3754
Gothic 1
  • boos
    hát igazán szégyellem magamat, de nem boldogulok az irányítással a gothic 1-ben... illetve a tárgyak vásárlásánál elakadtam.. hiába nyomom az elfogad opciót, semmi...
    azért nem túl egyszerű:(((
    valaki elmeséli...habár egy sima tárgy felvétele sem lehetne sokkal bonyolultabb:DDD
    a harcra rájöttem, azért:D
  • Xaltus
    Hali! Ha bárki ott jár a sztoriban, hogy beomlott a Régi Tábor bányája, akkor függetlenül bármilyen korábbi érdemtől az őrség megtámadja. Én RT őr voltam, csilivili piros egyenruhában és ugyanúgy nekemjött Jackal-sakál Fletcher meg Bloodwyn is. Parancsuk van megölni bárkit aki a táborba akar menni.

A RT-be több módon is be lehet menni, vagy egy tűzmágusokhoz szóló teleportrúnával - Baloro fog várni 2-3 őrrel - Vagy Északi kapuban lekaszálsz mindenkit és Húsbogárrá változva beslisszolsz a kapu alatti résen.

+ Érdekesség hogy - biztos nézte már más is de - csak mondják, hogy beomlott a Régi tábor bányája, de bemehetsz és mindenkit lekaszálhatsz. Ilyenkor a templomosok veled vannak, a vájárok meg rohangálnak, mint a mérgezett egér.
    Vicces tud lenni... agyaggalamb lövészet
  • Takanohana
    no akkor ne törődj a levéllel és az amulettel, ezt az elején kellett volna átvenned, mikor tábort választottál, ezzel jutottál volna be, mint Új Tábor tagja a RT belső területére. mostanra már okafogyott a dolog, vedd úgy, mintha nem is lenne leveled meg amuletted.
  • Quantumleap
    Jelenleg már átpártoltam az Új Tábohoz. És Cronos ad egy levelet, és egy küldönc amulettet (amelyet viselnem kell, ha be akarok jutni). De még így is rámtamadnak a Régi Táborosok.
    De perpillanat ezt ráhagytam, a Szabad Bányában vagyok Gorn-nal.
  • Takanohana
    most tulajdonképpen hol jársz a sztoriban? mert nemrég már ott voltál, hogy bezárt a Régi Tábor, akkor most hogy akarsz bemenni a tűzmágusokhoz? vagy újrakezdted? és ki támad rád? az új táborosok?
  • Quantumleap
    Rajtam van az amulett, de amikor megszólít, ugyanúgy árulózik, majd ramtámad a többiekkel együtt.
  • rosti
    Gorn leszolít mielött belépnél a kapun?Ha nem dumcsizz vele ,hogy gond nélkül bemehes ,de legyen rajtad a köldönc amulet ne csak az inventoriban lapuljon.Ha Gorn nem áll veled szoba akkor probálkozz a mögötte lévő kapuöröknál beszlgetni hátha ez is mükszik
  • gyonax
    Sztori része. Nézz körül a tábor körül...
  • Quantumleap
    Egy újabb kérdés:

Az ÚT-ben Cronos adott nekem egy levelet, hogy azt vigyem be a tüzmágusoknak az RT-ben, és egz amulettet is, ami jelzi, hogy a vízmágusok küldtek. De hiába próbálok bemenni, ugyanúgy árulózni kezdenek, és nekemtámadnak. És ez nem a magyarítás bugja, ellenőríztem. Valamik tipp?
  • Xaltus
    Szia!
    Amikor Gomeznek elgurul a gyógyszere, akkor nem minden embere ért egyet a tervével, többek közt Scorpio, aki a számszeríjászatra tanít. Scorpió csak az őrség tagjait tanítja, de ahol te vagy most, ott elmegy a táborból, és Cavalorn-nál a vadásznál keres menedéket. Ott a játék végéig megtalálod, és függetlenül attól, hogy melyik frakcióhoz tartozol, megtanítja neked a számszeríj pontos használatát.
    Amúgy szerintem nem feltétlenül szükséges ez a skill, ha más módon is tudsz távolra sebezni (varázslat leginkább ajánlott), az viszont tény hogy egy warcrossbow még Diego barátunk íját is übereli.
  • Quantumleap
    Kérdés:

