106446
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
SzinesGeza #105556 Doctor Fate valóban jó volt de kb Doctor Strange replikája. -
#105555 Én szeretem a Marvel és DC filmeket, de a Black Adam azért mazochizmus elindítani, szerintem a trailerben minden benne van. -
#105554 Meg is van:
[2021] - https://www.imdb.com/title/tt12361974/ - (Zack Snyder's Justice League) - (Zack Snyder's Justice League) - 4/10
(2021.04.09) (242 perc, amerikai) - Action, Adventure, Fantasy - (imdb) -- R
//Baromi hosszú lett, és nagyon sok felesleges, kitöltő elemmel - a harcok szokás szerint többségében sötétben, és még cinematic kék szűrővel, kaotikusan.
//Eltekintve a néhány kifejezetten rossz döntéstől, és hossztól, meg az elhúzott elemektől, akár jó iparos munkának is nevezhető lenne... de nem lehet eltekinteni ezektől.
//Steppenwolf - szerintem - a valaha elkészített legjobb CGI gonosz. Ez a szimmetrikus ördögpofa frenetikusan részletesen meg lett csinálva, és a "lélegző" páncélja!
//Bár még mindig hányingerem van a fekete bőrű amazonoktól, és úgy általában a PC-től, ami manapság mindenhová, de Hollywoodba nagyon beásta magát, érdekes módon Victor karakterénél nem volt zavaró ez a jelenség. Igaz, ő többet is szerepelt, mint, a szerintem érdemtelenül levegőt nem nagyon kapó Flash és Aquaman. -
#105553 Isten tudja (ja, én is tudom: fel van írva) mikor kezdtem el, de még mindig nem bírtam végignézni a Black Adam-et.
A rettentő mód idegesítő lurkónál csak egy fokkal kevésbé idegesítőek a többiek a filmben (addig az ~1 óráig, amit eddig össze bírtam nézni, etapokkal) - a 2 egyáltalán pozitívan mérhető:
- a címszereplő
- Doctor Fate.
Az a forgatókönyv, amit egy általános iskolás összerakott volna határozott idő alatt, sokkal jobb dialógusokat tartalmazna, mint ami ebben van. De tán még a sztori se lenne ennyire tré.
//szerk.:
Egyedül azért akarom végignézni, hogy első kézből tudjam meg, igaz-e az, amit Adamről és így a filmről írtak félig-meddig spoilerként máshol. S az is jó lenne, ha valaki elpáholná már az összes szent Jófiút, mert kezdem utálni őket, annyi van belőlük.
Már nem emlékszem, melyikben - talán a Supermenes Justice League-ben drukkoltam rettentő mód a gonoszoknak, és abban volt - szerintem! - az eddig legjobban megalkotott (kinézet, viselkedés) gonosz... (amiről később kiderült ugye, hogy nem is a Főgonosz)...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.11.28. 14:52:40 -
#105552 Marf eludules nem ugyan azokat az arcokat bamulni. Csak a problema ezzel hogy a dc filmek altalaban gagyi szarok. -
SzinesGeza #105551 Kb ugyanaz mint bármelyik marvel film. Semmi újat nem tudott mutatni, talán "A Jó, a Rossz és a Csúf" poént leszámítva. :) -
#105550 Black Adam
Szamomra meglepoen jo volt. Talan az elso fasza DC film. Jobb volt mint barmelyik marvel film az endgame ota. Nem neztem utanna ki rendezgette de nagyon bejottek a belassitott / megallitott artisztikus reszek. -
#105549 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt13623136/ -- "The Guardians of The Galaxy - Holiday Special" - (A Galaxis Őrzői - Ünnepi kiadás) - 6/10
(2022.11.26) (42 perc, amerikai) - Action, Adventure, Comedy - (imdb) -- 15+
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Chris Pratt mintha delíriumban nyomta volna le... furcsa volt az a mosolygás is. -
#105548 Másik növér
Hát ebből azért egy sokkal jobb filmet is tudtak volna csinálni, de ugy látszik mintha csak aynni infoval dolgoztak volna, hogy volt egy sorozatgyilkos és a gyilkolás kivitelezése, de se a gyilkolásokbol se a drámábol sem az ugy nyomozásábol nem igen sokat tudunk meg, vagy amit megtudunk az eléggé egyszerően megy és egyáltalán nem tunik sem félelmetesnek sem izgalmasnak ,
