Terror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Hát, talán azért ott a hazai pálya inkább az arabok mellett szól.

Az irániak nem arabok, hanem perzsák...

És ilyenkor az dönt, hogy az arabok tudják hova is mennek (iránytû😛), de az amcsik nem, hogy honnan is jönnek.

Nos azért nem ennyire könnyû tájékozódni vakon, pláne nem egy homokviharhoz hasonló természeti jelenség kellõs közepén (az iránytû nem rossz szerkezet, csak ugye akkor még ott van az, hogy nincs tájékozódási pont, az, hogy egyenesen kellene haladni, és az, hogy helyesen kell megbecsülni a távolságokat).

A magasan repülõ légierõvel meg max a saját bázisukat lennének képesek bombázni ...

Egy GPS bomba pontossága 1 méter körüli (állítólag az SBD-é 30-40 centi), az új SBD bombák 112kg-ossak, direkt arra készültek, hogy csak a célpont közvetlen körzetében okozzanak károsodást. Arra pedig még irakban is volt példa, hogy a katonák a szomszéd házra kértes CAS-t (Close Air Support), mire a légierõ ledobott egy bombát rá úgy, hogy az épület túloldalán robbanjon. Az épület romokban, a szövetséges katonák sértetlenek...

A többit inkább már nem is kommentálom, elég legyen annyi, hogy az 1980-as évekbeli Irak-Iráni háború a szakmai berkekben meglehetõsen lenézett esemény. Egyik fél sem volt képes kellõen koordinált vezetést felmutatni, sem alacsony, sem közép, sem magasvezetési szinten. Egyik oldal sem volt híres a különösebben magas harci morálról. Egyik oldal sem tudott igazán komolyabb harci manõvert, taktikai képességet felmutatni, nagyritkán megpróbálkoztak egy-egy bekerítõ hadmûvelettel, de jobbára kõkemény frontális támadás volt a "taktika". Irán védelmében talán annyit el lehet mondani, hogy még így is képesek voltak a Szaddam-rendszer katonai erõit jelentõsen hátraszorítani több esetben, tehát az 1980-as évekbeli iraknál azért egy fokkal jobbak volt. Csakhogy irak ekkor bevetette a vegyifegyvereit...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
zsidók se tiszták amúgy, én már 20 éve porig bombáztam volna a putrikat azt kész, takarodjanak dolgozni ne bombákat fabrikáljanak a tetvek. milyen nép az aki a gyerekeket öngyilkosságra tanítja az ilyenekért nem kár szerintem.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
egy állampolgár elrablása miatt, a kérdés hogy ez miért jó a fejkendõsöknek? mert max arra jó hogy hergeljék a zsidókat másra nem.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

aston shell
nem 5, hanem 7 strandolo, de mint utolag kiderult nem az izraeli kormany volt az elkoveto. azontulmenoen ha egy izraeli katonat elrabolnak, arra be szoktak durvulni az izraeliek. par nap mulva sajna lesz kovetkezmenye...

\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!

Strahd_
Ha nem ovlastad el amit © Garfield #2756 ben irt és nem is fogtad fel akkor tök felesleges ezen vitázni veled.
Az hogy civileket hazsnálnak fel "pajzsul" , biztos a gonosz Izraeliek csak a strandolo békés palesztinokat lötték mert igy szokták... arra nem si gondolsz hogy pl miért van az hogy kisgyerek kezébe adnak éles löfegyvert hogy durogtasson a katonák felé... mert ha le lõ valakit akkor haszon, ha lelövik lehet mutogati hogy a másik gyerekre lõt!

Igen egy Civil elrablásáért is kiujulhatnak a harcok , mert nem ugy müködik hogy az egyik oldal egyoldaluan tesz valamit a másik meg még többet követel.
Katonát raboltak el válaszként lelöhetnek akkor pár katonát nem? Vagy az egyik félnek joga van robantgatni civil embereket és akkor ö csak felszabadító szabadságharcos mig ha a másik visszalõ akkor a te értelmezésedben a legaljasabb amit tehet?

