106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#105754 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt21867370/ + https://mydramalist.com/67965-confidential-assignment-2 - "공조2: 인터내셔날" (Gongjo 2: Inteonaesyeonal) - (Confidential Assignment 2: International) - (-) - 7/10
(2023.03.12) (129 perc, dél-koreai) - Action, Comedy (imdb) - Action, Thriller, Comedy, Drama (mydramalist) -- 18+
Kevesebb hand-2-hand harc ellenére megpakolták szereplőkkel, humorral, harccal, akcióval a folytatást - és bár nem volt körmöt rágóan izgalmas, semmiképp sem nevezhető unalmasnak.
Im Yoon-Ah (YoonA)-át - [a sógornő; May 30, 1990 (Girls Generation)] - még mindig jó nézegetni :) -
#105753 Nem azert de pl a "Ghost in the Shell 1995 vagy Mátrix 1999" nel nem lehetne nagyobb kulonbseg. Ennyi erobol a robin williamses robot movie is lehetne GITS koppintas.
GITS ben a lenyeg, hogy mar mindenki felig kiborg. Sehol egy robot aki tudatra tor vagy az emberek ellen megy. Egyetlen hasonlo dolog, hogy van egy kabel amit az ember tarkojaba dugnak.
Matrix meg arrol szol, hogy a robotok es az emberek harcolnak egymassal. Robotok csapoljak az embereket mint a farmer a tejet a tehenbol.
Legalabb 3 szintje van a koppintasnak.
GITS es matrix fele ahol igazabol teljesen masrol van csak van par minimalis hasonlosag avagy az egyik osztonzi a masikat.
Godzilla tipusu koppintasok, ahol a fohos ugyan az meg vegulis a diohejba foglalt sztori is de az egesz film mas.
Taxi, Otto meg az Eletrevalok, ahol vegulis szinte ugyan az az egesz. -
#105752 Ezen voltam. Eszmeletlen szep volt. Viszont a banshee digitalis "hullamvasut" az kb eletem legkomolyabb atrakcioja volt. Pedig szerintem mar ultem minden fontosabb ilyen dolgon az orlandoi parkokban. Belekonnyeztem.... egyetlen olyan atrakcio ahol AZONNAl vissza alltunk a sorba. -
#105751 "és így nem is úgy vicces - és ez talán a főszereplő színésznek köszönhető, Tom Hankstől nehezen tudjuk elhinni a morcosságot."
Hat nemtom, en es a felesegem jokat rohogtunk rajta. Szerintem poen volt es volt T.Hankset latni mogorvanak meg morgolodonak. Jol allt neki. Es szerintem pont eleg volt az egesz karaktere, hogy ne ugy tunjon soknak, es igy legalabb nem volt eroltetett. Jo film volt. siman 7/10 -
#105750 ez egy hollywoodi film, szóval érthető.
ha részletekre vagytok kíváncsiak, nézzétek meg ezt: https://www.imdb.com/title/tt4875844/ -
#105749 Lehet, de akkor is inkább volt Shelby /Ken Miles biográfiája mint akár a Fordé vagy a Ferrarié, mivel egyik fonókéról nem tudtunk meg semmi különösét, aki nincs annyira otthon az autók világában annak ebből nem jön át semmi, hogy honnan indultak miért is akarták anymore legyőzni egymást és ,hogy azért egy adott fejlesztésre a másik reakcióját is be lehetett volna mutatni.
Ahogy az iskolában igy itt is ami leviszi a pontot az az, hogy a cim nem passzol a tartalommal . Egyébként többször nézhetős film . -
#105748 Drámai biográfiának szánták vélhetően, és nem dokumentumfilmnek --- igaz, hozzá kell tennem, engem is zavart, hogy hirtelen kaptunk egy GT40-es és "csá", azt láttuk, hogy így-úgy pofozgatták... de, honnan, mikor, miért GT40? Szóval, igen ez hiányzott.
A v(s). Ferrari rész engem nem zavart, hiszen egyértelmű volt, hogy "ellenük" (a dominanciájuk ellen) mennek.
Azt megemlíteném, és pozitívumként elfelejtettem megemlíteni leírni korábban, hogy tetszett a versenyzők piszkos trükközéseinek hiánya, a tisztességes versenyzés, megbecsülés (végén a kalap).
