3754
Gothic 1
  • Probatbicol
    Nekem az elején a töltőképernyőn vagy valahol a tippek között megjelent, hogy kérjük ne reklamálj hogy a főhős nem úgy néz ki mint az eredetiben mert nem ő lesz az, vagy valami ilyesmi
  • PiszkosFred
    Vmelyik dev interjubol vagy sajttajbol ugy remlik, hogy a veglegesben o lesz a foszereplo, a demoban iranyitott karakter nem a foszereplo volt.
  • Plata
    Mi lett a neve?
    Még nem próbáltam ki,régi gépem van és nem akarom lecserélni azért sem amíg nem jön GTA 6,bár egyre szarabb,de megfogadtam hogy nem. XD
  • Plata
    Nem akarom védeni a GTA 3 remastert,de azt azóta teljesen rendbe rakták.
    Úgy rémlik tavaly év végén is jött még egy baromi nagy peccs.
    Teljesen más lett mint amikor megjelent.
  • militavia
    Az egyedüli kifogásom az, hogy a nameless hero miért nem maradt nameless
  • militavia
    Én ahogy játszottam a demóval és mentem le kb. at láttam szépen, ahogy fejbe emlékként élt a G1. Látványra ezt több, mint OK. A zene az eredeti. A harc az eredeti feelingje, csak mégsem annyira darabos. A sima hátrálás és dodge működik a demóban is. A gurulást nem tudtam elővarázsolni. A fejlettebb szintű harcból meg semmit nem láttnuk ,de ugye a betett videóban ezt a régi feature-t is kiemelték. Ergo esélyesen ilyen lesz most is.

Őszintén szóval nem értem fanyalgókat. Bárcsak minden remake ennyire tisztelné az eredetit.

Kontrasztnak ott a szaros GTA III remaster...
    Én mondjuk soha nem játszottam vele (kivéve a repcsis és helis missziókat megcsináltam asszonynak), de ettől még felismerem, hogy mi a szar és mi jó.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.02.27. 15:22:26
  • Probatbicol
    Biztos hogy folyamatosan dolgoznak rajta, ha megnézitek a belinkelt 20 perces videót, abban még az npc-k idegesítően bólogatnak beszéd közben, a demóban ez már javítva van pl.
    Nekem nagyon tetszik a látvány, ha megjelenik biztos megveszem azonnal, már csak kompenzálásképpen is azért mert anno az őskorban én gothic.arj formájában találkoztam a rippelt verzióval. (Azt se tudtam mi ez egyébként, valami sötét, Londonban játszódó vámpíros cuccra számítottam)
  • militavia
    1080p-ben egy 1660S is viszi high felbontáson.
  • Plata
    Engem nem érdekel ha a grafikája nem lesz nagyon jó,mert az eredeti gothic 1 grafikája sem volt annak idején hű de ütős.
    Még is imádtam a hangulatát és miután lett magyarítás is hozzá volt olyan végigjátszásom ami többszáz óráig tartott.
  • PiszkosFred
    Nem hulladek, csak a demo "beta" :)

A latvany az nekem tetszik, szerintem jol nez ki - nyilvan lesz, akinek fos -, szerencsere nalam 1080ban 3060on egesz jol is fut, viszont van meg mit hegeszteni rajta (mozgasi es cselekvesi animaciok kozott van par suta). Nem tudom, hogy mikor akarjak kiadni, azt sem, hogy a demo verzioja mikori es jelenleg hol tart a belso verzio, de remelem, hogy az oltonyosok nem b.sszak el es adatjak ki hamar, mielott minden a helyere kerulne. Latva a demot, szerintem megeri varni ra.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.27. 09:10:39
  • militavia
    Miért hulladék?
  • Plata
    Én a babylon 4 demót nagyon szerettem és úgy vártam a játékot,aztán sosem lett belőle semmi.
  • JonasSandor
    Nem törölhetik de ez így egy hulladék egyenlőre.
  • lwb
    Bármit lelőhetnek. Scaleboundra emlékezz: gameplay video ment az xbox rendezvényen. Vagy a PT, amiből sose lett Kojima Silent Hills, pedig demo is kint volt és ezer díjat is nyert ugye. Star Craft Ghost-tal meddig szopatták az embereket? Star Wars 1313-ből is volt gameplay teaser, sose lett belőle játék. Prey 2? Tök jó volt az a gameplay teaser az egyik E3-on még.

