Gothic 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb

kjozsef056 írta (#3833):
Érc bányába le kell menni és a tárnákat kipucolni ugy hogy az örökhöz csalod a rákokat. Ekkor lesz egy csomo 2 kezes kardod amit 7-800 ércért el lehet adni. Ha nem ad érte ennyi az árus mert ninc snála ennyi akkor nyílvesszöt vagy ruhát vagy bármit vehetesz belőle "tonnaszám"
Engem most az zavar hogy pénz van de feladatot nem tudok csinálni amivel szintet lépjek 😊

De itt nem te kapod az xp-t majd. Véges számú ellenfél van, hiányozni fog ez az xp. Szerintem ha párszáz ércet összeszedsz kisebb küldetésekkel, fű árusítással meg bányászattal, akkor abból meg tudod venni Draxtől a vadászképességeket és 5 LP-ből ki is tudod maxolni ezekt. Onnantól mehetsz vadászni és abból már lesz bevételed, amíg nem fejlődsz tovább.

A pénz a remake-ben két okból nagy gond:
- az elcseszett új lockpicking, ami még full skillel is néha közel lehetetlen
- az új gazdasági rendszer, ahol minél többet adsz el valamiből, annál kevesebbet ér

lwb
Mágiát legkorábban úgy chapter 3 körül tudsz majd használni (kapsz egy rúnát az elején,de az édeskevés), szóval muszáj harcra is tenni előtte.

Egyébként nézegettem leírásokat és a mágia az amit a legjobban érdemes fejleszteni mert az sokkal többet sebez ha kimaxolja az ember és megszerzi a brutál varzslatokat..Vannak tök jó táblázatok ahol össze van szedve mennyit sebez a legerősebb 1-2 kezes fegyver + a mágia...

militavia írta (#3831):
Ott is pont úgy legyaktak a farkasok, mint itt. XD

Ott is a scavenger és bloodflyokat irtottam le, erre még emlékszem. A lizard is megy, csak semmit sem farmolok ki belőle, mert állatból kinyerni semmit sem tudok még. Se pénz, se LP.
Lurker ellen simán megy a harc, de még mindig nem tudod megsebezni semmivel...

Érc bányába le kell menni és a tárnákat kipucolni ugy hogy az örökhöz csalod a rákokat. Ekkor lesz egy csomo 2 kezes kardod amit 7-800 ércért el lehet adni. Ha nem ad érte ennyi az árus mert ninc snála ennyi akkor nyílvesszöt vagy ruhát vagy bármit vehetesz belőle "tonnaszám"
Engem most az zavar hogy pénz van de feladatot nem tudok csinálni amivel szintet lépjek 😊

militavia írta (#3829):
A játékban új gazdasági modell van, amikor a játék glossary részét elolvasod, ott kifejti a működési elvet.
Más táborokban kell eladni a cuccokat és a táborokban eltérő ára van a dolgonak. Nem néztem meg, de a swampweed gondolom olcsó a mocsárban meg a cigi és, de mindenkit esz érte a fene a másik kettőben.

A nagy kihívás inkább az üres ágy megtalálása több helyen is. Az éjszaka brutális, tényleg nem érdemes kint csámborogni.

Már nagyon rég játszottam az eredeti első résszel,de úgy rémlik hogy a fű árusítás jó biznisz volt régen is.
Szerintem az volt az első játék amiben drogot árultam.😎

kjozsef056 írta (#3830):
Én fel fogom rakni a régi elsőt. Ezer % hogy abban sokkal jobban lehetett haladni és nem voltak ilyenek. Itt inkább 2 óra után mindig kilépek és inkább játszok mással amiben haladni is lehet

Ott is pont úgy legyaktak a farkasok, mint itt. XD

Ott is a scavenger és bloodflyokat irtottam le, erre még emlékszem. A lizard is megy, csak semmit sem farmolok ki belőle, mert állatból kinyerni semmit sem tudok még. Se pénz, se LP.

Lurker ellen simán megy a harc, de még mindig nem tudod megsebezni semmivel...

