Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy is van ez a tvout dolog? nekem is elegge nincsenek szinek, neztem 2 kabellel, 2 tv-n, de nem birom beallitani normalisan (W98)
LYONESS - Your Cashback Company
monduk a radeonnak smooth font nélkül olyan a képe mint GTSnek smooth fontsal😊
Szóval ez meg nem nagyon idegesit.
Csak az idegesit, ha valaki a tényeken túlmenően isteniti a kártyát.
Szóval ez meg nem nagyon idegesit.
Csak az idegesit, ha valaki a tényeken túlmenően isteniti a kártyát.
Én utóbbi mellett voksolnék, mert pl haverom BX6rev2-es alaplapja nem tudott elég áramot adni a radeonnak, és folyton rezetelt.. szóval rizikós ilyen régebbi alaplapba.
Amúgy vrob ezt remélem te sem gondoltad komolyan, hogy térjel vissza win2kra😊
Azért röhej, hogy ATI nem képes a manapság legpopulárisabb oprencerre drivert irni...
Amúgymeg nem mondtam én hogy bármi problémám is lenne a kártyával, azon kivül hogy nem lehet stabil teljesitményt kipréselni belőle. Bugos programjaim (az XP smooth fontját kivéve) nincsenek.
Amúgy vrob ezt remélem te sem gondoltad komolyan, hogy térjel vissza win2kra😊
Azért röhej, hogy ATI nem képes a manapság legpopulárisabb oprencerre drivert irni...
Amúgymeg nem mondtam én hogy bármi problémám is lenne a kártyával, azon kivül hogy nem lehet stabil teljesitményt kipréselni belőle. Bugos programjaim (az XP smooth fontját kivéve) nincsenek.
Nalam csak az AvP2 bugos, minden mas tokeletesen megy. Ideje lenne mar "upgradelned" a winedet XProl 2Kra es te is boldog R8500 felhasznalo lehetnel 😊
AvP2re meg biztos van vmi beallitas hogy jo legyen, csak engem nem is erdekelt a dolog, mert meg sima Radeonon vegignyomtam.
AvP2re meg biztos van vmi beallitas hogy jo legyen, csak engem nem is erdekelt a dolog, mert meg sima Radeonon vegignyomtam.
Attól hogy a geforceok nem jobbak nála (midnenhol) attól még nem kell isteniteni a kártyát..
A kártya nem megy a driverei nélkül (vagy azzal sem...).
ERgo ha a driverei szarok, akkor lehet akármilyen kártya. Akkor most melyiket szidtam szerinted?
Anee azért majd mondj egykét pozitivumot radeon8500rol is, kiváncsian hallgatlak, miért éri meg jobban radeont venni 45ér, mint gef2TI-t 20ér.
Sokminden érv nincs, igaz, a gef3 mellett sem...
ERgo ha a driverei szarok, akkor lehet akármilyen kártya. Akkor most melyiket szidtam szerinted?
Anee azért majd mondj egykét pozitivumot radeon8500rol is, kiváncsian hallgatlak, miért éri meg jobban radeont venni 45ér, mint gef2TI-t 20ér.
Sokminden érv nincs, igaz, a gef3 mellett sem...
olcsó.
Az ingadozással sajna én is találkoztam. Jedi Knight 2-ben. A fura benne az, hogy néha teljesen jól megy, még akkor is amikor az egész pálya előttem van, vagy ha egy csomó ellenfél van körülöttem...
Ja és külső nézetben pedig teljesen símán megy..
Fene érti ezt...
De sok negatívum mellett vannak pozitívumai is Borg. Egyszer majd sorold már fel azokat is, ne csak a lehordásokat kelljen egész nap ebben a fórumban olvasnom.
Ja és külső nézetben pedig teljesen símán megy..
Fene érti ezt...
De sok negatívum mellett vannak pozitívumai is Borg. Egyszer majd sorold már fel azokat is, ne csak a lehordásokat kelljen egész nap ebben a fórumban olvasnom.

a balettpatkány
Érdekes Borg én a te általad említett összes buggal még sohasem találkoztam pdeig ugyanaz a driver kell sima radeonnak is....tehát csak xp alá szar a radeon az alapján meg badarság leírni
Ja és a legfontosabb, még OpenGLes FPS ingadozásgenerátor is van rajta! Hardveresen!
