Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

apropo nem tudja valaki, hogy hol lehet dobozos ATI 8500LE 128megásat kapni? és mennyiért?
Ennek még 1 előnye van, az hogy a 128 ram az már BGA tokozású, nem melegszik annyira, és igy tovább tuningolható (300fölé). Persze hogy ez egy lct powercolor kártyán mennyi azt nemtom...

MiQLAS: BIOSt kell sütni ahhoz bele ujat, attól tutira PAL lesz, csak még én sem szántam erre rá magam lelkileg.. ez a format tab meg nekem sincs, soha nem is láttam még ilyent..
Nekem 1280ban megy a desktop, lévén 19" a monitor. CS meg 1024ben, szal nálam is az a szimptoma néha mint neked.

Amúgy a flicker vsync nélkül van.
Nálunk állandóan elcsesződik a felbontás a menükben való lépkedéskor (HL vagy CS), ha pedig a Desktop 1024 felett volt, akkor képes úgy behalni a grafikus interface, hogy csak a reset segít!
Mindez P4-1600+DDR+GeForce2MX400 rendszeren XP alat. Amikor még ME volt a gépeken nem volt semmi ilyen 😞
A flicker nem akkor van ha ki van kapcsolva a V-Sync?

Na, feldobtam az új 6071 drivereket XP alá, simán felment, semmi szarakodás (a szokásos 14 restarton kivül.........).

CS 1.4 elég jól repeszt vele,
+stabilabb FPS olyan 85+, átlagban azonban 99felett van szerintem..
+valahogy szebb lett a kép, nemtommér de ez az érzésem, rage3d forumon is irogatták, hogy még élénkebb szinek lettek..
-ugyanugy megvan a fekete kockás kihalás, többszöri felbontásváltásra (szerverröl ki be lépés)
-van némi flicker, ha gyorsan forgolodok..ezt nemtom mitöl van, de már 6058nál is volt.. de ez nem zavaro.
-custom modellek nem mennek, hogy basszák meg, ha beteszem azokat amik elötte voltak, csak lefthandedet enged :/ nem jöttem még rá miért, de csak balkezesben indul el, ha berakom öket.
-Ha visszapakolom eredetieket akkor minden ok, csak éppen már 1-es truform szinten is lufik a pisztolyok meg a többi cucc...

Több más dologban egyelöre nem vettem észre javulást/rosszabbodást, 3dmark2001 lement 7299-re, 73xx-ről, szal nem téma.
Na, fent van az 1.4 CS. Hát..
Ugyanugy nem tud felbontást váltani, 3ból 1x elszáll egy fekete kockával a képen, amit cask ctrl alt delettel lehet lelöni, aztána windows is kinéz már...
Viszont a truformon javitottak szerintem, mert 2-es szinten vannak olyan lufik mint azelött 7-esen voltak😊
És még igy is stabilabbnak tünik az FPS, 85alá nem ment! Némi haladás..

De az uj radeon drivereket még nem tettem fel, lehet még az is segitene..
Tssék itt van a 9030-as driver:
http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/9030_w9x.zip

Ez meg capture-höz való új wdm driver AIW-VIVO kártyákhoz:
http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/WDM_5120.zip

Köszi a linkeket T2K-nak 😊

Szeretem a kihívást....meg szeretek babrálni a kártyámmal..
mert az ATi chipekben télleg van erőtartalék bőven
megvannak az első eredmények is, többek szerint kb 100pont+ 3Dmark2001ben, és STABIL FPS-ekről szól a fáma..valamint rengeteg bugfixelt játékról..
Eddig (el)élvezetes hallgatni, de majd kiderül ha feltettem én is😊
OpenGLről beszélek ofkorsz.
D3Dben valahogy hányás az egész, de ott is ennyi FPSt nyom.
ehh, pár percel előztél meg😊
tapasztalatok viszont még nincsenek a driverrel..
Namijezitten???

http://members.rogers.com/ican-compute/6071_wxp.zip

http://www.dcn.ryerson.ca/~cnogueir/6071_w2K.zip

Hülye kérdés:
OpenGL-ben vagy D3D-ben futatod a CS-t?
És melyikben van a gond?
És melyikben néz ki jobban?