A paddockbeli trükkök nem zavartak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.10. 15:03:54 -
#105747 Teljesen jo film volt, azt leszámitva, hogy a cimmel ellentétben a Ferrarirol szinte semmit nem tudunk meg , inkább mondanám ezt a filmet Shelbynek, mint Fordnak és méginkább Ferrari csatájának.
ÉS még igy is csak magárol a személyről szolt inkább a film, mint a technikai fejlödésről és csatározásokrol. -
#105746 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2019] - https://www.imdb.com/title/tt1950186/ - "Ford v Ferrari" - (Az aszfalt királyai*) - (-) - 7/10
(2023.03.09) (153 perc, amerikai) - Action, Biography, Drama - (imdb) -- 13+
Hát, nem ájultam el tőle, a körmöm sem rágtam tövig, de rossznak semmiképp sem mondanám - jó volt hallgatni az öblös Ford és Shelby motorhangokat. A két főszereplő dinamikája jó, és fényképezés is remek volt.
//* a magyar címre most kerestem rá
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.10. 09:39:53 -
#105745 #105730*
Tudtommal: nem vagyok Senki... :)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.03.07. 18:46:55 -
#105744 1. Senki nem állította, hogy egy második feldolgozás nem lehet jobb, mint az első. De itt egy konkrét filmről volt szó.
2. Elhiszem, hogy Tom Hanks nevével szinte mindent el lehet adni.
3. Én nem kértem őt számon semmiért, mindössze arra mutattam rá, hogy az észszerűség azt diktálná, hogyha tetszett neki az új változat, akkor utánanézzen az első feldolgozásnak is, és ne pusztán annak okán utasítsa el, hogy más piaca van, senki nem látta, stb. -
Sequoyah #105743 Vannak kotelezo filmek ebben a forumban, ami nelkul be se lephetek, vagy hogy gondolod ezt? En a Tom Hanks filmet neztem, es azt ertekeltem 8/10-re. Lehet van egy masik film ami 9/10-es? Persze, ajanlhatsz jobb filmeket, es vagy megnezem vagy nem. De a hangnemed inkabb kotekedesre hasonlit, nem pedig egy johiszemu ajanlatra... -
#105742 Japán kör 1998 vs Kör 2002
Tetovált lány (könyvből készült "az eredeti" 2009 vagy a 2011 számít?)
Hachiko (eredeti 1987 vagy a Richard Geres 2009)
Scarface (1932 vagy a 1983 változat?)
12 monkey (1962 francia vagy 1995 usa?)
Fifth element 1995-ből, vagy a Heavy Metal 1981-ből?
Ghost in the Shell 1995 vagy Mátrix 1999?
Godzilla 1954 vagy Godzilla 1998?
Életrevalók 2011 francia vagy 2017-es amerikai?
Scent of a Woman Al Pacinos 1992 vagy az eredeti 1971-es olasz?
-
#105741 A Japán Kör is jó volt, az amerikai mégis jobban tetszett. Ottót én is láttam, tudom, hogy van Ove, de pont lesz*rom. Hanks miatt néztem én is.
Komolyan érvelni kell azért, mivel tölti az ember a szabadidejét? Nyugodjunk már le a pics*ba...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.03.07. 11:48:44 -
#105740 Talán azért kéne érdekeljen, mert ez jobb, mint a Tom Hanks-es, és azért is, mert szinte senki sem látta az első feldolgozást. Vagy neked az az érved arra, hogy miért nem nézel meg egy filmet, hogy még szinte senki sem látta? Talán pont ezért kéne megnézni. -
#105739 Igen mivel mindkettő alapja egy könyv: A Man Called Ove -
Sequoyah #105738 Es engem miert kell hogy erdekeljen, hogy mar volt hasonlo film? Attol hogy volt hasonlo, a "A Man Called Otto" meg pont ugyanolyan jo film. Es a film nezo kozul szinte senki sem latta az altalad linkelt filmet, teljesen mas piaca van. -
#105737 Hát igen. Ez eléggé adja a feelinget! :) -
#105736 "Negativuma nem nagyon van"
Talán csak annyi, hogy az egész film egy hatalmas kopi... innen szedték az ihletet gyakorlatilag egy az egybe. És szerintem felesleges volt, mert az egy tényleg jó film, és értelmetlen volt feldolgozni csak azért, hogy egy majdnem olyan jót csináljanak. -
Sequoyah #105735 A Man Called Otto (2022)
Izgalmas film ahhoz kepest hogy igazabol semmi sem tortenik benne. Van benne drama es komedia is, es mind a ketto oldala a filmnek jol sikerul, lehet rajta sirni es nevetni is. Mindenkepp megmozgatja az erzelmeket.