Nade a mókát hagyva, azért gef4re én sem cserélném le
Nade a mókát hagyva, azért gef4re én sem cserélném le

Pedig olyan sok szép ficsör van a radeonon (amiböl egyet egyet kikell kapcsolni mindig bizonyos programokhoz mert különben megzizzen az egész)
pl:
-lufiüzemmód
-csökött betûk ha a smooth edges be van kapcsolva
-SLOWVISION sokezer üzzemmódban,vagy mégsem
-enyhénbugos DVD gyorsitás
-enyhénbugos dual monitor support(,mer az jó)
-Sosemhasznált pixelshader 1.akárhány aminek hasznát talán 3év mulva látjuk
-néhány kártya még fekete fehér képet adó tvouttal is el van látva
-6 texturázóegység, aminek a teljesitményét majd talán 1 év mulva ki is használja valami
-twiker hozzá, amiben 500 kis pipát lehet betenni, mindre azt mondják csinál valamit, vagy mégsem..
-hardveres page flipping, közismertebb nevén fekete négyzetes lefagyásgenerátor
-végtageltüntetõ hierarchical Z
-teljesitmény csökkentö eljárások nagy mennyiségben
Tiszta fõnyeremény, nem értem mért tépik a szájukat egyesek

pl:
-lufiüzemmód
-csökött betûk ha a smooth edges be van kapcsolva
-SLOWVISION sokezer üzzemmódban,vagy mégsem
-enyhénbugos DVD gyorsitás
-enyhénbugos dual monitor support(,mer az jó)
-Sosemhasznált pixelshader 1.akárhány aminek hasznát talán 3év mulva látjuk
-néhány kártya még fekete fehér képet adó tvouttal is el van látva
-6 texturázóegység, aminek a teljesitményét majd talán 1 év mulva ki is használja valami
-twiker hozzá, amiben 500 kis pipát lehet betenni, mindre azt mondják csinál valamit, vagy mégsem..
-hardveres page flipping, közismertebb nevén fekete négyzetes lefagyásgenerátor
-végtageltüntetõ hierarchical Z
-teljesitmény csökkentö eljárások nagy mennyiségben
Tiszta fõnyeremény, nem értem mért tépik a szájukat egyesek

hát ha azt nézzük újonnan 40 ropiért be tom szerezni szóval 38 mivel használt...:-)
mi a fasznak GF4?nincs türelmed a radeonokhoz vagy mi?.......
mi a fasznak GF4?nincs türelmed a radeonokhoz vagy mi?.......
figy mindenki aki CSzik!
Kapcsoljátok az ATI driver opengl tabon a "hardware page flipping"et, és voila, nem fog visszadobni többet a desktopra egy fekete négyzettel, ha kibe lépegetsz szerverekről! (illetve quitnál is néha)
A megoldást épp a rage3d fórumán találtuk meg😊
Egyelőre nekem működik, nem csinálja, pedig 5-6x kibe lépegettem, eddig minden esetben fekete négyzet és a CS ujrainditása volt szükséges.
Remélem igy is marad, nem tér vissza a szokásához, bejön a feeling végre megoldani a radeon egy bugját a sok közül...
Kapcsoljátok az ATI driver opengl tabon a "hardware page flipping"et, és voila, nem fog visszadobni többet a desktopra egy fekete négyzettel, ha kibe lépegetsz szerverekről! (illetve quitnál is néha)
A megoldást épp a rage3d fórumán találtuk meg😊
Egyelőre nekem működik, nem csinálja, pedig 5-6x kibe lépegettem, eddig minden esetben fekete négyzet és a CS ujrainditása volt szükséges.
Remélem igy is marad, nem tér vissza a szokásához, bejön a feeling végre megoldani a radeon egy bugját a sok közül...
Egyébként meg most jött meg a Sanyi...
GeForce4 4400-ra fáj a fogam...
GeForce4 4400-ra fáj a fogam...
