Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na, elszállt amit irtam. Akkor ujra:
1. Eredeti ATI csak dobozban van ma már. Esetleg év eleji zacskosok még ATItól átvettek lehettek, mostaniak nem.
2. 250/250LE ~= Ti4200 átlagteljesitményben.
A sima R8500 275ös meg a Ti4600at is megszorongatja.
Árat meg képminöséget nem kell magyaráznom gondolom.
Nem nehéz a döntés szerintem! Főleg hogy a 275ös radeonok ára egyes források szerint 30e-forint közelébe fog süllyedni...
1. Eredeti ATI csak dobozban van ma már. Esetleg év eleji zacskosok még ATItól átvettek lehettek, mostaniak nem.
2. 250/250LE ~= Ti4200 átlagteljesitményben.
A sima R8500 275ös meg a Ti4600at is megszorongatja.
Árat meg képminöséget nem kell magyaráznom gondolom.
Nem nehéz a döntés szerintem! Főleg hogy a 275ös radeonok ára egyes források szerint 30e-forint közelébe fog süllyedni...
Szerintetek ez tényleg eredeti ATI Radeon 8500 250/250 ami van a magicomp-nál( www.magicomp.hu)???
Balko > itt egy teszt a 64vs128 R8500 rol --> http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=14149
arakat nezd meg pl. a depo.hu-n
arakat nezd meg pl. a depo.hu-n
LYONESS - Your Cashback Company
Most melyik radeon 8500-at érdemes megvenni? Érdemes 128 megásat venni? És hol lehet olcsón megvenni a radeont?
Pár napos, tessék:
http://www.theinquirer.net/12050206.htm
Egyébként közelegnek az uj driverek egyes hirek szerint radeon8500hoz, és újabb meglepetésekkel fognak szolgálni megint... (reméljük mind teljesitmény mind bugfixek terén)
http://www.theinquirer.net/12050206.htm
Egyébként közelegnek az uj driverek egyes hirek szerint radeon8500hoz, és újabb meglepetésekkel fognak szolgálni megint... (reméljük mind teljesitmény mind bugfixek terén)
Nekem sem BBA van, mégis megy rajta minden driver.
Valószinü a te PM-ed már egyéni gyártású, és nem ATI style..
A leaked driver meg pl amire a plutonium meg omega is alapszanak.. szóval kiszivárogtatott béta driverek..
De mostmár nagyon elkellene uj.. ujabb pár % teljestiménynöveléssel...
Valószinü a te PM-ed már egyéni gyártású, és nem ATI style..
A leaked driver meg pl amire a plutonium meg omega is alapszanak.. szóval kiszivárogtatott béta driverek..
De mostmár nagyon elkellene uj.. ujabb pár % teljestiménynöveléssel...
milyen procid van mellé?
a balettpatkány
Ezzel én is így vagyok.
Legfeljebb majd akkor fogok grafitozni, ha már a garancia lejárt...
Legfeljebb majd akkor fogok grafitozni, ha már a garancia lejárt...
a balettpatkány
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Végigolvastam a teljes topicot, de nem találtam megoldást rá. A TV-OUT-om szaggatva játsza le a filmeket. (Radeon 8500) Nem tudna valaki valami finomhangoló progit, vagy valamilyen ötletet mondani hogy mit kellene tennem? Nagyon idegesítő. Köszi előre is...
Lenne egy kérdésem. Végigolvastam a teljes topicot, de nem találtam megoldást rá. A TV-OUT-om szaggatva játsza le a filmeket. (Radeon 8500) Nem tudna valaki valami finomhangoló progit, vagy valamilyen ötletet mondani hogy mit kellene tennem? Nagyon idegesítő. Köszi előre is...
Hmm Samsung ram van a Radeon sdremen is.Alapból 160 de húzva megy 190en is bár 5.5 ns-os.A samsung ramok elég jóak, nem arra kell hivatkozni..
Hát nemtom eddig semmi bajom nem volt a samsung ramokkal.
2 leadtek gef2-esem is volt, egy MX 32MB, és egy GTS Pro.
Az MXen alapbol 166os volt SD, simán mindig 210 felett járattam. A GTS Pron meg 366 helyett 400on.