Probatbicol írta (#3828):
Azt vettem észre tegnap - és erre nem emlékszem hogy így volt-e az eredetiben - ha ugyanabból a tárgyból többet adsz el egy kereskedőnek, akkor egyre kevesebbet ad érte. Dexternek akartam eladni 17 bloodfly wing-et, néztem, hogy miért csak 6 ore-t adna érte. Persze mert az első 2-ért 2-őt, a második kettőért 1-et ad, aztán meg már semmit, pedig még volt pénze. Sőt mikor átmentem Mordrag-hoz már ott is 0 volt a wing értéke. Ami egyébként tök reális, minél több van valamiből annál kevesebbet ér, de így nem is tudom hogy érdemes-e a nyúzó skilleket megtanulni, ha csak pár darab tárgyért adnak pénzt.
Őszintén erre nem emlékszem, hogy ennyire pénz szűkében lettem volna anno, hogy még skillekre se jut.

Én fel fogom rakni a régi elsőt. Ezer % hogy abban sokkal jobban lehetett haladni és nem voltak ilyenek. Itt inkább 2 óra után mindig kilépek és inkább játszok mással amiben haladni is lehet

Probatbicol írta (#3828):
Azt vettem észre tegnap - és erre nem emlékszem hogy így volt-e az eredetiben - ha ugyanabból a tárgyból többet adsz el egy kereskedőnek, akkor egyre kevesebbet ad érte. Dexternek akartam eladni 17 bloodfly wing-et, néztem, hogy miért csak 6 ore-t adna érte. Persze mert az első 2-ért 2-őt, a második kettőért 1-et ad, aztán meg már semmit, pedig még volt pénze. Sőt mikor átmentem Mordrag-hoz már ott is 0 volt a wing értéke. Ami egyébként tök reális, minél több van valamiből annál kevesebbet ér, de így nem is tudom hogy érdemes-e a nyúzó skilleket megtanulni, ha csak pár darab tárgyért adnak pénzt.
Őszintén erre nem emlékszem, hogy ennyire pénz szűkében lettem volna anno, hogy még skillekre se jut.

A játékban új gazdasági modell van, amikor a játék glossary részét elolvasod, ott kifejti a működési elvet.
Más táborokban kell eladni a cuccokat és a táborokban eltérő ára van a dolgonak. Nem néztem meg, de a swampweed gondolom olcsó a mocsárban meg a cigi és, de mindenkit esz érte a fene a másik kettőben.

A nagy kihívás inkább az üres ágy megtalálása több helyen is. Az éjszaka brutális, tényleg nem érdemes kint csámborogni.

PiszkosFred írta (#3826):
papir+ceruza, kenyelmesebb esetben telefon+fenykep, idovel alttab+wiki 😄 (meg tobb idovel QoL modok)

Hát igen, több szempontból átjön a retro életérzés. 😊

A közelharc még mindig nem megy nagyon. Az arénaharcban +20 erővel sem tudtam még leverni senkit. Egyszerűen olyan lassú mindennel a parry, hogy szinte sosem jön össze. A gurulgatás és ütéskor meg sokszor együttes találat = hamar meghalok.
PiszkosFred

militavia írta (#3825):
Ha éppen elfelejted, hogy mit kéne összeszedni, akkor IJ.

papir+ceruza, kenyelmesebb esetben telefon+fenykep, idovel alttab+wiki 😄 (meg tobb idovel QoL modok)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

militavia írta (#3823):
Soha nem tudtam elolvasni. Megtanultam a receptet, de sehol nem derül ki, hogy mi a túró kell hozzá.

Közben rájöttem, hogy ha odamegyek egy cauldron-hoz, akkor végre látom, hogy mi kell hozzá. De, hogy enélkül nem látni, ordas hiba. Ha éppen elfelejted, hogy mit kéne összeszedni, akkor IJ.

A térképen levő markerek sem működnek nálam rendesen...

Probatbicol írta (#3822):
Ha megtanultad, akkor minek lista hozzá? 😉

Soha nem tudtam elolvasni. Megtanultam a receptet, de sehol nem derül ki, hogy mi a túró kell hozzá.

militavia írta (#3819):
A játék UI-ja egy katasztrófa. Megtanultam a dragonbreath stew elkészítését. Remek. És mégis hol a búbánatos faszban lehet megnézni, hogy mi kell hozzá? Hol vannak a megtanult dolgok listája, amiket el tudok készíteni..?????

