18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • PszihoApu
    na ismét itt vagyok
    Köszönöm z elöző kérdésemre a válaszokat.
    Most ismét kérdéssel fordulok hozzátok eldönntötten hogy ati kártyát veszek 9600 pro-t
    ,de nem tudom milyen márkályút vegyek vagy az tök mindegy?
    Köszi előre is a válaszotokat
  • Borg
    Nem az NTSC/PAL a gond.

A gond ott van, hogy SVIDEO (nem SVHS!!! az más) jelet, SVIDEO kábellel, SVIDEO->SCART átalakitóra viszel, valszeg úgy, hogy a TVd SCART csatiját nem lehet SVIDEO jel fogadására állitani.

Megoldható, ha egy konditval összekötöd az SVIDEO csatlakozó 3-4 lábait, igy az RGB (szin-)jelre megy ami kell. Azért igy, mert az SVIDEO csati lényege, hogy az RCAval ellentétben itt nem egy ágon mennek a szin,szikron, és világosságjelek, hanem kóülön éren, a jobb minőség érdekében.

Ez kb igy néz ki:

3-4 láb összekötése 630-as kondival (10ft?).

Ha nem akarsz igy tökölödni, akkor van SVIDEO->RCA majd RCA->SCART átalakitó, ezzel a kettővel is meg lehet oldani a FF kérdést.
  • qwert
    Hát akkor így marad, mert nem fogom állandóan ki-be húzgálgatni a kábelt. Legfeljebb, ha dos módba megyek, hülyén fog kinézni a kéoernyő oszt jóvan.
  • ollie
    az 8500/9100-nél (lehet más radeonnál is) ha be van dugva a tv kábel bekapcsoláskor, akkor a képet alapból olyan frekin (50Hz) és felbontásban nyomatja, mintha közvetlenűl a tv-re nyomatná a cuccost. ez a gond és tapasztalatom szerint nem lehet ezen változtatni. de ha nem használod a tv-t párhuzamosan a monitorral, akkor nem kell bedugva hagynod, csak mikor tv-zel.
  • Borg
    Rage3d tweakerben megnyomod a helpet, vagy a fákkot, és szépen el van magyarázva, hogy mi micsoda.
  • qwert
    Ez engem is érdekelne esetleg...mármint a beállítások, nem a nyakszegés :))
  • TANKboy
    Próbálkozok újra!!!!!!!!
    Egy kis infora lenne szükségem.
    Nekem egy ATi RADEON 8500 videokártyám van.
    A videokártya Direct3D és OpenGL kompatibilitási beállításainál egy pár funkciót nem értek. A Direct3D-nél a W-puffer, alfakeverés melletti árnyalás (hibaszóró/rendezett), alternatív pixelközéppont; az OpenGL-nél pedig a KTX puffertartomány. Ezek mit befolyásolnak?
    Válaszoljon valaki vagy leugrok a kisszék szélérő! Ha a nyakam szegem akkor az a Ti lelketeken fog száradni majd!
  • qwert
    Igen, amikor kihúzom, és úgy bootolok, rendes a képernyő...
  • qwert
    Nade nem húzgálhatom állandóan ki-be minden bútoláskor :)))
  • Borg
    Próbáld meg, hogy bootkor nincs bedugva a TV kábel!
  • qwert
    Nem lehet. Kézzel beállítva a max. szélességenél is, csak a képernyő 2/3 részéig megy el a széle és az egész kép oldalt domború. Nem lehet beállítani rendesen. Persze most átmenetileg egy Epox alaplap üzemel, ami VIA chipsetes, lehet, hogy ez a baj.
  • [Jakuza]
    Hat szvsz inkabb monitor beallitasi hiba.
    Valoszinu digitalis monitorod van es az elozo kartyanak amit hasznaltal masok voltak a parameterei es mas frissitest hasznalt azon a felbontason.
    Allitsad be kezzel szepen a monitort es utana szvsz jo lesz.
  • qwert
    Be
  • Borg
    Érdekes, nekem nem csinál ilyent...

TVOUTba be van dugva ilyenkor a kábel?
  • qwert
    Nekem amíg a windows el nem indult, össze van ugorva. Teljesen addig ilyen, míg a bejelentkezéshez el nem ér. Utánna beáll rendesen 1024x768 febontásra.
  • barret
    ebben az árkategoriában szerintem nem rossz kártya!meg vagyok vele elégedve,persze jól meg van küldve...
  • barret
    ijen van nekem is,semmi gond vele!csak egyszer ugrik össze ferdén egy pillanatra induláskor,de ott nincs felirat és nem zavaró!de,a haverom 9100as-kártyája ugyan ezt csinálja!
  • qwert
    Na. Megvettem a Radeon 8500LE kártyát, sajna csak 200/250Mhz, de jó van ez, úgyis csak tavaszig kell kihúznom, vele. Csak azt nem tudom, miért csinálja azt, hogy amikor a számítógép újraindul, teljesen a windows elindulásáig össze van ugorva a képernyő. Ez miért van?
  • raven10011
    Igen próbáltam, de amikor nem dugom rá a TV-t nem is érzékeli rendesen a monitort. Csak akkor tudom beállítani a képet a monitorra, ha a TV-is rá van kötve.
  • Met
    Csak 3 helyen vannak felsorolva a kártyák gyorsaság szerint, olvass vissza.
  • Spenser
    Hali
    Az ATI 9800(nem pro)128 gyorsabb vagy lasabb mint a 9700 Pro ???
    Mejjiket érdemes venni???
  • ShaiHulud
    nem eleg...a biosban kapcsold ki...
  • Kaszi46

elég ha itt kikapcsolom?
  • Kaszi46
    nem találtad el:) amugy köfi
  • Borg
    Csak nem eltaláltam, hogy codegen tápod van?:)

