Ötvös Tibor

2011-ben jön a The First Templar

Bár már közel egy hónapja véget ért az E3, még mindig akadnak olyan ott bemutatkozott alkotások, melyekről érdemes bővebben is beszámolni. A Kalypso Media akciójátéka, a The First Templar is ilyen.

A játék Európában játszódik a sötét középkor idején és a híres/hírhedt Templomosok rendjének felemelkedését követhetjük nyomon benne. A főszereplő egy francia lovag, aki kardjával és pajzsával a keresztény értékeket védelmezi - vagyis a történet elején még így gondolja.



A The First Templar támogatja a két fős ko-op játékmódot is, így egy gépen akár ketten is kalandozhatunk. De természetesen két konzolt összekötve helyi hálózaton vagy online is kereshetünk társat magunk mellé. Ha egyedül vágunk neki a játéknak, akkor is kapunk egy társat, akit ebben az esetben a gép irányít. De bármikor válthatunk a karakterek között is.

A főszereplő a már említett névtelen francia lovag, de vele tart mentora, a veterán harcos, Roland. Később megmentenek egy eretneknek titulált nemesi származású nőt is, aki a távolsági fegyverekben jártas. Ezután Roland elhagyja a csapatot és ketten maradunk a további kalandokra. A fejlesztők szerint a sztori során számos valós személy kerül utunkba (például IV. Fülöp, aki egyben legnagyobb ellenségünk is lesz), de szembe kerülünk az Inkvizícióval és a szaracénok seregeivel is.



Mivel a készítők szerettek volna valamilyen szinten hűek maradni a történelmi tényekhez, így szerencsére csak nagyon kevés szörnnyel kerülünk szembe. Az esetek 99 százalékában hús-vér emberek ellen harcolunk - akik nem fognak tűzgolyókat dobálni ránk -, a maradék 1 százalékban pedig az alkotók szabadjára eresztett fantáziájának szüleményeivel csapunk össze. Utóbbiak jelentik majd a boss-harcokat.

Mindhárom karakter egyedi képességekkel bír. Főhősünk természetesen a kardok, csatabárdok és különböző nagy fegyverek specialistája, míg női társunk a távolsági fegyverekre és a tőrökre szakosodott "munkaerő". Természetesen a képességeinket fejleszteni is tudjuk. Minden sikeres támadás után töltődik a képeken is látható erő-ikon, melyekből három található az életerőcsík alatt.


Az új támadások, képességek mindegyikét ezen ikonok felhasználásával válthatjuk ki. Vannak kevésbé erős képzettségek, melyek 1 ikonba kerülnek, de az igazán húzós támadásokért mindhármat oda kell adnunk. A The First Templar a Tropico 3 készítőinek első akciós próbálkozása és remélhetőleg nagyon odafigyelnek majd a munkálatokra. A játék 2011 elején jelenik meg PC-re és X360-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Reg5 #1
    Knight of the temple?