Ha megtanultad, akkor minek lista hozzá? 😉

militavia írta (#3818):
Nekem egyelőre fura ez az egész.

Az egykezes harcban az előreugró és lejsújtó támadáson kívül semmit sem ér a többi mozdulat.
A harc annyi, hogy ütök és visszagurulok. Már I. szintű a one handed, de nem megy a kombózás.

A lények nagy részét meg sem tudom sebezni a 13-as sebzésű fejszével és alap erővel, LP-r nem költöttem még rá, nincs miből.

Pedig első one-handed szinten már jól lehet kombózni: a bal egérgomb az ütés, a jobb a visszakézből ütés, amint átlendíti a kardot, nyomod az ellenkező gombot és szépen üt folyamatosan.

Plata írta (#3816):
Az első részt iszonyú sokszor végig toltam.
Ezért is kellett kétszer beszerezni mert tönkre ment az első lemez.🤣
Akkor még nem volt steam és digitális letöltés,szerintem.
Második részt is rommá játszottam.Sokszor sokféleképpen végigjátszottam. na és nagyon szerettem.
Harmadik részt iszonyúan vártam,de teljesen azt hiszem sosem vittem végig,legalább is nem emlékszem rá,mindig belezavarodtam a sztoriba.

Nekem amerikai kiadásban van meg az első rész. Azt annyira nem pörgette a meghajtóban, hogy a ki is lehetett venni, mert csak telepítéshez kellett. Vagyis DRM-mentes volt. A 3 lemeze más kérdés, abból a magyar kiadásomat részben ledarálta a meghajtóm a másolásvédelem miatt (pontosabban konkrétan az adatot lemezfelület ledarálása előtt sikerült vészleállítanom, de a műanyagot szilánkosra törte).
A játék UI-ja egy katasztrófa. Megtanultam a dragonbreath stew elkészítését. Remek. És mégis hol a búbánatos faszban lehet megnézni, hogy mi kell hozzá? Hol vannak a megtanult dolgok listája, amiket el tudok készíteni..?????
Nekem egyelőre fura ez az egész.

Az egykezes harcban az előreugró és lejsújtó támadáson kívül semmit sem ér a többi mozdulat.
A harc annyi, hogy ütök és visszagurulok. Már I. szintű a one handed, de nem megy a kombózás.

A lények nagy részét meg sem tudom sebezni a 13-as sebzésű fejszével és alap erővel, LP-r nem költöttem még rá, nincs miből.
Botond

Plata írta (#3816):
Második részt is rommá játszottam.Sokszor sokféleképpen végigjátszottam. na és nagyon szerettem.
Harmadik részt iszonyúan vártam,de teljesen azt hiszem sosem vittem végig,legalább is nem emlékszem rá,mindig belezavarodtam a sztoriba.

Elsőt én nagyon vártam, day1 vettem a német verziót, nem bírtam kivárni az angolt, és rengetegszer végigtoltam (ez több tucatot jelent), a másodiknál már nem voltam ennyire időmilliomos, az 3-4x ment végig, a kiegészítővel meg csak egyszer, viszont a harmadik esetén megint csúcson volt a hype bennem, collector day1, és nyomtam nonstop, de kb hetente-havonta jöttek az újabb és újabb patchek, mindig kezdhettem előről, szóval sikerült 1000 óra körül úgy belerakni, hogy a creditset ténylegesen egyszer láttam, bár szinte addig eljutottam sokszor.
Switchre is day1 vettem az 1-2t, amikor megjelent, az elsőbe belekezdtem, de félreraktam, idén nyáron, amikor túl meleg lesz pc-zni vagy xboxozni a szobában, akkor a kerti hintaágyban bele fogom vetni magam rendesen, az s1 verzió handheld nagyon blurry és lowres volt, de az a handheld boost mód, hogy a switch2 a switch1 dockolt verziót futtatja handheldben is, ez vmi csodát tett vele, minden baja elmúlt.
Utána jöhet a switches gothic2, és ha végre megjelenik akkor a 3 is, aztán a risen1 is.
Ez a remake marad őszre, addigra remélem kipatchelgetik.