Tom Hanks nagyon jol alakit, nem is ertem miert nem jelolt semmilyen dijra. Lehet lekestek a hataridot?
A latino szomszed anyuka is nagyon jol alakit, sokat tesz hozza a filmhez. Oket kettejuket emelnem ki, de a tobbiekre sincs panasz.
Negativuma nem nagyon van, leginkabb a social media jelenetek nem tetszettek annyira. Ez egy egyebkent teljesen kortalan film, ezert a kifejezetten az elmult evekre jellemzo dolgok nagyon kilogtak a hangulatabol.
Eredetileg csak azert neztem meg, mert Tom Hanksnak ritkan van rossz filmje, de sokkal jobb lett a vartnal.
8/10
(reg adtam mar ennyit filmnek...)
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2023.03.06. 20:45:42 -
#105734 Valami ilyen kéne legyen a nézőtér, ami dinamikusan változna, akkor lehet adná a feelinget :)
-
Mentol #105733 És melyik volt a negyedik Dé??????????? -
#105732 Avatar - A víz útja
Egyel jobb volt mint az első rész.
Ami nyilvánvaló, az a látvány világ. Ezért erről külön nem is írnék. Egyszerűen zseniális! De ez már az első résznél is rendben volt.
Viszont az első résznek a sztorija elég gyenge volt. Ráadásul a Na'vik, akiket elvileg sajnálni kellett volna, annyira unszimpatikusak voltak, hogy én konkrétan az embereknek szurkoltam pedig tisztában voltam vele, hogy ők a "rosszak".
Ebben a részben viszont sokkal szimpatikusabbak lettek. (lehet azért mert közben lettek macskáim... :D)
A történet ezúttal sem eget rengető de talán valamivel összetettebb.Jól játszottak a karakterekkel és a motivációikkal.
Volt azért 1-2 érdekes dolog. Pl., hogy hirtelen már nem az az érc a legértékesebb cucc, hanem a "bálna takony". Erre szerintem semmi szükség nem volt. Elég lett volna annyi, hogy nagyon értékes és pont. Mondjuk nem is ez volt központban.
Ami számomra már inkább zavaró volt, hogy a végén lévő nagy csatában a víz népe egyszer csak eltűnt mint ha nem is lettek volna ott... ezen a ponton nagyon lyukas a sztori szerintem.
Viszont a 3 órás játékidő egész gyorsan elszaladt. Kellett is ez az idő, hogy ne egy folytonos rohanás legyen a film, hanem tényleg meg lehessen ismerni a bolygót, a szokásokat, az összefüggéseket.
Ami kimondottan üdítő volt, hogy semmi woke, meg lmbtq.... baromság nem volt benne! Ritkaság számba megy manapság.
7/10
Egy kis kitérő:
Most először voltam 4Dx-ben. Hát nem vagyok tőle elalélva. Az ötlet nagyon jó, de a kivitelezés elég sekélyes. A 3D gyengus mint az átlagos 3D-s vetítőkben, a székek rázkódása inkonzisztens a filmmel. Pl. ugyanúgy rázkódik a szék egy robbanásnál mint mikor a vízbe csobbannak. Így elveszíti a hatás a célját. A fejtámlában lévő fúvókák kimondottan idegesítőek. Lőnek egy nyíllal erre hátulról kapok egy adag levegőt.... értelmetlen és zavaró inkább. A vaku konkrétan semmi. Illetve arra számítottunk, hogy "uhh a víz útja, majd biztos jól elázunk"... hát az egész film alatt ha 5x volt némi nagyon-nagyon minimális vízpermet, akkor már sokat mondok. Különböző szagokra nem is figyeltem fel egyáltalán.
Szóval összességében csalódás volt, pedig egyébként lenne benne potenciál de sokkal, sokkal jobban és részletesebben ki kellene dolgozni és összerakni.
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2023.03.05. 21:36:28 -
#105731 R.I.P.
