Gothic 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor Gomeznek elgurul a gyógyszere, akkor nem minden embere ért egyet a tervével, többek közt Scorpio, aki a számszeríjászatra tanít. Scorpió csak az õrség tagjait tanítja, de ahol te vagy most, ott elmegy a táborból, és Cavalorn-nál a vadásznál keres menedéket. Ott a játék végéig megtalálod, és függetlenül attól, hogy melyik frakcióhoz tartozol, megtanítja neked a számszeríj pontos használatát.
Amúgy szerintem nem feltétlenül szükséges ez a skill, ha más módon is tudsz távolra sebezni (varázslat leginkább ajánlott), az viszont tény hogy egy warcrossbow még Diego barátunk íját is übereli.
Most vagyok ott, hogy kitaszítottak a Régi Táborból, találkoztam ott Diegoval, és ilyenek. Számszeríjhasználat képzettségem nincs, amit tudtommal csak a Régi Táborban lehet elsajátítani. Ez már értelemszerüen nem lehetséges. Mennyire lényeges dolog ez a játék végigjátszásában?
Ha körbejárja az ember a bányát, akkor sok érdekes termet talál, tele pókocskákkal. van egy jó ij és egy +5 ügyességes gyûrû az egyik járatban, de van mellette vagy 3 pókinca is. Bár szerintem nem nehéz lecsapni õket, ha esetleg nem megy akkor ki lehet õket csalni a templomosokhoz, hogy õk kaszálják le. De ha egy nevesített NPC meghal közülük akkor nem lehet végigvinni a játékot. :S
Amugy jótanács mindenkinek:
Amikor elkezdtema gothicot szótárral játszottam. Amikor az unokatesóm honosítással játszott, a honosítás bugokat generált a programba... Én inkább kikerestem 3 szót az 1000 oldalas könyvbõl, minthogy bugokkal szivassam magam...
Minden tiszteletem azé, aki a honosításokkal dolgozik, és nem sértésnek szánom, de szerintem nem jó ötlet felrakni.
Yang: Skandi- senior shao wari
A régi bányában vagyok a tárnarákváladékos küldetésen. Ian leküld a bánya aljára, hogy hozzam fel neki a közúzót, és akkor majd szolgál további infóval. Megszereztem, odamegyek hozzá, rányomok a beszédre, de semmi (csak a VÉGE felirat). Valamit nem jól csináltam, vagy ez valami bug?
Amugy bocsi hogy beleszólók, de ez a fórum a segítésrõl szól elvben, nem padig egymás oltásáról. Én nem értek annyira a technikai háttérhez, de játszani szeretek és szerintem az a lényeg, hogy egymásnak hasznára legyünk, ne pedig az idegein táncoljunk...
Nekem ahhoz bõven elég Mud is... apropó, ismeri valaki a mudball mod-ot? Youtubeon fenn van videó róla... egészen szórakoztató lehet XD
Benne van a nevében: 16:9,16:10-es monitoroknál nagyobb FOV-ot kapunk, kipróbáltam mûködik(ha valkinél nem akarna települniakkor írjon, és leírom hogy kell megcisnálni telepítõ nélkül...)
1. A gépben CSAK a videókártyát cseréltem
2. A játékon belüli beállításokon NEM változtattam
3. ATI kártya(ASUS HD4850 512DDR3): 14-(max)22FPS
Nvidia kártya(ASUS 8800GT 512DDR3): 32-50FPS
Ehhez még annyit, hogy a 8800-as alapból gyengébb kártya,
az ati-nak oda kéne vernie
4. Egy barátom nagyon hasonló konfigurációjú gépén(RAM márkája
Ezekkel anno szórakoztam amikor meglett a 4850-em, és zavart hogy nem fut jól a játék, és nem gondoltam hogy "dokumentálnom" kéne, ezért screenshotokat nem tudok küldeni, sajnálom.
Még ha nem is ismered el, hogy nem a világba dobálózok a commentjeimmel, akkor legalább annyit ismerj már el, hogy VAN OLYAN ATI kártya ahol kompatibilitási problémák vannak a játékkal...
