18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • gonosz
    reklamalj sztem szar a cucc.
    vagy add nekem en ugyse hasznalom tvout-ot :)
  • [Jakuza]
    Allitolag csak , a MIDI interface Directdraw alatti biztonsagi reset foltoztak benne.
  • pinehead
    Csak játékokhoz tartalmaz kisebb javításokat.
    Sem tesztekben, sem képminőségben nem láttam különösebb javulást.
  • ollie
    Valakinek van tapasztalata a dx9b-vel? Gyorsabb, jobb, szebb?
  • darvas
    Császtok!

Ha rákötöm a Radeon 8500-asomat s-video kábellel a TV-re, miért van fekete csík a képernyő alján és mit lehet tenni ellene?
    A TV egy 72cm-es Sony.

• Borg
    off, de hány volton járatod a procit, és mekkora fsbvel? a ramod milyen, mennyit bir?
  • vaslav
    Hát ja. Tudom, hogy semmi, de azért az elvárások azok elvárások. Ha 5401 et mértem volna, akor azt mondom: hej, ezek az Atiék! :)
  • Gerry
    50 pont az semmi, lehet, hogy csak a beálítások okozzák a külömbséget, vagy mérési pontatlanság, (ugye ez kb 1%, vagy még annyi sincs) nekem 9700-am vanb, és Cat 3.4 kb ugyanannyit hoz, mint a 3.6...
  • vaslav
    Sziasztok. XP2500@2800 (2080Mhz), MSI Nforce2lap, 2x256Mb ddr400 ram, és Powermagic Radeon 9500 128 Mb Non-Pro (379-en a Core, és 297-en a Mem.) Így a 3.4-es catalysttal 3dMark2003 5400 pont kereken. Most felraktam a 3.6-os uj katalystot, es a hozza tartozo ati2mag file-t, és 50 ponttal kevesebb lett, mikor az elvárásaim szerint többnek kellett volna lennie. Van erre magyarázat?
  • Gerry
    Azért ne vedd biztosa a dolgot, nagymértékben kell hozzá szerencse is...
  • ollie
    talán:
    alienscomputer.hu (Hajólemléxem Sapphire van nekik, de 256bites nyákon!)
    bluefish.hu (ha minden igaz van Club3D 9500)
  • [HUN]PAStheLoD
    sima 9500-öt hol lehet venni? Club3D vagy Sapphire kellene mert azokból tutira lehet csinálni 9700-et!
  • ollie
    Ez király, nekem kb ennyi pontot hoz egy R9600 pro (400/340) és egy P4 2.4B együtt. Neked magasabb a proci teljesítménye (3000+-on), nekem meg a kareszé. De télleg nem rossz a 8500 sem.
  • Borg
    Aniso az R200 familiánál is gyors.
    Jóformán semmit nem lassit be nekem rajta a 16XAF, igy minden játékot alapból avval játszok, 8500al.

Mondjuk hozzá kell tenni, hogy -főleg játékokban- a proci is határolhat, még a 8500as sem futja ki magát nálam 2500+on sem. Amikor felnyomtam 3000+ra a procit, még majd 2000pontot hozott 3dmark2001ben (11550pont), és menne még feljebb is.

Gyk: Szar proci+jó radeon =(lehet) jó proci+szar radeon :)
  • ollie
    hát nekem 8x aniso még semmit sem lassít (legalábbis nem lehet észrevenni) de 4x aa már igen (2x még ok). viszont ez szeritnem kártyafüggő is. pl a 8500/9100/9000/9200-es kareszoknál még jelentősen belassíthat, a 9500/9700-nál a nagyobb teljesítmény meg optimalizálás miatt már nem annyira, az új 9600/9800 sorozatnál meg már elvileg még jobban vannak optimalizálva ezért meg annyira sem lassít be.
  • Shodan
    De elvileg kellene hozá adniuk megnéztem azt hiszem a sharkyextremen, és még a SOF2-ő is jár hozzá.Plusz nekem nem adtak átalakítót a Tvouthoz,se hosszabítót.
  • radical
    Mégegy kérdés, milyen AA és aniso beállításokat érdemes használni, ami nem csökkenti érezhetően a teljesítményt?
  • mozesapo
    Az igaz, viszont a Powermagic-nek még weblapja sincs már vagy 10 hónapja. Ez azért érdekes, meg az ATI partnerek között sincs. Remélem sikerül megoldani a gart, csak egy kicsit szemét banda ahol vettem.
  • gonosz
    najo de masik 3000-nel meg jo :) barmi elromolhat. tesom asus geforce-ja halt meg tegnap, attol meg nem szar az asus.
  • mozesapo
    Powermagic-et ne vegyetek, nekem most füstölt el a TV kimenetnél valami filmnézés közben 10 hónap után. Garancia intézése meg nem egyszerű dolog itthon.
  • CybearBoy
    Shodan: Nekem is ilyen kareszom van, de ilyen progi nekem sem volt hozzá...

