Terror
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább a stabilitása/megerõsítése a kocsinak ami kérdéses.
És 10 kiló plasztikkal azért már házat lehet bontani ... ha jó erõben vagy 20-30-al egész épületet ... egy bazookával meg akár szétszedhetsz egy kisebb tankot is
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szerintetek mennyire volt biztonságban Bush ??
Ki látta, ki nem? Valaki találkozott-e komoly biztonsági réssel illetve olyan helyzettel, amikor ha terrorista lenne most éppen megtámadhatta/megölhette volna a "nagy" vezért ?
Én momentán ha terrorista lettem volna, és pölö a hátizsákomban nem a cuccom, hanem 10 kg plasztik lett volna akkor könnyûszerrel hozzávághattam volna a max 60-70 kmh-val haladó kocsijához/kocsikaravánhoz. Erzsébet hídról lejövet van egy S kanyar, ott kissé lelassítottak, se kordon, se egy szalag, öszvissz 3 rendõr egymástól úgy 100 méterre, szóval bárki akár oda is rohanhatott volna a kocsik közé.
Az viszont ahogy bevédték a parlamentet körbe villamosokkal, az remek ötlet volt (max röhögött magában Bush, hogy biztos éppen sztrájkolnak 😊) )
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A terrorista/szabadságharcosnál egy kísértetiesen hasonló értékelési szempont jön elõ aszerint, hogy az adott cselekménnyel egyetért a szemlélõ, vagy sem.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
pl az amcsik se azért ilyen "humanitáriusok" a hadviselésben (pl megtehették volna azt is hogy porig bobmázzák az összes iraki várost) mert õk a jófiuk hanem mert egyszerüen az amerikai és egyébb közvélemény élve felfalná az összes politikust és magasrangu katontá... ezt emg nem akarják, ergo nincs rá lehetõségük..., ha ez nem fenyegetné õket mindenki emgnyugodhat hogy emg is tennék..., de nem csak õk, bármelyik ország...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!
Terrorizmus az, amikor civil áldozatok száma túl nagy (azaz ha megölnek 10 katonát, és 2 civilt arra még azt lehet mondani, hogy járulékos veszteség, de az 1:1 arány már sztem terrorizmus)
mert ami az egyiknek "szabadságharcos, népfelkelõ, felkelelõ, gerilla, ellenálló" az már a másiknak terrosita.
Régebben talán úgy volt, hogy aki "sunyi, aljas módón" civileket öl vmilyen politikai célért mondták, hogy Terrorista (és ez ma lehetne akár izraeli katona, vagy amerikai baka, de lehet palesztíntól a boliviai paraszton át, egészen a nyugat-szaharai ellenállóig)
de ma már....
nézd meg az MTI-t, minõsít, amit egy távirati irodának nem lenne szabad. Mert miért lenne terrorista az a csecsen, aki csecsenföldön a fegyverével rá lõ egy orosz katonára(ismétlem katonára)....
Egyik fél teljes kipusztulása nem valószínû, 3 végkifejlet lehetséges sztem:
- egyik teljesen leigázza és beolvassza a másikat (népirtás, terror fegyverével)
- eszkalálódik a konfliktus, egyik fél sem elég erõs a másik teljes leigázásához: iszonyat civil áldozatszám mindkét oldalon
- egyik fél beveti titkolt tömegpusztító fegyverét a másik ellen (pölö nuke): a másik foggal körömmel harcol ott, és minden országban ahol éri a másik népcsoportot
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ki a mocsokabb, aki sûrûn lakott területen van, vagy aki bombát dob rá?
Én továbbra sem tartom elfogadhatónak. Kocsival mentek valahova, talán városon kívülre. Mindössze 10-20 percet kellett volna várni, hogy ne legyen járulékos veszteség (vagy minimális).
Mellesleg ki is a terrorista? Aki valakit életveszélyesen fenyeget (terrorizál).