-
#105730 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2015] - https://www.imdb.com/title/tt4080728/ - "En man som heter Ove" - (A Man Called Ove) - (-) - 8/10
(2023.03.01) (116 perc, svéd) - Comedy, Drama, Romance - (imdb) -- 13+
Egy 'grumpy' özvegy öregúr egyszerre motorja és átka a lakóközösségének - rend- és szabálykövető magatartása, mindenről és mindenkiről hangos vélemény kinyilvánítása, és nem utolsó sorban SAAB-rajongása folyamatosan konfliktusokba sodorja... és közben gondolatai nemrég elhunyt felesége körül járnak, akihez mihamarabb csatlakozni akar a túlvilágon...
Egy nap azonban új család költözése zavarja meg a megszokott életritmusát, és egy másik jövevény, aki minden igyekezete ellenére szívesen marad az öregúr közelében: egy macska.
Keserédes-vicces történet arról, hogy még idősen is lehet kötni új barátságokat (amik sokszor megmenthetnek a rossz döntésektől), és hogy vannak mindent kibíró régiek egyaránt, na meg arról, hogy a "nagy szív" néha morgó külsőt visel.
Szerintem, jó film. Megtekintésének apropóját az amerikai feldolgozás adta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt7405458/ - "A Man Called Otto" - (A Man Called Otto) - (-) - 7/10
(2023.03.03) (127 perc, amerikai) - Comedy, Drama - (imdb) -- 13+
Az amerikai feldolgozás főszereplője kevésbé tűnt morgónak, zsörtölődőnek, és így nem is úgy vicces - és ez talán a főszereplő színésznek köszönhető, Tom Hankstől nehezen tudjuk elhinni a morcosságot.
A svéd eredetihez képest a márkahűség nem volt szépen kidomborítva (bár elhagyva sem), latinót kaptunk a szomszédba, és afro-amerikai barátot jó amerikaiasan. A macsek megvolt, de kevésbé volt vicces és szívmelengető. A szomszéd asszony itt sokkal dinamikusabb, szerethetőbb.
A svédhez képest pár dolgot direktebben tálaltak a nézőnek, míg az európai árnyaltabb volt, így nem szolgai feldolgozás, de hű az alapanyaghoz és (szerencsére) nem tromfolták semmiben - üzletileg, és gyártásban 5 év alatt hozták tető alá a dolgot. A fiatalkori címszereplőt Tom Hanks fia játszotta.
Ezt is megtekintésre tudom ajánlani.
-
kutyakiki81 #105729 Creed 3.
Semmi olyan amit ne láttunk volna már, de mégis jól működik. Rocky nélkül is. Talán a vége kicsit el lett kapkodva.
7/10 -
Sequoyah #105728 Black Panther: Wakanda Forever (2022)
Az ilyen filmekre mondom, hogy becsuletes iparosmunka. Beleraktak az osszes Marvel kliset, de semmit tobbet. Kozepesen jol szorakoztam rajta, de egy het mulva mar nem fogok ra emlekezni.
Az ellenseg abszolut legbol kapott, semmi ertelmes magyarazat nincs a letezesukre, es jellegtelen. Gyakorlatilag toltelek. A sztori alapvetoen rendben van, nem kiemelkedo, de nem is rossz.
A fohos (Black Panther) sajnos nem a legjobb szineszt kapta. Chadwick Boseman halalaval meg volt kotve a kezuk, mert az oroklodesi hieararchia szerint csak olyan karakter kaphatta a foszerepet, aki amugy masodvonalas volt eddig. Utolag visszacsinalva, jobban jartak volna ha Danai Gurira (Walking Dead, akinek nevrol nem ugrik be) jatsza, mert ra sokkal sokkal jobban illik a szuperhos szerep. De ertem hogy nehez lett volna annyira megtekerni a tortenetet hogy o kapja a stafetat:)
A csatak es kuzdelmek jol mutatnak, de sajnos kovetik a kozelmult MCU trendjet, hogy realisztikussagnak mar latszatat sem keltik, es az egesz mar teljesen a "magic" kategoria... Amit Dr Strange eseten meg meg is ertek, de Wakanda eppen a technologiajarol volt hires, ehhez kepest teljesen varazslasba csap at a logika teljes hianya miatt... Ezert szerettem a Phase 1-et, mert ott legalabb megprobaltak realisztikusnak tunni...