radical: 3.5-ös Cat-től már van a driverben is monitorfrissítési problémát orvosoló funkció.
  • Anee
    win2k/xp alatt kell refresh, 9x/me alatt nem
    Biosba radedittel tudod beirni, pontos címét most nemvágos:-)
  • radical
    Hi,

vettem egy 9700-es kártyát és megy a hackelt biossal 324/300-on.
    Kérdéseim:
    Van e mód arra hogy egy biosba beírjam ezeket az órajeleket és akkor nem kellene a rage3d tweakot futtatnom állandóan?
    Mennyi a max órajel amin lehet/szabad járatni a kártyát?
    Alkalmazásokban automatikusan a legnagyobb monitorfrissítést használja a kártya vagy használni kell a refreshforce-ot?
    thx
  • Inquisitor
    "Mi lehet a gond?"
    Az elsődleges megjelenítő a TV és valami miatt a monitorodat is 50-60Hz-en hajtja meg, amit a monitor nem szeret anyira? Vagy csak rosszul olvassa ki a monitor típúsát ugyanezen okoból.
    Próbáltad kézzel piszkálni az elsődleges-másodlagos megjelenítőt?
  • Shodan
    Én a tuning progiról beszélek, ugyanis vettem egy sapphire radeon 9600pro dobozos kártyát, de nem adták hozzá a Redlinet, tudomásom szerint pedig benne kéne lennie a csomagban, ezért kellene!
  • [Jakuza]
    Itt bizony Redline Radeont kaphatsz maximum. :)
    Talan a programok beszerzese topicot kene latogatnod.
  • Shodan
    Nem tudja valaki hogy honnan lehet letölteni a Redline-t, vagy ha valakinek megvan nem tudja valahova feltenni??
  • Gerry
    Milyen driver van fent hozzá?
  • raven10011
    HELP!

Most vettem egy Sapphire Radeon 9100 Atlantis 64MB-os videókártyát és van vele egy kis gondom. Amikor bekapcsolom a gépet (1.2GHz Tualatin, PCPartner Alaplap, 460MB SDRAM, SB PCI 128 Hangk) rendesen működik, de a Windows XP-nél zöld lesz a képernyő és görgetett. Amikor megnézem a beállításoknál nem érzékeli a monitor jelenlétét, így valami mást állít be. Ha rádugom a TV-re, akkor már működik Windows alatt rendesen (persze azonnal csak a TV-re küldi ki a jelet a monitorra nem), azonban ilyenkor meg bootolás közben lesz a monitoron aránytalan, összenyomott a kép, ami arra enged következtetni, hogy nem driver gonjai vannak.

Annyit tudtam elérni, hogy beállítottam a TV-t rádugva, hogy CTRL+F6-ra olyan profilra vált, hogy a monitorra küldi ki a jelet mégha nem is érzékeli azt rendesen, de elég idegesítő, hogy minden bootolásnál nyomogatnom kell.

Mi lehet a gond? A BIOS-ba kell valamit állítani, vagy a monitorom nem elég jó neki (Belinea 10 40 10)? HELP!!!
  • gonosz
    r3d tweak
  • Gerry
    Tuning BIOS a legjobb, pláne, ha gyárilag azzal adják a kártyát!
    De szerintem jó kis progi a PowerStrip is...
  • CybearBoy
    Ti melyik turbózó progit használjátok, vagy sztetek melyik a legjobb?
  • [Jakuza]
    Itt altalaban mar masnap fent van a modositott sys file.
    OCFAQ
  • vaslav
    Sziasztok.

9500-ast riva tunerrel patchelek. Az új catalysthot (3.6) kell egy új ati2mag.sys file. Honnan tudom letölteni?
  • Borg
    Mert rosszul olvastam, és úgy láttam mind2 9600PRO :)
  • Gerry
    Akkor vesz ő is egy 9700-at, abból még találtunk 1-2 darabot...
  • Lazarus
    Mikland, de azt mondták elfogyott nekik is :(
  • ollie
    uupssz. a 9800pro nagyon olcsó, lehet rosszúl emléxem az árára?
  • ollie
    ha bárkinek olyan elferdülési hajlamai vannak, hogy MediaMArktban akar vidkarit venni, akkor felvilágosítom, hogy lehet kapni Sapphire R9800pro-t (kb 85-90000 brutto) és 9600pro-t (pontosan 50000) is. tegnap láttam, épp árazták.
  • Gerry
    Az a 295 is elég jól hangzik már, de talán menne 300 körül...