106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#105592 A képregényben a varázslók szövetsége először Adamnek adott hatalmat, hogy legyen a Föld hőse/védelmezője. Ő viszont kudarc lett, visszaélt a rábízott erővel. Ekkor még Teth-Adam. Black Adam akkor lett belőle, amikor Shazam (a varázsló) Black Adamnek kezdte hívni, utalva a lelkében rejlő sötétségre.
Ekkor kellett valaki, aki Adam örökébe lép, s egyúttal felszabadítja a világot Adam gonosz befolyása alól. Ekkor talált rá Shazam a varázsló, a kölyök Billy Batson-ra, akinek megadta ugyanazt a hatalmat: a "Shazam" név kimondásával mágikus hatalomra tesz szert. Ez egyben azt is jelentette, hogy a varázslat idejére felnőtt férfi testet kapott, majd mikor a hatás elmúlik a név újbóli kimondásával, akkor visszatér a gyerek énjébe.
És hogy ki kicsoda: Black Adam a Teth-Adamnek a - mondjuk úgy - "gonosz" neve. Shazam pedig nem Billy Batson, hanem a varázsló neve, aki hatalmat adott mindkettejüknek. Billy Batson neve a szuperhős formájában pedig Marvel Kapitány. Nem keverendő Carol Danvers-el, aki szintén Marvel Kapitány, csakhogy a Marvel univerzumban, nem pedig a DC-ben. Remélem így tiszta. -
#105591 Black Adamet úgy hívták 5000 évvel ezelőtt, hogy Teth-Adam...ennyi. A többire nem óhajtok válaszolni, mert annyira felesleges. Tökmindegy, hogy kik voltak azok a techakárkik, már én se emléxem rájuk.... -
#105590 Black Adam. Ismét egy olyan film amit nem tudok hova tenni. aki nem ismerős a superhosok világában csak feluletesn a mozifilmekből.
Most akkor ki is valojában, mert , hogy egyszersem emlitik ezen a néven még a legvégén sem, csak a stáblista után. ki az az ADAM es honnan jutott eszébe?
Meg most akkort a shazam karakter az kicsoda aki kapott egy külön mozifilmet és egy kétbalkezes balfasznak tűnik.
Amugy az egész egy ahogy irtátok is MArvel koppintas kis Tekken feelinggel .bosszuállok és dr strange stb clonokkal.
De egyébként megint nincs semmi átgondoltság az egészben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem részletezték, hogy akkor miost kiik is azok a nagyon modern cuccokat használo elnyomo egység
Ha már a jovoben vagyunk akkor a népo még mindig nem használ semmit sem azokbol, de még az elnyomok is max a motort és a fegyvereik is a 70es évekbol valok
5000 éven kersztül senki sem sétált be abba a barlangba és lopta el a koronát ,mert anynira nem volt eldugva, hogy semmi speciális eszköz vagy időigényes procedura vagy zár nyitás nem kelelt hozzá.
A két "superhős" ( a szél, meg az atom )csak azért kellett bele, hogy legyen több karakter ,de semmi lényeges segitséget nem csináltak
meg azt sem értem, hogy igaza volt a csajnak, hogy addig mig elnyomták a német ezek a megszállok addig senki nem ment oda segiteni ,pedig biztos , hogy öltek meg embereket is elötte, de most meg még a gonoszokat is meg akarja menteni a sasember, hogy nem hallhat meg senki.
Semmi lezárása nem volt a filmnek, hogy akkor most ki volt a fövezér aki a koronát akarta, mert aki végul megszerezte az elején mégcsak egy kisfönök volt aki jelentett felfelé valakinek.
