Gothic 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
militavia írta (#3801):
Csak a vadászat megtanuláshoz is kell XP ÉS ore. Régi emlék és eljött, hogy XP farmolással kezdtem, hogy elvisz egy szektás a táborba. Két szintet léptem, mire odaértem. Csak kőkemény 0 ércem van még ugye, mert lelejmoltak az old camp-ben és azóta semmim nincs, amit eladhatnék és nem kell...
LP összesen 5 kell a vadászathoz, mindenhez, amit Drax tanít az old camp bejáratánál. Pénzből már jóval több kell, párszáz, de az szerintem megszerezhető a bányában meg az old camp első pár lóti-futi küldetésénél. Az az egy szint is összejön ott, még át se kell menni érte a swamp campbe.
lwb írta (#3799):
Igazából csak az első 2-300 érc a necces, mert ha megtanulsz vadászni, akkor lesz egy rakás bevételed abból és ezek 1-1 LP-be kerülnek csak ráadásul, nincs nagy LP áruk. 5-ből mind megvan. 10 LP a lockpicking, azt hiszem 100 érc, az se lényegtelen egyébként. Ha ezek megvannak, akkor lesz elég pénzed kb mindenre végig csak azzal, hogy játszod a játékot rendesen.
Csak a vadászat megtanuláshoz is kell XP ÉS ore. Régi emlék és eljött, hogy XP farmolással kezdtem, hogy elvisz egy szektás a táborba. Két szintet léptem, mire odaértem. Csak kőkemény 0 ércem van még ugye, mert lelejmoltak az old camp-ben és azóta semmim nincs, amit eladhatnék és nem kell...
+ a tárnák mélyén van 1-2 gyűrű ami pimpeli a tulajdonságokat.
Dögevőn lovaglás dolog is egyszerű....ki gondolta volna pedig..két opció után otthagytam a parasztot pedig még 1-2 rákérdezés azt beadja a derekát a csávó 😊
kjozsef056 írta (#3798):
Néztem videokat és láttam egy "infinite érc" glitchet...
A lényege hogy ugye egy ércbányászó hely 15 ércet ad... Nem a bányászó "animációval" kell csinálni hanem támadással ütögessük a helyet és ugyanugy megadja a ércket azonnal. Mentsünk.Majd tölsük vissza a mentést és mivel ez nem bányászás volt resetelödik a hely és ismét van 15 érc lehetőség 😊
Igazából csak az első 2-300 érc a necces, mert ha megtanulsz vadászni, akkor lesz egy rakás bevételed abból és ezek 1-1 LP-be kerülnek csak ráadásul, nincs nagy LP áruk. 5-ből mind megvan. 10 LP a lockpicking, azt hiszem 100 érc, az se lényegtelen egyébként. Ha ezek megvannak, akkor lesz elég pénzed kb mindenre végig csak azzal, hogy játszod a játékot rendesen.
A lényege hogy ugye egy ércbányászó hely 15 ércet ad... Nem a bányászó "animációval" kell csinálni hanem támadással ütögessük a helyet és ugyanugy megadja a ércket azonnal. Mentsünk.Majd tölsük vissza a mentést és mivel ez nem bányászás volt resetelödik a hely és ismét van 15 érc lehetőség 😊
militavia írta (#3795):
A probléma az, hogy egyesek azt várják el kb. hogy lockpik és nyíjjjon ki oszt csá. Ez nem ez a játék.
Itt azért mélyebb gondok voltak. A lockpick kb lehetetlen volt skill nélkül, nem nehéz, hanem lehetetlen. Az alapban ugye egy bal-jobb kombinációt kellett kitalálni és save-scumminggal lehetett mindent nyitni kb. Itt meg egy szuperbonyoult minigame van, ami ráadásul sokszor lehetetlen is. Skill-el még nem próbáltam, de állítólag az csak annyit csinál, hogy lehetetlenből k nehéz lesz.
Kell az a fix.
kjozsef056 írta (#3791):
Közben találtam egy 24-es sebzésű íjat de nincs hozzá elég ügyességem. Kell hozzá keresni valakit ahol lehet az ügyességet fejleszteni...
Diego segít neked, ha előtte beszélsz Thorus-szal a kapuban és jelzed, hogy csatlakozni akarsz a táborhoz.
kjozsef056 írta (#3793):
A Gothic Remake fejlesztői tudnak a zárfeltöréssel kapcsolatos problémákról, ma jön egy javítás is
A probléma az, hogy egyesek azt várják el kb. hogy lockpik és nyíjjjon ki oszt csá. Ez nem ez a játék.
