3672
Gothic 1
  • rosti
    Valaki tud erről az orosz projektről valamit? Hogy hogy állnak vele.
  • Survivorguy
    Persze érdemes letölteni. Én játszottam vele, igaz nem magyarul, de nagyon jó. Simán felér 1 kiegészítővel. Majdnem olyan mint a gothic 2 Night of Raven
  • Takanohana
    Olvastam, hogy készül magyarítás a Gothic1-Dark Mysteries modhoz. Milyen ez a mod, mennyire változik a történet, szóval érdemes-e letölteni?
  • KarsaiBence
    Thx. Amm már ráta kipőrgettem az 1. részt. :) Ram kéne a 2.rész elkezdésére xD
  • rosti
    Az ork sámános hídon átmész lesz jobra 1 barlang tovább az uton rereszteződésig ott jobra át a hídon fel az uton és már látnod kellene
  • KarsaiBence
    Már tovább jutottam csak a találkozó küldihez kell ő.
  • KarsaiBence
    És az hol van? Már nem emlékszem. Xardas tornyától keletre van? Ahol az ork sámán van?
  • rosti
    Lares a régi citadelánál megleled a könnyvespultnál.
  • KarsaiBence
    Csak a mágust találtam az elöli kapunál és és Diegot a hátsónál. nemtudnád megnézni h hol lehetne pontosan? köszii:)
  • gyonax
    Régi tábor körül keresgélj.
  • KarsaiBence
    Kéne még 1 segítség! A 4. fejezetben a Találkozó küldetésnél Gorn-t megtaláltam de Larest és Miltent sehol nem találom. Hol lehetnek?
  • KarsaiBence
    Köszike, igazad volt, átalakultam farkassá és odacsalogattam, azt sikerűlt. De 1 a baj. Ugy volt lementve h csaltam és már megvolt a fegyver. A csörlőt használtam és csak ott áll és semmit nem csinál. Ujrakezdem a játékot és leszedem a magyarosítást az Okt temető elött rendben?
  • Zóanagyvarázsló
    Oda kellene mennie neki is. Sokaknál a magyarítás okozza a problémát, és van, akinél működött is annak ideiglenes vagy tartós eltávolítása. A másik megoldás, hogy átváltozol valamiféle állattá, akkor megtámad, becsalod a 4 oszlop közé, és ott visszaváltozol.
  • KarsaiBence
    Hello! Nagyon nagy problémám van! Vki mondja már meg hogy ilyenkor mi a teendő: A 3. fejezetnél tartok amikor az ork temetőben Lucor-nak megtaláltam a 2 félbe tépett tekercset. A küldiben azt írja hogy le bírta fórdítani és 1 ork varázslattekercsnek néz ki! Ilyenkor mit csináljak? Meg kéne kapnom tőle a tekercet vagy mi? Hiába megyek a 3. terembe és a 4 oszlop közé állok, semmi nem történik:S
  • gyonax
    Mármint magyar fordítás? Mert én olyanról nem tudok... Egyszer egy ismerősömmel majdnem belefogtunk, de nem lett belőle semmi.
  • Phoenix lord
    értem. és hogy állank a golden mód és a dark mysteries fordításával?
  • gyonax
    Golden Mod és magyarítás nem működik együtt:)
  • Phoenix lord
    rendicsek köszönöm szépen és még annyi Magyarítás nem kavar be hozzá? vagy szedjem le?
  • gyonax
    Az elsőről nem tudok, a Gurukhoz pedig csak ezzel a moddal csatlakozhatsz: link
  • Phoenix lord
    2 kérdésem lenne.:

1: hallottam valami olyat hogy a játékban van valami Bugos fa amit fel lehet venni invetory-ba vagy fegyvernek. ez létezik is vagy csak kacsa?