ÉS a legjobb, hogy az összes hősfilmbe, jönnek megmenteni a szegény népet és cserébe lerombolják a fél világot ,de hogy utána ujáépitenék vagy jobbá tennék az életüket azt már nem minden maradjon ugy ahogy szétrombolták, igy még rosszabb helyzetbe kerültek mint elötte voltak
-
viizo #105589 Avatar - Way of Water
Az első hozott egyfajta varázst és az azóta már hamvába holt 3D reneszánszát, és a faék sztori ellenére filmtörténeti mérföldkő lett, bevételben az első számú blockbuster a mai napig. A második minderre próbál rápakolni, látványban, történetben és izgalomban, azonban nem lett forradalom, szimplán csak egy minőségi blockbuster. A víz behozatala nagyon kellett, mert anélkül - fáj kimondani - de teljesen középszerű első harmadot ülhetünk végig, és csak az új tereptől lesz érdekes. Ott viszont már igazán pazar részek is váltják egymást, ami még olyankor is nagyszerű - sőt, akkor a legjobb - amikor gyakorlatilag alig történik valami. Amikor igazán elszabadul a gyeplő, vannak szép számmal villantások, amikor pillantani is vétek, amikor visszafojtódik a lélegzet, az összkép azonban valahogyan mégsem lett hibátlan. Szép és jó, de valami, valami megfoghatatlan extra bizony hiányzik ahhoz, ami a legjobb James Cameron filmek közé emelné.
10/7 -
#105588 nem ez határozza meg hogy egy film jó-e v sem. Viszont kicsit keveredet a dolgot. Ezek vagy auteur v auteur-jellegű rendezők. Saját megközelítéssel, látásmóddal stb. Nem egészen az a kategória, hogy "nesze, itt egy könyv, rendezd meg, ami bele van írva." Tehát ezek az emberek hoznak valamit még a filmbe, amit meg akartak rendezni, nem csak rájuk lőcsöltek jó pénzért. De abban is van valami, amit mondasz. Én sem ismerek és tudok követni minden rendezőt. -
#105587 Nálam ott bukik az ilyen szelektálás, hogy nem érdekel , hogy ki a rendezoje egy filmnek, nálam nem az határozza meg, hogy egy film jo vagy nem.
egyrészt a film témája szkriptje és szinte a tobbi fontos fdolgok már elötte megvannak mielött a rendezot kiválasztja a studio.
És mivel nekem a film témája cselekménye fontosabb ,mint hogy ki csinálta ezért nálam ez nem opcio egyáltalán. -
#105586 Érdekes "kihívás" :)
Az a február nagyon jó lesz. :)
Zéró spoiler, de hogy kihagyható legyen, ha nem érdekel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
[2002] - Sympathy for Mr. Vengeance - nálam: pipa
[2005] - Sympathy for Lady Vengeance - nálam: pipa
[2009] - Thirst - nálam: pipa
[2013] - Stoker - (nem láttam még)
[2016] - The Handmaiden - nálam: pipa (és láttam az eredetit is 1960-ból)
[2022] - Decision To Leave - (nem láttam még) (de augusztusban már beszereztem) - Tang Wei miatt.
[2022] - Broker - (nem láttam még)
Ehhez nagy reményt fűzök (beszerezve), mert hatalmas a stáblista (Song Kang-Ho, Bae Doo-Na, és IU)
[2017] - Legend of the Demon Cat - nálam: pipa
Imádtam, és a királyné tényleg gyönyörű.
[2010] - Sacrifice - nálam: pipa - nekem nem jött be.
[2021] - Arisaka - nálam: pipa - nem kiváló, de rossznak semmiképp sem mondanám.
[2014] - Blood Ties - nálam: pipa - untam. Marion Cotillard miatt kibírható.
[2016] - The Infiltrator - nálam: pipa - igaz történet alapján. Bryan "Heisenberg" Cranston és Diane Kruger hozták.
A többi, ránézésre, ismeretlen, nem láttam.
Kitartást a kihíváshoz :)
-
viizo #105585 Black Adam
Bár sok DC filmet jóval többre tartok, mint a szomszédos MRVL univerzum mozijait, ez sajnos nagyon mellément nálam.