militavia írta (#3815):
A 3. rész settingje jó, csak maga a játék volt pocsékul elkészítve.

kjozsef056 írta (#3813):
Kettőig elég lesz. Aztán jöhetne egy új rész inkább. A 3-4 már messze nem volt olyan jó mint az első 2

A 3. rész settingje jó, csak maga a játék volt pocsékul elkészítve.

kjozsef056 írta (#3813):
Kettőig elég lesz. Aztán jöhetne egy új rész inkább. A 3-4 már messze nem volt olyan jó mint az első 2

Szerintem csak az első háromról volt szó.
Negyedik az már nem igazi Gothic.

Plata írta (#3812):
Angol nyelvű gamer portál szerint mivel az első rész meglepően sikeres lesz így már a második rész készítése is szóba jött.
Mivel a második rész felújítása csak akkor készülhet el ha az első sikeres.
Ha a második is nyereséges lesz és ilyen pozitív a visszajelzés akkor akár az egész sorozat elkészülhet.

militavia írta (#3809):
Ez az "úgy néz ki" az min alapszik? Mondjuk, ha arra is 7 évet kell majd várni...

Angol nyelvű gamer portál szerint mivel az első rész meglepően sikeres lesz így már a második rész készítése is szóba jött.
Mivel a második rész felújítása csak akkor készülhet el ha az első sikeres.
Ha a második is nyereséges lesz és ilyen pozitív a visszajelzés akkor akár az egész sorozat elkészülhet.

kjozsef056 írta (#3810):
Jók a visszajelzések sokan játsszák singlehez képest ,de a matek még szerintem kevés.

500K db amiből legyen a pc csak mondjuk 350-400k amiből a valve leszed 25 %-ot + konzolok a sony ms 30%-ot + pc-n sokan vették olcsóbban cd kulcsos helyeken..De ha mindent maxosan veszünk akkor is csak ~18 millió $ tiszta bevétel... szerintem ez kevés egy ilyen játéknak.
De mivel mint írtam nagyon jók az értékelést és a game is hozza azt amit régen hozott csak sokkal szebb köntösben lesz ez még 1 milla is idővel.

Ha a YT megtekintési modellből indulok ki. A videóim közül van olyan, aminek első hetes megtekintése után 5 évvel később a megtekintési óraszáma mára már a hússzoros...

De még a legtöbb átlag videónál is pár év alatt beesik 2-3-sor annyi.

Itt meg van ugye sale és egyebek. Más nem hagyja félbe játékát. Velem kb. 8+ év óta először fordul elő, hogy 3 játékot sem fejeztem be, de tolom ezt. A Life Is Strange DE-t és a Long Darkot is aktívan játszottam az utóbbi két hétben. A BG3-at meg tavaly februárban kezdtem, de augusztus óta kb. nem is játszok vele. De lehet, hogy más nem ilyen és a G1Rm a "majd egyszer" meg "salen jó lesz".

Plata írta (#3807):
Úgy néz ki hogy jön a második rész felújítása is,mivel elkelt félmilla és nagyon sokan tolják a steamen.
Szerintetek jön ebből a játékból dobozos verzió?
Sajnos a Gothic elsőrészének a lemezét elhagytam.
Legalább is az eredeti gothic 1-ét,mert a későbbi gyüjtői változatban az is megvan,de külön az első már sajnos nincs meg,elvileg a 2 és 3 még igen.

Jók a visszajelzések sokan játsszák singlehez képest ,de a matek még szerintem kevés.

500K db amiből legyen a pc csak mondjuk 350-400k amiből a valve leszed 25 %-ot + konzolok a sony ms 30%-ot + pc-n sokan vették olcsóbban cd kulcsos helyeken..De ha mindent maxosan veszünk akkor is csak ~18 millió $ tiszta bevétel... szerintem ez kevés egy ilyen játéknak.
De mivel mint írtam nagyon jók az értékelést és a game is hozza azt amit régen hozott csak sokkal szebb köntösben lesz ez még 1 milla is idővel.