Zóanagyvarázsló írta (#3792):
Nekem a G2 NotR maradt meg legnehezebbként, utána a G1, aztán a vanilla G2. A G3 pedig egy külön állatfaj.
A G2 NoTR iszonyatosan nehéz lett, mert az alap helyszínen eg rakás lényt iszonyatosan bedurvítottak, mert a kieg helyszínre tolnak át, hogy ott fejlődj. Az alap G2-ben a Lurker egy XP farmolás volt, piti ellenfél. A NoTR-ben egy vadállat lett belőle, még több XP-ért.
A G3 vanilaa kiadásban egy játékmenet nélküli fos volt kb. A közelharc annyi, hogy csapkodsz és kész. A stamina funkciója 0. Ameddig ütsz, addig kb. nem támad rád senki.
A CP 1.7x és új AI mellett meg brutál nehéz a harc és az Alternate balansz-szal a fejlődés is lehetett más meredekségű. De a G3 is olyan faék, hogy mágussal a fagyasztó alap és tömegfagyasztó varázslat és manaregen kell. És utána a játék, kilikk, klikk, klikk.
Néha egészen elképed az ember, hogy mennyire primitív és átgondolatlanok a régi játékok.
militavia írta (#3790):
A G1-et én a G2 után szereztem meg. A G2 veteránjaként is pofánverően nehéz volt. Farkasok elől is sokszor nyüszítve menekültem.
Nekem a G2 NotR maradt meg legnehezebbként, utána a G1, aztán a vanilla G2. A G3 pedig egy külön állatfaj.
lwb írta (#3789):
Nem ő az, azt hiszem Baal Parvez a neve.
Ő volt az igen. Pont szembejött miután leírtam. Jól meg is halt útközben 😊 De jó lesz majd olyan erősnek lenni egyszer a játékban mint ez a faszi.. az a krokodil szerű gyík 2 csapás neki.. Közben találtam egy 24-es sebzésű íjat de nincs hozzá elég ügyességem. Kell hozzá keresni valakit ahol lehet az ügyességet fejleszteni...
Mennyivel másabb így mint belépni a menübe és rátolni a skillpontot ingyen mint az rpg-k 99%-ában
Probatbicol írta (#3785):
Szerintem te a Gothic 3-ra emlészel, az 1 pont ugyanilyen nehéz volt az elején, sőt mivel most a harc sokkal fluidabb és egérrel irányítható, még van is esélyed megverni erősebb ellenfelet ha ügyes vagy.Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mindkét másik táborba át lehet menni kísérővel gond nélkül, sőt lépsz is közben vagy 2 szintet.
A játék a külcsínt és irányítást kivéve szerintem egy az egyben ugyanaz mint az eredeti, és ez így van jól.
A G1-et én a G2 után szereztem meg. A G2 veteránjaként is pofánverően nehéz volt. Farkasok elől is sokszor nyüszítve menekültem.
kjozsef056 írta (#3788):
Azt a csávót megtaláltam gondolom Baal Taram az. Ő mondja is az a feladata hogy elkisérje az újoncokat a mocsárba. De nincs több dialógus és nem kisér pedig jó lenne
Nem ő az, azt hiszem Baal Parvez a neve.
- harcrendszer nyilván, a régi botrány volt
- 1-2 kisebb dolog, pl. Torrez a régi játékban azt hiszem scrollt adott, itt meg rúnát ad (ami ugye ezerszer jobb!), nincs meg az kis barlang, ami a régi játék elején volt a kezdőrészen, viszont be lehet helyette menni az elzárt raktárrészbe (loot is van)
- a lockpicking teljesen más lett. egy jótanács: skill nélkül meg se próbáljon senki
- meg olvastam, hogy egy-egy late game lootot szándékosan máshová tettek (orc slayer kard pl), hogy a veteránoknak is legyen meglepetés azért
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Térképet ne Grahamtől vegyél, hanem a tábor másik végén az árustól, nem jut eszembe a neve, de jóval olcsóbb. 24 ore talán? Ez azért kimenedzselhető.
A Swamp Campbe menj át Baal akárki segítségével, aki ott van az old campben és átvisz téged, érdemes minden ellenséget hozzácsalni, mivel akiket megöl, azok után az xp-t és a lootot is te kapod. Én 3 szintet léptem az úton. Visszafelé nyilván iszkoltam mindenki elől.