Szikla valóban méretesre gyúrta magát, és az egójához sem fér kétség, de egyszerűen ez a film a főszereplő izmain kívül nagyjából mindenben közepes alá, talán az üdítő színfolt Pierce bácsin kívül. Ugyan minden beállítás, harc és egyéb nagyon epikus kíván lenni, de egyszerűen nemhogy a fasorban, de attól mérföldekre sincs mondjuk egy Acélember vagy egy Snyder vágás fajsúlyos, 'ennek tényleg tétje van' jeleneteihez, illetve látványvilágához képest. Számos jelenetben a CGI és a greenscreen szó szerint szúrta a szemem, ami ahhoz képest, hogy 'forradalmian új' technikákkal vették fel a filmet, valahogy kevésbé hangzik jól. A kevesebb itt bizony több lett volna, amire az utolsó, már kifejezetten rossz 20 perc pakol rá még egy jó nagy adagot, és löki be a filmet a középszerűség alá.
10/4
Ahol a folyami rákok énekelnek (Where the crawdads sing)
A kritikákat olvasva és a nézői reakciókat összehasonlítva kevés ilyen megosztó film született idén, mint az Ahol a folyami rákok énekelnek. A filmet látva a kritikusok zöme bizony elmehetne inkább kapálni, vagy valami hasznos társadalmi munkát végezni, mert ez a film minden, csak nem rossz, sőt: az év kellemes meglepetése. A *romantikus dráma* műfajú film gyönyörűen fényképezett, érdekes történetű mozi (az alapul szolgáló könyvet nem olvastam), amely bizony nagyon sokakkal rezonálhat együtt. Aki belefáradt a cukormázas, vég nélküli püföléses, színes gumiruhás CGI őrületbe, és szeretne egy jó értelemben vett, klasszikus drámát megnézni, mely egyfajta drámai felnövéstörténet is, tegyen vele egy próbát. A színészek, a történet, a mocsár hangulata, a 60-as évek miliője egyaránt klappol, a lezárás pedig csillagos hatos - akiket beszippant a film, ott a végén elérzékenyülés is várható.
10/8 -
#105584 pár hete-hónapja kitaláltam magamnak egy kis challenget jövőre. Minden egyéb film mellett minden hónapra kipécéztem egy rendezőt és annak az utolsó pár filmjét megnézésre. A móka kedvéért, semmi komoly. Ott még nem tartok, mint aki 365 nap alatt 365 filmet nézett meg, de majd tán egyszer :D
Ha valakit valamelyik film érdekli, itt van... -
#105583 minden filmet bun kameras verzioban nezni. Elso es utolso film kb amit igy neztem az a star wars episode 1 volt. -
#105582 És ez az a film, amit bűn kamerás verzióban megnézni. A többit is persze, de ezt főleg. A folytatást még nem láttam, de az első Avatart pár napja újranéztem, merthogy azt sem láttam moziban anno, csak egy szimpla bdrip-ben, mikor felkerült a netre. Ezért most újra megnéztem egy 2160p UHD verzióban, valami 50 GB-os méretben. Mocsokszép... de tényleg. Szinte retinapukkasztó. Szóval, ha moziba nem is fogok elmenni most sem, de mindenképp megvárom a legminőségibb 4K verziót, és beizzítom az új házimozi rendszeremet, hogy legyen már értelme is annak, hogy hetekig zsíros kenyéren éltem miatta. -
#105581 Avatar - A pénz útja
Bár én csak egy mezei, egyszerű 3d-ben láttam, de ez a film csodásan néz ki. Bárki, aki mást állít az vak. Az a bő 1 óra, amit a Metkayina törzsnél töltöttünk bíkességben az felőlem lehetett volna még 1 óra és egy szavam nincs. Nem hiányzott az eksön. Elvoltam a világ beszívásával. Víz alatt és fölött is olyan világot ismertünk meg, amit élvezet nézni.
Persze sztoriban és háttér motivációkban még mindig nem agyban nagy, de őszintén nem is várom el, hogy mindent lepipáljon. Egy kicsit közelibb, személyesebb történet volt. Ahol a tsalád nem érződik egy buta, üres frázisnak a Halálos iramban szériához képest.
Nem minden esetben értek egyet a karakterekre jutott idővel, de Jake családja szerintem meglepően érdekesre sikerült. Nekem kifejezetten Weaver Kirije volt a legérdekesebb. Az ő sub-plotja szerintem rohadt érdekes volt és kíváncsi vagyok mit hoz még számára a jövő. Az kicsit csalódás, hogy Winslet és Curtis keveset voltak.