Plata írta (#3807):
Úgy néz ki hogy jön a második rész felújítása is,mivel elkelt félmilla és nagyon sokan tolják a steamen.
Legalább is az eredeti gothic 1-ét,mert a későbbi gyüjtői változatban az is megvan,de külön az első már sajnos nincs meg,elvileg a 2 és 3 még igen.

Ez az "úgy néz ki" az min alapszik? Mondjuk, ha arra is 7 évet kell majd várni...
Na, 1. szintű íjász és 1. szintű közelharc skillel és alap fegyverekkel úgy kb. még mindig alig lehet sebezni lényeket. LOL
A Lurkert azért ki tudtam nyírni a gátnál íjászkodva meg párat ráverve.

szablya
Újra 11 lettem a remake miatt 😄 Eszembe is jutott a közösség akikkel anno hogy vártuk a 3-at 😄 Remélem mindenki élvezi újra a story-t

!!!Gothic forever!!!

kjozsef056 írta (#3804):
"Mindössze egy hét alatt 500 ezer példány talált gazdára a Gothic Remake-ből, a THQ Nordic a jelek szerint jó lóra tett, amikor zöld utat adott a régóta készülő felújításnak. Az új patchnek hála, mától a zárfeltörés is némileg könnyebb lesz"

Sajnos nekem nem müködött a bányában a kifarmolás 😞

Tárnákat viszont kipucoltam és van sok 700+ ércet érő fegyverem. Csak egyelőre embert nem taléltam ekinyél ennyi érc lenne 😊 Szóval ezügyben újabb youtube videot kell néznem mert mintha az egyik tippes említette hogy az egyik videójában ezt is bemutatja hol lehet ezeket eladni.

militavia: Íj az ingyen van az ércbányában...

Én nem élek ilyesféle csalásokkal...
"Mindössze egy hét alatt 500 ezer példány talált gazdára a Gothic Remake-ből, a THQ Nordic a jelek szerint jó lóra tett, amikor zöld utat adott a régóta készülő felújításnak. Az új patchnek hála, mától a zárfeltörés is némileg könnyebb lesz"

Sajnos nekem nem müködött a bányában a kifarmolás 😞

Tárnákat viszont kipucoltam és van sok 700+ ércet érő fegyverem. Csak egyelőre embert nem taléltam ekinyél ennyi érc lenne 😊 Szóval ezügyben újabb youtube videot kell néznem mert mintha az egyik tippes említette hogy az egyik videójában ezt is bemutatja hol lehet ezeket eladni.

militavia: Íj az ingyen van az ércbányában...

lwb írta (#3802):
LP összesen 5 kell a vadászathoz, mindenhez, amit Drax tanít az old camp bejáratánál. Pénzből már jóval több kell, párszáz, de az szerintem megszerezhető a bányában meg az old camp első pár lóti-futi küldetésénél. Az az egy szint is összejön ott, még át se kell menni érte a swamp campbe.

Én egyelőre szenvedek. Két szintet léptem, de semmire sincs pénz. Az első íjra valót éppen csak összeszdtem. A harcot egyelőre nem értem. A Bloodlfy támadás ellen semmit sem tudok tenni, nem jövök rá hogyan lehetne dodge-olni... A többi lény röhejesen erős. Ore érdemben nincs, bánya közelében még nem jártam.
lwb

militavia írta (#3801):
Csak a vadászat megtanuláshoz is kell XP ÉS ore. Régi emlék és eljött, hogy XP farmolással kezdtem, hogy elvisz egy szektás a táborba. Két szintet léptem, mire odaértem. Csak kőkemény 0 ércem van még ugye, mert lelejmoltak az old camp-ben és azóta semmim nincs, amit eladhatnék és nem kell...

LP összesen 5 kell a vadászathoz, mindenhez, amit Drax tanít az old camp bejáratánál. Pénzből már jóval több kell, párszáz, de az szerintem megszerezhető a bányában meg az old camp első pár lóti-futi küldetésénél. Az az egy szint is összejön ott, még át se kell menni érte a swamp campbe.

lwb írta (#3799):
Igazából csak az első 2-300 érc a necces, mert ha megtanulsz vadászni, akkor lesz egy rakás bevételed abból és ezek 1-1 LP-be kerülnek csak ráadásul, nincs nagy LP áruk. 5-ből mind megvan. 10 LP a lockpicking, azt hiszem 100 érc, az se lényegtelen egyébként. Ha ezek megvannak, akkor lesz elég pénzed kb mindenre végig csak azzal, hogy játszod a játékot rendesen.