A végén olyan érzésem volt, hogy két mukatárs története csak az egyik szarul végezte a munkáját és ezért bebörtönzik. -
#105547 Menü (2022)
Nem volt rossz, végre nem egy folytatás, reboot... -
hawkie22 #105546 Black Panther Wakanda Forever (2022)
Kb. egy fél órája jöttem ki a moziból. A film majd három órás, de azt kell mondjam, nem éreztem soknak. Szvsz kellett ennyi, hogy a talukániak világát és magát Namort bemutassák. Wakandát ugye már ismertük/ismerjük az elözö részböl, így erre nem vesztegetnek sok idöt. De ami nagyon tetszett és igazán szívbe markoló volt, az a film elsö 10 és az utolsó kb. 2-3 perce. Méltó búcsú egy nagyszerü színésztöl, egy baráttól. Kb. olyan érzésem volt a film végét nézve, mint amikor a F&F asszem 7. részében Paul Walkertöl búcsúztak a stábtagok és barátok.
A post credit scene még egy kicsit rápakolt, bár az az érzésem, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha felnö a fiú, akkor kicsit meg fogja zavarni a trónöröklési sorrendet. Nem tértek ki a filmben erre, hogy M'Baku tényleg király lett vagy csak kihívta maga ellen Surit, de gondolom, Suri Nakitánál marad Haitin és M'Baku uralkodik, amíg vissza nem tér. Majd meglátjuk a 3. részben.
Nem az a tipikus Marvel film, bár ezt a színész halála után sejteni lehetett. Dráma lett, kevés humorral, illetve akcióból sincs olyan sok, egy Marvel filmhez képest szvsz elég visszafogott lett ilyen téren. Inkább a karakterekre fókuszált a film, Namort és az indokait tökéletesen meg lehet érteni, Suri vergödik az érzései és a kötelezettségei között, a királynö próbálja egyben tartani az országot, miközben az egész világ a vibrániumra pályázik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt meg is jegyezném, hogy kb. a való világban is az megy a világpolitikában, mint amit a franciák lerendeztek a filmben. Szemtöl szemben jópofiznak, pontosabban téged állítanak be rosszfiúnak (itt ugye megvádolták Wakandát azzal, hogy nem segít senkinek és csak magának akarja a vibrániumot), közben meg jól hátbadöfnek (ugye a franciák megpróbálták elit kommandósokkal ellopni a vibrániumot, viszont borult a bili és visszanyalt a fagyi).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elég sokáig tartott, míg Suri rászánta magát, hogy Fekete párduc legyen és az ehhez vezetö löket kb. ugyanaz volt, mint a Spider-Man No Way Home-ben, csak itt nem a nagynénit ölte meg az ellen, hanem az anyját. De ez mindenképp kellett, az viszont számomra is meglepetés volt, kivel találkozott a "túlvilágon".
Egy szó mint száz, nekem megérte a jegy árát, kellemesen szórakoztam a film alatt. Rég nem láttam/hallottam ilyen csendet moziban, mint ami a film utolsó 2 percében volt. Néhol egy-két könnycseppet is véltem felfedezni az arcokon, nem csak nökén, de bizony férfiak is elérzékenyültek. :)
Számomra 8/10
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.11.20. 00:15:08 -
kutyakiki81 #105545 Nem vágott verziót láttál, csak egy mainstream horrort szeretnek így bereklámozni hogy ilyen-meg-olyan-durva. Szerintem a teszt vetítésekre is azokat küldik, akiknek már a Twilight is horror. Pár betegebb indie horror ezt megeszi reggelire. Nem volt egyébként rossz film, csak aki szereti a műfajt, ez nem igazán hatja meg, -
#105544 akkor nem csak én láttam igy :P -
#105543 Tudni kell, hogy feldolgozás. Mégpedig egy dán filmé.