Azt nem lövik csak le, ami már megjelent. Minden más esetében bármi lehet.
  • militavia
    Hát, azért máshova menve ez leesik az FPS, de eggyel lentebbi felbontáson már jó, 1080p-ben meg vajsima. De úgy látom a realitás az, hogy kell egy 12 GB-os 3060 VGA.
  • militavia
    Nekem 12 gen intel provcival 1660S-sel Highon az elején 40FPS tája lehet, mert folyamatosnak látom 1440p-ben.
  • militavia
    Vajon mi a véleményre erről mr. "lelőhetik még a projektet"?
    Okkal készült az a videó. Mert ők tudták, hogy jön demó. Épül ez szépen ki.
  • Botond #3697
    4k, fsr nélkül, Gothic részletesség mellett 7800X3D+7900XTX-el nem stabil 60 frém, ugrál 47-60 között (60as capnél, de mindegy is, szinte végig 100%on pörög a GPU), de ha felveszem maxos részletességre akkor máris 13-17 frém közötti hullámzás a jutalmam. :D
  • JonasSandor
    Elindult a demója.
  • PiszkosFred
  • lwb
    Eredeti állításom. Amin felkaptad a vizet. Az a making of videó volt meg annak értelme megjelenés előtt. És igen, egy meg nem jelent, minden meg nem jelent játékban benne van, hogy lelövik. Nincs kivétel. Annyi mindent láttunk már aztán nem lett belőle semmi sem, hogy engem már nem lep meg semmi.
  • militavia
    Mi lesz, ha holnap lelövik az egész projektet mert akármi?

Akkor ezt minek kellet kiírni? Igen messzire görgetted azt a porszemet és csinálnál belőle lavinát...
  • lwb
    Az eredti állításom még mindig nem az volt, hogy nem fog elkészülni. Na mindegy.
  • militavia
    A kiadás után lőtték le. De ki volt az a marha, akinek nem tűnt fel, hogy scam az egész?

Pont erről beszélek? A THQ nordic az nem egy himikuma kami fejlesztő, hanem egy NAGY MÚLTÚ kiadó.
    Te simán egyenlőségjelet tettél a kettő közé. Mint mondjuk a Lochkeed Martin meg egy sima mezei csaló között.

Ha szerinted a THQ Nordic elengedné a kezét a Steam egyik legjobban várt játékának, mert csak, amit te egy YT promó videóból vezetsz le..? Te dógod... De szerintem ez merő ostobaság, ami itt sikerült előadni. Egyszerűen a szokásos ügymenetet látod, hogy nem készül el időre. Ma egy ekkora játék fejlesztése kb. 5-6 év + koncepció.
    Itt lényegében csak a setting adott, de az egész játékot 0-ról húzták fel és iszonytosan kibővítettnek tűnik mennyiségileg is = sok idő.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.02.13. 09:42:19
  • lwb
    A The Day Before-t nem lőtték le. Pont az a lényeg benne, hogy ami kijött az egy vicc volt. Hányan ették meg? Hát első helyen volt azon a steam wishlisten, amin a G1 remake most a 27. Ebből fakadóan sokan. Nagyon sokan.
    A vélemény nem lehet soha sem ostoba, te vagy buta, mint a tök, ha ezt sem vagy képes felfogni. A vélemény szubjektív, az én véleményem eleve nem is az volt, hogy nem jön soha ki vagy szar lesz, hanem hogy talán nem a megjelenés ELŐTT kellene making of videókkal szarakodni, hanem azután. Pont mint a PoE esetében volt, amit te hoztál fel példaként egyébként. Ez a vélemény neked nem tetszik, ezért hisztizel itt már napok óta, mint a fürdős kurva. Ezt magaddal beszéld meg inkább, ne velem. A frusztrációidat meg egy orvossal.