Valószínûleg az új gépem túl erõs hozzá, de piszkosul zavar ez az apró hiba, mert mindíg képrõl tájékozódom.
Valakinek van ötlete?
Köszönettel Xaltus
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
Hogx-hogy nem én találtam 1 csomot.
http://isohunt.com/torrents/?iht=4&ihq=gothic
A legjobban seddeltet válaszátok ha kell akor a több részest is.PL.ott van hogy gothic 1-2-3 ez 7 giga de nem kell letölteni csak a gothic 1 file-ket .Én a FleshGet-et használom torrent kliensnek nagyon gyors.
A végigjátszás leírása szerint a Régi Táborba való bekerülés menete, hogy elviszem a listát Diegonak, és utána szövegelek Thorussal. Megtettem (bár igaz, nem rögtön egymás után, mert akkor még nem olvadtam erröl), de még mindig nem vagyok bent. (Ami érdekes, hogy símán fel tudtam menni a kastélyba, és oda is adtam a levelet a tüzmágusnak.) Valamit elrontottam, vagy pedig ez valami bug, ami a magyarítással jár?
Letölteni én is kerestem sok helyen és sajna csak demokat találtam....
De amennyiben érdekel és esetleg budapesti vagy én szívesen kölcsönadok gamestaros lemezt. Felteszed és lemez nélkül fog futni. Ha a lemezem még beolvasható állapotú<#buck>#buck>
Most regeltem ide, de régi gothicos vagyok, sok trükkel.
Pl: ha a fegyvered elõkapod mindenki beszarik. Ha gomezhez akarsz bemenni nincs más dolgod, mint a kapuban elõkapni egy szértohadt fabotot vagy egy rozsdás kardot, tökmindegy csak fegyver legyen! Így bemehetsz, hiszen Throus csak akkor szól hozzád ha kérdezed. Mivel az egyik õr szól hozzád ha közel mész -éppen rádordít hogy tedd el a fegyvert- csak annyi a dolgod hogy átmasírozol a kapun kivont karddal. Gomez palotája elõtt ugyanezt kellene tenned, de nem éri meg, mert ha nem jelentenek be nála és beszélni akarsz vele akkor automatikusan kiszól az õröknek, de õ is rögtön felkel és lecsap majd az asszem Innos Haragja névre hallgató kardjával kiforgatja a beleid...
meghívó nélkül rövid buli.
Ha nem tudsz szintet lépni akkor csinálj meg küldetéseket
csinálj meg minden felvételi küldit és többet érsz velük mint ha kiírtod az egész erdõt.
Pl semmi folyománya nincs annak, ha Diegotól kapott Test of Faith teljesítésénél teszel egy kis kitérõt, és Ian igénylistáját elviszed Laresnek. Õ hozzáír pár dolgot és visszaadja a listat, amit te elviszel Diegõnak. Most rohanj el Lareshez, aki azzal vár hogy máris rajtaütöttek a szállítmányon. A bánya nem omlik össze ettõl, Diego nem gyanúsit meg, sõt elõ se kerül a téma soha többé, és kapsz egy rakás cuccot a rajtaütésbõl. meg XP-t.
ugyanígy egybetöthetõ küldi amikor Throus kér meg arra hogy tûntesd el Mordragot, aki lop. Egyszerûen elmész a zsivánnyal az újtáborba, (ahelyett hogy lecsapnád) és ad egy gyûrût amit laresnek adva megnit XP jár asszem. Mordrag pedig tényleg lopott és nem olyan hülye hogy valaha is visszamenjen az öregtáborba így páncélos barátunk is igen vidám lesz.<#nyes>#nyes>
Én mikor az 1. act végén belépek valahova min 12. szinten vagyok de ha nagyon ügyködök van az 14 is. 😄
Ha csatába mész ÁLLAT vagy SZÖRNY ellen akkor elõtte ments mindenképpen -ez gondolom nem új DE- a csata közben ha bevittél egy ütést MENTS! Ha megcsap a monsztra akkor töltsed be a mentést és elfelejti hogy ott vagy elõtte és harcoltok. Minden lénynek van Harc fázisa. és az elsõ Gothic nagy "hibája" hogy a mentés betöltés -t követõen (az embereken és orkokon kívül) a mentés elõtt bõszen harcoló ellenfél a betöltés után úgy viselkedik mintha messze elfutottál volna és visszatér a nyugodt állapotába. Persze ha a mentés elõtt volt nyugodt akkor úgy is marad és vigyázni kell vele mert rögtön észrevehet és kitámadhat.