Ramoknál sok beállitás játszik be még inkább pl latency, Volt stb...
Most is hiába van az LE-men 3.6os hynix, ami a retail radeonokon 300 felett is megy, ha ezen a kártyán durvább latency(kisebb késleltetés/kisebb CAS) van állitva, és alacsonyabb a Volt, igy max 260 alatt megy hibázás nélkül.
Grafitozni meg nekem sincs kedvem. Egyrészt nem vagyok egy eletronikai guru, másrészt a gar is jóljön ha van..
Viszont minap lefutattattam a dronezmarkot rajta, és 293FPS-t tolt maxban a kártya (275/250 xp6071), átlagban meg 130 körül, ÚGY hogy minden maxon volt 1024ben. Pedig ez Nv-re optimalizált teszt..
Szerintem aki FPSmániás az futtassa le ezt a markot aztán majd átgondolja még egyszer, érdemes e buherni ezt a kártyát már most😊
(programot meg még nem láttam ami a dronezmark grafikájának nyomába ért volna)
Naja, maxFPS messze elhúz az átlag felett, ebből is látszik, hogy a kártya púver ottvan, csak a driver sux😞
2 leadtek gef2-esem is volt, egy MX 32MB, és egy GTS Pro.
Az MXen alapbol 166os volt SD, simán mindig 210 felett járattam. A GTS Pron meg 366 helyett 400on.
Ramoknál sok beállitás játszik be még inkább pl latency, Volt stb...
Most is hiába van az LE-men 3.6os hynix, ami a retail radeonokon 300 felett is megy, ha ezen a kártyán durvább latency(kisebb késleltetés/kisebb CAS) van állitva, és alacsonyabb a Volt, igy max 260 alatt megy hibázás nélkül.
Grafitozni meg nekem sincs kedvem. Egyrészt nem vagyok egy eletronikai guru, másrészt a gar is jóljön ha van..
Viszont minap lefutattattam a dronezmarkot rajta, és 293FPS-t tolt maxban a kártya (275/250 xp6071), átlagban meg 130 körül, ÚGY hogy minden maxon volt 1024ben. Pedig ez Nv-re optimalizált teszt..
Szerintem aki FPSmániás az futtassa le ezt a markot aztán majd átgondolja még egyszer, érdemes e buherni ezt a kártyát már most😊
(programot meg még nem láttam ami a dronezmark grafikájának nyomába ért volna)
Naja, maxFPS messze elhúz az átlag felett, ebből is látszik, hogy a kártya púver ottvan, csak a driver sux😞
hmm.... azzal nem zámoltál hogy 128 megányi textórát hogyan dolgoz fel a radejonod? Mert szerintem egy olyan gáme ami ki is fogja használni az már le fogja padlózni sajna..
ha kitudod fizetni a 4400-et, akkor azt
Telcsin nekem is 250eset mondtak!!! szal én ebben nem bizok már.........
Amúgy ANEE a rage3d-n volt valami grandmars vagy mi az f... a 300as.. olvasd el a hireiket
Amúgy ANEE a rage3d-n volt valami grandmars vagy mi az f... a 300as.. olvasd el a hireiket
megcsinaltam, de ugyanugy elmosodottak a szinek

Keress ra erre pl googleban:
FlashRadeon8500.ZIP
Ez egy komplett csomag, van benne tobb bios is 7500 es 8500 hoz. Hasznalata egyertelmu, csak inditsd el a start2 exet es ertelemszeruen vegigcsinalod, termeszetesen nem windowsbol.
....Anne nem ertelek, hova kene lementenie, lyukszalagra?
FlashRadeon8500.ZIP
Ez egy komplett csomag, van benne tobb bios is 7500 es 8500 hoz. Hasznalata egyertelmu, csak inditsd el a start2 exet es ertelemszeruen vegigcsinalod, termeszetesen nem windowsbol.
....Anne nem ertelek, hova kene lementenie, lyukszalagra?

szerintem seggy le egy gyári biost a netről....azt tösd be...s ne vinyóra mensd le
az addig rendben, megvan mar reg, dehat micsinaljak vele?
