3694
Gothic 1
  • gyonax
    Az elsőről nem tudok, a Gurukhoz pedig csak ezzel a moddal csatlakozhatsz: link
  • Phoenix lord
    2 kérdésem lenne.:

1: hallottam valami olyat hogy a játékban van valami Bugos fa amit fel lehet venni invetory-ba vagy fegyvernek. ez létezik is vagy csak kacsa?

2.a swampcamp alias mocsártáborban lehet-e csatlakozni a Gurukhoz(nem a templomosokhoz) vagy ez is csak kamu?
  • Stonee
    ok, megvan már, kiment a gátra friss levegőt szívni.
  • Stonee
    RT tagként amikor megvisszük a híreket Saturasnak át is lépünk a 4. fejezetbe. mivel kitiltottak a RT-ból , átéphetünk az Új-ak közé, ha beszélünk Lee-vel. viszont nincs a barlangjában a helyén. eddig mindig ott dekkolt valami Orik társaságában, már beszéltem is vele. hol található ?
  • Stonee
    http://thepiratebay.org/search/gothic/0/99/400

tessék, fent van az összes rész.
  • szabadam
    Szevasztok!
    Meg tudnátok-e mondani honnét lehet letölteni a gothic 1-et
    A 2-t már többször kiakasztottam meg az 1-et is de most nosztalgiáznék egy kicsit.
    köszi
  • gyonax
    Bevallom, hogy én csak a videókat néztem elsősorban, nem olvastam teljesen végig, így nem vagyok benne biztos, hogy írva van-e megjelenés, de ha tippelnem kéne, akkor szerintem When it's done:)
  • Molnibalage
    Van egyébként valami tervezett megjelenési idő angol nyelven?

Eddig csak G2-ből láttam részleteket. Az is érdekes lesz, hogy a G1 / G2 folytonosság hogyan lesz meg, mert a G1-ben a Bányavölgy jóval nagyobb, mint a G2-ben.
  • gyonax
    Ezzel a játékkal megéri foglalkozni:) Ezzek kb. úgy vagyok mint a Deus Ex-szel: végigjátszottam sokszor, és még így is előveszem pár évente, hogy újból nekiessek.
  • Molnibalage
    Nem gyenge. Hatalmas respect, hogy egy ennyire régi játkkal még foglalkozik valaki.
  • gyonax
    Gothic 1 HQ ini letöltés
  • gyonax
    Gothic 1 StongHand project: a project célja a Gothic 1 átportolása Gothic 2 motorra, így egy folyamatos, komplet G1-G2 játékot kaphatnánk. Sok egyéb változtatást is terveznek a készítők, amik(szerintem) elég ígéretesnek tűnnek. A várható nyelvek között szerepel az angol is. A mod mostani leírása csak orosz nyelven tekinthető meg, de itt egy Google Translate-os link, akit érdekel:StrongHand
  • Xaltus
    Nos igazad van. Legközelebb igyekszem majd egyértelmű lenni. De annak örülök, hogy végsősoron megegyezik az álláspontunk. Én az első NotR fejezetről tudok csak infót sajnos, mert a régi gépem lerohadt, mikor játszottam, de aki ismerősöm végigvitte ezt és az alapot is, tőle ezt hallottam, hogy eléggé átíródik a sztori. - Bár tényleg nem tudom mennyire igaz ez :S - Viszont ettől még élvezetes játszani, mivel nincs rá jobb szó.... minthogy egyszerűen GOTHIC
  • Zóanagyvarázsló
    Azt javaslom egyébként, hogy a Night of the Raven-t ne tedd fel, amig végig nem toltad a 2-t.