6.5/10 -
#105727 Nocebo (2022)
Ez egy nagyon bizarr és gusztustalan jelenetsorokat tartalmazó alkotás. Legalábbis nekem a szájba bemászó zombi kiscsirkék nem férnek bele az ízlés terén akceptálható kategóriába. Maga a sztori ellenben érdekes volt, csak kivehették volna az ominózus jeleneteket belőle.
6/10 -
#105726 Az ADHD (többieknek: Attention deficit hyperactivity disorder - Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar link) általánosságban (de a link mögött is olvasható) félreérthető/értelmezhető betegség -- személy szerint nem tartom annak.
A tanárok, és úgy általában az emberek, nehéz helyzetben vannak ennek felismerésével.
Szerintem, az ezzel a "betegséggel" küzdők éppenséggel jobban összpontosítanak, mint az "egészségesek". -
#105725 Szintén a 90-es években voltam gyerek, engem se tudott lekötni semmi, illetve csak a videojátékok. Matekórán azért nem tanultam meg a leadott anyagot, mert mindig azon gondolkoztam, hogy az egyik pályán hol lehet a kék kulcs a Doom 2-ben. Már napok óta le voltam cövekelve a kérdéses pályán, százszor bejártam az egészet, mégsem találtam meg a kulcsot, ami a kék kaput nyitotta. Minden órán ezen töprengtem, néha még azt sem vettem észre, hogy kicsengettek. Később meg az Icon of Sin megölése volt a probléma, mert sehogy se tudtam elintézni, pedig könnyű fokozaton toltam (kódokat nem ismertem még akkor). Volt olyan, hogy ellógtam az órát, és hazamentem játszani. Ilyen kis nyavalyás nörd voltam. Ma még rosszabb vagyok, mert sajnos színvonalasabbá vált a technika. : / -
#105724 érthető, csak én meg azokat akarom védeni akik az ellenkezőjét kapták az élettől. én a 90-es években voltam gyerek, rohadtul nem tudtam figyelni meg ilyesmi. órákon kalandoztam, nem foglalt le semmi, gyerekként műhelyben segíteni? kertészkedni? pakolászni? sütögetni? semmi se érdekelt, de közben meg túl sok minden is érdekelt. elkönyvelt minden tanár meg a szülők szarnak... nagynehezen pörgettem a sulikat, meg a felsőoktatást is de mindig a fejemhez vágták hogy semmirekellő vagyok. aztán most felnőtt fejjel derült ki hogy ADHD-m van, sok mindent megmagyarázva utólag. -
#105723 Nem vettem zokon, csak arra akartam utalni, hogy általánosságban beszél(t)ünk a témában -- szerintem, mindannyian tudjuk, hogy milyenek azok az emberek, akik valamivel (valami komollyal) küzdenek... és az az igazság, hogy mindenkinek van egy kis/valami becsípődése, még annak is, aki hiszi, hogy neki nincs :) --, és tudvalevő: a főszereplőnk nem-100-as (a döntéseire gondolok, nem a nemi hovatartozására). -
#105722 elnézést nem akartam személyeskedni. szóval csak arra értem hogy már pedig ezek betegségek, torz személyiségnél sokszor nincs visszaút. -
#105721 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[1986] - https://www.imdb.com/title/tt0091670/ - "Offret" - (The Sacrifice) - (-) - 6/10
(2023.02.27) (142 perc, svéd) - Drama - (imdb) -- 18+
Utazás egy a színészi munkát egy másik "intellektüel" munkáért feladó, idősebb férfi koponyája körül, aki épp szűk családi körben ünnepli ki nem mondott számú születésnapját a 80-as évek közepi Svédország egy kisebb szigetén. Amikor az ország elnöke bejelenti az atomcsapással is fenyegető háborút -- a család női tagjai kiborulnak (élükön az édesanya), de a többiek sem találják a nyugalmukat --, a helyi postás-intellektüel elmondja a családfőnek, hogy az amúgy a családnál szolgáló Maria az voltaképp egy boszorkány, és csak ő segíthet ezekben az ínséges időkben, még pedig csakis úgy, ha a férfi hál a nővel, és közben csakis arra gondol, hogy "legyen vége az egésznek"...
Másnap, úgy tűnik, minden rendben... vagy mégsem, mert hősünk fondorlatos módon kicsalja a családját a házból, hogy felgyújthassa azt, az abban megrekedt múlttal, rosszal, és Istennek tett ígéretének megfelelően áldozatként.