Hát én nem igazán láttam se CS 1.4 se HL 1.1.0.9ben ATIra vonatkozo fixeket..
Amúgymeg tévedés ne essék, JÓL megy a CS ATin, csak éppen ez nem jelent többet mint GTSen. Csak az bassza a csöröm hogy 2x annyiért vettem egy radeont, és nem megy 2x annyira a cuccos. Na mind1. Nem akarok 200FPSt CSben, de azért a stabil 99FPSt elvárnám, hogy esetleg AA-t is tudjak tenni rá vagy ilyesmi. Amúgy 2x Quality smoothvisionnal sem megy 50FPS alá, szal úgy már jobb mint Gef2. Csak éppen kiba ronda a CS AAval😊
Nem a Geforce ti 4200ra gondoltam feltétlenül, bár annyit biztos befolyásolni hogy az Atinak is lépni kell vmit (8500 árakat még jobban csökkenteni fogja szerintem vagy/és kiadja a gyorsított változatát ) nem is beszélve arról ha Sis kártya tényleg ütős lesz v. Kyro kihozz vmit.

Egyébként én is gyűjtögettem a pénzem hogy vesszek vmi ütős kártyát(ha linuxos driverre lenne akkor talán vettem volna 8500-at) azonban nincs olyan játék ami kihasználja és bejön nekem, ezért inkább vmi számora értelmesebb dologra fordítom a pénzt, s ha majd egyszer megkívánok vmi dix 8-9 es játékot, akkor majd veszek kártyát, mert szerintem a játék felhozzatal kezd egyre szánalmasabb lenni,érdekes mód az Nvidia és az Ati még is egyre több kártyád ad el...

Fel a fejjel BORG!
Nemsokára jön a CS1.4 meg a HL1.1.0.9, talán attól javul a helyzet.
Csak mert XP alatt nekünk nVidian SE nagyon megy a CS 😞

nVidia hívők hogy fikázhatnák a radeont, ha egyszer nekik nincs is?
Legfeljebb a mesékben láttak. 😊

Egyébként ha nekem jól megy a radeon8500-am én nem fogok ideirogatni csak azért, hogy elkiáltsam: "éljen, éljen, hurrá" 😊 (mert én egyébként elégedett vagyok vele)
Egyébként nekem sem teljesen bugmentes, de (szerencsére) eddig jórészt csak kisebbekkel találkoztam.
Másfelől meg nem lehet minden szart az ATI nyakába varrni (ez olyan mint aki éljel - nappal a Microfost hibáztatja a szar harverei miatt). Azért itt az is komoly szerepet játtszik, hogy sajna a játékprogramozók többsége, többnyire az nVidia termékekkel teszteli a játékát. Aztán mikor elkészült mégnézik, hoyg egy ATI-val nem omlik-e véletlenül össze, és ha nem már lehet is kiadni... 😞
Reméljük ez a jövőben változni fog (azzal, hogy elismerik, hogy az ati komoly konkurrenciája az nVidiának).

a balettpatkány

Most ne vegyél semmilyen kártyát várj egy hónapot(esetleg kettőt), hiddel nagyon meg fogja érni

ANEE amikor megjelenik egy grafikus topic vagy barmelyik topicban megkérdezik milyen graf kártyát érdemes venni, te rögtön ugrasz és mondod hogy Ati 8500 vagy 7500, komolyan elmehetnél az Ati termék menedzserének

még véletlenül se
jah, csak éppen a truform patch kurva sokat ér, ha maga a game meg nem tud stabil FPSt produkálni.
Pont ezek amiket felsoroltál, leginkább rájuk kellene irni, hogy "ATI not supported". Amugymeg cs-hl ugyanaz, de pl Tribes2 is ebbe a sorba tartozik, azmeg ráadásul alapbol truformol is.
Ha minimum FPSeit nézzük ezeknek a gameknak, akkor fele annyi mint egy GTSen, a max FPS meg kit érdekel..
Miért nem készít az Ati 8500-as drivert a Linuxhoz? ez az egy ok amiért nem veszek 8500-t

Én eddig minden driverrel fel tudtam tenni, az ati_refresh_rate_fix-el (0.9.9.5) oda ahova akartam ezzel nem volt gond.
Ellenben az elején sokat szivtam az unituner miatt, mert más dolgokat tönkretett a refresh rate mellett, csakugy mint a rage3dtweak.
Radeonatorban meg nem igazán funkcionál a refresh fix.
fogod leszedsz egy UniTuner vagy hasonló refresh progit a rage3d-ről
Üdv,
Az ATI programozói nagyon gyengék. 7500 DDR-em van XP-n használva. Régi driverrel ugye nem tudtam 60Hz-nél feljebb tenni a frekit az istennek se. Letöltöttem egy új drivert és ment. Most letöltöttem egy újabbat és megint nem megy 60 Hz felett. Mi ez? Én állítok be valamit rosszul???? Please segítsetek, mert már káprázik a szemem és hamarosan megvakulok. Régi drivert nem akarom visszatenni, mert ez gyorsabb és stabilabb...
Thanx

Persze hogy jót jelent kedves Pirga... tudsz olvasni 😊

www.rage3d.com
Dikkma
A www.viahardware.com -on levő VIA 4-in-1 -et már felraktad?
Ja, meglehetősen 😉
Ha jól értem ez még 64MB-os igaz?