EREDETI az én szemüvegemen át
[2005] - https://www.imdb.com/title/tt0400156/ -- "Ambulancen" (-) - (Rohammentő) - (-) - 6/10
(2022.05.03) (76 perc, dán) - Action, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Director: Laurits Munch-Petersen
Writers: Laurits Munch-Petersen (original story), Lars Andreas Pedersen
Cast:
* Paw Henriksen - [Tim] - ffi
* Thomas Bo Larsen - [Frank] - ffi
* Helle Fagralid - [Julie] - nő
- Torbjørn Hummel - [Patienten] - ffi
Plot (imdb):
--------------
Two brothers commit a robbery out of desperation. However, when it all goes wrong they decide to steal an ambulance, but they soon realize that they are not alone.
---
Tim és Frank, egy testvérpár elkeseredetten próbál segíteni rákos anyjukon - nem riadnak vissza a bankrablástól sem. Akkor kapcsolódunk bele a történetbe, amikor a bankrablást követően - kényszerűen - egy mentőautót kötnek el, és menekülnek a megérkező zsaruk elől.
A hajsza közben derül ki, hogy a mentőautó nem üres: egy mentős és egy szívroham miatt ellátásra szoruló férfi beteg is velük van.
A bonyodalmat a beteg "meghalása" és sikeres újraélesztése, de magára hagyása okozza.
Az amerikai feldolgozás miatt néztem meg a dán eredetit előbb.
A felállás alapján már sejtem, hogy az amerikai újragondolásban Jake Gyllenhaal lesz a parancsolgató Frank, míg (nem idei barnulású) Yahya Abdul-Mateen II a kissé elnyomott, jólelkű testvér Tim.
Az, hogy az amerikai majdnem dupla olyan hosszú, mint az eredeti, nem sok jót sejtet...
A sztori végül a "jó" testvérre, Timre futott ki, aki bár biztos börtönre számíthat, de testvérével ellentétben legalább életben maradt, és a segítőkész mentősnő révén a beteg anyjának is akadhat némi remény...
FELDOLGOZÁSról a véleményem
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt4998632/ -- "Ambulance" (-) - (Rohammentő) - (-) - 2/10
(2022.05.04) (136 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama - (imdb) -- 18+
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Director: Michael Bay
Writers: Chris Fedak (screenplay), Laurits Munch-Petersen (based on the film "Ambulancen" written by), Lars Andreas Pedersen (based on the film "Ambulancen" written by)
Release Date: April 8, 2022
Distributor: Universal Pictures
Language: English
Country: US
Cast:
* Jake Gyllenhaal - [Danny Sharp] - ffi
* Yahya Abdul-Mateen II - [Will Sharp] - ffi
- Eiza González - [Cam Thompson] - nő
- Garret Dillahunt - [Captain Monroe] - ffi
---
Megcserélték azt a szereplőt, aki segít a szállított beteg életének megmentésében --- itt a parancsolgató segít.
Az eredeti fényében ez a feldolgozás egy rossz vicc még rosszabbul előadva:
- Nem egészen 3(!) percen belül belöknek az ember arcába fehér gyűlöletet (kivételesen most latino szájból), egy gay csókot, és egy plus size positive image + hate speechet (47:00 - ~50:00). - Előbbi ráadásul a fegyverrel hadonászó túszejtőnek, aki simán le is lőhetné. (később még: 54:20 - "you fucking moron!")
- A dán eredeti ijedt, de segíteni akaró, szinte már szende mentős hölgyével szemben az amcsi verzióban a latin csajról már csak az izzadt izompóló, és a nem létező here igazgatgatása hiányzott, aki amúgy rendre parancsolgatva, szidva a fogvatartóit még csak halványan sem tudta elhitetni azt, hogy ő egy túsz lenne...