Viszonylag hosszú és lassú snittekkel került bemutatásra az őrült (de legalábbis fura) fej körüli utazás, és így a tempósabb művekhez szokottaknak, és nekem is néha már-már uncsi volt... pedig számos titkolt/szándékolt/belelátott szimbolikát le lehet buktatni a nézése közben. Leonardo képe mellett leginkább a tükör-jelenet volt igazán hetyke... a maximalista Tarkovszkijról nehezen tudom elképzelni, hogy utóbbi nem szándékolt volt. -
#105720 Ne menjünk át fiktívből személyeskedő mutogatásba, please!
Persze, hogy volt és van is környezetemben konok és/vagy idióta (nézőpont kérdése), de még menthetetlen beteg is (utóbbi ráadásul nem is volt 50 éves se. Meghalt már, ~ 1 hónapja.
Tudtommal - javítson ki nyugodtan bárki - a mentális betegségek is kezelhetőek a mai világban... miközben a film főszereplője nagyon is racionális, mondhatni épeszű volt bizonyos társadalmi normák ellenére is (miközben zakkant és önző is).
Nem ok nélkül kezdtem úgy, hogy "költői" a kérdés... francokat se tudunk nyilván változtatni a drámán, amit a sztoriba konfliktus formáló tényként belealkottak, minden eszmefuttatás a témában csakis felesleges lehet.
Továbbra is úgy érzem, hogy a faszi tragédiájának forrása a saját maga önzése (az nem önzetlenség, hogy inkább elpusztul, mint egy partravetett bálna, de pénzt ad az idióta lányának) és későbbi zakkantsága, és a környezete tehetetlensége - ehhez nem tudok tapsikolni. -
hawkie22 #105719 Lehet rajta segíteni, viszont iszonyat akaraterö kell hozzá, illetve rengeteg lóvé, nemcsak a kezelések, hanem a javult állapot fenntartásához szükséges gyógyszerek árai miatt is. Meg rohadt hosszú ideig tartana, míg minden bajából kigyógyítják vagy legalábbis javítanak valamit rajta. -
#105718 Nekem tetszett A bálna, és Oscart adnék Frasernek. -
#105717 Lehet, hogy hosszabb távon többet segített volna, ha az apa kórházba vonul hogy felépüljön, és minél hosszabb ideig pótolja amit elszalasztott, csakhogy ő nem azt akarta adni, aminek az értékét a gyerek nem ismerte fel, hanem azt, amire éppen akkor vágyott, és az a pénz volt. Ha az apa bevonult volna, ebből is azt a konklúziót vonná le a lánya, hogy már megint magára gondol és csak magával törődik. A gesztus tehát kontraproduktív lett volna, mert még jobban elhidegül tőle a gyerek, ő meg újra a zabálásba menekül, és kezdődött volna az egész elölről... persze ez is csak egy olyan fiktív világban történhetne, ahol létezik egy olyan kórház, amit földönkívüliek üzemeltetnek szuperfejlett technológiával, mert mint írtam, ember ő rajta már úgysem tud segíteni. -
#105716 atya gatyesz, neked nincs ilyen a tágabb rokonságban sem? én ismerek:
- pappert, akinek szólt a háziorvosa hogy le kellene rakni a fehér kenyeret vagy levágják a lábát ("baszok én rá, akkor megdöglök") - meghalt fél év szenvedés és ágyhoz kötöttség után
- ittasan vezetve meghalt
- cigizett és meghalt gégerában
az a baj hogy ez mentális betegség, és nem fogod tudni racionálisan megérteni hogy ő mit miért tesz. -
#105715 Költői kérdés (hisz a színpadi és filmre vitt mű "kőbe van vésve"), de mi érhet(ne) többet egy Szülőnek, mint az, hogy minél hosszabb ideig láthatja a szeretett gyermekét (még ha az olyan, amilyen)?
A számlára utalt pénznek semmi értéke az egyenletben - legyen annak bármelyik oldalán is a kései bűnbánat, vagy a későn visszakapcsolt szülői öntudat...
Többet segített volna annak a szarrágónak az, ha az apja kórházba vonul, és elkövet mindent, amit a tudomány és EÜ lehetővé tesz számára, hogy minél hosszabb ideig "pótolhassa" azt, amit elszalasztott.