Hmmm... neron bácsi... itt rohadnak a söreid vazzeg amiket azért vettem, mert állítólag megvártál tegnap Te gecó
Jahh... dobozos, Powermagic Radeon... a stabilitásról annyit hogy 250/250 volt eredetileg, de 280-on is szépen megy. 285-ön észrevenni némi minimális beugró vonalakat. Ezért állítottam abszolút biztonságos reguláris 275/275-re. Teljesen korrekt.
Tegyetek ajánlatot.
Jahh... dobozos, Powermagic Radeon... a stabilitásról annyit hogy 250/250 volt eredetileg, de 280-on is szépen megy. 285-ön észrevenni némi minimális beugró vonalakat. Ezért állítottam abszolút biztonságos reguláris 275/275-re. Teljesen korrekt.
Tegyetek ajánlatot.
Engem is érdekelne a kártyád! Ez rendes dobozos Ati Radeon? eredetileg megy 275/275-n? Milyen árra gondoltál?
dobozos, vagy eredetileg milyen volt?
Eladnám ATI RADEON 8500 kártyeszemet penge 275/275 bios-al. Ki mit ajánl? (1 hónapos, van rá 11 hónap garó)
gigabyte is 230/230as... hiába a király hütés rajta.. meg a hercules is 230as ramokkal van
az hogy piros nyák az nem jelent semmit..
Ez ugyanaz mint a Gigabyte esetében...maga a rajtalévő kép ugyanaz mint az ATikon amin ott van az ATi tech felirat.....
mind1 arról a bordról kellene jópár infó szeretnék egy olyat szerkózni
Ez ugyanaz mint a Gigabyte esetében...maga a rajtalévő kép ugyanaz mint az ATikon amin ott van az ATi tech felirat.....
mind1 arról a bordról kellene jópár infó szeretnék egy olyat szerkózni
Már azt hittem csak én nem tudom tweakerből bekapcsolni az anis..-t.
be tudtam állitani végre CShez a max anisot..
kurva radeonatorban mint kideritettem semmi hatása nincs ha 0-ra vagy akár 128x-ra teszem.
Bementem ATI driverbe, opengl aztán ott 16x aniso.
Hát most kb marhamessze is tűélesek a textúrák😊 eddig meg már 3m-re is erősen mosodott..
kurva radeonatorban mint kideritettem semmi hatása nincs ha 0-ra vagy akár 128x-ra teszem.
Bementem ATI driverbe, opengl aztán ott 16x aniso.
Hát most kb marhamessze is tűélesek a textúrák😊 eddig meg már 3m-re is erősen mosodott..
Én nemtom, de a lényeg az, hogy szerintem a boltos sik hülye hozzá, mert nekem meg azt mondta a telefonba hogy 128asat csak megrendelésre hoznak, nincs nekik.
Ez ma délelött volt.
ERGO nem nézhette meg milyen ram van rajta.
Amúgy a most kijövö pm kártyák már nem atik, hanem piros nyákon csücsülnek. Főleg a 128as nem hiszem h már ati lenne...
Ez ma délelött volt.
ERGO nem nézhette meg milyen ram van rajta.
Amúgy a most kijövö pm kártyák már nem atik, hanem piros nyákon csücsülnek. Főleg a 128as nem hiszem h már ati lenne...
ezt látod nemtom, sosem használtam mást mióta megjelent az XP elsö bétája😊
meg, ha én jól láttam a radeonator csak Win xp-n megy...
a balettpatkány
Ez a powermagic kártyája, én ma kérdeztem rá, és azt mondták csak rendelésre van, szóval miböl gondlod hogy ilyen ramok vannak rajta?
És BGAs vajon a 128MB?
amúgy tweakernek a radeonator szerintem jóval többet tud mint a rage3d tweak, és áttekinthetőbb is. Más kérdés, hogy a r3dtweak O/C részébe én még nem is tudtam életet lehelni eddig soha, igaz, az e-változatot nem próbáltam még..
És BGAs vajon a 128MB?
amúgy tweakernek a radeonator szerintem jóval többet tud mint a rage3d tweak, és áttekinthetőbb is. Más kérdés, hogy a r3dtweak O/C részébe én még nem is tudtam életet lehelni eddig soha, igaz, az e-változatot nem próbáltam még..
Én ezt használom Rage3D Radeon Tweaker 3.1e
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/download/r3dtweak.exe
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/
http://www.rage3d.com/radeon/r3dtweak/download/r3dtweak.exe
És a powermagic jobb ennél?
