Terror
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az irániak nem arabok, hanem perzsák...
És ilyenkor az dönt, hogy az arabok tudják hova is mennek (iránytû😛), de az amcsik nem, hogy honnan is jönnek.
Nos azért nem ennyire könnyû tájékozódni vakon, pláne nem egy homokviharhoz hasonló természeti jelenség kellõs közepén (az iránytû nem rossz szerkezet, csak ugye akkor még ott van az, hogy nincs tájékozódási pont, az, hogy egyenesen kellene haladni, és az, hogy helyesen kell megbecsülni a távolságokat).
A magasan repülõ légierõvel meg max a saját bázisukat lennének képesek bombázni ...
Egy GPS bomba pontossága 1 méter körüli (állítólag az SBD-é 30-40 centi), az új SBD bombák 112kg-ossak, direkt arra készültek, hogy csak a célpont közvetlen körzetében okozzanak károsodást. Arra pedig még irakban is volt példa, hogy a katonák a szomszéd házra kértes CAS-t (Close Air Support), mire a légierõ ledobott egy bombát rá úgy, hogy az épület túloldalán robbanjon. Az épület romokban, a szövetséges katonák sértetlenek...
A többit inkább már nem is kommentálom, elég legyen annyi, hogy az 1980-as évekbeli Irak-Iráni háború a szakmai berkekben meglehetõsen lenézett esemény. Egyik fél sem volt képes kellõen koordinált vezetést felmutatni, sem alacsony, sem közép, sem magasvezetési szinten. Egyik oldal sem volt híres a különösebben magas harci morálról. Egyik oldal sem tudott igazán komolyabb harci manõvert, taktikai képességet felmutatni, nagyritkán megpróbálkoztak egy-egy bekerítõ hadmûvelettel, de jobbára kõkemény frontális támadás volt a "taktika". Irán védelmében talán annyit el lehet mondani, hogy még így is képesek voltak a Szaddam-rendszer katonai erõit jelentõsen hátraszorítani több esetben, tehát az 1980-as évekbeli iraknál azért egy fokkal jobbak volt. Csakhogy irak ekkor bevetette a vegyifegyvereit...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!
Az hogy civileket hazsnálnak fel "pajzsul" , biztos a gonosz Izraeliek csak a strandolo békés palesztinokat lötték mert igy szokták... arra nem si gondolsz hogy pl miért van az hogy kisgyerek kezébe adnak éles löfegyvert hogy durogtasson a katonák felé... mert ha le lõ valakit akkor haszon, ha lelövik lehet mutogati hogy a másik gyerekre lõt!
Igen egy Civil elrablásáért is kiujulhatnak a harcok , mert nem ugy müködik hogy az egyik oldal egyoldaluan tesz valamit a másik meg még többet követel.
Katonát raboltak el válaszként lelöhetnek akkor pár katonát nem? Vagy az egyik félnek joga van robantgatni civil embereket és akkor ö csak felszabadító szabadságharcos mig ha a másik visszalõ akkor a te értelmezésedben a legaljasabb amit tehet?
Igazad van Izrael foglaja vissza a gázai övezetet , megkapták a lehetöséget nem éltek vele...
5 strandoló civil lebombázása, vagy 5 gyerek megölése egy bombával nem háborús cselekedet, de egy katona elrablása igen ???? Mióta ?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
akkor szerinted a magyarok mit csinálnának ha mondjuk hárbouban állnának az adott térséggel és csak ideiglenes tûzszünet lenne?
Még ha egy civil azt mondom talán (NEM), node egy katona miatt ????
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
És ilyenkor az dönt, hogy az arabok tudják hova is mennek (iránytû😛), de az amcsik nem, hogy honnan is jönnek. Szóval a 2 vakból az egyik ponosan tudja merre megy a másik meg áll és nézi a nagy kavargó semmi (vagy mégse mert 5 percen belül iszonyat fejfájást kap tõle)
A magasan repülõ légierõvel meg max a saját bázisukat lennének képesek bombázni ... (ha már elfoglalták akkor persze már mehet)
1) azaz a sivatag közelében (na az van ott elég)
2) egy közeli alig 2000 fõs faluból simán megszervezhetõ
3) iránytû 😛 GPS 😛P
4) több helyen berobbantani
5) ha nincs kóla és nem süt a nap amcsi katona nem harcol 😛 komolyan: saját bázisokun belül több lenne e saját áldozat, mint a támadó sztem
Ezért vannak GPS irányítású bombáik is... 😊))
de még az infrából sem kapnak képet.