Felüdülés egy olyan rendező filmjét nézni, aki ténylegesen tudja, hogy mit csinál, miközben eltapsol ennyi pénzt egy filmre. Gondolok itt főleg az akcióra. Letisztult, szép és jó a ritmusa az egésznek. Nem csak céltalan cgi pusztulás van. Követhetőbb, érthetőbb.
Az üzenet Ne légy barom... mélységű néha, de igazából nincs is rajta mit köntörfalazni. Mikor megjött az ég népe az elején először túlzásnak éreztem. De nem, semmi karikírozás nincs benne, pontosan így tennénk és teszünk is, ahogy a filmben be van mutatva.
Biztos vagyok benne, hogy nem lesz 2,5 milliárdos bevétel, ahhoz túlságosan megváltozott a világ, hogy megtörténjen. Viszont ez szerintem semmit nem vltoztat azon, hogy Cameron még mindig a blockbusterek királya. Nem hiszem, hogy ezt nála bárki jobban csinálta eddig.
Én pontosan azt kaptam a filmtől, amit vártam. Se több, se kevesebb. Valószínű, még egyszer elmegyek majd rá a tesómmal...
7/10 -
#105580 Tetszett az a rész amikor jöttek az Ewokok és a Belgával együtt elszavalták a nemzeti hiphopp reppet -
#105579 csodálatos, megint jo helyre mentek a miliárdok. Ha nem probálnák összekötni a Petőfi és a szabadságharc dolgaival, hanem egy abban a korban játszodo kitalált történetet még esetleg jo is lehetne, de igy , hogy egy valos eseményre és személyre épitik a filmet igy nagyon nem bejövös, hogy olyan a megvalositás, hogy sem korhunek sem valos események bemutatására nem valo.
SE a dialodusok, se a cselekmények és a mozgások nem jellemzoek arra az időre .
Nem tudom, hogy milyen port szivott a ki kitalálta ,de le kéne rola szokni vagy nem engedni többet ilyen közelbe. -
#105578 -
#105577 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt11813216/ -- "The Banshees of Inisherin" - (A sziget szellemei) - 9/10
(2022.12.14) (114 perc, ír-brit) - Comedy, Drama - (imdb) -- 18+
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Férfiasan megvallva: nem sokat tudtam, és az egy mondatos plot alapján nem is reméltem nagyot...
Számomra ez a film egy óriási, jól eső levegővétel volt a 2022-es évet fojtogató klisé viharban, ami a mainstream, és az oda igyekvő filmtermést idén túlnyomórészt jellemezte!
A két ténylegesen főszereplő férfi közti hosszú barátság nagyon furcsa megszakítása. Az egyikük (finoman szólva) egyszerű, tipikus szigetlakó, míg a másik - önző mód(?) - valami értékesebbre, időtállóbbra vágyik életének alkonyán egy "lapos" barát időt rabló buta fecsegésénél.
Az 1920-as évekbe ültetett történet és a kitalált sziget fényképezése, a zene, a szereplők természetessége, és a sajátságosan egyszerű, "falusiasan" vulgáris szövegkönyv, az egészet megfejelő, önmagát nem magyarázó, kissé fekete humor végig fenntartja a figyelmet.
Kétszer néztem meg - először szinkronnal (a szinkronhangok tökéletesen passzoltak a karakterekhez), a befejezést követően újrázva, már angolul.
Csak ajánlani tudom! -
#105576 Mondjuk Black Adam épp hogy nem jó. :D -
#105575 ÉS...
...a népmesék, mondák, regék, kalevalák, eredet történetek, regények/novellák/könyvek, színpadi művek, film/könyv sorozatok...
...99,9%-a is...
Nagyon-nagyon-nagyon ritka az, amikor a ROSSZ diadalmaskodik, és sétál el sértetlenül, de legalábbis győzedelmesen.
