha csak a kártyát, akkor elég az OEM (a driver CD-t megkapod így is).
    Ha van tapasztalatod bios írásban, akkor egy LE kártyából lazán csinálhatsz teljes értékû radeont.
    A 128 MB nem árt. Ha tudsz venni eredeti radeont, akkor azt vegyél, különben Gigabyte, vagy Powermagic. Mind két cég gyárt retail és LE verziót.
    Tapasztalataim alapján a LELE (230/230) kártyákon nem a szokásos 3,6 ns-os ramok, hanem 3,3 ns-os ramok vannak (ez alapból mehet 600 MHz DDR). Azért 600 MHz-hoz nem árt extra memhûtés (azt BORG-nál találsz)!
  • MiQ
    Keress egy boltot, ahol vállalják hogy csinálnak neked egy s-video/RCA átalakítót. Ezt kb 250–500 Ft körül szokták összehegeszteni. Utána PAL (a belgát válaszd) módban jó lesz.
  • Borg
    16x Aniso / 2-es Truform level / 1024x768x32 / vsync nélkül
  • Borg
    Most nyomtam egy óra CSt, meg utána Tribes2t, nem fagyott egyet se. Gondolom csak valami helyi problémája volt délután...
    Tribes2-ben mintha jobban menne az uj driver, viszont CS 1.5ben akkora parasztvakitás, hogy "FPS fixed on some ATI cards", ugyanugy lemegy 75FPS köré néha... És CSből való kilépés után továbbra is befeketednek néha a winXP balloonTIPjei... apró problémák, de azért valahol volt bennem egy apró remény, hogy fixeltek valamit az új driverben...
    Amúgy királyul megy minden.
  • MiQ
    Ja! A „pecset” a hwhunpage oldalról szedd le!
    A bios/driver hírekben van.
  • MiQ
    A Catalyst-hoz kijött egy patch. A GTA3 és a Catalyst bajait orvosolja. Nem hinném hogy a biossal baj lenne, mert eddig senki nem panaszkodott (köztük én sem).
  • Borg
    Épp most halt le a CS1.5 ... elötte meg GTA3 is. Ugy fél óra gém után kimerevedik a kép.
    Na most akkor radeon driver, a BIOS vagy mi a tököm a gond?
    Remélem nem csinál ezekből rendszert..

Nemtok mást amugy r3d helyett, csak ez ismeri teljesen a cataclystet.
  • MiQ
    Szivesen.

Figyusz BORG! Nekem sem teccik a rage3d twk, de a másik (radeonator) nálam nem tartja meg a beállításokat. Tudsz esetleg tanácsot adni?
  • Borg
    Flasheltem a radeonom, 275ösre, minden fasza, megy hiba nélkül 275/275ön:) (PAL) Feljebb nem próbáltam még, ráér az. Thx MIQ.
    Feltettem a rage3d tweak 3.4a-t meg az uj cataclystet is, és minden megy szépen (kivéve GTA3, amiben több lett az FPS ugyan, de több a textura hiba).

Ez a rage3d tweak ugy hányás ahogy van, undorito a felülete is, áttekinhetetlen, stb. De pozitiv, hogy müködö restartmentes refresh rate fixe, és O/Cje van. Többi beállitást még nem sikeredett összehoznom benne jóra, igy a 3dmark2001SE is "csak" 7400at csinált, ugy hogy ati driver füleken minden qualityre van téve.
  • vrob98
    rage3d.com-ot kell nezni hetente egyszer, majd ok megtalaljak a nepnek ami kell :)
  • vrob98
    kijott patch hozza
    http://www.ati.com/support/infobase/4046.html
  • MiQ
    Én több féle kártyán különbözõ tuningbeállításokkal próbáltam, és a nagy egészbõl következtettem. Persze nem a GF3TI200-at hasonlítottam össze a GF4MX-el, meg az R8500-al, meg a GF ...
  • MiQ
    Levélben elküldtem. Ha többeknek is szüksége lenne rá, akkor kirakom ftp-re.
  • Borg
    Na csá all.
    Most jöttem haza, 1000km autofahren áll mögöttem, meg dobrodoslik hegyei (akármit is jelentsen ez hrvatskiéknál.)