Igazad van Izrael foglaja vissza a gázai övezetet , megkapták a lehetöséget nem éltek vele...

mrzed001
Ugyanmár, folyamatosan harcolnak egymás ellen, sõt egymás civiljei ellen.
5 strandoló civil lebombázása, vagy 5 gyerek megölése egy bombával nem háborús cselekedet, de egy katona elrablása igen ???? Mióta ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Strahd_
Egy magyar katonát aki kötelezö katonai szolgálatát töltöti (régebben mondjuk)
akkor szerinted a magyarok mit csinálnának ha mondjuk hárbouban állnának az adott térséggel és csak ideiglenes tûzszünet lenne?

mrzed001
Háború egy katona elrablása miatt <#wilting>
Még ha egy civil azt mondom talán (NEM), node egy katona miatt ????

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Punker

mrzed001
Hát, talán azért ott a hazai pálya inkább az arabok mellett szól. Persze, nem látnak semmit, és mégis õk már megértek ilyet míg az amcsik csak néznek ki a fejükbõl, hogy jééé ilyene is van-e?
És ilyenkor az dönt, hogy az arabok tudják hova is mennek (iránytû😛), de az amcsik nem, hogy honnan is jönnek. Szóval a 2 vakból az egyik ponosan tudja merre megy a másik meg áll és nézi a nagy kavargó semmi (vagy mégse mert 5 percen belül iszonyat fejfájást kap tõle)
A magasan repülõ légierõvel meg max a saját bázisukat lennének képesek bombázni ... (ha már elfoglalták akkor persze már mehet)
1) azaz a sivatag közelében (na az van ott elég)
2) egy közeli alig 2000 fõs faluból simán megszervezhetõ
3) iránytû 😛 GPS 😛P
4) több helyen berobbantani
5) ha nincs kóla és nem süt a nap amcsi katona nem harcol 😛 komolyan: saját bázisokun belül több lenne e saját áldozat, mint a támadó sztem

[NST]Cifu
Elég egy homokvihar, és ott ugyan szart sem érnek a lézervezérlésû bombáikkal

Ezért vannak GPS irányítású bombáik is... 😊))

de még az infrából sem kapnak képet.

Ahogy az ellenfél sem. Két vak és süket fél harcában pedig elõjön a tûzerõ és a páncélzat kérdése - ebben pedig megint az amerikaiak vannak fölényben.

Egy homokvihar alatt nem használható a légierõ sem,

Olyan magasságig felérõ homokviharról én még nem hallottam. 😉

tehát egy homokvihar alatt egy nagyobbszámú iráni csapat igencsak sikeres támadást hajthat végre amcsi bázisok ellen úgy, hogy azt sem tudják merrõl is jött a támadás. Arról nem is beszélve hogy megfelelõ elterelõ taktikával és létszámmal (amcsik fele elég) képesek lehetnet a bázis teljes bevételére és elfoglalására.

Tehát ha:

1.: A bázis sivatagos, homokviharok által veszélyeztetett területen van.
2.: A támadást megszervezik úgy, hogy az nem tûnik fel az amerikaiaknak (egy bázison több ezer ember van, csak legyenek 300-an a támadók - már ez is iszonyú komoly szám egy titkos rajtaütéshez, ahhoz, hogy sem a lakosságtól, sem a hírszerzéstõl, sem a mûholdas vagy légi felderítéstõl ne értesüljenek róla)
3.: A homokviharban nem tévednek el, és megtalálják a bázist (ugyanis a homokvihar nem válogat, hogy az amerikaiak elvakulnak tõle, az irániak pedig nem)
4.: A bázis védelmén sikeresen áthatolnak (zárt kapuk, drótkerítések, stb.).
5.: A bázis személyzete nem képes valamiért hathatós ellenállást kifejteni.