Néha ez egy nagy SAJNOS, mert én bevallottan néha kifejezetten a "rossz" főszereplőnek drukkolok, annyira idegesítőre kreálják meg a főszereplő(ke)t.
-
#105574 007 is ennyi erővel ez :D -
#105573 Erősen felejthető.
Baggio -t elég negatív színben tüntetik fel többször is, mint pl mikor üldögél traktoron... -
#105572 és másik 300 000 film.... -
Renata100 #105571 Black Adam, ezek a képregényfilmek nagyon unalmasak, mind arról szól, hogy vannak a jók és a rosszak és végül, ki gondolná, győznek a jók. Ennyi! -
#105570 Baggio, az isteni copfocska
Futball-lázban égve két meccs közé beiktattam. De br ne tettem volna. 1,5 órába sűrítve a '85-'02 közötti éveket a fontosabb eseményekre koncentrálva. Sérülés, '94-es VB, '02 Brescia/VB. Egy átrepülés az egész. Történik valami, jó-jó, de nézzük a következő jelenetet. Aztán így tovább. És egyszercsak a vb-n találjuk magunkat minden hangsúly vagy előkészítés nélkül. Aztán már robogunk is tovább...
5/10 -
#105569 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt7375466/ + https://mydramalist.com/22978-warriors-of-future -- "明日战记" (Míng Rì Zhàn Jì) - (Warriors of Future) - (-) - 6/10
(2022.12.09*) (102 perc, kínai) - Action, Adventure, Sci-Fi, Thriller - (imdb) - Action, Sci-Fi, Fantasy - (mydramalist) -- 15+
---
A trailerek számos olyan jelenetet is tartalmaztak, amik kimaradtak a végleges anyagból. Így, és a trailerekkel szembeni valóság miatt a film nem alien-inváziós film lett (még úgyis, hogy az 'invázió' voltaképp megtörtént, csak másképp), hanem apokalipszis utáni árulásos/harcolós/túlélős/pozitív felhangos/pátoszos-hősies/happy endes sci-fi.
Lehet sok mindent mondani az ázsiai (így a kínai) filmgyártásról, de hogy helyben topogna, azt biztosan nem - az, hogy nincsenek csilliárdjaik a CGI-re engem nem zavar, alapvetően történetmesélésben pótolnak mindent (meg hát igyekeznek).
Csalódtam a filmben, de nem pontozhatom le a vérbe, mert tetszettek benne dolgok (igen, a látvány is).
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.12.10. 10:36:49 -
#105568 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2022] - https://www.imdb.com/title/tt19713090/ + https://mydramalist.com/698707-a-child-who-can-die -- "더 킬러: 죽어도 되는 아이" (The Killer: Jookeodo Dweneun Ai) - (The Killer: A Girl Who Deserves To Die) - (-) - 7/10
(2022.12.09*) (96 perc, dél-koreai) - Action, Crime, Thriller - (imdb) - Action, Thriller - (mydramalist) -- 15+
---
Nekem szinte bármit elad, ha Jang Hyuk a főszereplő. Nem volt ez másként ezzel a filmmel sem.
Ráadásul, nagyon menő és könyörtelen főhőst kaptunk, amiből manapság kevés van.
A stílus rajongóinak merem ajánlani - "The Man from Nowhere"-t ismerőknek különösen (kikacsintás is van rá).
Menő volt, ahogy megmutatták, hogy a Covid miatt hogy forgattak.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.12.10. 10:37:04 -
#105567 Vérapó (2022)
Na, azért meglátszik a Stranger Things-es demogorgon-irtás áldásos hatása. :D Emberünk az interdimenzionális lények szívatásában már olyan nagy gyakorlatra tett szert, hogy meg se kottyan neki pár faszarcú rabló, akik épp ahhoz a kedves családhoz törtek be, akikhez ő is készült, hogy elhelyezze az ajándékokat.
A Vérapó kétségkívül az eddigi legbrutálisabb mikulás-sztori a filmtörténelemben. Ha valaki tud brutálisabbat, kérem jelezze, mert kíváncsi lennék rá. Ez a film meghozta a kedvem. :D
Dávid Hárbór egy állat.