Ahogy az ellenfél sem. Két vak és süket fél harcában pedig elõjön a tûzerõ és a páncélzat kérdése - ebben pedig megint az amerikaiak vannak fölényben.
Egy homokvihar alatt nem használható a légierõ sem,
Olyan magasságig felérõ homokviharról én még nem hallottam. 😉
tehát egy homokvihar alatt egy nagyobbszámú iráni csapat igencsak sikeres támadást hajthat végre amcsi bázisok ellen úgy, hogy azt sem tudják merrõl is jött a támadás. Arról nem is beszélve hogy megfelelõ elterelõ taktikával és létszámmal (amcsik fele elég) képesek lehetnet a bázis teljes bevételére és elfoglalására.
Tehát ha:
1.: A bázis sivatagos, homokviharok által veszélyeztetett területen van.
2.: A támadást megszervezik úgy, hogy az nem tûnik fel az amerikaiaknak (egy bázison több ezer ember van, csak legyenek 300-an a támadók - már ez is iszonyú komoly szám egy titkos rajtaütéshez, ahhoz, hogy sem a lakosságtól, sem a hírszerzéstõl, sem a mûholdas vagy légi felderítéstõl ne értesüljenek róla)
3.: A homokviharban nem tévednek el, és megtalálják a bázist (ugyanis a homokvihar nem válogat, hogy az amerikaiak elvakulnak tõle, az irániak pedig nem)
4.: A bázis védelmén sikeresen áthatolnak (zárt kapuk, drótkerítések, stb.).
5.: A bázis személyzete nem képes valamiért hathatós ellenállást kifejteni.
Akkor igen, talán van esély egy sikeres rajtaütésnek. De ez így eléggé valószínütlen.
Azért egy kicsit más értelmezésünk van arról, hogy kinek lehet így ellenfele Irán. Nyílt szárazföldi hadmûveletekben nem lehet ellenfele az amerikai hadigépezet, ezt jobb, ha belátjuk. Nyithat ugyan egy gerillaháborút, de az nem konvencionális hadviselés, és alapból úgy nyit, hogy az ország irányítását átadja a megszálló erõknek (vereség). Innentõl kezdve értékelhetõ gyõzelem fogalma az, hogy mikor vonul ki Iránból a megszálló erõ...
Hogy én miket nem tudok? Akkor a mieink ezt is elb-szták, hogy nem is próbálkoztak?
A NATO-n belül nem merült fel, hogy adott esetben átszabják a határokat, de mindenképpen érdekes kérdéseket vethetett volna fel az, ha adott esetben Magyarország is belekeveredik a Jugó háborúba, ez esetben ugyanis annyira nem lett volna elképzelhetettlen egy ilyen területbirtoklás. Viszont ugyanakkor érthetõ a magyar politikusok óvatossága is. Egyfelõl az így magyarországhoz csatolt területeken komoly feszültségek lettek volna a helybéli lakosság magyar és nem magyar tagjai között, ez pedig olyan állapothoz vezethetett volna akár, mint amilyen most Koszovóban van. A másik probléma politikai. Egy ilyen lépés mindenképpen rossz visszhangot keltett volna Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, illetve a déli területeken is. Szélsõséges esetben nemcsak a délszláv területek borulhattak volna lángba, de közép-európa déli része, velünk a középpontban.
Habár én eléggé sajnálom minda NATO-t, mind az EU-t, végülis amihez mi csatlakoztunk (önként vagy kényszer hatására) az elmúlt 500 évben az mind összeomlott/vesztett/lenullázódott
Vizen/fevegõben : NEM
Földön: IGEN
Most idézhetném a Dûnét 😊))
(vagy úgy érted, hogy ütõképes az albánok ellen? 😊)
Iránhoz csak azért nem nyúlnak, mert nincs mivel. Irak és afg. leköti a hadseregük nagyrészét, már így is a tartalékosokat is teljes létszámban be kellett hívni (talán éppen ezért fenyegetõzik irán esetében atommal, ahhoz nem kell sok katona és egyszerû utána a felszini tisztogatás)
Bár csendbe jegyezném meg, hogy sztem azok nem azok a gépek voltak, a WTC-t preciziós robbantómesterek sem tudták volna ennél "szebben" és "tisztábban" összeomlasztani, a pentagonba meg túl kicsi volt ami becsapódott és túl halk ... szóval az sztem éppenhogy Bush mûve volt.