Most vagyok ott, hogy kitaszítottak a Régi Táborból, találkoztam ott Diegoval, és ilyenek. Számszeríjhasználat képzettségem nincs, amit tudtommal csak a Régi Táborban lehet elsajátítani. Ez már értelemszerüen nem lehetséges. Mennyire lényeges dolog ez a játék végigjátszásában?
  • Quantumleap
    Na, most én is belefutottam abba, mint a 3471-esben szóló. De azért utána remélem nyugodtan visszatehetem a magyarosítást.
  • Xaltus
    Az előttem szólók helyesen mondták, én is leteszteltem megint, de nem tudom kinek hogy van, velem kiszúr a létra és felfelé már nem enged mindig...

Ha körbejárja az ember a bányát, akkor sok érdekes termet talál, tele pókocskákkal. van egy jó ij és egy +5 ügyességes gyűrű az egyik járatban, de van mellette vagy 3 pókinca is. Bár szerintem nem nehéz lecsapni őket, ha esetleg nem megy akkor ki lehet őket csalni a templomosokhoz, hogy ők kaszálják le. De ha egy nevesített NPC meghal közülük akkor nem lehet végigvinni a játékot. :S

Amugy jótanács mindenkinek:

Amikor elkezdtema gothicot szótárral játszottam. Amikor az unokatesóm honosítással játszott, a honosítás bugokat generált a programba... Én inkább kikerestem 3 szót az 1000 oldalas könyvből, minthogy bugokkal szivassam magam...
    Minden tiszteletem azé, aki a honosításokkal dolgozik, és nem sértésnek szánom, de szerintem nem jó ötlet felrakni.
  • Szid
    és létrán lehet oda lemenni
  • Takanohana
    mit értesz kőzúzó alatt? egyik járatban van egy buzogány, de Iannak nem az kell. hanem van egy olyan terem, ahol marhanagy kőzúzó gépek állnak, semmi emberek, csak rákok, na itt van két gép között a földön egy fogaskerék, az kell Iannek.
  • Quantumleap
    Van egy gondom:

A régi bányában vagyok a tárnarákváladékos küldetésen. Ian leküld a bánya aljára, hogy hozzam fel neki a közúzót, és akkor majd szolgál további infóval. Megszereztem, odamegyek hozzá, rányomok a beszédre, de semmi (csak a VÉGE felirat). Valamit nem jól csináltam, vagy ez valami bug?
  • Xaltus
    Köszi a tanácsot, lehet hogy akkor szerválok egy másik kártyát és kipróbálom azzal hogy fut!
    Amugy bocsi hogy beleszólók, de ez a fórum a segítésről szól elvben, nem padig egymás oltásáról. Én nem értek annyira a technikai háttérhez, de játszani szeretek és szerintem az a lényeg, hogy egymásnak hasznára legyünk, ne pedig az idegein táncoljunk...
    Nekem ahhoz bőven elég Mud is... apropó, ismeri valaki a mudball mod-ot? Youtubeon fenn van videó róla... egészen szórakoztató lehet XD
  • gyonax
    Najó inkább abbahagyom az offot:) Inkább egy(szerintem) hasznos mod:G1 widescreen patch
    Benne van a nevében: 16:9,16:10-es monitoroknál nagyobb FOV-ot kapunk, kipróbáltam működik(ha valkinél nem akarna települni[bár gothic 1-nél ritkábban van ilyen hiba]akkor írjon, és leírom hogy kell megcisnálni telepítő nélkül...)
  • totya4
    Volt olyan hogy egy nvidiás tulajnak magasabb fps-e volt, de Vistán én is majdnem annyit kaptam, legalábbis jóval többet mint XP-n. Egyik-másik MP-s topik itt az sg-n folytatódott és ki lett beszélve. Az tény, hogy aki a levegőbe beszél, és még egy képernyőfotót sem tud mellékelni, azzal nem tudok érdemben foglalkozni, ez így volt régen is. De mivel volt már hasonló, nem mondom hogy hülyeség amit mondasz. De azt is fel kell fogni hogy ez nagyon régi játék, mivel még 8-asnak sem jelzi ki, ezért DX8 előtti lehet, tudtommal azokat pedig inkább csak emulálják, azaz lassabb lesz a futtatásuk, és itt jön a képbe a driver. F1-F4 ésszerű használatával nekem szépen ment a játék akadás nélkül, nem kell örökké ellátni a következő szigetre :) ehhez pedig bőven jó egy mai VGA.
  • gyonax
    Látom már a magyarítások portálon is vitába keveredtél ebben az ügyben(már ha ugyanaz vagy mint az ottani totyax, ha nem akkor bocsánat...), és látom senkinek se vagy hajlandó elhinni ezt az álláspontot de azért még egyszer leírom:

1. A gépben CSAK a videókártyát cseréltem
    2. A játékon belüli beállításokon NEM változtattam
    3. ATI kártya(ASUS HD4850 512DDR3): 14-(max)22FPS
    Nvidia kártya(ASUS 8800GT 512DDR3): 32-50FPS
    Ehhez még annyit, hogy a 8800-as alapból gyengébb kártya,
    az ati-nak oda kéne vernie
    4. Egy barátom nagyon hasonló konfigurációjú gépén(RAM márkája[Knigston-Kingmax],valamint a winchesterek típusa eltérnek) egy Intel E8200 és egy Gigabyte 8800GT 28-41(42)FPS-sel vitte a játékot(igen, ugyanolyan beállításokkal)

Ezekkel anno szórakoztam amikor meglett a 4850-em, és zavart hogy nem fut jól a játék, és nem gondoltam hogy "dokumentálnom" kéne, ezért screenshotokat nem tudok küldeni, sajnálom.

Még ha nem is ismered el, hogy nem a világba dobálózok a commentjeimmel, akkor legalább annyit ismerj már el, hogy VAN OLYAN ATI kártya ahol kompatibilitási problémák vannak a játékkal...
  • totya4
    Amit írtam az áll, nehéz lehet megérteni főleg ha nem akarod megérteni :)
  • Quantumleap
    Most vettem észre, hogy ezen az új gépemen nincs zene a játék alatt, hiába állítom be. Az elözö laptopomon volt. Az igaz, hogy azon XP-m volt, ezen meg Vista. Valami megoldás esetleg?
  • gyonax
    Hát már megbocsáss de egy Gothichoz BŐVEN elégnek kéne lennie, mivel nincs 1 másik játék se amivel játszottam ezen a gépen és nagyon rosszul futott volna(30-40FPS minimum) Ha Crysis, Mass Effect 1-2, Dragon Age, G3 és még sorolhatnám(igen, tudom kétmagos CPU-kra vannak optimalizálva) fut maxon RECCENÉS NÉLKÜL(persze g3 néha töltöget, de azt kinek nem:D) akkor egy G2 ne 14-17FPS-sel döcögjön... és egyébként milyen cpu-d van? Valamint az érvelésed ott tűnik megbukni hogy ugyanazon a gépen másik videókártyával(tehát nvidia) remekül fut a cucc(a kártyacserék után a drivereket alposan kipucotam, igen úgy tettem fel a másikat....) Mindegy még körbenézelődök a gépen mert nekem is gyanús hogy ez szoftveres lesz... valamilyen módon...
  • totya4
    Az a vicces hogy azt hiszed olyan oltári gyors egy E8400 :) F1-F4 gyorsbill azért van hogy beállíthasd a megfelelő látótávot, ami főleg a CPU-t eszi. Nvidia alatt kicsit gyorsabb a megjelenítés, de Vista alatt ATI-val is magasabb volt az FPS, de az inkább valamilyen kompatibilitási dolog lehet (tud számoltatni valamit a GPU-val), nem a VGA erejéről van szó, mert az kiröhögi a G2-őt. Magad is kipróbálhatod hogy AA Ainiso min értékkel is ugyanannyi lesz az fps mint AA Aniso max-al.
  • gyonax
    Core2Due E8400? vicces lenne.... RAM-ból van 2giga(ugyanezen a gépen Nvidia 8800.as meg se rezzen...)
  • totya4
    Tuti nem a vga miatt szaggat a G2, nem egyszer ki lett próbálva hogy egy modern vga meg sem nyekken annál a játéknál, a gond ott a CPU.
  • gyonax
    Neked azon játszható a játék? Nálam szaggat mint a fene....(mondjuk a G2)
  • totya4
    Nekem is csak új VGA segített, egy ATI 4850...
  • gyonax
    Ati videókártyáknál tipikus hiba, nincs rá megoldás(eddig), elvileg dolgoznak rajta, de már vagy 1,5 éve nincs semmi fejlemény...
  • Xaltus
    Helló Újrajátszom a Gothicot, és igen zavaró, hogy a tárgylistában nem jelennek meg a képek, csak a szöveg. A régi gépemen rendesen ment a program és nagyapámnál is gyönyörűen fut, de az én gépemen fellép ez az idegesítő hiba. A játékkal semmi gond nincs, minden karakter megvan, felveszel a tárgyakat, de a képük nem jelenik meg. Se az újrahúzás, se az eddigi patchek nem segítettek a dolgon.
    Valószínűleg az új gépem túl erős hozzá, de piszkosul zavar ez az apró hiba, mert mindíg képről tájékozódom.
    Valakinek van ötlete?