Kipróbálva a cs-t nekem truformmal állandóan 70fps-t ad. A szövegek megjelenésekor én még nem vettem észre lassulást.
Viszont nagyjából kialakult hogy BC-ben mi okozza a lassulást. Amint egy hajó felrobban, rögtön beszaggat, amúgy símán megy. Tanácstalan vagyok.. 😞 Már majdnem minden registry beállítást próbáltam.

a balettpatkány

CSzik még valaki ezen a fospisztolyon?

Mert egyre inkább az az érzésem, hogy ennek (természtesen) nem a geometria, vagy a mozgások, vagy a sok ember árt meg, tehát nem ezektől lassul be a 8500 HLben néha 70FPS alá, hanem ha sok a szöveg a képernyőn!

Beállitottam pl hogy az emberek nevei középen irodjanak ki, ha becélzom öket, és látható FPS-esés van, ha kiirodik a szöveg.
Mammuton jáéccottam, és mikor a kör végén pl a statot kinyomta a képre, simán 6xFPS-re belassult abban a pillanatban, utána meg mikor 10en mozogtak a képen, de nem volt szöveg, csak egy sor chat, akkor simán 99+FPS...
Na erre varrjon gombot valaki..

BTW, megjelent még egy application compatibility update XPhez, amiben a CS is benne van, én ma 1 órát gaméztam vele, és nem halálozott el, ezalatt, pedig radeon óta rendszeres volt a dolog..
Radeonatorhoz megjelent egy patch amivel megy, Rage3Dtweak overclockja meg mindig ment nalam. Mostanaban jelenik majd meg a 3.1d amiben overclock kodot is valtoztatnak ... talan majd az lesz jo a te radeonodon.
radeonator 1.80 viszont nem megy jól vele..
Amúgy te hogy az fbe állitod be a tuningot rage3Dtweakben? nekem mindig szürke a slider..
Felraktam 6058-as drivert, mostmar megy a FUR demo Win2K alatt is, es a hiresztelesekkel ellentetben a Rage3Dtweak is tokeletesen mukodik vele. Allitolag gyorsabb is de vegulis tokmind1 hogy 200 vagy 210 fpst nyom 😉
mad mind
Nagyrészt igazad van bár az én powermagicem 275/260-on megy.

bios default?
vagy alligasd addig mig jo nem lesz 😊
irq set to vga, reset cmossettings, stb...

Ha fent van minden legujabb intelinf, driver akkor mennie kene.
Lásd amit a másik topciba irtam ezzel az orig ati dologgal kapcsolatban..
amúgymeg powermagicen asszem olyan a ns, meg a Volt a ramoknak, hogy 250fölé egy Mhzel sem viszed hiba nélkül.
Ennyi erővel 230/230asat is vehetsz, az is ennyiért van, és az is megy 275/250en, szóval ne tévesszen meg senkit, hogy olcsó és 250es..

Amúgymeg a multkor felhivtam a demostudiot, hogy nézzék meg mi az ami 50.5-ér árulnak, és telefonba azt mondták 230-as...
Én a Mistral -ban vettem, ha jól emlékszem 45nettóért. Ja, és ez orig. ATI gyártmány.

a balettpatkány

Nem tudom. Valaki osztogatott valahol fülest a Pwermagic R8500 (250/250) kártyával kapcsolatban, hogy valahol 41.000!!!+áfa. Én 44.000 körül láttam pár boltban (Bluefish, Demostudio, etc.), viszont nekem még 50.400+Áfába került nagyker áron!