Ez így nagyon félreérthető, ha alább tisztázva is lett. Ha egyszer akarja végigjátszani, de érdekli a NotR is, akkor kénytelen egyből felrakni, mert utána már hiába tenné, nem tudná folytatni. Egyébként egyetértek, alapvetően érdemes lehet először megismerni az alapot, de hát nem mindenki időmilliomos rajongó.
  • Xaltus
    Hali!
    Kellemes húsvétot mindenkinek!
    Most én is a 2-vel játszom most, bár egyszer máér elmentem a 4actig.
    A hangulata más egy kissé, és a karakterek, mintha vizen futnának néha. az irányítás könnyebb, de nekem hiányzik az 1. rész irányítása.
    sokat megtudhatunk a régi barátok múltjáról, és új haverokat is szerezhetünk egy párat.
    Azt javaslom egyébként, hogy a Night of the Raven-t ne tedd fel, amig végig nem toltad a 2-t. Ezt azért mondom, mert a legutolsó talalattnyi földre is szörnyeket pakol, ahol eddig nem voltak. Persze mégtöbb ismerős és quest vár rád, de jobb, ha előbb szerzel egy kis rutint.
    Ja és egy tipp:
    A netes végigjátszások jók, de vannak benne hibák...
    Pl. : ami 25exp-t ér cselekvés - könyvek olvasása, erszénylopás, meg a dohányos küldetés - azok csak az első act-ben érnek 25öt... 2.ban 75 3.ban 150 és igy tovább ... A könyvekből pedig csak olyan dolgokat tudsz elolvasni, amit a ranítók is elmondanak, és benne lesz a naplóban. Bármilyen könyv, vagy füzet ráér act 6 ig szerintem.
    jó játékot!
  • Zóanagyvarázsló
    Ha választani kéne, akkor azt mondanám, hogy az első rész a jobb, mert mégiscsak az az eredeti, bizonyos értelemben korszakalkotó a maga módján. De a második rész összességében nagyon is hasonló játékélményt nyújt, ha a helyszínek és helyzetek különbözőségből fakadóan más - de nem feltétlen rosszabb - a hangulat. Az irányítás viszont gördülékenyebb, és van benne pár új skill is (mi magunk készítjük a rúnákat, van végre alkímia). Ha az első rész tetszett, hiba kihagyni.

Ja igen, van hozzá egy hivatalos addon, a Night of the Raven (a Goldhoz is jár), az beépül a játékba, tehát azzal együtt kell elkezdeni, ha az is érdekel. Ha pedig valamit nem játszol végig többször, akkor ez ajánlott (+1 térkép, küldetések, jobban benépesített terep etc.), bár sokat enhezít a játékon, mágussal kissé (?) vontatottá tudja tenni a játékot.
  • Quantumleap
    És milyen? Rosszabb, tök ugyanaz, jobb?
  • Zóanagyvarázsló
    Ott folytatódik, ahol az első véget ért, vissza lehet térni a helyszínek többségére, és számos ismerőssel is találkozol bennük. Tehát igencsak összefügg vele.
  • Quantumleap
    Végigvittem. Nem szokásom újrajátszani game-ekkel, más tábor választása ide vagy oda-
    A második rész milyen az elsőhöz képest? És történetileg összefügg vele?
  • Xaltus
    Szia!
    kicsit komplikált az elején de belejössz :)
    tárgyfelvétel kontrol és előre/fel nyilacska egyszerre. Emberekkel is igy állsz szóba.
    A vásárlásnál neked is adnod kell valamit. a kiválasztott tárgyak felett van az összérték, és ha a cserélt tárgyak (mert nem kell ércet adnod) értéke egyenlő vagy te adsz többet, akkor mehet az accept gomb :)
    Ha igy se megy akkor bug
    Sok sikert és jó játékot :)
  • boos
    hát igazán szégyellem magamat, de nem boldogulok az irányítással a gothic 1-ben... illetve a tárgyak vásárlásánál elakadtam.. hiába nyomom az elfogad opciót, semmi...
    azért nem túl egyszerű:(((
    valaki elmeséli...habár egy sima tárgy felvétele sem lehetne sokkal bonyolultabb:DDD
    a harcra rájöttem, azért:D
  • Xaltus
    Hali! Ha bárki ott jár a sztoriban, hogy beomlott a Régi Tábor bányája, akkor függetlenül bármilyen korábbi érdemtől az őrség megtámadja. Én RT őr voltam, csilivili piros egyenruhában és ugyanúgy nekemjött Jackal-sakál Fletcher meg Bloodwyn is. Parancsuk van megölni bárkit aki a táborba akar menni.

A RT-be több módon is be lehet menni, vagy egy tűzmágusokhoz szóló teleportrúnával - Baloro fog várni 2-3 őrrel - Vagy Északi kapuban lekaszálsz mindenkit és Húsbogárrá változva beslisszolsz a kapu alatti résen.