Csak a vadászat megtanuláshoz is kell XP ÉS ore. Régi emlék és eljött, hogy XP farmolással kezdtem, hogy elvisz egy szektás a táborba. Két szintet léptem, mire odaértem. Csak kőkemény 0 ércem van még ugye, mert lelejmoltak az old camp-ben és azóta semmim nincs, amit eladhatnék és nem kell...
Egész jó videok vannak már. Pl lent a bányában van 4 vagy 5 "betérő" ahol tárnarákok vannak. És ha őket kicsaljuk majd az őrőkre bizzuk őket akkor fixen mindig kinyirnak 1-2 őrt.. akiktől írtózatosan jó 2kezes kardokat lehet elvenni amik 800-900 ércér eladhatóak 😊
+ a tárnák mélyén van 1-2 gyűrű ami pimpeli a tulajdonságokat.
Dögevőn lovaglás dolog is egyszerű....ki gondolta volna pedig..két opció után otthagytam a parasztot pedig még 1-2 rákérdezés azt beadja a derekát a csávó 😊
lwb

kjozsef056 írta (#3798):
Néztem videokat és láttam egy "infinite érc" glitchet...

A lényege hogy ugye egy ércbányászó hely 15 ércet ad... Nem a bányászó "animációval" kell csinálni hanem támadással ütögessük a helyet és ugyanugy megadja a ércket azonnal. Mentsünk.Majd tölsük vissza a mentést és mivel ez nem bányászás volt resetelödik a hely és ismét van 15 érc lehetőség 😊

Igazából csak az első 2-300 érc a necces, mert ha megtanulsz vadászni, akkor lesz egy rakás bevételed abból és ezek 1-1 LP-be kerülnek csak ráadásul, nincs nagy LP áruk. 5-ből mind megvan. 10 LP a lockpicking, azt hiszem 100 érc, az se lényegtelen egyébként. Ha ezek megvannak, akkor lesz elég pénzed kb mindenre végig csak azzal, hogy játszod a játékot rendesen.

Néztem videokat és láttam egy "infinite érc" glitchet...

A lényege hogy ugye egy ércbányászó hely 15 ércet ad... Nem a bányászó "animációval" kell csinálni hanem támadással ütögessük a helyet és ugyanugy megadja a ércket azonnal. Mentsünk.Majd tölsük vissza a mentést és mivel ez nem bányászás volt resetelödik a hely és ismét van 15 érc lehetőség 😊
lwb

militavia írta (#3795):
A probléma az, hogy egyesek azt várják el kb. hogy lockpik és nyíjjjon ki oszt csá. Ez nem ez a játék.

Itt azért mélyebb gondok voltak. A lockpick kb lehetetlen volt skill nélkül, nem nehéz, hanem lehetetlen. Az alapban ugye egy bal-jobb kombinációt kellett kitalálni és save-scumminggal lehetett mindent nyitni kb. Itt meg egy szuperbonyoult minigame van, ami ráadásul sokszor lehetetlen is. Skill-el még nem próbáltam, de állítólag az csak annyit csinál, hogy lehetetlenből k nehéz lesz.

Kell az a fix.

lwb

kjozsef056 írta (#3791):
Közben találtam egy 24-es sebzésű íjat de nincs hozzá elég ügyességem. Kell hozzá keresni valakit ahol lehet az ügyességet fejleszteni...

Diego segít neked, ha előtte beszélsz Thorus-szal a kapuban és jelzed, hogy csatlakozni akarsz a táborhoz.

kjozsef056 írta (#3793):
A Gothic Remake fejlesztői tudnak a zárfeltöréssel kapcsolatos problémákról, ma jön egy javítás is

A probléma az, hogy egyesek azt várják el kb. hogy lockpik és nyíjjjon ki oszt csá. Ez nem ez a játék.