...vad képként megjelent előttem, ha nem ismerném az alaphelyzetet, belepörgetve a filmbe még azt is hihetném, hogy éppenséggel a nő a fogvatartató, és a fekete-fehér "tesók" egy ismeretlen kényszerítő indok hatására, tehetetlenül kell tűrjék, hogy a latinó pattogtassa őket, és a tök felesleges (és néhány után már unalmas) rendőrautó-pusztításokat arcba villogtató üldözéssel kénytelenek menekíteni a dominát szorult helyzetéből.
- Igazam lett a szerepek leosztását illetően (Danny az ordibáló, parancsolgató tesó, míg a sötétbőrű Will az "elnyomott" másik) - de Bay bácsi és Chris Fedak nem riadtak vissza egy kis "fondorlattól": dramatizálni akarván ide-oda cserélgették a tesók pozitív viselkedését. Míg a dán verzióban végig, következetesen az elnyomott Tim tesó akart, és tevőlegesen segített is, addig a Tim szerepét eljátszó fekete tesó első körben nem került a segítő szerepébe (aki eleve maga okozta a bonyodalmat azzal, hogy lelőtte a mentőben szállított beteget), mert akkor őt szidta, szapulta volna le a mentős csaj többször is... (és azt ugye nem engedhették meg a készítők)... de aztán nagy "csavarként" mégis csak Will lett az, aki életet ment (másodszor), miután Danny is tette ugyanezt előbb. -
#105542 ambulance
Hát nem is tudom hol kezdjem, hogy egy michael bay hogy tudott összehozni egy ilyen fost. Olyan volt mintha most látott volna elöször drone-t és mindenhol játszadozni akart volna vele feleslegesen megpörgetve a kamera állásokat.
De az még csak a legkisebb gond volt, az egész dolog szinte már olyan volt mint mikor a terminátornak megmondja Connor, hogy nem ölhet meg senkit. mert az egész filmet végiglövik, de sinte mindenki tuléli felrobban egy C4el megpakolt auto minigunnal megsorozzák öket ,de mindenki megussza..Az az AR15 höz meg végtelen löszer volt beállitva, mert sose kellett ujratárazni.
A 7,5 tonnás mento meg jobban kanyarodik mint egy személyauto ellenáll mindennek.
Az indokolatlan buzicsok meg aztán sokat hozzáadott a torténethez . A zsarunak könyékig bent turkálnak a hasába felvágták a hasizmát, de azért felül tisztán magánál van és tudja, hogy mit csináltak vele és hogy ki mit tett az ágyára, szétreped a lépe, de a fél napot végig birja mert egy hajcsattal elált a vérzés elötte meg már a haláűlán volt.
DE ugye a super erős nö mindenkit megment és a végén elnyeri buntetését a gonosz fehér férfi és feloldozást nyer a fekete és már meg sem lepüdunk , hogy testvérek is . -
Sequoyah #105541 Jurassic World Dominion (2022)
A kritikak nem hazudtak, tenyleg a sorozat leggyengebb resze. De megis meglepett, hogy ENNYIRE rossz. A tortenetnek mar semmi koze a dinokhoz, inkabb valami James Bond/Mission Impossible fele film. Ha minden dinot kivagnanak belole, a film ugyan az maradna, csak 1 oraval rovidebb lenne, ami meg mindig 1.5 ora. A dinok szerepe csak annyi hogy mindenhol megjelenjenek es lassitsak a szereploket.
Es mi van helyettuk? Nagy bogarak... wtf?
Azt pedig nem ertem ki otlete volt hogy TIm Cook jatsza a fo ellenseget, de nagyon hulye otlet volt, rettento unalmas. Mark Rylance alakitott tavolrol hasonlo karaktert a "Don't Look UP"-ban, de ott ez nagyon erdekesen fura volt, itt pedig siman csak rem unalmas.
Nalam az 5 alatti ertekeles azt jelzi hogy vegig sem neztem a filmet. Tobbszor fel akartam allni es kikapcsolni,ami csak azert nem tortent meg, mert repulon ultem es unatkoztam.