Akkor igen, talán van esély egy sikeres rajtaütésnek. De ez így eléggé valószínütlen.

mrzed001
Egy sivatagi háború teljesen eltérhet egy átlagostól. Elég egy homokvihar, és ott ugyan szart sem érnek a lézervezérlésû bombáikkal, vagy a mozgásérzékelõs automata gépfegyverekkel, de még az infrából sem kapnak képet. Egy homokvihar alatt nem használható a légierõ sem, tehát egy homokvihar alatt egy nagyobbszámú iráni csapat igencsak sikeres támadást hajthat végre amcsi bázisok ellen úgy, hogy azt sem tudják merrõl is jött a támadás. Arról nem is beszélve hogy megfelelõ elterelõ taktikával és létszámmal (amcsik fele elég) képesek lehetnet a bázis teljes bevételére és elfoglalására.

[NST]Cifu
Ja, látjuk ezt irakban is, aztán valahogy azok a fránya ellenállók csak nem adják meg magukat vagy hallnak ki végleg 😛P okozva rendszeres veszteségeket az amerikaiaknak (partizánkodnak)

Azért egy kicsit más értelmezésünk van arról, hogy kinek lehet így ellenfele Irán. Nyílt szárazföldi hadmûveletekben nem lehet ellenfele az amerikai hadigépezet, ezt jobb, ha belátjuk. Nyithat ugyan egy gerillaháborút, de az nem konvencionális hadviselés, és alapból úgy nyit, hogy az ország irányítását átadja a megszálló erõknek (vereség). Innentõl kezdve értékelhetõ gyõzelem fogalma az, hogy mikor vonul ki Iránból a megszálló erõ...

Hogy én miket nem tudok? Akkor a mieink ezt is elb-szták, hogy nem is próbálkoztak?

A NATO-n belül nem merült fel, hogy adott esetben átszabják a határokat, de mindenképpen érdekes kérdéseket vethetett volna fel az, ha adott esetben Magyarország is belekeveredik a Jugó háborúba, ez esetben ugyanis annyira nem lett volna elképzelhetettlen egy ilyen területbirtoklás. Viszont ugyanakkor érthetõ a magyar politikusok óvatossága is. Egyfelõl az így magyarországhoz csatolt területeken komoly feszültségek lettek volna a helybéli lakosság magyar és nem magyar tagjai között, ez pedig olyan állapothoz vezethetett volna akár, mint amilyen most Koszovóban van. A másik probléma politikai. Egy ilyen lépés mindenképpen rossz visszhangot keltett volna Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, illetve a déli területeken is. Szélsõséges esetben nemcsak a délszláv területek borulhattak volna lángba, de közép-európa déli része, velünk a középpontban.

mrzed001
Hogy én miket nem tudok? Akkor a mieink ezt is elb-szták, hogy nem is próbálkoztak?
Habár én eléggé sajnálom minda NATO-t, mind az EU-t, végülis amihez mi csatlakoztunk (önként vagy kényszer hatására) az elmúlt 500 évben az mind összeomlott/vesztett/lenullázódott

mrzed001
Ja, látjuk ezt irakban is, aztán valahogy azok a fránya ellenállók csak nem adják meg magukat vagy hallnak ki végleg 😛P okozva rendszeres veszteségeket az amerikaiaknak (partizánkodnak)

amikor Dél-Baranyában ment a mûsor, akkor a magyar határõrség jelentõs részét a határtól "X"kmre visszavonták, hogy nehogy gond legyen, akkor átjáróház volt az akkori "jugó-magyar határ". A horvát gárdisták többször is Magyarországról ütötték hátba a szerbeket.

[NST]Cifu
A jugók pedig felkészítették saját katonáikat, hogy ha Magyarország felõl érkezõ szárazföldi támadás esetén a Vajdaság északi részét harc nélkül adják át, mivel a NATO légifölény miatt úgysem lenne esélyük, és úgy vélték, elképzelhetõ, hogy a NATO így "hálálná meg" Magyarországnak adott esetben a részvételét a háborúban.