Elinditom, beXelem az Enable unsupported TVformat- ot, orajelet nembantom, es SAVE. Lesz egy 40k-s bin-em. Tovabb?
Elinditom, beXelem az Enable unsupported TVformat- ot, orajelet nembantom, es SAVE. Lesz egy 40k-s bin-em. Tovabb?
már irtam hogy radedit.Help meg van hozzá
rage3dről el lehet jutni arra a ruszki oldalra ahol fentvan
rage3dről el lehet jutni arra a ruszki oldalra ahol fentvan
nekem is az kene + reszletes leiras
300/300as melyik? Club3D-sek?
Ehh van pár féle már😊
Akkor az eddig ismertek:
300/300
275/275
250/250
230/230
230/183
250/183
250/230
230/250
275/250
Legalább ezt becsülöm nVidiában hogy erre kiadott standardot...
Akkor az eddig ismertek:
300/300
275/275
250/250
230/230
230/183
250/183
250/230
230/250
275/250
Legalább ezt becsülöm nVidiában hogy erre kiadott standardot...
Nekem sapphire 8500 van, 230/230as 64megás 275/250en megy.
Nemtom melyik nagykerben van, de a magicompos 43-ezres is ilyen volt pár hete.
Amugy szerintem PMet vegyél 128asat.
Nemtom melyik nagykerben van, de a magicompos 43-ezres is ilyen volt pár hete.
Amugy szerintem PMet vegyél 128asat.
WinXPhez megjelent winupdaten egy GDI (graphics driver interface) frissités.
De aki ugy gondolja hogy ettöl majd müködik 8500al a smooth edges, az téved.
Nemtom mit javitott, de ez még mindig nem jó...
De aki ugy gondolja hogy ettöl majd müködik 8500al a smooth edges, az téved.
Nemtom mit javitott, de ez még mindig nem jó...
Egyébként ez a retail dobozos ATIra vonatkozik, más gyártók pl powercolor, sapphire, manli stb saját kártyái máshogy néznek ki, igy azok valszin belemennek!
MSI KT7 266(a) Pro2 / XP 1800+ / Ati Radeon 8500 pengén röfög. Minden hasít.
hurra ,nekem pont epox 8kha+ om van.Aszem megvarom a gef4 ti4200 t es utanna dontok ,de ha jol emlekxem ott is voltak gondok egy ket kartyanal a kondik miatt. 😞
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Eddig csak ALI chipsetekre panaszkodtak, hogy meglehetösen inkompatibilis az ATIkkal, valamint az EPOX alaplapjai, különösen a 8kha+ amibe fizikailag is nehéz beltenni a kártyát, kondik miatt, és utána valami gebasz is van még, csikozás stb, amire van egy jó kis thread a rage3d fórumán, tech részlegben akit érdekel.
a rage3d-n láttam jónéhány embert via266a konfiggal. Kérdezd meg őket 😊 (ha jó vagy angolból)
a balettpatkány
amd xp +via266a chipes rendszerrel hasznal valaki 8500 ost?Mik a tapasztalatok?Muxik minden?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
elméletben mi gondja lesz, ha véletlenül lejön a grafitréteg (pl. a sok ki-be szereléstől)?
a balettpatkány
Mér, kiütéses a kártyeszed???
"Ha lelakkozod, akkor semmi gondja nem lehet."
Uborkaszeleteket ne rakjak a kártyára ide oda?😊
Uborkaszeleteket ne rakjak a kártyára ide oda?😊
Ez a ceruzás módszer mennyire stabil? Úgyértem mennyire időtálló a grafit rajta?
Pl nem lenne szerencsés ha az elég erős levegő áramban ott leporolodna lassacskán róla, igy csökkenne az áram, azt 1-2 hónap mulva nemtudom mér fagy a radon... utána meg kezdhetem elöröl a művészkedést vele?
Pl nem lenne szerencsés ha az elég erős levegő áramban ott leporolodna lassacskán róla, igy csökkenne az áram, azt 1-2 hónap mulva nemtudom mér fagy a radon... utána meg kezdhetem elöröl a művészkedést vele?
Radedit? es CSAK ennyi? van valami hatranya?