+ Érdekesség hogy - biztos nézte már más is de - csak mondják, hogy beomlott a Régi tábor bányája, de bemehetsz és mindenkit lekaszálhatsz. Ilyenkor a templomosok veled vannak, a vájárok meg rohangálnak, mint a mérgezett egér.
    Vicces tud lenni... agyaggalamb lövészet
  • Takanohana
    no akkor ne törődj a levéllel és az amulettel, ezt az elején kellett volna átvenned, mikor tábort választottál, ezzel jutottál volna be, mint Új Tábor tagja a RT belső területére. mostanra már okafogyott a dolog, vedd úgy, mintha nem is lenne leveled meg amuletted.
  • Quantumleap
    Jelenleg már átpártoltam az Új Tábohoz. És Cronos ad egy levelet, és egy küldönc amulettet (amelyet viselnem kell, ha be akarok jutni). De még így is rámtamadnak a Régi Táborosok.
    De perpillanat ezt ráhagytam, a Szabad Bányában vagyok Gorn-nal.
  • Takanohana
    most tulajdonképpen hol jársz a sztoriban? mert nemrég már ott voltál, hogy bezárt a Régi Tábor, akkor most hogy akarsz bemenni a tűzmágusokhoz? vagy újrakezdted? és ki támad rád? az új táborosok?
  • Quantumleap
    Rajtam van az amulett, de amikor megszólít, ugyanúgy árulózik, majd ramtámad a többiekkel együtt.
  • rosti
    Gorn leszolít mielött belépnél a kapun?Ha nem dumcsizz vele ,hogy gond nélkül bemehes ,de legyen rajtad a köldönc amulet ne csak az inventoriban lapuljon.Ha Gorn nem áll veled szoba akkor probálkozz a mögötte lévő kapuöröknál beszlgetni hátha ez is mükszik
  • gyonax
    Sztori része. Nézz körül a tábor körül...
  • Quantumleap
    Egy újabb kérdés:

Az ÚT-ben Cronos adott nekem egy levelet, hogy azt vigyem be a tüzmágusoknak az RT-ben, és egz amulettet is, ami jelzi, hogy a vízmágusok küldtek. De hiába próbálok bemenni, ugyanúgy árulózni kezdenek, és nekemtámadnak. És ez nem a magyarítás bugja, ellenőríztem. Valamik tipp?
  • Xaltus
    Szia!
    Amikor Gomeznek elgurul a gyógyszere, akkor nem minden embere ért egyet a tervével, többek közt Scorpio, aki a számszeríjászatra tanít. Scorpió csak az őrség tagjait tanítja, de ahol te vagy most, ott elmegy a táborból, és Cavalorn-nál a vadásznál keres menedéket. Ott a játék végéig megtalálod, és függetlenül attól, hogy melyik frakcióhoz tartozol, megtanítja neked a számszeríj pontos használatát.
    Amúgy szerintem nem feltétlenül szükséges ez a skill, ha más módon is tudsz távolra sebezni (varázslat leginkább ajánlott), az viszont tény hogy egy warcrossbow még Diego barátunk íját is übereli.
  • Quantumleap
    Kérdés:

Most vagyok ott, hogy kitaszítottak a Régi Táborból, találkoztam ott Diegoval, és ilyenek. Számszeríjhasználat képzettségem nincs, amit tudtommal csak a Régi Táborban lehet elsajátítani. Ez már értelemszerüen nem lehetséges. Mennyire lényeges dolog ez a játék végigjátszásában?
  • Quantumleap
    Na, most én is belefutottam abba, mint a 3471-esben szóló. De azért utána remélem nyugodtan visszatehetem a magyarosítást.
  • Xaltus
    Az előttem szólók helyesen mondták, én is leteszteltem megint, de nem tudom kinek hogy van, velem kiszúr a létra és felfelé már nem enged mindig...

Ha körbejárja az ember a bányát, akkor sok érdekes termet talál, tele pókocskákkal. van egy jó ij és egy +5 ügyességes gyűrű az egyik járatban, de van mellette vagy 3 pókinca is. Bár szerintem nem nehéz lecsapni őket, ha esetleg nem megy akkor ki lehet őket csalni a templomosokhoz, hogy ők kaszálják le. De ha egy nevesített NPC meghal közülük akkor nem lehet végigvinni a játékot. :S

Amugy jótanács mindenkinek:

Amikor elkezdtema gothicot szótárral játszottam. Amikor az unokatesóm honosítással játszott, a honosítás bugokat generált a programba... Én inkább kikerestem 3 szót az 1000 oldalas könyvből, minthogy bugokkal szivassam magam...
    Minden tiszteletem azé, aki a honosításokkal dolgozik, és nem sértésnek szánom, de szerintem nem jó ötlet felrakni.
  • Szid
    és létrán lehet oda lemenni
  • Takanohana
    mit értesz kőzúzó alatt? egyik járatban van egy buzogány, de Iannak nem az kell. hanem van egy olyan terem, ahol marhanagy kőzúzó gépek állnak, semmi emberek, csak rákok, na itt van két gép között a földön egy fogaskerék, az kell Iannek.
  • Quantumleap
    Van egy gondom:

A régi bányában vagyok a tárnarákváladékos küldetésen. Ian leküld a bánya aljára, hogy hozzam fel neki a közúzót, és akkor majd szolgál további infóval. Megszereztem, odamegyek hozzá, rányomok a beszédre, de semmi (csak a VÉGE felirat). Valamit nem jól csináltam, vagy ez valami bug?
  • Xaltus
    Köszi a tanácsot, lehet hogy akkor szerválok egy másik kártyát és kipróbálom azzal hogy fut!
    Amugy bocsi hogy beleszólók, de ez a fórum a segítésről szól elvben, nem padig egymás oltásáról. Én nem értek annyira a technikai háttérhez, de játszani szeretek és szerintem az a lényeg, hogy egymásnak hasznára legyünk, ne pedig az idegein táncoljunk...
    Nekem ahhoz bőven elég Mud is... apropó, ismeri valaki a mudball mod-ot? Youtubeon fenn van videó róla... egészen szórakoztató lehet XD
  • gyonax
    Najó inkább abbahagyom az offot:) Inkább egy(szerintem) hasznos mod:G1 widescreen patch
    Benne van a nevében: 16:9,16:10-es monitoroknál nagyobb FOV-ot kapunk, kipróbáltam működik(ha valkinél nem akarna települni[bár gothic 1-nél ritkábban van ilyen hiba]akkor írjon, és leírom hogy kell megcisnálni telepítő nélkül...)
  • totya4
    Volt olyan hogy egy nvidiás tulajnak magasabb fps-e volt, de Vistán én is majdnem annyit kaptam, legalábbis jóval többet mint XP-n. Egyik-másik MP-s topik itt az sg-n folytatódott és ki lett beszélve. Az tény, hogy aki a levegőbe beszél, és még egy képernyőfotót sem tud mellékelni, azzal nem tudok érdemben foglalkozni, ez így volt régen is. De mivel volt már hasonló, nem mondom hogy hülyeség amit mondasz. De azt is fel kell fogni hogy ez nagyon régi játék, mivel még 8-asnak sem jelzi ki, ezért DX8 előtti lehet, tudtommal azokat pedig inkább csak emulálják, azaz lassabb lesz a futtatásuk, és itt jön a képbe a driver. F1-F4 ésszerű használatával nekem szépen ment a játék akadás nélkül, nem kell örökké ellátni a következő szigetre :) ehhez pedig bőven jó egy mai VGA.
  • gyonax
    Látom már a magyarítások portálon is vitába keveredtél ebben az ügyben(már ha ugyanaz vagy mint az ottani totyax, ha nem akkor bocsánat...), és látom senkinek se vagy hajlandó elhinni ezt az álláspontot de azért még egyszer leírom:

1. A gépben CSAK a videókártyát cseréltem
    2. A játékon belüli beállításokon NEM változtattam
    3. ATI kártya(ASUS HD4850 512DDR3): 14-(max)22FPS
    Nvidia kártya(ASUS 8800GT 512DDR3): 32-50FPS
    Ehhez még annyit, hogy a 8800-as alapból gyengébb kártya,
    az ati-nak oda kéne vernie
    4. Egy barátom nagyon hasonló konfigurációjú gépén(RAM márkája[Knigston-Kingmax],valamint a winchesterek típusa eltérnek) egy Intel E8200 és egy Gigabyte 8800GT 28-41(42)FPS-sel vitte a játékot(igen, ugyanolyan beállításokkal)

Ezekkel anno szórakoztam amikor meglett a 4850-em, és zavart hogy nem fut jól a játék, és nem gondoltam hogy "dokumentálnom" kéne, ezért screenshotokat nem tudok küldeni, sajnálom.

Még ha nem is ismered el, hogy nem a világba dobálózok a commentjeimmel, akkor legalább annyit ismerj már el, hogy VAN OLYAN ATI kártya ahol kompatibilitási problémák vannak a játékkal...