Valaki nem akarja összefoglalni mi történt emlitésreméltó az utóbbi 2 hétben, ha volt ilyen?:))

Amúgy MIQ azt a BIOS cuccot feldobhatnád a http://cwx.ini.hu magyar fileexchangeére, mert a héten én is tervezem a biosolást...
    kösz
  • MiQ
    A Catalyst 2-re gondoltok? Az ATI oldalán egy angy reklámmal hirdetik?
  • MiQ
    Elõször is gartula az „új retail” kártyádhoz!
    Másodszor; ne feledd hogy a 3Dmark2001 nem lineárisan méri a teljesítményt, így a +500 pont szerintem jelentõs teljesítménytöbletet takar. Ahogy megjegyezted a nature tesztnél észre is vetted a +-t. A vertex shader és a fillrate is jelentõssen megugrik.
    Van egy olyan érzésem hogy a Radeon8500 nagyobb terljesítményt ad le ha a core/mem clock szinkronban van. Például: 275/275-ön szinte azonos teljesítményt mutat, mint 300/265-ön. Ha elkészülnek a mem hûtõbordáim, akkor felhúzom a kártyát 300/300-ra (ddr 600), és akkor újra mérek.
    Kik mondják hogy a 8500 alig reagál a tuningra? Egy 230/230-as kártyától 300/300 nem is olyan rossz, nem?
  • Spenser
    Helloka most mijjen ATI 8500 kartyat erdemes venni???????
  • MiQ
    Feketekéz (#824) volt aki megosztotta velem azt a bizonyos retail biost.
    Kösznöm neki újra!
  • MiQ
    ... de a legbiztosabb azonosítás az alább említett címen megtalálható.
  • Anee
    kártya tetején 2001 ATi Technologies.... csík emelett hátulján a garancia felnyomva a nyákra.S mindez zöld nyákon
  • MiQ
    Megvan!!!!!
    http://prohardver.hu/ph_hir.php?id=1071
    A fenti címen metalálod az óhajtott infót

Én egy eredeti retail (275/275) biost kunyiztam egy itteni kollégától, Õ is ezt írta bele az LELE (230/230) kártyájába, utána simán ment 275/275-ön; nálam is ugyanezt az eredményt hozta.

Ha kell a bios jelezd és küldöm.
  • MiQ
    Itt vagyok, csak keresem a választ „amugy honnan tudom 1000 szazalekosan hogy bult by ati -e?” erre.
  • MiQ
    Most el megyek egy kicsit a haverokkal, de olyan 10–11 között visszaérek, akkor megnézem mit írtál.
    Szia
  • MiQ
    Van kedved/lehetõséged megmérni, hogy a ram illetve a core hány voltot kap?
    Lehet hogy egy sima bios cserével megúszhatod a dolgot.
  • MiQ
    ... és built by ATI vagy powered by ATI?
  • MiQ
    A mem 245 vagy a core?
    Hány nanosec-es ramok vannak rajta?
  • Anee
    nagyobb órajel,nagyobb mem adatátvitel kb 5% növekedés
  • Bilux
    Meg én de az új driverrel nem megy!
  • MiQ
    Sajnos a Radeonator-ral én sem jutottam dûlõre. Nekem a húzott órajelet mindig visszaállította az alapértékre. Én most a Rage3D Tweak-et használom, és azóta minden OK!
    Igazából BORG tudna neked tanácsot adni; Õ használja a Radeonator-t.
  • MiQ
    Asszem jók mindegyikhez, de az ATI oldalán erre is kitérnek.
  • MiQ
    Hááát az ATI weblapján megtalálod!
  • nyunyu
    Catalyst driver+ uj R3Dtweak. Tokeletes, minden felbontas pont annyin megy, mint amit beallitok, akar OpenGL, akar D3D, akar desktop ;)

Nem tudom, megy-e rendesen a TV kimenet, mivel nekem meg egy regi Radeon LE-m van...