Hát én mostantály fogok venni s PowerMagicnál alább nem fogom adni..
És igy néz ki kb:
Láthatóan már nem a jóöreg ATI style a kártya.. sőt, ennéll furább, kisebb kivitelű is van, a 64MBos 183Mhz-es..
Láthatóan már nem a jóöreg ATI style a kártya.. sőt, ennéll furább, kisebb kivitelű is van, a 64MBos 183Mhz-es..
jah, és az ára valahol 40e körül
Jah, egyébként nagyon vigyázzon mindenki, mert forgalomban van sapphiretech ati R8500LE 128MB, amin a ram 183on megy!!!!!! samsung 5ns, és BGA-ról szó sincs...
Szóval nem minden "best buy" ami olcsó....
Szóval nem minden "best buy" ami olcsó....
4ns ha 260Mhz-et kitol már hudejó.. szóval az szerintem csak LE lehet..legalábbis stabilan.. az extrabrutál nvidia-style hütés meg nem a ramokon szokott lenni általában
ma delutan raktam uj win-t, es a ragetweak megoldotta a dolgot. ez a kartya : KIRALY 😊
"a use*s nel van EXAIR radeon 8500 nem LE, 4 nanos ramokkal 39+fa"
Maradjunk annyiban, hogy ha 4ns ram van rajta, akkor 95% hogy ez LE és 250/250MHz-en megy ... bár ennyi erővel lehetne LELE (230) is.
A maradék 5%-ba meg belefér, hogy a hűtés miatt "túlhúzták" gyárilag a kártyát, bár nem hiszem.
De legalább jó árban van.
...
Nekem van tapasztalatom az Omega driverekkel, de én (hála istennek) nem XP-t használok, hanem W98-at.
Eddig nagyon bevált, jobban mint a "gyári" driverek az ATI-tól ...
Maradjunk annyiban, hogy ha 4ns ram van rajta, akkor 95% hogy ez LE és 250/250MHz-en megy ... bár ennyi erővel lehetne LELE (230) is.
A maradék 5%-ba meg belefér, hogy a hűtés miatt "túlhúzták" gyárilag a kártyát, bár nem hiszem.
De legalább jó árban van.
...
Nekem van tapasztalatom az Omega driverekkel, de én (hála istennek) nem XP-t használok, hanem W98-at.
Eddig nagyon bevált, jobban mint a "gyári" driverek az ATI-tól ...
Hát azért azt durva lenne állitani hogy nincsenek kiforrott driverei, mert vannak.
Csak az a tény, hogy a régebbi radeonra nem tesztelt gamákban meglehetősen tré a teljesitménye, kb gef2.
De az újabbakban viszont szárnyal, hátmégha az enginet tesztelték is radeonra (Sof2 Q3 engineja pl).
SZóval ha nem CSzel, akkor mindenképp jó választás a radeon8500, a jövöre, és a pénztárcádra nézve meg főleg. Csak arra vigyázz, gyanúsan olcsót ne vegyél, mert könnyen egy 230as LELEvel talélod szemben magad, ami ugyan nem szar, mert megy 275/250en nekem is, de azért mégis..
Amúgy MIQLAS igen, forrasztani kell.. de neked végülis mi a gondod a radeonoddal?
UnConnected: www.rage3d.com, forum, r8500 tech, fent van egy sticky topic a driver installhoz lépésenként. Ha azt követed, és az orosz radeon2.ru ról leszeded a ati refresh fix 0.996b változatát, gondod nem lehet. Amúgy nyugodtan használd az új leaked 6071 (nem plut. vagy omega, azokkal nincs tapasztalatom) drivereket.
Csak az a tény, hogy a régebbi radeonra nem tesztelt gamákban meglehetősen tré a teljesitménye, kb gef2.
De az újabbakban viszont szárnyal, hátmégha az enginet tesztelték is radeonra (Sof2 Q3 engineja pl).
SZóval ha nem CSzel, akkor mindenképp jó választás a radeon8500, a jövöre, és a pénztárcádra nézve meg főleg. Csak arra vigyázz, gyanúsan olcsót ne vegyél, mert könnyen egy 230as LELEvel talélod szemben magad, ami ugyan nem szar, mert megy 275/250en nekem is, de azért mégis..