MiQ > ird le lecci, hogy pontosan mit csinaltal, hogy szines lett a kep a tvout-on
Csodat nem kell varni tole.
Aki nem azert csinalja, mert azt hiszi, hogy ami esetleg szaggatott vele az ezutan nemfog, annak megeri.
Aki nem azert csinalja, mert azt hiszi, hogy ami esetleg szaggatott vele az ezutan nemfog, annak megeri.
MiQ > mailt nezzed plz
és ez az egész egy konkrét játékban, (mondjuk quake 3) átlag beállítások mellett mennyi fps-el hoz többet?
Egyáltalán megéri?
Egyáltalán megéri?
a balettpatkány
Elmeletileg probalgatni kell. Elobb csak egy kicsit aztan megegykicsit meg megint es igy tovabb amig megfelelo nem lesz, es persze mindegyik utan ramerni muszerrel a kartyan a megfelelo ponton a feszkora.
Akkor valaki mondja meg a frankót, mennyire kell meggrafitozni.
Úgy hallottam sima HB-s cerkával jó, de mennyit mégis?
Úgy hallottam sima HB-s cerkával jó, de mennyit mégis?
Ellenallas parhuzamos raforrasztasa helyett lehet grafitozni is. Csak nemtom mivan ha kicsit "tulgrafitozza" az ember es felkuszik a feszko 5Volt korulre
Szerintem ellenalas raforrasztasa a biztos megoldas, nekem is igy megy.
Szerintem ellenalas raforrasztasa a biztos megoldas, nekem is igy megy.
😊
ennyi?
ennyi?
a balettpatkány
és ezt hogy csináltad? (a "grafírozást")
a balettpatkány
na, lehet megoldódott nekem is a jedi outcast problémám.. 😊))
a balettpatkány
Kb. játék felénél tarthatok a Jedi Outcast-ben, eddig 1024x768-ban nyomtam... kíváncsiságból áttoltam 1280x1024-re... hibátlan... 1600x1200 röccenésmentesen röfög... pofám leszakad... nagyon ott van a gamma engine-je... nagyon hozzászoktam hogy a GeForce2 Ti-vel nem nagyon voltak élvezhetők a gammák 1024 felett... a túróba is...
512MB DDR266 PC2100
Creative Audigy Player
2x75GB 7200RPM IBM HDD
24x/10x/48x Teac CD-RW
512MB DDR266 PC2100
Creative Audigy Player
2x75GB 7200RPM IBM HDD
24x/10x/48x Teac CD-RW
érdemes, semmi kétség! jobb mint a geforcok, csak legyen türelmed kiszenvedni belőle ezt az előnyt..
A Jedi Outcast nekem is döcögött... 1 darabig. Levettem mindent zéróra (default) aztán szépen visszavágtam mindent... egyesével... tudjátok mi fogta meg? bzz.... röff... zavar... szóval a VOLUMETRIC SHADOW !!! (ez három felordítójel). Na amiatt döglött... most minden más fullon van (anizotrop szűrés is) illetve 1024-ben nyomom és penge módon megy.
Ehh, na legközelebb azért ne 500 postban ird le amit akarsz.
Amúgy tökmind1 milyen a tápod. Haverom alaplapján egész egyszerűen a kiöregedett kipuposodott kondik okozták a bajt, ami ABITokra jellemző.
Nézd meg a procifoglalat környékén azokat a nagy hengereket, ha valamelyiknek pupos, rozsdas a teteje, illetve kikopte az aljat (altalaban tuningtol, de sima eloregedestol is) akkor felejtsd el a radeon ügyet, vagy tarts készenlétben annyi pénzt, hogy gépet is vehess a radeon alá..
Amúgy tökmind1 milyen a tápod. Haverom alaplapján egész egyszerűen a kiöregedett kipuposodott kondik okozták a bajt, ami ABITokra jellemző.
Nézd meg a procifoglalat környékén azokat a nagy hengereket, ha valamelyiknek pupos, rozsdas a teteje, illetve kikopte az aljat (altalaban tuningtol, de sima eloregedestol is) akkor felejtsd el a radeon ügyet, vagy tarts készenlétben annyi pénzt, hogy gépet is vehess a radeon alá..