[NST]Cifu
A szárazföldön sem. Egyfelõl óriásiak a technikai színvonalbéli különbségek (éjjelátó berendezések hatékonysága, kommunikáció, fegyverek hatékonysága és lõtávolsága, stb.), másfelõl a légteret rövid úton úgyis az USA uralná, márpedig ez hatalmas taktikai elõny (mind felderítés, mind harc szempontjából).

mrzed001
Annakidején a határõröket felkészítették, hogy ha a jugó hadsereg elindulna Mo. ellen akkor különösebben ne ugráljanak, mert Kecskemétig még csak lelassítani sem lennénk képesek õket

mrzed001
Az Iráni hadsereg sem ellenfél az amerikai hadigépezetnek
Vizen/fevegõben : NEM
Földön: IGEN
Most idézhetném a Dûnét 😊))

ez 1990, akkor nagyon jó volt tényleg a jugó hadsereg, de szerencsére a krobótok így is adtak a csetnikek szájárra 😊

a nagy-Jugoszlávia hadserege a JNA volt Európa 5. legerõsebb hadserege akkor, (megj: tisztikar 2/3-a szerb, az 1/3 jelentõs része crnagorác, macedón), de azt nem a jenkik verték szét, hanem a horvátok már szépen leamortizálták õket 😊

[NST]Cifu
Ugye nem baj, ha ezen röhögök egy jót...
(vagy úgy érted, hogy ütõképes az albánok ellen? 😊)

Trade
Szerbiát aztán jól látod.Az egyetlen ütõképes hadsereg volt Európában ezért kellett megsemmisülnie

[NST]Cifu
Az Iráni hadsereg sem ellenfél az amerikai hadigépezetnek, azért valljuk be.

mrzed001
Irakban is volt nemkis hadsereg, csak szépen a kuvaiti válságot követõen felõrölték és megpróbálták visszabombázni a kõbaltakorig.
Iránhoz csak azért nem nyúlnak, mert nincs mivel. Irak és afg. leköti a hadseregük nagyrészét, már így is a tartalékosokat is teljes létszámban be kellett hívni (talán éppen ezért fenyegetõzik irán esetében atommal, ahhoz nem kell sok katona és egyszerû utána a felszini tisztogatás)

iránhoz nem nyúlnak, ott van hadsereg, nem úgy mint Afganisztánban, irakban, vagy a már legyõzött Szerbiában....

mrzed001
Lehetni lehet, de a terv a tervben elv alapján valakire kenni kell úgy, hogy ebbõl megintcsak nekik legyen hasznuk ... szóval most max az irániakra lehetne kenni, de mivel nem tudnának jelenleg egy irán megszállásához szükséges méretû haderõt összeállítani így nem lenne értelme ... mostmég

Punker
miért ne lehetne?

mrzed001
De annak ugyan mi haszna lenne, ha nem lehet ennek ürügyén kirobbantani egy jó kis háborút ... 😊

Punker
"éppenhogy Bush mûve volt." azok akik benyomták a fehérházba ki is robbanthatják onnan simán, lásd JFK.

mrzed001
Ott a pont.
Bár csendbe jegyezném meg, hogy sztem azok nem azok a gépek voltak, a WTC-t preciziós robbantómesterek sem tudták volna ennél "szebben" és "tisztábban" összeomlasztani, a pentagonba meg túl kicsi volt ami becsapódott és túl halk ... szóval az sztem éppenhogy Bush mûve volt.
De ez csak az én privát konspirációs teóriám (meg egyes felmérések szerint közel 22%-ban az USA, 65%-ban az EU lakossága szerint ...)
De azért ott a pont 😊))

Punker
4 gép eltérítést se tudsz csendben megszervezni 😊

ilyet csendben nem tudsz megszervezni.

mrzed001
Elsõre azt gondoltam, hogy ehhez legalább egy 20 fõs jólképzett (és észrevétlen) csoport kell, ami sok.
Aztán újra átgondolva rpg/2fõ az 6, meg +1 sniper a biztonság kedvéért bõven elég lehet (7 ember)

Punker
hát nem tom, szerintem elméleti alapon a "legegyszerûbben" 3 rpg + aknavetõ a megoldás a konvoj elsõ és uccsó kocsiját elintézzni, elnöki limo kerekét kirobbantani hogy szakadjon a tengelyrõl aztán aknavetõvel megsorozni a környéket.....