2.a swampcamp alias mocsártáborban lehet-e csatlakozni a Gurukhoz(nem a templomosokhoz) vagy ez is csak kamu?
  • Stonee
    ok, megvan már, kiment a gátra friss levegőt szívni.
  • Stonee
    RT tagként amikor megvisszük a híreket Saturasnak át is lépünk a 4. fejezetbe. mivel kitiltottak a RT-ból , átéphetünk az Új-ak közé, ha beszélünk Lee-vel. viszont nincs a barlangjában a helyén. eddig mindig ott dekkolt valami Orik társaságában, már beszéltem is vele. hol található ?
  • Stonee
    http://thepiratebay.org/search/gothic/0/99/400

tessék, fent van az összes rész.
  • szabadam
    Szevasztok!
    Meg tudnátok-e mondani honnét lehet letölteni a gothic 1-et
    A 2-t már többször kiakasztottam meg az 1-et is de most nosztalgiáznék egy kicsit.
    köszi
  • gyonax
    Bevallom, hogy én csak a videókat néztem elsősorban, nem olvastam teljesen végig, így nem vagyok benne biztos, hogy írva van-e megjelenés, de ha tippelnem kéne, akkor szerintem When it's done:)
  • Molnibalage
    Van egyébként valami tervezett megjelenési idő angol nyelven?

Eddig csak G2-ből láttam részleteket. Az is érdekes lesz, hogy a G1 / G2 folytonosság hogyan lesz meg, mert a G1-ben a Bányavölgy jóval nagyobb, mint a G2-ben.
  • gyonax
    Ezzel a játékkal megéri foglalkozni:) Ezzek kb. úgy vagyok mint a Deus Ex-szel: végigjátszottam sokszor, és még így is előveszem pár évente, hogy újból nekiessek.
  • Molnibalage
    Nem gyenge. Hatalmas respect, hogy egy ennyire régi játkkal még foglalkozik valaki.
  • gyonax
    Gothic 1 HQ ini letöltés
  • gyonax
    Gothic 1 StongHand project: a project célja a Gothic 1 átportolása Gothic 2 motorra, így egy folyamatos, komplet G1-G2 játékot kaphatnánk. Sok egyéb változtatást is terveznek a készítők, amik(szerintem) elég ígéretesnek tűnnek. A várható nyelvek között szerepel az angol is. A mod mostani leírása csak orosz nyelven tekinthető meg, de itt egy Google Translate-os link, akit érdekel:StrongHand
  • Xaltus
    Nos igazad van. Legközelebb igyekszem majd egyértelmű lenni. De annak örülök, hogy végsősoron megegyezik az álláspontunk. Én az első NotR fejezetről tudok csak infót sajnos, mert a régi gépem lerohadt, mikor játszottam, de aki ismerősöm végigvitte ezt és az alapot is, tőle ezt hallottam, hogy eléggé átíródik a sztori. - Bár tényleg nem tudom mennyire igaz ez :S - Viszont ettől még élvezetes játszani, mivel nincs rá jobb szó.... minthogy egyszerűen GOTHIC
  • Zóanagyvarázsló
    Azt javaslom egyébként, hogy a Night of the Raven-t ne tedd fel, amig végig nem toltad a 2-t.

Ez így nagyon félreérthető, ha alább tisztázva is lett. Ha egyszer akarja végigjátszani, de érdekli a NotR is, akkor kénytelen egyből felrakni, mert utána már hiába tenné, nem tudná folytatni. Egyébként egyetértek, alapvetően érdemes lehet először megismerni az alapot, de hát nem mindenki időmilliomos rajongó.
  • Xaltus
    Hali!
    Kellemes húsvétot mindenkinek!
    Most én is a 2-vel játszom most, bár egyszer máér elmentem a 4actig.
    A hangulata más egy kissé, és a karakterek, mintha vizen futnának néha. az irányítás könnyebb, de nekem hiányzik az 1. rész irányítása.
    sokat megtudhatunk a régi barátok múltjáról, és új haverokat is szerezhetünk egy párat.
    Azt javaslom egyébként, hogy a Night of the Raven-t ne tedd fel, amig végig nem toltad a 2-t. Ezt azért mondom, mert a legutolsó talalattnyi földre is szörnyeket pakol, ahol eddig nem voltak. Persze mégtöbb ismerős és quest vár rád, de jobb, ha előbb szerzel egy kis rutint.
    Ja és egy tipp:
    A netes végigjátszások jók, de vannak benne hibák...
    Pl. : ami 25exp-t ér cselekvés - könyvek olvasása, erszénylopás, meg a dohányos küldetés - azok csak az első act-ben érnek 25öt... 2.ban 75 3.ban 150 és igy tovább ... A könyvekből pedig csak olyan dolgokat tudsz elolvasni, amit a ranítók is elmondanak, és benne lesz a naplóban. Bármilyen könyv, vagy füzet ráér act 6 ig szerintem.
    jó játékot!
  • Zóanagyvarázsló
    Ha választani kéne, akkor azt mondanám, hogy az első rész a jobb, mert mégiscsak az az eredeti, bizonyos értelemben korszakalkotó a maga módján. De a második rész összességében nagyon is hasonló játékélményt nyújt, ha a helyszínek és helyzetek különbözőségből fakadóan más - de nem feltétlen rosszabb - a hangulat. Az irányítás viszont gördülékenyebb, és van benne pár új skill is (mi magunk készítjük a rúnákat, van végre alkímia). Ha az első rész tetszett, hiba kihagyni.