"himihumi kamufejlesztő Mytona-t a THQ Nordicca"
    A THQ Nordic nem fejleszt semmit sem, ők a kiadók. A Fntastic volt a the day before fejlesztője. A G1-t szerző Alkimia tudomásom szerint szintén nem rendelkezik túl rózsás pedigrével. Ennek ellenére nem gondolom, hogy nem fogják kiadni, de ugye a fntastic is megcsinálta a játékot, csak aztán milyen lett a végeredmény. Ezt meg majd meglátjuk, ha kint lesz.
    A THQN mint kiadó sem túl pozitív előjel, de ezt már leírta Fred előttem. Azt nem tudom, hogy hogyan lett az Alkimiából Northrop Grumman, de ezt majd biztos megmagyarázod :) Bár ha magát a véleményt sem sikerült megértened, akkor azért vannak kétségeim, hogy ez menni fog.

"A VBL lelőtték? Nem."
    Le. Mármint egyszer már lelőtték. Aztán újrakezdte egy új brigád, a the Chinese Room ezúttal. Nulláról. De igen, a projektet, amin még MCA dolgozott azt lelőtték szépen teljesen.

• militavia
    Konkrétan a Gothic lehet a pénzügyi mentőcsónak. Elég nagy marhaság lenne lelőni. Lehet mutatni hozzá hasonló magasan wishlistelt játékot. Én szó nélkül megveszem teljes áron kiadáskor. Az utóbbi 78 évben ezt egy játék mondhatta el magáról, hogy így vettem meg, a HZD FW. Semmi mást nem vettem meg releaskor. Semmit.
  • PiszkosFred
    Jo, azert tegyuk hozza, hogy az Alkimianak a THQ Nordic a tulajdona, aki pedig jelenleg az Embracer tulajdona, ami/aki azert jelenleg nem a vilag legmegnyugtatobb tulajdonosa, nagy barmok ulnek ott a tetejen a vezetoi szekben az Embracernel. A penz pedig a fejlesztesi szakaszban fentrol lefele folyik, igy az a csoda jelenleg, hogy ha egy jatek megjelenik az Embracerhez kotheto kiadok vagy studiok gondozasaban, nem az, hogy csuszik a megjelenes, az szinte termeszetes.

A Gearbox is hatrahagyott csapot-papot (a sajat kiadoi reszleguket is bealdoztak, csak hogy mehessenek), hogy le tudjanak lepni a sullyedo hajorol.

Ennek ellenere nagyon meg lennek lepve, ha a Gothic remake menne a levesbe.

Az, hogy baromi lassan keszul, az a tulajnak es majdnem csodjenek (bar meg mindig rezeg a lec az Embracernel) koszonheto, nem a THQN-nek, az nagyjabol okosan finanszirozza a spanyolokat. Plusz egesz komolyan megfuttattak a projektet anno, a 2020-as bejelentes ele azert csapjunk oda egy 2 evet, mint az elso kapavagas ideje, mert a mozgasban levo "demora" mondott igent a kiado es a tulaj, azt pedig azert el is kellett kesziteni.

Szerintem nagyot fog kaszalni, maga a nev kvazi pavlovi reflexszel kinyitja a boomerek penztarcait (jelen!), igy csak a fiatalokat kell "meggyozni".
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.12. 16:39:13
  • militavia
    A legviccesebb az amúgy, hogy te a kommenteddel egy szintre tetted egy ismerten semmit sem befejező, himihumi kamufejlesztő Mytona-t a THQ Nordiccal. Szavakat nehéz találni ekkora ostobaságra. És neked ez fel sem tűnik.

Ez kb. olyan, mint amikor sok fogalmatlan hülye beszopta ezt. Sírva röhögtem ahogy végigfutott ez a marhaság a neten és képtelenek voltak az emberek felismerni, hogy mekkora kamu az egész. Nagyjából ez volt a The Day Before. Egy ismeretlen / ismerten kamu fejlesztő "terméke". Kb. olyan, mintha a magyar drón buktája alapján jelentenéd ki, hogy mondjuk a B-21 programot lelövi a gyártó, mert hát a magyar is kamu.