8/10 -
hawkie22 #105566 Loboról már tárgyalnak Momoával, bár nem hiszem, hogy bevállalják a +18-at.
#105559: Csocso, pont ez az, nem vagyunk egyformák, én meg a Black Adam egy momentumára se emlékszem, ellenben az Aquaman-böl rengeteget tudnék jeleneteket idézni, gond nélkül. -
#105565 A kiadott elözetesek alapján egy sokkal másabb és egy sokkal jobb filmre számitottam .
Ehelyett lett egy kinézetre egy kis költségvetéső ZS film. egy maroknyi szereplövel , néhol valoban egy játék hatását keltve ,de sajnos elég sok helyen a CGI még azt a szintet sem ütötte meg mint pár játék átvezető animácio.
Sajnos az sem tett jót a filmnek, hogy eredeti koreai vagy ilyen távolkeleti nyelven és magyar felirattal néztem vagy igy jelent meg a netflixen, igy ezen a nyelven semmi érzelem nem jött át a hanglejtésekből sem,
Egy kicsit olyan a holnap határán kis CALL of duty keverékü nagy csatajelenetekre számitottam idegen lények ellen.
Erre meg lett egy ilyen semmilyen történet.
Maga a történet is eléggé elcsépelt és nem volt tulbonyolitva hát erre igazán nem kellett volna 5 évet rááldozni. -
#105564 Jön a szeretet ünnepe? Miért? Május 1. szerinted olyan közel van? -
#105563 A jövő harcosai
5 év "várakozás" után végre megérkezett. És jobb lett, mint képzelnéd.... najó ne hazudozzunk.
Ha láttál elég scifit és katasztrófa filmet, akkor a sztori nagyon ismerős. A dialóg szintén. És a jelenetek is szinte az utolsó betűig össze ollózottak innen-onnan. Viszont nincs bőlére engedve, így a tempó egészen gyors. Nincs idő nagyon időzni semmin és senkin se, így a kötelező körök és flashbackek néhány szóban körvonalazzák embereinket. És őszintén ez rendben volt. Több szót nem volt érdemes rájuk fecsérelni.
Főleg az első felében rengeteg digitális környezet van sokszor digitális karakterekkel, amik a limitációk miatt szinte szó szerint videójáték jellegűvé tette. Aztán a végére egy kicsit tisztult a dolog és élvezhetőbb lett (bár én azokat is tudtam élvezni, de tudom hogy a sok cgi elitista undordik majd tőle). Az autós rész az konkrétan fasza lett. Az tetszett. A rendezés technikailag igazán kedvemre való volt, de a gyengébb film miatt ez elhomályosodik.
Egy nagyon gyenge 6/10, csak mert jön a szeretet ünnepe. :D -
#105562 [2022] - https://www.imdb.com/title/tt15229674/ -- "Il mio nome è vendetta" - (My Name is Vendetta) - 4/10
(2022.12.01) (93 perc, olasz) - Action, Crime, Drama - (imdb) -- 18+
---
A trailer sokkal jobbat sugallt a végeredménynél: nagyon ZS produktum lett. -
#105561 [2021] - https://www.imdb.com/title/tt15110792/ -- "Mentés másképp" - (Mentés másképp) - 6/10
(2022.11.28) (113 perc, magyar) - Comedy, Drama - (imdb) -- 15+
---
Már-már azt hihetné az ember, hogy egy "jól" bejáratott klisé mentén futó romantikus szép lány megmentős filmet nézhet végig, happy enddel, amiben a főszereplő meghódítja az aggódó apuka egyedüli és depressziós lányát a végzetes hibáitól, amikor jön a fordulat...
...és személy szerint én ezt üdvözöltem. Nagyon rossz lett volna a megítélésem, ha a klisé valósult volna meg.