Amúgy MIQLAS igen, forrasztani kell.. de neked végülis mi a gondod a radeonoddal?
UnConnected: www.rage3d.com, forum, r8500 tech, fent van egy sticky topic a driver installhoz lépésenként. Ha azt követed, és az orosz radeon2.ru ról leszeded a ati refresh fix 0.996b változatát, gondod nem lehet. Amúgy nyugodtan használd az új leaked 6071 (nem plut. vagy omega, azokkal nincs tapasztalatom) drivereket.
Nincsenek rá kiforrot driverek, ha 3D-re gondolsz ... ellenben "picit" jobb a Tv-out része mint a Detonator driverben.
Jut eszembe. Kijöttek az új OMEGA és PLUTONIUM driverek!
Jut eszembe. Kijöttek az új OMEGA és PLUTONIUM driverek!
komolyan gondolkozom egy 8500 on.XP ala kene.Mik az altalanos tapasztalatok ,van kiforrott radeon driver ala.Ja es nem akarok CS ez ni!
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Ma lecsereltem egy Asus V8200 Ti200-at, Ati 8500LE-re. W98-at hasznalok, hiaba allitom 100 hz-re a monitort, 60 marad. Letoltottem ilyeneket : ATIRRFixer_0996.zip
R3DTweak_31e.zip
RadeonTweaker_1196.zip
RefreshLock_148.zip
UniTuner1.1.zip
Melyiket hasznaljam, es HOGYAN? Meg, melyik driverrel? Ha valaki raer, irja le lecci, mit is csinaljak, hogy szepen menjen.
R3DTweak_31e.zip
RadeonTweaker_1196.zip
RefreshLock_148.zip
UniTuner1.1.zip
Melyiket hasznaljam, es HOGYAN? Meg, melyik driverrel? Ha valaki raer, irja le lecci, mit is csinaljak, hogy szepen menjen.
koszi

Ez nem jelent semmit. T2 bétateszt is ilyen volt anno, mindenki hüledezett hogy milyen bika gép kell hozzá, aztán a véglegesre meg butitottak annyit, hogy átlagos gépen is jól megy. (csak 8500on nem......)
Pl. Morrowind 😞
A bétateszterek szerint R8500/GF3 és 1GHz+ procinál erőteljesen szaggat.
A bétateszterek szerint R8500/GF3 és 1GHz+ procinál erőteljesen szaggat.
Ezért szoktak elmebetegek még memória feszt is buzerálni a kártyán ... szvsz annyit nem ér a tuning.
Ez azért van mert a ramoknak megfelelö feszültségre is szükségük van, és több más dolog mellett ez az ami az LE változatokon alacsonyabb.
van egy radedit nevü progi az szolgál a bios állítására..
Egyéb részleteket mit leeht tudni a PMről? BGAs ramok vannak rajta, és nanosak? illetve frekvencia stb.. mert az ára elég jó..
És ez a demostudio hol van helyileg?
És ez a demostudio hol van helyileg?
"emberek bal jobb lába" ehhh fáradt az agyam
ATI RADEON 8500
Nagy gáz van... akár XP alatt nyomulok akár ME alatt (legújabb driver-ekkel) a Die Hard (Nakatomi Plaza) game nem megy jól. Minden halálosan pöpec és ultrarulez de az emberek bal jobb lába (szemből a bal, de tökmindegy) hiányzik, egészen pontosan el van csúszva fél kilométerrel és hosszú egyenes vonalak lógnak be a pályába emiatt... Plíííz tud valaki megoldást???
Nagy gáz van... akár XP alatt nyomulok akár ME alatt (legújabb driver-ekkel) a Die Hard (Nakatomi Plaza) game nem megy jól. Minden halálosan pöpec és ultrarulez de az emberek bal jobb lába (szemből a bal, de tökmindegy) hiányzik, egészen pontosan el van csúszva fél kilométerrel és hosszú egyenes vonalak lógnak be a pályába emiatt... Plíííz tud valaki megoldást???
Amúgy ez "Nekem nagyon tetszik a kártya. " csak kezdeti öröm, elmúlik hidd el