Nagyjából ekkora epic fail volt az érvelésed.
  • militavia
    Nem a vélemény bánt. Inkább csak az ostobaság. A posztod pedig az volt. Ostoba.

1. The Day Before meg szart sem jelent, mert arról látszott, hogy mekkora scam az egész. Mondd, a Gothic 1 remake annak látszik? Ma napig nem értem, hogy hogyan lehet ENNYI OSTOBA embert találni, aki azt hitte, hogy az komoly MAJD meg is vette...

2. A VBL lelőtték? Nem. Nahát... Mondd, a Doom-ot lelőtték? Melyik kettő tűnik scamnek?
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.02.12. 14:00:52
  • lwb
    Jujj, megbántott a véleményem, cicamica? Eleve azt se érted, amit olvasol, akkor nem tudom minek járatod a szádat? Tanulj meg olvasni előbb,aztán gyere vissza. Kinek a nevében alkotok véleményt máséban, ha nem a magaméban? Mit nem értesz azon, hogy ami a kommentben van az az adott ember saját véleménye. Akkor is, ha neked nem tetszik. Hisztikézhetsz, ha akarsz, ettől ez még így marad. Miattam aztán azt szopsz be, amit szeretnél, steam whishlist top 27 meg miazisten külön vicc, amikor itt volt a The Day Before, ami talán első helyen is volt azon a wishlisten, aztán meg mi lett belőle. Te ebből se tanultál, oké.
    A bloodlines 2 mint jó példa? Wtf ... Akkora vaporware, mint a ház. Amit elsőnek kiadtak promót, annak semmi köze ahhoz, ami talán valamikor majd kijön. Közben vagy kétszer váltottak fejlesztőt és kezdték az egészet az elejéről. Tudod mit nem csináltak? Making of videot. Inkább tolják a klános promókat, aminek mondjuk értelme is van.

Ha visszaolvasod a kommenteket, akkor látni fogod, hogy én a gothic 1-2 eredeti megjelenésénél is itt voltam és kommenteltem. Te hol voltál? Na, oda húzzál vissza szépen kicsicsillag. Puszi.

"Pillars of Eternity"
    A játék mikor jött ki? A Road to Eternity making of video meg mikor? Érted már?
  • militavia
    Annyira cuki, amikor más nevében alkotsz véleményt. Nekem nagyon is komoly értékkel bírt a videó. Láttam azt, hogy mi lesz. Komoly cucc, az lesz. Engem ez győzött meg, hogy day 1 megvegyem és ne várjak akcióra, semennyit. Szerinted én vagyok az egyetlen ilyen user? Ez szerinted mekkora többlet bevételt generálhat? Került az egész videó talán a cégnek 120 munkaórájába, cserébe, ha csak párezer ilyen iser van, akkor a bevételért megérte ez. Sőt, lehet hogy olyan is megveszi ez alapján, aki eddig nem akarta. Konkrétan kapitális hibának tartom, hogy nincs kint az előrendelhetőségi lehetőség. Mert én ezért már most is fizetnék. Pedig a WARNO bétát leszámítva tudod mi volt az utolsó alkalom, ahol előfinanszíroztam? A Pillars of Eternity kickstarter még 2013 táján...

Egy ennyire végstádiumban levő projektet nem lőnek le, ami a Steam wishlistelt lista TOP100 felső részében van.
    Egészen pontosan a 27. helyen.

Elég szép pozitíció egy olyan alkotástól, ami anno egy főleg kelet-európai RPG rétegjáték volt. Amerikában a Gothic lényegében ismeretlen, de még UK-ban is. Így nyom le olyan címeket, mint egy Last of Us 2 remastered, ami egy világszintű hit volt ugye 19 évvel később. Igen, majd pont lelövik a projektet. Viszonyításképpen, az itthon állandóan felszopott HoMM3 utódja, az Heroes of Might & Magic: Olden Era csak a 71. helyen van. Fable az 58. helyen, ami anno mainstream RPG volt. Egyik nincs közelében sem a Gothic 1 remaknek. Baszki a mindenki által várt és anno szintén szénné szopott Vampire: The Masquerade® - Bloodlines™ következő része és a következő DOOM-mal van egy ligában.