[NST]Cifu
Talán egy BTR-nél jobban van páncélozva (azt még egy páncéltörõ 7.62mm-es is átviszi), de egy 12.7mm-es NATO lövedéket cirka 25mm-nyi hengerelt acélpáncél fog meg 100 méterrõl. Egy 12.7mm-es orosz lövedéket olyan 30m-nyi, 12.7mm-es orosz páncéltörõ lövedéket pedig 40-45mm-nyi. Egy 14.5mm-es orosz páncéltörõ lövedéket pedig 500 méterrõl is legalább 35mm. Ez nem pite.
Lehet, hogy az elnöki limuzin az egyik legjobbban páncélzott civil autó, de erõs kétségeim vannak afelõl, hogy egy 12.7mm-es rombolópuskának ellent tudna állni...

mrzed001
Szóval akkor mondhatjuk, hogy azzzelllen nem véd 😛

mrzed001
Aligha, az 12 tonna ....

Punker
szerintem az a limo kicsit jobban van páncélozva mint a btr.....

[NST]Cifu
Tényleg, most jutott még eszembe (merhogy Bushpapa állítólag benne lehetett a JFK kivégzésbe is egyes elméletek szerint), hogy az amcsiknak vannak azok a piszoknagy-piszokerõs mesterlövész puskáik amivel egy panelt simán át lehet lõni. Vajon a limó az ellen is véd?

Nem csak az "amcsiknak", de a "ruszkiknak", nekünk és még pár tucat országnak is van ilyen nagy ûrméretû mesterlövés- vagy rombolópuskája. Viszont kétlem, hogy egy 12.7mm-es páncéltörõ lõszert képes lenne megfogni a limo. Egy ilyen lövedék 100 méterrõl egy BTR-80-ason szó szerint átmegy, és a másik oldalon kijön...

mrzed001
Azza 3 helikopter momentán 0 volt akkor, elõtte is max 1-et láttam egyszerre a parlament felett is (meg az is csak a szar police szitakötõ volt, nem a hozott harci gép), meg gondolom nem próbáltál még helibõl lõdözni, mert nem éppen szilárd talaj (pusztuljonmindenkire azzzé még jó 😛)
Egyébként igen, a beszerzés oldal az ahol képesek megcsípni a fegyvervásárlást/terroristákat ... kivéve ha éppen õk adták ocsón vagy ingyé oda nekik (CIA fedõcégen keresztül, mint tették azt afganisztán esetében is ... aztán meg csodálkoztak hogy hazaival lõnek rájuk ...)

azért két rakétát nehéz ráereszteni. Egyrészt ott vannak a titkosszolgálati infók (hol veszed meg?), aztán meg három helikopter köröz feletted, és tuti mindben van puskás emberke. Arrol nem is beszélve, hogy az elsõ lövés után azonnal odaállna egy másik nagydarab jármu az _esetlegesen_ mozgásképtelen limo mellé/elé, szóval a második lövés nem tul valószínû.

mrzed001
Hát, azért ez egy kissé ferdítés. Bizony faji alapon válogatnak sztem is (azaz mindenki aki nem mi, tehát nem egyvalakit gyûlölnek, hanem a "mindenki mást"), mert pölö olyanra akárhogy is töröm a kis buksimat nem emlékszem, hogy valamelyik izraeli városba tömegben haladó kocsira bombát dobtak volna ... ezt csak más államok területén (más civil dögöljön) hajlandók megtenni.
Ha ugyanezt megtették volna otthon is úgy, hogy 5 ártatlan izraeli zsidó civil lett volna az áldozat azt mondom ok, igazad van, de így nagyon nem.

mrzed001
Kb én is így sejtettem, csak maga egy páncélozatlan limó 3,5-4 tonna (és ebbe jóval erõsebb motor kell a sok extra súly miatt, szóval sztem páncélozatlanul ez 4,5-5 T lehet). Ha belegondolsz, hogy ez mellett csak a megfelelõ vastagságú fenéklemez sztem min 1 tonna, akkor már azért 5,5-6T-nál járunk, szóval marad 3T körüli a körbepáncélozásra.