Köszönettel Xaltus
  • Pianista
    megnyomod a 4-es gombot, aztán Baal Cadar egyik tanítványára rávarázsolod(persze ez akkor kell ha a mocsártáborba akarsz tartozni)
  • Quantumleap
    Amit kérdeznék:Hogy kell varázslatot használni? Nekem van ez a tekercs az altatás varázslatról, ha rámegyek és megnyomom a ctr+fel kombinációt, kiír a kockába egy 4-est, de ezután hogyan tovább?
  • rosti
    LETÖLTÉS

Hogx-hogy nem én találtam 1 csomot.

http://isohunt.com/torrents/?iht=4&ihq=gothic

A legjobban seddeltet válaszátok ha kell akor a több részest is.PL.ott van hogy gothic 1-2-3 ez 7 giga de nem kell letölteni csak a gothic 1 file-ket .Én a FleshGet-et használom torrent kliensnek nagyon gyors.
  • Quantumleap
    Már rájöttem.
  • Quantumleap
    Amit én kérdeznék:

A végigjátszás leírása szerint a Régi Táborba való bekerülés menete, hogy elviszem a listát Diegonak, és utána szövegelek Thorussal. Megtettem (bár igaz, nem rögtön egymás után, mert akkor még nem olvadtam erröl), de még mindig nem vagyok bent. (Ami érdekes, hogy símán fel tudtam menni a kastélyba, és oda is adtam a levelet a tüzmágusnak.) Valamit elrontottam, vagy pedig ez valami bug, ami a magyarítással jár?
  • Xaltus
    Helló!
    Letölteni én is kerestem sok helyen és sajna csak demokat találtam....
    De amennyiben érdekel és esetleg budapesti vagy én szívesen kölcsönadok gamestaros lemezt. Felteszed és lemez nélkül fog futni. Ha a lemezem még beolvasható állapotú
  • Xaltus
    Szia Linuc!
    Most regeltem ide, de régi gothicos vagyok, sok trükkel.
    Pl: ha a fegyvered előkapod mindenki beszarik. Ha gomezhez akarsz bemenni nincs más dolgod, mint a kapuban előkapni egy szértohadt fabotot vagy egy rozsdás kardot, tökmindegy csak fegyver legyen! Így bemehetsz, hiszen Throus csak akkor szól hozzád ha kérdezed. Mivel az egyik őr szól hozzád ha közel mész -éppen rádordít hogy tedd el a fegyvert- csak annyi a dolgod hogy átmasírozol a kapun kivont karddal. Gomez palotája előtt ugyanezt kellene tenned, de nem éri meg, mert ha nem jelentenek be nála és beszélni akarsz vele akkor automatikusan kiszól az őröknek, de ő is rögtön felkel és lecsap majd az asszem Innos Haragja névre hallgató kardjával kiforgatja a beleid...
    meghívó nélkül rövid buli.