(Az eredeti egyebkent gyerekkorom nagy kedvence, es meg most is az egyik legjobb filmnek tartom)
3/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.11.17. 16:03:03 -
#105540 Barbarian (2022)
Őszintén szólva nem értem a nagyon nagy felhajtást körülötte. Semmi gond nincs vele, teljesen OK horrorfilm, sőt, valóban a jobb eresztések közé tartozik, csak nem értem a körülötte lévő nagy hozsannázást. Jó a hangulata, jól építkezik, külön tetszett a flashback résznek a fényképezése, fasza volt.
Olyan nagyon megbotránkoztatónak, vagy brutálisnak nem éreztem. A gore-t sem vélem túltoltnak - lehet, hogy valami vágott verziót néztem?
No mindegy, semmi gond vele, de nálam a hype kicsit túltolt a valósághoz képest.
6,5/10 -
#105539 The Invitation (2022)
A történet tanulsága, hogy soha ne próbáld DNS-teszttel kideríteni, kik voltak a távolabbi felmenőid/rokonságod. Filmünk alanya ezt teszi, és egy puccos arisztokrata familibe botlik, akik távoli rokonai, és meghívják magukhoz egy esküvőre. Trailert ne nézzetek, mert erősen spoilerez.
6/10 -
#105538 Jojo nyuszi
Ennyi év után valahogy most lecsúszott, de kissé csalódtam. Igazából jobbat, többet vártam. A gyerekek, ScarJo, Rockwell, igazából minden a helyén volt, de történetileg egyszerűen nekem nem működött.
5/10
Jackass Forever
Valahogy annyira erőtlen lett. Pedig nem kímélték magukat a srácok így 50 felé sem. De nem jöttek át ezek a baromságok, amiket kitaláltak. Néha-néha volt 1 jó, de ennyi...
5/10 -
#105537 Teljesen igazad van. Még ha nem is egyezik valakivel a véleményed, normálisan válaszolsz. Már-már frissítő a mai időkben! :)
Annyiban nem értek csak egyet, hogy valamilyen szinten maradjunk legalább a valóság közelében, ha már valós esemény/személy/akármi az alapja egy filmnek.
pl lehet kiverné a biztosítékot (minden oldalon), ha csinálnának egy 2vh.-s filmet, amiben Hitlert a világon valaha élt legnagyobb humanitáriusának, a zsidókat gyilkos fröcsögő fajgyűlölőknek állítanák be és nem hívnák fel rá a figyelmet hogy csak a képzelet játéka és kitalált történet (ami így már teljesen rendben is lenne). -
#105536 A realizmusnak és a történelmi pontosságnak nem a pc-től vagy cancel culture-től kell/kellene függnie, hanem a film műfajától. Ha olyan filmről van szó, mint mondjuk a 300, aminek képregényes a műfaja, akkor megengedhető, hogy nyakon fossák a realizmust, és Xerxész király lehet olyan, mint egy transznemű NBA játékos. De ha doku-filmet készítenek - kvázi más a műfaj - akkor törekedni kell, hogy pontosan rekonstruálják és adják vissza az eseményeket.