Mi a terrorcselekmény? Megfélemlítõ/politikai célzatú támadás (és/vagy) civilek ellen.
Szóval, akkor ez most kimeríti a terror fogalmát?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Palesztin gyerekek haltak meg egy izraeli támadásban
"A három halálos áldozat egy ötéves kisfiú, egy hétéves kislány és egy tizenhat éves kamaszfiú. A sebesültek között öt gyerek van - 3 hónap és 12 év közöttiek -, és közülük háromnak az állapota súlyos. A támadás a zsúfolt Dzsabalíja menekülttáborban történt. "
....
"A hadsereg kedd este kiadott közleményében sajnálkozását fejezte ki a gyerekek halála miatt, de a militáns palesztin csoportokra és a Hamász radikális iszlám mozgalom vezette kormányra hárította a felelõsséget az ártatlan civil áldozatokért."
Na ettõl az álcivilizált tömeggyilkos dumától szoktam én röhögõgörcsöt kapni.
Miért nem lehetett azt a kurva kocsit lakott területen kívül, vagy kevésbé lakott területen lebombázni??
Néhány hónap lélekölõ frontvonali munka után azonban már semmi szükségét nem érezték ennek sem és beállt a teljes káosz, az értékrendek és a józan megítélés teljes összeomlása. Így mesélt errõl: "Ahogy mondtam, Moszulban kutyákat vetettünk be, lázt idéztünk elõ a foglyoknál, megvontuk tõlük az alvást, elszigeteltük õket, manipuláltuk az étrendjüket.
http://origo.hu/nagyvilag/20060621kin.html
Izraeli vizsgálat szerint nem az izraeli hadsereg lõtte a gázai strandot
Így félig meddig laikusként a következõ ellentmondásokat találtam:
1) Akna. Nincs értelme. Ha az egész partszakaszt elaknásították volna 5-10 km-en ok, de csak ezt a pici partszakaszt ... nos inlogikus.
2) ott ugrált a túlélõ gyerek össze vissza (meg gondolom a mentõsektõl kezdve TV-seken át sokan), szóval ha aknazár akkor igencsak robbannia kellett volna ott még párnak
3) Izraeli hadsereg rendszeresen átjár a túloldalra toronyiránt, tehát teljesen felesleges elaknásítani a partot (amikor lazán direktbe átsétálhatnak vagy repülhetnek palesztin területre, szóval akkor miért is veszõdnének az Izraeliek holmi partraszállással ??)
4) homokos partot aláaknásítani? Hosszútávon nem látom értelmét, láthatóvá teszi a szél és az árapály ha jól gondolom (Cifu ?)
5) a legtöbb akna a földben robban, persze van pár amelyik elõbb felugrik, majd robban. Ettõl a típustól eltekintve a sérülések nagyrészt lábat károsítják. Az egyik halottnak látszik a lába, és nem hogy leszakadva nincs, de a nadrág sem szakadt el. A jelentések szerint a halottak feje, illetve törzse sérült Human Rights Watch (emberjogi megfigyelõk) szerint
Ezt pedig Szerbia Trianonjának nevezni, szerintem túlzó egy cseppet, mert nálnuk jelentõsebb volt a külsö segítség (Montenegro és Koszova eseztén nem igazám...)
ott van még a Vajdaság (Bácska-Bánát-Dévidék) meg a Szandzsák,
a végén állva fogják temetni a szerbeket, mert nem lesz több hely....
konfliktus szempontból pedig a legveszeélyesebb a szer-szerb, pontosabban a vajadági szerb Vs belgrádi szerb összekülönbözés, amibõl akár még bármi is lehet
tegnap vitatkoztam haverommal abban, hogy milyen lehet most szerbiában. Hogy miben kapcsolodik ehhez a topikhoz? a lélek, az ami igazán számít.