Ha nem tudsz szintet lépni akkor csinálj meg küldetéseket
    csinálj meg minden felvételi küldit és többet érsz velük mint ha kiírtod az egész erdőt.
    Pl semmi folyománya nincs annak, ha Diegotól kapott Test of Faith teljesítésénél teszel egy kis kitérőt, és Ian igénylistáját elviszed Laresnek. Ő hozzáír pár dolgot és visszaadja a listat, amit te elviszel Diegőnak. Most rohanj el Lareshez, aki azzal vár hogy máris rajtaütöttek a szállítmányon. A bánya nem omlik össze ettől, Diego nem gyanúsit meg, sőt elő se kerül a téma soha többé, és kapsz egy rakás cuccot a rajtaütésből. meg XP-t.
    ugyanígy egybetöthető küldi amikor Throus kér meg arra hogy tűntesd el Mordragot, aki lop. Egyszerűen elmész a zsivánnyal az újtáborba, (ahelyett hogy lecsapnád) és ad egy gyűrűt amit laresnek adva megnit XP jár asszem. Mordrag pedig tényleg lopott és nem olyan hülye hogy valaha is visszamenjen az öregtáborba így páncélos barátunk is igen vidám lesz.
    Én mikor az 1. act végén belépek valahova min 12. szinten vagyok de ha nagyon ügyködök van az 14 is. :D

Ha csatába mész ÁLLAT vagy SZÖRNY ellen akkor előtte ments mindenképpen -ez gondolom nem új DE- a csata közben ha bevittél egy ütést MENTS! Ha megcsap a monsztra akkor töltsed be a mentést és elfelejti hogy ott vagy előtte és harcoltok. Minden lénynek van Harc fázisa. és az első Gothic nagy "hibája" hogy a mentés betöltés -t követően (az embereken és orkokon kívül) a mentés előtt bőszen harcoló ellenfél a betöltés után úgy viselkedik mintha messze elfutottál volna és visszatér a nyugodt állapotába. Persze ha a mentés előtt volt nyugodt akkor úgy is marad és vigyázni kell vele mert rögtön észrevehet és kitámadhat.

Ha pénz kell, ajánlom a tolvajkulcsot, főleg Gomez rezidenciáján. unalmas minden ajtó és láda előtt menteni, de megéri. a vájárok házaiba meg este kell betörni amikor egyedül pofáznak lecsaphatod őket - járőrökkel vigyázni! -. nekem az öregtábot kifosztása után kb 2500 ércem van... de egyes bugokat is ki lehet használni. bár ez talán nem bug amit én mondok. Fisk a kereskedő akinél lehet alap "páncélt" gatyát venni... beszélj Vistlerrel akinek a kardja kell Fisktől, de Fiskhez ne menj oda előtte! Én arra lettem figyelmes, hogyha egyből megveszem a kardot és nem rohangálok 10 érc különbözetért (teljesítem a küldit és utána is elkérhetem amikor odaadom a kardot.) Ezután amennyi zsetonom csak van, mindből veszek magamnak gatyát, visszalépek ha mind2t megvettem és megint lesz neki. Ezután ELŐSSZÖR csak most lépek be a kereskedő képernyőbe, és ami érc volt Fisknél, azu megduplázódik.

A kovácskodás tényleg jó módszer de lopkodni felesleges hozzá. Elég ha van 1 pengéd, amivel elvonulsz az újtáborba és ot a zsoldosházak oldalán a mágusok felé vezető úton találsz egy köszörűt... Nah ez BUG....
    akárhányszor kezded el élezni a pengét nálad fog maradni, de a kész kardot is megkapod.... apaljátékkal játszom a Gamestarral kaptam a telepítőlemezt, így nem tudom hogy patcheknél működik-e emit leírtam.
    Remélem segített a kisregényem :D
    Sok sikert a játékhoz
  • csabi22213
    Sziasztok! légyszives valaki mondja meg nekme hogy honnan tudnám le tölteni a gothic-ot mert sehol sem találom...valaki légyszives segitsen
    Üdv.Csabi22213
  • rosti
    Diegot kérdezd meg hogy hogy áll a szénád nála erre ő vagy megelékszik az eddigi küldetéseidel vagy nem ,ha igen akor toruszhoz küld és bemehetsz.de ha viszel torusznak 1000 rögöt akkor is beenged.
    Az 1000 rögöt leginkább kovácsolásbol lehet elöteremteni a kovács ládábol elopod este a vasat és kikovácsolod a fegyvereket amit eladsz a mocsárban a kovácsnak attol is elopod a ládábol a cucost és mát több mint 1000 rögöd van.
  • Ryleh
    Minden ami Gothic link magyarul

hali,,,olvasmanyos,nivos oldal,,,,,jo bongeszest:)))