FastWrites - BIOSban tudod az AGP beállitásai környékén DISABLED-re tenni. Ez segit.
  • Kaszi46
    -ot
  • Kaszi46
    mi az a fastwritesot?
  • Kaszi46
    oopsz látom azert tudsz te normálisan is válaszolni ugyhogy elözö üzimet részben semmisnek tekinthetjük! de csak részben
  • Kaszi46
    amugy Borg szerintem ne ilyen fekete fehéren nézzed a dolgokat mert ha az ati userek 99,999999999999999999999% nak nincsen semmilyen problémája attol még másnak lehet és nem feltétlenül a bénasága miatt!
    szal ha legközelebb válaszolsz legalábbis nekem akkor ha baromságokat irsz lécci még a mehet gomb lenyomása elöött töröljed az üzenetedet, köszi.
  • Borg
    Kapcsold ki a fastwritesot(, és cseréld ki a codegen tápodat valami értelmesre...?)
  • Fam
    sziasztok

egy kis segítséget kérnék tőletek:
    több ati karesszel is megtörtént, hogy képkivitelnél tévére frankó a kép, de ha elindítok mondjuk egy filmet:) akkor a tv-n csak a fekete állókép marad miközben a gépen pörög a múvi, profi és kevésbé profi tévével is kipróbáltam + egy notebookos ati karesz / 9500pro /és még a 9600pro is ezt tette.
    Van valami ötletetek? biztos vagyok benne hogy valami beállítás:(
    köszi
  • Jacek
    nincs semmi en nem tapasztaltam!! egyebkent a fagyasokra a fastwrite kikapcsolasa az orvossag:)
  • Kaszi46
    szűz xp(prof)és minden progi ujonnan van felrakva! dx9, catalyst 3.6, alaplapi driverek legujabbak a gép tehát szoftveresen rendeben kell hogy legyen! hardwer nek is el kell birnia msi 865, 1gb kingston ram 400 mhz, p4-2.4, tehát ezzel is minden rendben van!! fagyási problémák csak az open gl es programoknál vannak textura hibák pedig d3d-nél és opengl nél is%!
    szal a hiba sztem nem nálam van
    amugy meg más forumokon azota olvastam 9x00 kártyáknál valami dll-es probléma miatt valoban gondok vannak a z opengles cuccoknál.
  • pinehead
    Friss oprendszer, alaplapi vezérlők fel, DX, SP-ha XP van, Catalyst 3.5-vagy 3.6 felpakol.
    Ha ezek után sem stimmel valami, a hiba erősen Nálad van.
    Én is nVIDIA-fan voltam, elmúlt...
  • Borg
    Most ha ami szivemen a számon, akkor azt mondanám: béna vagy.

Az, hogy a te géped alkalmatlan a kártya fogadására, vagy egyéb installálási okokból nem működik jól, az nem az ATI hibája.
    Érdekes, a userek másik 99%-ánál meg megy jól.
    Szal leginkább gondold át hol is van a hiba igazából...
  • Kaszi46
    persze azért pozitivumokat is tláltam de egyenlöre a keserü szájíz dominál:((
  • Kaszi46
    és semmiféle képjavulást nem vettem észre pedig mindenhol ezt nyomatták az ati funok hogy na majd meglátod mennyivel szebb élesebb teltebb...hát ebböl sem éászleltem semmit pedig elhihetitek hpogy ha lenne bármi különbség azt észrevennén, föleg hogy itt van mellettem a régi gép is.
  • Kaszi46
    hali
    hát srácok 1 hete jutottam hozzá egy atlantis radeon 9800pro 256mb-os videokarihoz és hát sajnos azt kell hogy mondjam ati suuxx elötte gef3am volt soha semmi gondom nem volt semmivel mostmeg ez fagy az fagy ezt lehet 120 hz futtatni azt nem egyszer ki lehet altenterrel lépni gammábol másszor nem mert lefagy a játék, különböző textura hibák játék közben, szal nemtom mit higgyek nagyon biztam az atiban de ugylátonm csak folyamatos csalódások jönnek pedig nem 2fillér volt:((
  • ollie
    hmmm, hmmm, akkor csak úgy éri megvenni az SE-ket, ha lehet softhackelni...
  • Borg
    btw, vannak megint morzsák az R420ról, állitólag többek között 12 pipeline lesz benne :P

Nameg szállingóznak az első tesztek a 9800SE-kről, a 128bites a 9600, a 256bites 9800SE pedig a 9600PRO sebességével van egy szinten kb...
    Kérdés persze a tuning, meg a hack...
    Ja, és tényleg rende R350, és nem RV350 chip van rajta :)