Ha nagyon nincs lóvéd, akkor menj el a bányába (erdőn keresztül az út, 1-2 gyengébb ellen van, de lehet hogy futnod kell majd), ott ha a fő tárnáknál maradsz, akkor nem találkozol minecrawlerekkel és 15-15 ércet tudsz helyenként kibányászni. 100 körül össze lehet ott szedni simán.
Elején érdemes három dolgot megcsinálni:
- a kezdeti részen most be lehet menni a raktátterületre, ahol tudsz egy ládából kulcsot lopni, amivel kinyílik a rácsajtó és egy rövidíjat tudsz lopni - csak ne kapjanak el! annyira nem nehéz egyébként
- az old camp déli kapupájánál jobbra felfelé van egy barlang, csak előtte csald ki a molerateket és vedd fel a halott őrtől a withered axe-et: jó kezdőfegyver
- vegyél egy parchmentet és szerezz két farkasfogat Torreznek , a varázslónak az old campben és megtanít egy varázslatot neked, amivel azért elég jól lehet messziről ölni az elején (farkasfog-szerzésre jó módszer ha a kísérőddel elmész a swamp campbe, útközben lesznek farkasok, nem kell hozzá skill és a fogak a tieid is)
kjozsef056 írta (#3784):
Tudom rég játszottam vele már, de ez most ezerszer nehezebb.. konkrétan nem tudok küldetést csinálni... mondja a séf a várban kell neki a recepthez húsbogár ami az elhagyott házakban van a várfal mellett... 79x körbejártam a várat kivül belül húsbogár 1 db volt (3 kell) mindegy. Elmentem amerre nem vert agyon pár fűszál és nagynehezen találtam bogarakat. Visszamentem, leadtam neki. Mondja kell krumpli meg répa de mindenből dupla ám... nős 5 órája bolyongok a játékban sehol nem láttam még ezeket a zöldségeket... A régi elsőben kb adottak voltak a földek ahol ott figyelt minden és tudott haladni az ember ezerrel a küldikkel..
Ja meg menjek a mocsárba...fingom sincs hol mert térkép az drága hogy valami kiinduló pont legyen..
Az alap első rész nem volt ilyen szopatos. Ott full jól lehetett haladni mindenféle megtorpanás nélkül
Szerintem te a Gothic 3-ra emlészel, az 1 pont ugyanilyen nehéz volt az elején, sőt mivel most a harc sokkal fluidabb és egérrel irányítható, még van is esélyed megverni erősebb ellenfelet ha ügyes vagy.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A játék a külcsínt és irányítást kivéve szerintem egy az egyben ugyanaz mint az eredeti, és ez így van jól.
Plata írta (#3783):
Emlékeim szerint az eredeti gothic első részében sőt még a másodikban is mindig durva volt a harc és egy mezei csiga is levert ha kikezdtél vele.
Tudom rég játszottam vele már, de ez most ezerszer nehezebb.. konkrétan nem tudok küldetést csinálni... mondja a séf a várban kell neki a recepthez húsbogár ami az elhagyott házakban van a várfal mellett... 79x körbejártam a várat kivül belül húsbogár 1 db volt (3 kell) mindegy. Elmentem amerre nem vert agyon pár fűszál és nagynehezen találtam bogarakat. Visszamentem, leadtam neki. Mondja kell krumpli meg répa de mindenből dupla ám... nős 5 órája bolyongok a játékban sehol nem láttam még ezeket a zöldségeket... A régi elsőben kb adottak voltak a földek ahol ott figyelt minden és tudott haladni az ember ezerrel a küldikkel..
Ja meg menjek a mocsárba...fingom sincs hol mert térkép az drága hogy valami kiinduló pont legyen..
Az alap első rész nem volt ilyen szopatos. Ott full jól lehetett haladni mindenféle megtorpanás nélkül
kjozsef056 írta (#3780):
A sok "mezei" hack and slash mellett elég durván elszoktam az ilyen Gothic Remake jellegű játéktól
Elkezdtem ezerrel.. 30 perc után megmakkantan és rádöbbentem ez rohadtul nem ment automatice 20 méterenként, ezért kezdhettem előről. Ismét 30 perc de már rutinból mentettem egyet egy kis barlang betérőnél...megmakkantam ismét mondom nem gáz visszatöltöm. A visszatöltésben viszont a karakter beleépült a falba és nem lehet kijönni kilépés visszalépéssel sehogy sem. Ok már 1 órát buktam ,de jó 😊
Ismét vissza kell szokni ,de nagyon. De eskü ennél még a régi is sokkal könnyebb volt. Ott nem volt ennyire gáz hogy kb semerre nem tudok menni mert minden létező cucc szétszed egyből...