A bazooka persze poén volt, de pölö a 24-ben elég szépen bemutatták, hogy mindössze egy rakétával már mozgásképtelenné lehet tenni egy ilyen limót, a másodikkal meg jó helyrõl lõve bent mindenkit megsütögetni (és ehhez még csak gyengített uránium shell sem kell 😛)

Abban persze igazad van, hogy egy ember egy nagyadag plasztikkal tényleg nem valószínû, hogy életveszélyesen képes lenne megsebesíteni a védett személyt, (leállítani/felborítani/megrongálni a kocsit viszont igen).
Node mi van, ha többen vannak?

Tényleg, most jutott még eszembe (merhogy Bushpapa állítólag benne lehetett a JFK kivégzésbe is egyes elméletek szerint), hogy az amcsiknak vannak azok a piszoknagy-piszokerõs mesterlövész puskáik amivel egy panelt simán át lehet lõni. Vajon a limó az ellen is véd?

mrzed001
2 limót is láttam, és azért nagy valószínûséggel ebbõl az egyikben ült (ha egyedül jött volna esetleg az egyik SUV-ban, így nem hiszem.)

Punker
nem mert faji alaphoz válogatni kéne, õk nem teszik, mindeg ynekik hogy milyen nemzetiségû az ellenfél ha veszélyezteti az izraeli államot kiiktatják, lásd a saját polgáraik házait is ledozerolják ha kell és lõnek a tömegre ott is, amikor 12 éves kölkök robbantanak fel kávézó embereket nem lehet válogatni, biztos lehetsz benne hogy téged vagy engem is gondolkodás nélkül lelõnének ugyanúgy mint a palesztin kiskölköt ha gyanús dolgot csinálunk, és valamilyen szinten érthetõ, ha az ember folyamatos félelemben él (hány éve is hogy folyton robbantgatnak?) már nem válogat a módszerekben, ölj vag yhalj meg törvény van ott köztes lehetõség pedig nincs.

[NST]Cifu
A 8 tonna azért sok, mert egy felpáncélzott katonai hummer (HMMWV) fele ennyit nyom. Szóval abból a 8 tonnából legalább 3-4 tonna csak páncélzat, energiaelnyelõ/elvezetõ zóna, stb.

A Bazooka a II.Vh-ban volt, mára kissé elavult. 😊
Egyébként pont erre akartam rávilágítani. Ha beraksz egy ajtó-ablak nélküli téglaházba egy adag plasztikot, valószinüleg nem fog összedölni, hiszen az energia nagy része eltávozhat a nyílásokon. Ha viszont lyukakat fúrsz a falakba jó helyeken, ezekbe rakod a robbanóanyagot, és lezárod a lyukakat, akkor sokkal kevesebb is elég lehet (errõl szól az épületrobbantás).
A páncéltörõ rakétákban nagyon kevés robbanóanyag van, de azt irányítottan arra használják, hogy egy fémtölcsért egyfajta folyékony, nagy sebességû tüskévé változtassák (ez a HEAT robbanófej).
Szóval ha fogsz egy hátizsáknyi plasztikot, és hozzávágod az elnöki limuzinhoz, szerintem túlságosan komoly károkat nem okozol benne (az energia legnagyobb része a gyengébb ellenállás fele, vagyis a nyílt térbe (nem a kocsi felé) fog eltávozni). Akkor már hatásosabb, ha a kocsi alá dobod, hiszen a talaj felé nehezebben tud eltávozni az energia, mint a kocsi felé. Persze ezzel is van egy kis gond: a kocsi alváza meg van erõsítve az aknák ellen...

éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy az elnöki limuzinban ül - bármelyikben ülhet.