Most hallottam, hogy egy hatvan éves, a vajdaságban élõ ember már a hatodik államformában él. Született a jugoszláv királysában, utána elfoglalta horty, lett magyarország része, lett utána tito államának része, utána nagy szerbia, majd most montenegro kiválásával simán szerbia. És végig a seggén ült, a saját házában.
Ehhez vegyük hozzá, hogy mondjuk nem magyarról, hanem egy szerbrõl van szó. Felnõ egy olyan államban, ami nagy, erõs, uralja az adriát és a térségben is jelentõs befolyása van, majd mára egy apró, tengerrel nem rendelkezõ, a világban csak ellenségekkel bíró országocskává válik. Ez ma Szerbia. LELKILEG rosszabb lehet, mint 1920ban magyarországon, Trianon után - most õk vannak abban az állapotban. Az egész világ ellenük van (nato lebombázta õket pár éve, az EU nem tárgyal velük, mert a nemzeti hõsüket nem fogják el. Egy nemrég olvasott indexes szegedi ELTE egyetemi tanár, balkán szakértõ szerint a legnagyobb probléma a balkánon,, hogy nincs olyan, amit a sajátjuknak vallanak. Mi Arany Jánosra azt tudjuk mondani hogy a miénk ízig vérig. Náluk ilyen nincs, a hõsõk bosnyák anyától, horvát apától születtek, a szerb föld magva koszovoban van (rigómezei csata), stb. Szóval a balkánon nincs olyan dolog, amivel teljes mértékben azonosulni tudnak.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Állítom 5x jobb nállam agyaggalambban, pedig lövész voltam egy ideig
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Egyébként éppen abból indult a vita, hogy ezt vitatta Aston #2703 -ban
Aki megtámad egy népet, civileket öl, az agresszor
Talán mert semmivel sem nehezebb a kezelése, mint egy gépfegyvernek (pölö AK), azt pedig elég sok helyen láthattuk hogy azt bizony még a 8-10 éves kölykök is tudják kezelni. Ha vicceskedni akarnék azt mondanám, hogy elõzõ két állításból következik, hogy butább volt mint egy 10 éves gyerek 😛
És lehet, hogy ha elõszõr a te kezedbe nyomnának egy M249-et, te sem produkálnál vele sokkal szebbett. 😉
Hát, azért ki tudnám biztosítani és betölteni és használni 😉
aki megtámad, harcban áll egy másik néppel az agresszor. Izrael, Palesztína, Usa is azok.
És itt szó nincs arról, hogy egy zidó meg egy arabpárti vitázik, én aztán totál semleges vagyok mindkettõvel szemben.
Azzal viszont már a tököm televan, hogy mindenhol az izraeli állam az áldozat. Ez nem igaz. Igenis izrael agresszor .
Meg az amcsik is agresszorok .
Ahhoz, hogy összeszervezzen mondjuk egy két teherautót, amelyet megpakolnak ágyúlövedékekkel és robbanóanyaggal, szerezzen hozzá két öngyilkosjelölt sofõrt, és elindítsa õket Bagdad zöld zónájába? Ezt te is meg tudod szervezni, ha beszéled a nyelvet és van egy kis helyismereted. 😊
És lehet, hogy ha elõszõr a te kezedbe nyomnának egy M249-et, te sem produkálnál vele sokkal szebbett. 😉
\"I will always use google, before asking dumb questions!\" Tudtad, hogy a sorozatgyilkosok sokat kerdeznek? Tudtat? He? Nem? Na? Meg mindig nem tudod??? The goodest place in the world is EILAT!