Amúgy nekem 128 a max anisotropy amit lehet állitani, radeonatorban, és fel is nyomtam maxra...
Hameg elhuzogatja az objektumokat 3Dben, az az esetek 99%ában a túlhuzásnak tudható be, méghozzá a ramok nem birják a kártyán.
Szerencséd van
Ezzel szenvedek 5 hónapja ...
Aztán felhomályosítottak, hogy az űj Radeon driver már univerzális, tehát jó a Radeon, Radeon 7xxx, 8xxx, 9xxx és a radeon Mobility és Radeon 7800 Mobilityhez is!
Ezek közül is (nekem) az Omega buherált változatát javasolták.

http://www.omegacorner.com/ati.htm
"THESE DRIVERS ARE COMPATIBLE WITH ALLATI RADEON CARDS:
(IT DOESN'T MATTER IF THEY ARE DDR, SDR, PCI OR AGP)
All In Wonder Radeon
All In Wonder Radeon 8500
Radeon 7000/VE
Radeon 7200
Radeon 7500/LE
Radeon 8500
Mobility Radeon"

Ha klón módban használod a Monitort+TV-t és minden jól be van állítva (esetleg Tweakerrel "utána állítva"), akkor a beállításoknál lesz egy THEATRE mód az OVERLAY menüben.
Ha ez engedélyezve van, akkor (elvileg) bármilyen videót (bármilyen lejátszóval) elindítva a Monitor képétől teljesen függetlenül Full Screen-ben tesz ki a TV-re. Jelenleg sajnos a Quikctime videókkal nem megy, de ez valószinüleg a Quiktime lejátszó kódek valamilyen Winfos szabvány sértéséből adódhat. AVI, DivX, MPG, DVD, stb. megy rendesen.
Nekem sajnos ilyenkor nem teszi ki a feliratott, de többen állítják, hogy egy Matrox G400/450!!! programmal ez is belőhető.

Az mi az a "theatre" mód??? És hol lehet bekapcsolni?

a balettpatkány

"es annak a powermagic R8500 nek milyen a svout jele? szep kepe van TV-n?"
Hát nekem nagyon bejött!!!
Valamiért 640-ben és 1024-ben szebb mint 800x600-ban, de nem tudom miért. Viszont elég mókás ha videózom és bekapcsolom a Theatre módot.

Mindenesetre 3x jobb a képe 1024-ben, mint az MX400-é 640-ben volt

"Én azt hittem 16x a maximum..."
Nos úgy emléxem 64, de lehet hogy lejjebb vitték.
Tudni illik a régi Radeon is 128-at tudott, de csak registry buherával lehetett ezt előcsalni 😊
Túl lassú lenne!

Thanx!
Akkor majd megpróbálom beállítani ezt a CAS-2 -t.

"Hát az első 64x-esen az igazi"
Én azt hittem 16x a maximum...

Még valami: UnrealTournament trueform patch-et próbált már valaki?
Én kipróbáltam, és elég bugos. Mondjuk szép de bugos (néha "megnyúlnak" a textúrák). Van valaki aki kipróbálta, és jól megy nála?

a balettpatkány

"Egyébként mi az a "CAS2ben menjen a ram"???"
Nekünk egy PIII-1000 rendszer (512M😎 majd 25-30%-ot!!!! gyorsult csak attól, hogy a memória késleltetést 3-ról 2-re raktuk át. A HDD műveletek meg a duplájára. Logika pedig nincs benne, ennyit nem szabadna gyorsulnia 😊
Az a baj, hogy itthon csak gagyi ramot lehet kapni, a legtöbb NEM megy CAS2-n 😞

"Más: a wolfeinseint próbáltam ki tegnap, és aktiváltam a setupjában a truformot, de én az évilágon semmilyen változást nem láttam a figurákban. Nem volt valakinek a wolfal már ilyen tapasztalata?"
De. Mindenki beszívta szinte. Legtöbbször ugyan is hiába kapcsoltad be, még se aktiválódot! Fel kell tenni az 1.3-as Wolfi patchet, utána még állítgatni is lehet a finomságát!

"Még valami: Szerintetek, az anizotrop szűrést (antiloscope filtering), és a smoothvisiont (antialiasing) milyen értékekre érdemes beállítani?"
Hát az első 64x-esen az igazi, de ott lassú ezért én 16x (néha32x) értéken használom. Az AA-t pedig (gyenge a procim!) az űj programoknál 2x/3x értéken a régieknél (98-2000) meg 4x. Nagyobban még nem próbáltam.

és ha nem birja végy vissza az fsbből de a ram CAS2ben kell hogy legyen...többet dob mint 10MHz fsb
a CAS2 a memória elérési idő így a kevesebb a jobb
Bios-->Andvanced rész s átálítani...