//Külön jó pont volt az egyfajta indie-szerűség, amivel az egész film elkészült, azzal a néhány emberrel, akiknek semmi köze nincs Rózsa Györgyhöz. Tudtommal. -
#105560 Na ez az... Én pl. tökre várnék egy +18-as, brutális Spawn vagy Lobo filmet, de amilyen töketlenek szerintem sohasem fog megvalósulni. -
#105559 akvamen? arra se emlekszem mirol volt szo benne. Annyira nem erdekelt a film. -
hawkie22 #105558 Azért az elsö fasza DC-filmnek titulálni kicsit túlzásnak érzem. Az Aquaman mérföldekkel jobb volt ennél. Sajnos a Black Adamnek se rendes sztorija nem volt és a föhöst se "bontották" ki rendesen, közelében se volt annak a karakternek, akit a képregényekben ismertünk meg. Az Igazság Szövetségéröl se tudtunk meg semmit, a föellenfél gyengus volt, igazából az egész film olyan meh volt. Közelében nincs az eddigi DC-filmeknek. Az elsö olyan képregényfilm volt, amin 1. bealudtam a moziban, 2. egy normális jelenetet vagy poént nem tudok felidézni a filmböl, 3. haverokkal szoktam nézni a képregényfilmeket moziban, mozi után pedig kibeszéljük, kinek mi tetszett/nem tetszett. Ennél a filmnél gyakorlatilag nem volt miröl beszélni.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.11.30. 15:41:17 -
Mentol #105557 Hát, ez a SorsDoki szerintem, elég halovány volt. -
SzinesGeza #105556 Doctor Fate valóban jó volt de kb Doctor Strange replikája. -
#105555 Én szeretem a Marvel és DC filmeket, de a Black Adam azért mazochizmus elindítani, szerintem a trailerben minden benne van. -
#105554 Meg is van:
[2021] - https://www.imdb.com/title/tt12361974/ - (Zack Snyder's Justice League) - (Zack Snyder's Justice League) - 4/10
(2021.04.09) (242 perc, amerikai) - Action, Adventure, Fantasy - (imdb) -- R
//Baromi hosszú lett, és nagyon sok felesleges, kitöltő elemmel - a harcok szokás szerint többségében sötétben, és még cinematic kék szűrővel, kaotikusan.
//Eltekintve a néhány kifejezetten rossz döntéstől, és hossztól, meg az elhúzott elemektől, akár jó iparos munkának is nevezhető lenne... de nem lehet eltekinteni ezektől.
//Steppenwolf - szerintem - a valaha elkészített legjobb CGI gonosz. Ez a szimmetrikus ördögpofa frenetikusan részletesen meg lett csinálva, és a "lélegző" páncélja!
//Bár még mindig hányingerem van a fekete bőrű amazonoktól, és úgy általában a PC-től, ami manapság mindenhová, de Hollywoodba nagyon beásta magát, érdekes módon Victor karakterénél nem volt zavaró ez a jelenség. Igaz, ő többet is szerepelt, mint, a szerintem érdemtelenül levegőt nem nagyon kapó Flash és Aquaman. -
#105553 Isten tudja (ja, én is tudom: fel van írva) mikor kezdtem el, de még mindig nem bírtam végignézni a Black Adam-et.
A rettentő mód idegesítő lurkónál csak egy fokkal kevésbé idegesítőek a többiek a filmben (addig az ~1 óráig, amit eddig össze bírtam nézni, etapokkal) - a 2 egyáltalán pozitívan mérhető:
- a címszereplő
- Doctor Fate.
Az a forgatókönyv, amit egy általános iskolás összerakott volna határozott idő alatt, sokkal jobb dialógusokat tartalmazna, mint ami ebben van. De tán még a sztori se lenne ennyire tré.
//szerk.:
Egyedül azért akarom végignézni, hogy első kézből tudjam meg, igaz-e az, amit Adamről és így a filmről írtak félig-meddig spoilerként máshol. S az is jó lenne, ha valaki elpáholná már az összes szent Jófiút, mert kezdem utálni őket, annyi van belőlük.
Már nem emlékszem, melyikben - talán a Supermenes Justice League-ben drukkoltam rettentő mód a gonoszoknak, és abban volt - szerintem! - az eddig legjobban megalkotott (kinézet, viselkedés) gonosz... (amiről később kiderült ugye, hogy nem is a Főgonosz)...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.11.28. 14:52:40