Ha pénz kell, ajánlom a tolvajkulcsot, fõleg Gomez rezidenciáján. unalmas minden ajtó és láda elõtt menteni, de megéri. a vájárok házaiba meg este kell betörni amikor egyedül pofáznak lecsaphatod õket - járõrökkel vigyázni! -. nekem az öregtábot kifosztása után kb 2500 ércem van... de egyes bugokat is ki lehet használni. bár ez talán nem bug amit én mondok. Fisk a kereskedõ akinél lehet alap "páncélt" gatyát venni... beszélj Vistlerrel akinek a kardja kell Fisktõl, de Fiskhez ne menj oda elõtte! Én arra lettem figyelmes, hogyha egybõl megveszem a kardot és nem rohangálok 10 érc különbözetért (teljesítem a küldit és utána is elkérhetem amikor odaadom a kardot.) Ezután amennyi zsetonom csak van, mindbõl veszek magamnak gatyát, visszalépek ha mind2t megvettem és megint lesz neki. Ezután ELÕSSZÖR csak most lépek be a kereskedõ képernyõbe, és ami érc volt Fisknél, azu megduplázódik.
A kovácskodás tényleg jó módszer de lopkodni felesleges hozzá. Elég ha van 1 pengéd, amivel elvonulsz az újtáborba és ot a zsoldosházak oldalán a mágusok felé vezetõ úton találsz egy köszörût... Nah ez BUG....
akárhányszor kezded el élezni a pengét nálad fog maradni, de a kész kardot is megkapod.... apaljátékkal játszom a Gamestarral kaptam a telepítõlemezt, így nem tudom hogy patcheknél mûködik-e emit leírtam.
Remélem segített a kisregényem 😄
Sok sikert a játékhoz<#eljen>#eljen>
Üdv.Csabi22213
CsabenHun mottó: \" Az élet olyan mint a motor, Ha nem megy be kell rúgni.\"
Az 1000 rögöt leginkább kovácsolásbol lehet elöteremteni a kovács ládábol elopod este a vasat és kikovácsolod a fegyvereket amit eladsz a mocsárban a kovácsnak attol is elopod a ládábol a cucost és mát több mint 1000 rögöd van.
megoldodott...azaz itt is a HUN kavart be😞((
hun re,,,,muxik,,,stb..
koszonom ujra a valaszod😊)
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
a kov a gondom,s nagyon frusztralo
3.fejezet: az ork temetoben amikor megvan a 2 darab pergament....a guru nem jon velem be abba a helyisegbe ahol a 4 oszlop koze kell allni,s elmormolni a teleport spellt.....eleve nem jon be,,,azaz kinn all s miutan lenyomtam vele minden dialogust,,,,pont.....ergo megakad a game...
ha kihozom az orkokat nem segit se o sem a masik elve maradt templomos,,elnézik a harcot,,allnak,,ha minden ork halott...akkoris csend van,,,,
regen vegigjatszottam ezt,,,de emlexem: bejott velem,,,s rendben mentek a dolgok,,,
kerem segitsetek...koszi
Illetve az orkok modeljét kicserélni emberekére, csak a bõrük sötét lenne. Így lennének azok igazi "orkok".
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
de kinyitottam egy ajtót ahol kijött 2 szörny meg egy ujabb templomos, a szörnyeket elintéztem, de a templomost nem tudom a tüskés terem meg már nem mûködik😞
rég játszottam, ha rosszul emlékszem, akkor bocs.