Én tudom, milyen ereje van a 21-dik századi eszmeáramlatoknak, meg a pillanatban gerjedő identitásháborúnak, és ezek a filmgyártásra is nagyban kihatnak, de azért nem volt ez mindig így. -
#105535 De hogy nézne már ki a cencel culture és a pc világában ha valamit realisztikus és történelmileg helyesen mutatnanak be? Főleg ha az egy olyan néprol szól akiket nem lehet rossz vagy vesztes oldalon bemutatni most. -
#105534 Franciáék füst nélküli lőporral működő lőfegyvereket használtak, amiknek a tűzgyorsasága többszöröse volt a dahomeyiek által használt fegyvereknek... + harcoltak a franciák mellett szenegáli mesterlövészek, szpáhi lovasok, és a királyság által korábban legyőzött népekből verbuvált hordák. Igaz, ők nem képviseltek túl nagy harcértéket, viszont gecisokan voltak. A hosszú puskákra erősített hosszú szuronyokról már ne is beszéljünk. Alighogy megközelítették őket a macsetés amazonok, már köpték is a pirosat. Szóval túl nagy volt a technológiai (és számbeli fölény) már ekkor. -
#105533 De ezt nem is vitatta senki. A filmben is benne volt, hogyan kereskedett rabszolgákkal Ghezo király az Oyo-val meg a fehérekkel. Hiszen akkoriban ez tartotta fenn anyagilag a királyságot. -
#105532 Így telt nálam a halloween röviden:
Terrifier
Nekem való B kategória
6/10
Chucky s01 (tudom sorozat)
7/10
Terrifier 2
Baszó volt, a túltolt erőszak, a zenék, a főszereplő csaj,
8/10
Barbarian
Uncsi
6/10
Halloween ends
Sokakkal ellentétben nekem tetszett, jó volt szerintem ez a megközelítés.
8/10
-
El Protector #105531 Elszántak és bátrak voltak az igaz, beszámolók szerint a franciák ezt nagyon becsülték is bennük. Túl sok hatékonysággal azért ez nem párosult, a második francia-dahomey háborúban megvívott adegoni csatában sikerült pontosan hat francia katonát megölniük úgy, hogy a túloldalt kicsivel több mint ötszáz "amazon" halt hősi halált. -
#105530 Még ha csak ebből állna a film történelemhamisítása...
Igen, volt ilyen osztag, viszont pont nem rabszolga felszabadítók voltak, pont az ellentéte.
-
#105529 Mondjuk, valahol olvastam Kiss Dóra szerepléséről a filmben (talán HVG), és ott úgy lett kezelve, mintha ő lett volna a főszereplő :))
//szerk.: meg is van - A legmenőbb horrorfilmben játszik Kiss Dóra, de forgatás alatt kénytelen volt másodállást vállalni
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.11.07. 14:29:50 -
#105528 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt15474916/ -- "Smile" - (Mosolyogj!) - (-) - 5/10
(2022.11.06) (116 perc, amerikai) - Horror -- 18+
---
Hát, könyvnek sem lehetett valami nagy szám, de egy majdnem 2 órás filmként a közepest tudta megugrani a (korombelieknek bizonyosan) végtelenül elcsépelt "örökölhető átok" témára felfűzött sztori - ami egy cirka 90 perces játékidővel, feszesebb vágással, és több "eksönnel" még akár horror is lehetett volna... így viszont inkább bátrabb thrillerke...
Feltételezem, a főhősnőnket játszó színésznőnek van valami köze Kevin Baconhöz, hisz az arca hasonlít :)
//Online utánanézve: "1992. március 15. (életkor 30 év)" - "Szülők: Kevin Bacon, Kyra Sedgwick"
Hát, néha, nem egy jelenet során 30-nál konkrétan öregebbnek becsültem volna. -
#105527 The Woman King (2022)
Ez egy Wakanda-koncepció, csak képregényes helyett történelmi háttérrel. Viszont ez a nő úgy nyomja, mint a Fekete Párduc, csak high-tech ruha nélkül. Szerintem sértésnek is venné, ha felkínálnák neki azt a ruhát. Úgy már túl könnyű lenne. Szinte hihetetlen volt látni, hogy ezek az amazonok úgy kenik fel a falra a 100+ kilós tagbaszakadt feka férfiakat, mint egy szaros macskát.
Utána is néztem, és tényleg volt ilyen elit női osztag Dahomey-ben a 19-dik században, ami a királyok testőrségéhez tartozott, a harcosai pedig olyan vadak és kivételes tehetségűek voltak, hogy simán kenterbe verték a férfi alakulatokat. Arról fogalmam sincs, hogy tudtak-e a valóságban olyasmiket, mint amit a filmben látunk, de nagy valószínűséggel csak a látványt akarták emelni a készítők. Én ennyi történelemhamisítást megbocsátok nekik, mert alapvetően jól szórakoztam.