Zóanagyvarázsló írta (#3792):
Nekem a G2 NotR maradt meg legnehezebbként, utána a G1, aztán a vanilla G2. A G3 pedig egy külön állatfaj.

A G2 NoTR iszonyatosan nehéz lett, mert az alap helyszínen eg rakás lényt iszonyatosan bedurvítottak, mert a kieg helyszínre tolnak át, hogy ott fejlődj. Az alap G2-ben a Lurker egy XP farmolás volt, piti ellenfél. A NoTR-ben egy vadállat lett belőle, még több XP-ért.

A G3 vanilaa kiadásban egy játékmenet nélküli fos volt kb. A közelharc annyi, hogy csapkodsz és kész. A stamina funkciója 0. Ameddig ütsz, addig kb. nem támad rád senki.
A CP 1.7x és új AI mellett meg brutál nehéz a harc és az Alternate balansz-szal a fejlődés is lehetett más meredekségű. De a G3 is olyan faék, hogy mágussal a fagyasztó alap és tömegfagyasztó varázslat és manaregen kell. És utána a játék, kilikk, klikk, klikk.

Néha egészen elképed az ember, hogy mennyire primitív és átgondolatlanok a régi játékok.

militavia írta (#3790):
A G1-et én a G2 után szereztem meg. A G2 veteránjaként is pofánverően nehéz volt. Farkasok elől is sokszor nyüszítve menekültem.

Nekem a G2 NotR maradt meg legnehezebbként, utána a G1, aztán a vanilla G2. A G3 pedig egy külön állatfaj.

lwb írta (#3789):
Nem ő az, azt hiszem Baal Parvez a neve.

Ő volt az igen. Pont szembejött miután leírtam. Jól meg is halt útközben 😊 De jó lesz majd olyan erősnek lenni egyszer a játékban mint ez a faszi.. az a krokodil szerű gyík 2 csapás neki.. Közben találtam egy 24-es sebzésű íjat de nincs hozzá elég ügyességem. Kell hozzá keresni valakit ahol lehet az ügyességet fejleszteni...
Mennyivel másabb így mint belépni a menübe és rátolni a skillpontot ingyen mint az rpg-k 99%-ában

Probatbicol írta (#3785):
Szerintem te a Gothic 3-ra emlészel, az 1 pont ugyanilyen nehéz volt az elején, sőt mivel most a harc sokkal fluidabb és egérrel irányítható, még van is esélyed megverni erősebb ellenfelet ha ügyes vagy.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mindkét másik táborba át lehet menni kísérővel gond nélkül, sőt lépsz is közben vagy 2 szintet.

A játék a külcsínt és irányítást kivéve szerintem egy az egyben ugyanaz mint az eredeti, és ez így van jól.

A G1-et én a G2 után szereztem meg. A G2 veteránjaként is pofánverően nehéz volt. Farkasok elől is sokszor nyüszítve menekültem.
lwb

kjozsef056 írta (#3788):
Azt a csávót megtaláltam gondolom Baal Taram az. Ő mondja is az a feladata hogy elkisérje az újoncokat a mocsárba. De nincs több dialógus és nem kisér pedig jó lenne

Nem ő az, azt hiszem Baal Parvez a neve.

Azt a csávót megtaláltam gondolom Baal Taram az. Ő mondja is az a feladata hogy elkisérje az újoncokat a mocsárba. De nincs több dialógus és nem kisér pedig jó lenne
lwb
Oké, van egy két mechanikai eltérés az eredtihez, de a játék, a questek stb, az egyelőre ugyanaz. Ami eltérést láttam:

- harcrendszer nyilván, a régi botrány volt
- 1-2 kisebb dolog, pl. Torrez a régi játékban azt hiszem scrollt adott, itt meg rúnát ad (ami ugye ezerszer jobb!), nincs meg az kis barlang, ami a régi játék elején volt a kezdőrészen, viszont be lehet helyette menni az elzárt raktárrészbe (loot is van)
- a lockpicking teljesen más lett. egy jótanács: skill nélkül meg se próbáljon senki
- meg olvastam, hogy egy-egy late game lootot szándékosan máshová tettek (orc slayer kard pl), hogy a veteránoknak is legyen meglepetés azért