Igen, majd pont lelövik...

(Kontrasztnak meg legyen ott a foshuzatos raklapszer GTAIII remaster. Azt inkább kaszálni kellett volna.)

Fogalmazzunk úgy, hogy nem követed az eseményeket, nem érted a miérteket, de osztod az észt. Ha kicsit karcosabban fogalmazok, akkor meg simán buta vagy.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2025.02.12. 13:15:45
  • lwb
    Fogalmam sincs, miért nincs kész a játék, ahogy neked sincs. Ami tény: csúszik a megjelenés a tavalyi dátumhoz képest másodszor. A csúszás oké, de akkor fókuszáljanak a játékra és ne a nullaértékű promóvideókra. 1-2 ember se foglalkozzon ezzel. Adják ezt ki, amikor már megjelent, ahogy egyébként szokás is az ilyen "making of" videók készítésénél.

Nem túl szerencsés egy meg sem jelent játékhoz making of videót csinálni. Mi lesz, ha holnap lelövik az egész projektet mert akármi? Nem ez lenne az első eset.
  • militavia
    Töltöttek vele kb. pár órát per ember. Nem ettől nincs kész még a játék.
  • lwb
    Ez nem toporzékolás, csak talán nem "hogyan készült" videókra kéne elcseszni az időt, hanem inkább akkor csinálni a játékot. Főleg, hogy az első ígéret még tavaly szeptemberre volt. Mármint megjelenésre, azt tolták idei év januárjára. Most jelenleg 2026 a tipp, mert most már nem is mondanak semmit.
    Meg tudom érteni, ha kell az idő a munkára, de akkor foglalkozzanak azzal inkább.
  • militavia
    Hát azon látszott, hogy kb. csak összedobták. Nagyon darabos volt és kb. 20 perc tartalom sem volt benne. Az érdeklődést mérték fel vele. Volt rá. Nagy.

Szóval, de kb. 6 éve fejlesztik. Azt a teasert kb. 1-2 hónap alatt se dobhatták össze. Kb. Gothic teasernek a benne levő 1 féle (?) szörny miatt lehetett nevezni. Ha az nincs, akkor azt se tudtad volna, hogy az Gothic, ha nem szólnak előre és nem ismered a múltat. Kb. egy szinte félautogen helyszín volt benne, ahol volt pár szörny meg talán 1 ember akivel beszéltél. Ezt nem nagy cucc összerakni.

Nem értem ezt az ovis jellegű toporzékolást részedről. Én konkrétan örülök, hogy látszik az, hogy mi lesz. Nem kell lamentálni a megvételen, mert ez alapján ez 99%, hogy jó lesz.
  • lwb
    2019-ben már playable demo volt, igen. Gondolom azt nem két hét alatt rakták össze, szóval akkor nem 6 éve fejlesztik, hanem legalább hét. Ha csak 2018-ban kezdtek el dolgozni rajta, ami azért kérdéses.

De már az is elég lenne, ha leírnák, hogy 2026-ban jön vagy valami. Akármi. A hogyan készült izé nem kell, köszi. Azt 10 évvel a játék megjelenése után szokás megcsinálni, nem előtte.
  • militavia
    2019 volt a playable teaser. Ami közel nem nézett ki ennyire jól. Szóval legfeljebb 6 éve fejlesztik. Ma tetszik, nem tetszik, ennyi egy játék fejlesztése. Ez nem AAA, de ahhoz közeli szint, ha felhúzzák és ki is bővítik azzal, amit anno ki kellett vágni.
  • lwb
    Ilyen hogyan készült videók helyett lassan a játék is kijöhetne már. 6-7 éve ígérgetik.
  • militavia
    És az eredeti zeneszerző dolgozik rajta. A-Z-T-A-K-U-R-V-A
  • militavia
    Ez valami gecijónak néz ki.