7/10 -
Renata100 #105526 Minyonok: Gru színre lép - tök cukik :)) -
#105525 Tarantino lehet úgy értette, hogy nehéz producert találni, mert a hős filmek elvonzzák őket, így lehet sok jó, nagy mozis film nem kerül vászonra csak olyanok amik kisebb költségvetésűek, ezek persze nem "ütnek" akkorát. -
#105524 Akkor ugy irom, hogy a blockbusterekre. mert igazad van, de az amire te érted azok ilyen müvészfiilmek vagy olyanok amik ki sem kerülnek a nagyközönségnek vagy csajk on demand kiadásuak.
Igy az olyan filmekre értem ami megjelenik világon mindenhol a mozikban és van akkora reklám körülötte, hogy akit érdekelnek az halljon is rola.
Na ezekre értem , hogy az összes egy kaptafára készüll és mind szuperhosos .
De manapság ugye használati kell egy hszhez is, hogy ne lehessen belekötni semmibe sem.
Aki akarta értette aki bele akar kötni az bele tud és fog akárhogy is irja az ember a véleményét. -
8/10 -
#105522 több ezer film készül minden évben. Lehet, hogy a blockbusterek szuperhősöknek és folytatásoknak és a franchise-oknak végtelen a halmaza, de ez nem meríti ki az összes filmet. MInden nap egy új és eredeti film várja, hogy megnézd. Ha azzal van bajod, hogy milyen blockbusterek készülnek azt mond. De ne azt ami semmilyen szinten nem fedi az igazságot. A probléma létező és hatása van mindenre, de ezektől függetlenül több ezer eredeti és új film készül új ötletből... -
hapi #105521 Ugyan így vagyok vele. Sztem óriási károkat okoztak a szuperhősös filmek. -
#105520 annak ellenére, hogy nem birom a filmjeit, igazat adok neki, manapság már szinte csak szuperhos filmek vannak meg univerzumok, nincsenek uj ötletek uj filmek. Régebben az már nagyon jo film volt amiből 3 részt csináltak, manapság meg már 9-10 is van vagy több, meg remake ami ugyan az mint az eredeti csak a szereplöket változtatták meg, de a történet szinte képkockára ugyan az.
-
#105519 Tarantino ezért nem fog soha Marvel-filmet forgatni - Szerinte a modern filmesek alig várják már, hogy kihaljon a szuperhősös műfaj. -
#105518 [1992] - https://www.imdb.com/title/tt0106308/ -- "Army of Darkness" - (-) - (-) - 6/10
(2022.11.02) (81 perc, amerikai) - Comedy, Horror -- 18+
---
81 percnyi újranézés és nosztalgia - már nem annyira vicces, mint anno. -
#105517 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt1016150/ -- "Im Westen nichts Neues" - (Nyugaton a helyzet változatlan) - (-) - 7/10
(2022.10.30) (149 perc, német) - Action, Drama, War -- 18+
---
Baromi régen olvastam a könyvet, így csak hinni tudom, hogy a forráshoz nagyon közeli lett a feldolgozás.
Ami viszont tény: nagyon felkavaró volt.
A feljavított katonai egyenruha kiválóan jelképezte az értelmetlen körforgást és mészárszéket, amit a későbbiek még látványosabban be is mutattak. Nem úgy ábrázolták az idegőrlő-tébolyító szenvedést, mint mondjuk az amcsik tették nem egy filmjükben - a film elején kaptunk ilyesmit a fejét gerendákba verő katonától -, hanem a nagyon sötét-minimalista zenével megtámasztott, belső őrlődés, és a társai és saját, töretlennek mutatkozó reménykedésének értelmetlenné válása, és a szörnyű tettek vésték a ráncokat fiatal katonánk arcára.
Filmként 7 pontos. A háború pedig gyűlöletes a számomra.
Erre érzékenyként nem szabad elmennem a kiváló felirat fordítás mellett. (Nem ismerem, de le a kalappal: Tóth Norbert)