A game szép és jól is fut 9060XT 16GB-al 4K EPIC, FSR Quality szépen fut.
Emlékeim szerint az eredeti gothic első részében sőt még a másodikban is mindig durva volt a harc és egy mezei csiga is levert ha kikezdtél vele.
Kiváncsi vagyok az eladási számokra már nagyon. Remélem pár napon belül lesz legalább egy 500K-s közlés vagy akár sokkal jobb is
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026. 06. 07. 11:28
De, pont ilyen volt. Switchre kiadták 1-2 éve, akkor elkezdtem újrajátszani, és de, pont ilyen méterenként mentős, taknyukon előre csúszós az eleje, ahogy a remaket leírod.kjozsef056 írta (#3780)😄e eskü ennél még a régi is sokkal könnyebb volt. Ott nem volt ennyire gáz hogy kb semerre nem tudok menni mert minden létező cucc szétszed egyből...
Azt még nem próbáltam, Elliot előtt nem kezdek már bele, arra kell az idő és energia.
Elkezdtem ezerrel.. 30 perc után megmakkantan és rádöbbentem ez rohadtul nem ment automatice 20 méterenként, ezért kezdhettem előről. Ismét 30 perc de már rutinból mentettem egyet egy kis barlang betérőnél...megmakkantam ismét mondom nem gáz visszatöltöm. A visszatöltésben viszont a karakter beleépült a falba és nem lehet kijönni kilépés visszalépéssel sehogy sem. Ok már 1 órát buktam ,de jó 😊
Ismét vissza kell szokni ,de nagyon. De eskü ennél még a régi is sokkal könnyebb volt. Ott nem volt ennyire gáz hogy kb semerre nem tudok menni mert minden létező cucc szétszed egyből...
A game szép és jól is fut 9060XT 16GB-al 4K EPIC, FSR Quality szépen fut.
JonasSandor írta (#3778):
Lehet végre tolni 30 giga csak.
Meg közel 18000 ft. D
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2026.02.12. 16:34:00
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Klausztrofóbia sajnos adni fogja magát ebben a franchise-ban. Elvégre földalatti atombunkerek vannak az egész központjában.
Én hárommal és néggyel játszottam,bár lehet egyiket sem vittem végig,a négyhez már vagy féléve nem nyúltam hozzá pedig fent van.
Asszem GOG verzió.
Nekem a három jobban bejött,azt hiszem azt végig játszottam,a negyedik sem rossz,de nem tudtam végig tolni.
Az a problémám hogy ebben a játékban a föld alatti részeken szarul érzem magam,klausztorfóbbiám van és ciki de a Fallout játékokban a földalatti részeknél bizony előjön. Skyrimmel nem volt ilyen gondom vagy Morrowind-el,pedig ott is van sok barlang meg egyéb szutyok.Sem egyéb játékban nincs ilyen gondom.
De például Fallout 4-ben volt egy gyár ahonnan ki kellett pucolnom valami rosszarcúakat,azt sok nap alatt tudtam megcsinálni,egyszerűen ott rosszul lettem,vagy volt valami talán vonatos föld alatti rész,ott is pocsékul lettem.
Plusz balkezes vagyok és ha átállítom az irányítást akkor nem tudok építkezés közben mozogni. Így meg játszhatatlan.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.11. 10:40:00
FO3 meg FNV remaster viszont témába is vág a sorozatok miatt. Apukát kereső gyerek, New Vegas ... adja magát. És vannak erős belsős infok is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2026.02.11. 09:01:38
Egy FO1 és FO2 remake jöhetne a Wasteland 3 motorjával. Instant megvenném. A régiek motorja és minden olyan avíttas, hogy számomra már 10 éve is játszhatatlan volt.
ON
Az olyan mintha az eredetit játszanád újra.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2026.02.09. 19:27:28
Az eredeti első két részt kiadták switch1re, arra is ráférne egy switch2 patch, minimum felbontás emelés, mégcsak ígéret szintjén sincs ilyesmiről szó.
Folyamatos csalódás éri a rajongókat. 😞
Azt már korábban mondták, hogy ha sikeres lesz, akkor a G2-őt is megcsinálják. Csak ezzel a tempóval...
Mert ha ez most bukik azaz nem termel a thq szerint annyi pénzt hogy érdemes legyen foglalkozni az IP-vel akkor sajnos a Gothic címnek örökre búcsút inthetünk majd