De ez csak az én privát konspirációs teóriám (meg egyes felmérések szerint közel 22%-ban az USA, 65%-ban az EU lakossága szerint ...)
De azért ott a pont 😊))
Aztán újra átgondolva rpg/2fõ az 6, meg +1 sniper a biztonság kedvéért bõven elég lehet (7 ember)
Lehet, hogy az elnöki limuzin az egyik legjobbban páncélzott civil autó, de erõs kétségeim vannak afelõl, hogy egy 12.7mm-es rombolópuskának ellent tudna állni...
Nem csak az "amcsiknak", de a "ruszkiknak", nekünk és még pár tucat országnak is van ilyen nagy ûrméretû mesterlövés- vagy rombolópuskája. Viszont kétlem, hogy egy 12.7mm-es páncéltörõ lõszert képes lenne megfogni a limo. Egy ilyen lövedék 100 méterrõl egy BTR-80-ason szó szerint átmegy, és a másik oldalon kijön...
Egyébként igen, a beszerzés oldal az ahol képesek megcsípni a fegyvervásárlást/terroristákat ... kivéve ha éppen õk adták ocsón vagy ingyé oda nekik (CIA fedõcégen keresztül, mint tették azt afganisztán esetében is ... aztán meg csodálkoztak hogy hazaival lõnek rájuk ...)
Ha ugyanezt megtették volna otthon is úgy, hogy 5 ártatlan izraeli zsidó civil lett volna az áldozat azt mondom ok, igazad van, de így nagyon nem.
A bazooka persze poén volt, de pölö a 24-ben elég szépen bemutatták, hogy mindössze egy rakétával már mozgásképtelenné lehet tenni egy ilyen limót, a másodikkal meg jó helyrõl lõve bent mindenkit megsütögetni (és ehhez még csak gyengített uránium shell sem kell 😛)
Abban persze igazad van, hogy egy ember egy nagyadag plasztikkal tényleg nem valószínû, hogy életveszélyesen képes lenne megsebesíteni a védett személyt, (leállítani/felborítani/megrongálni a kocsit viszont igen).
Node mi van, ha többen vannak?
Tényleg, most jutott még eszembe (merhogy Bushpapa állítólag benne lehetett a JFK kivégzésbe is egyes elméletek szerint), hogy az amcsiknak vannak azok a piszoknagy-piszokerõs mesterlövész puskáik amivel egy panelt simán át lehet lõni. Vajon a limó az ellen is véd?
A Bazooka a II.Vh-ban volt, mára kissé elavult. 😊
Egyébként pont erre akartam rávilágítani. Ha beraksz egy ajtó-ablak nélküli téglaházba egy adag plasztikot, valószinüleg nem fog összedölni, hiszen az energia nagy része eltávozhat a nyílásokon. Ha viszont lyukakat fúrsz a falakba jó helyeken, ezekbe rakod a robbanóanyagot, és lezárod a lyukakat, akkor sokkal kevesebb is elég lehet (errõl szól az épületrobbantás).
A páncéltörõ rakétákban nagyon kevés robbanóanyag van, de azt irányítottan arra használják, hogy egy fémtölcsért egyfajta folyékony, nagy sebességû tüskévé változtassák (ez a HEAT robbanófej).
Szóval ha fogsz egy hátizsáknyi plasztikot, és hozzávágod az elnöki limuzinhoz, szerintem túlságosan komoly károkat nem okozol benne (az energia legnagyobb része a gyengébb ellenállás fele, vagyis a nyílt térbe (nem a kocsi felé) fog eltávozni). Akkor már hatásosabb, ha a kocsi alá dobod, hiszen a talaj felé nehezebben tud eltávozni az energia, mint a kocsi felé. Persze ezzel is van egy kis gond: a kocsi alváza meg van erõsítve az aknák ellen...