hanem arra hogy mind a két fél totál elferdit mindent hogy a maga igazát sulykolja..., igy egyik odlal nagyobb baromságokat ir minr a másik 😛
Ha meg senki sem foglal állást semmiben, a topic kihal. 😊
#2722 itt elek 😊
Bin-Laden azért gazdag családból jött tanult ember, róla el tudom képzelni, hogy zseni, node Zarkawiról <#wilting>#wilting>
Egyszerûen az Al-kaida egy megbízható embere volt, alulról jött, börtönviselt, és elkötelezett az ügy érdekében. Oszama Bin-Ladenrõl is az volt a CIA helyi embereinek a véleménye az 1980-as években, hogy egy csak igérgetni képes töketlen mandró, de mégis leültek vele tárgyalni, mert nem volt jobb a láthatáron. Úgyhogy adtak neki pénzt, fegyvert és lõszert, hogy megvívhassa a szent háborúját a szovjetek ellen. 😊
Láttál te már olyan szervezõt, aki még ahhoz is hülye hogy felhúzzon egy fegyvert? Vagy sakkozó / stratégiai zsenit zsíraggyal? Én még nem 😛
A USS Liberty egy SIGNIT (Signals Inteligence ~ rádióelektronikai kémkedés) feladatkörû hajó volt, tehát volt rajta kismillió különféle tartományban mûködõ rádióvevõ, amelyekkel képes bemérni a különféle rádiótechnikai adókat (radarok, rádiók), megállapítani típusukat, illetve képes lehalgatni a különféle rádióadásokat. A Liberty-n ezenkívûl kódfejtõk is voltak, tehát a kódolt adásokat is viszonylag rövid idõ alatt megfejthették a fedélzetén.
A magyar fordításhoz egy-két adalék:
A támadás elsõ perceiben Joseph Tully az USS Saratoga repülõgép-anyahajó kapitánya segélykérési üzenetet kapott a Libertyrõl, és azonnal repülõgépeket küldött segítségül. De Tully kapitány gépjeit Washingtonból perceken belül visszaparancsolták
A Saragota fedélzetén ekkor csak a nukleáris csapármérési készenlétben lévõ F-4C Phantomok voltak azonnal indíthatóak (ezek akkoriban minden amerikai repülõgép-hordozón így voltak, tehát a fedélzeten álltak feltankolva, szárnyaik alatt nukleáris légibombákkal állandóan bevetésre készen), a Saratoga kapitánya a segélykérést hallva ezeket az F-4C-ket indította el, és közben értesítette a fõparancsnokságot is a Liberty segélykérésérõl, illetve arról, hogy a készenléti F-4C-ket elindította felé. Ettõl a Fehér Házban kissé leesett pár ember vérnyomása, ezért azonnal megparancsolták a kapitánynak, hogy sûrgõsen fordítsa vissza a nukleáris fegyverekkel felszerelt F-4C-ket.
James Ennes szerint az izraeliek célja az volt, hogy a szíriai Golán Fennsíkot zavartalanul, Amerika bármiféle beavatkozása nélkül, megszállhassák
Egy kis magyarázat: az Egyesült Államok és Izrael viszonya ekkoriban kezdett éppen normalizálódni, szorosabbra fûzõdni. Ben Gurion Izraeljét noha elõszõr az USA ismerte el, az 1940-es és 50-es években fõleg a Franciák és az Angolok támogatták. Az 1956-os Szuezi-válság azonban arculcsapásként érte mindhárom résztvevõ országot (Izraelt, Angliát és Franciaroszágot), és az amerikai-izraeli kapcsolatok meglehetõsen smirgli-szagúak voltak... Izraelnek tehát igenis lehetett tartania attól, hogy az USA esetleg beavatkozik adott esetben a konfliktusba, mint tette azt 1956-ban...
Elolvastam amit Cifu linkelt meg amit te is, hát, nos, inkább nem véleményezem a történteket. Egy biztos, tudták kit lõnek és tették ezt mindenféle megbánás nélkül. Amcsik meg töketlen faszok, ha ugyanezt egy arab állam tette volna kb 1 órán belül atomot hasogattak volna a fõvárosuk felett (na jó, nem atomot, de összevont légicsapás jelentõsebb katonai célpontok és a parancsnokság ellen)