Ja igen, van hozzá egy hivatalos addon, a Night of the Raven (a Goldhoz is jár), az beépül a játékba, tehát azzal együtt kell elkezdeni, ha az is érdekel. Ha pedig valamit nem játszol végig többször, akkor ez ajánlott (+1 térkép, küldetések, jobban benépesített terep etc.), bár sokat enhezít a játékon, mágussal kissé (?) vontatottá tudja tenni a játékot.
  • Quantumleap
    És milyen? Rosszabb, tök ugyanaz, jobb?
  • Zóanagyvarázsló
    Ott folytatódik, ahol az első véget ért, vissza lehet térni a helyszínek többségére, és számos ismerőssel is találkozol bennük. Tehát igencsak összefügg vele.
  • Quantumleap
    Végigvittem. Nem szokásom újrajátszani game-ekkel, más tábor választása ide vagy oda-
    A második rész milyen az elsőhöz képest? És történetileg összefügg vele?
  • Xaltus
    Szia!
    kicsit komplikált az elején de belejössz :)
    tárgyfelvétel kontrol és előre/fel nyilacska egyszerre. Emberekkel is igy állsz szóba.
    A vásárlásnál neked is adnod kell valamit. a kiválasztott tárgyak felett van az összérték, és ha a cserélt tárgyak (mert nem kell ércet adnod) értéke egyenlő vagy te adsz többet, akkor mehet az accept gomb :)
    Ha igy se megy akkor bug
    Sok sikert és jó játékot :)
  • boos
    hát igazán szégyellem magamat, de nem boldogulok az irányítással a gothic 1-ben... illetve a tárgyak vásárlásánál elakadtam.. hiába nyomom az elfogad opciót, semmi...
    azért nem túl egyszerű:(((
    valaki elmeséli...habár egy sima tárgy felvétele sem lehetne sokkal bonyolultabb:DDD
    a harcra rájöttem, azért:D
  • Xaltus
    Hali! Ha bárki ott jár a sztoriban, hogy beomlott a Régi Tábor bányája, akkor függetlenül bármilyen korábbi érdemtől az őrség megtámadja. Én RT őr voltam, csilivili piros egyenruhában és ugyanúgy nekemjött Jackal-sakál Fletcher meg Bloodwyn is. Parancsuk van megölni bárkit aki a táborba akar menni.

A RT-be több módon is be lehet menni, vagy egy tűzmágusokhoz szóló teleportrúnával - Baloro fog várni 2-3 őrrel - Vagy Északi kapuban lekaszálsz mindenkit és Húsbogárrá változva beslisszolsz a kapu alatti résen.

+ Érdekesség hogy - biztos nézte már más is de - csak mondják, hogy beomlott a Régi tábor bányája, de bemehetsz és mindenkit lekaszálhatsz. Ilyenkor a templomosok veled vannak, a vájárok meg rohangálnak, mint a mérgezett egér.
    Vicces tud lenni... agyaggalamb lövészet