Ötvös Tibor

Idén jön a Captain Blood

A hack'n'slash műfaját egy darabig elég mostohán kezelték a kiadók, ám Kratos bosszúhadjárata mindezt megváltoztatta és ma már szinte minden nagyobb - és kisebb - kiadó rendelkezik legalább egy klónnal.

Szerencsére ezek azonban tudnak annyi újdonságot mutatni, mely miatt mégsem lehet egyértelmű God of War koppintásnak titulálni őket. Az EA berkeiben megjelent Dante's Inferno egyedi környezetével, a THQ sikerjátéka, a hamarosan PC-re is megjelenő Darksiders pedig egyedi megoldásaival és remek történetével vívott ki megérdemelt elismeréseket.



Az 1C sem akar kimaradni a jóból és a mai napon bemutatta a Captain Blood címre hallgató játékát, mely szintén egy hack'n'slash lesz, de szerencsére az X360 verzióval egy időben a PC-s változat is megjelenik. A főhős nem lehet ismeretlen, hiszen a kalóz számos Rafael Sabatini történet főszereplője és a játék is ezen sztorikra épít majd.

A fő cselekményvonalat még nem ismerni, az 1C - meglepő módon - az E3-on mutatja be részletesebben a játékot. Azt azonban már tudjuk, hogy a Captain Blood a kalózkodás aranykorában, a Karib-tengeren játszódik és három fő játékmeneti elem található majd meg benne.



Az első a szimpla, egyszerű szemtől szembeni harc. Blood kapitány ilyenkor számos szúró és vágóeszközzel, valamint lőfegyverrel eshet az ellenfélnek, akik általában csapatostul támadnak és eltérő életerővel rendelkeznek. A második a "boss-harc"', melyben egy elképesztően erős és szívós, általában valami egyedi taktikát igénylő főellenséggel szállunk szembe, akik egyébként minden pálya végén felbukkannak.

A harmadik pedig a kalózos játékokban elmaradhatatlan tengeri csata, mely szintén egyedi élménnyel kecsegtet. Ráadásul minden győztes tengeri ütközet után karakterünk és a hajónk is tapasztalati pontot kap, melyeket a különböző képességeink között oszthatunk el.



Számos olyan küldetésünk lesz, melyben egyedül kevesek leszünk. Ilyenkor lép be a képbe hű társunk, Pitt, akit szintén mi irányíthatunk. Ezen missziókban ugyanis a program átvált egy körökre osztott stratégiává (Hidden & Dangerous módra) és mindkét karakter számára ki kell osztanunk a feladatot, majd az ellenfél lép és így tovább.

A Captain Blood nagyon ígéretesnek tűnik és ugyanez elmondható az 1C idei felhozataláról is, melyekről mindenképpen beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JethroHUN #3
    már nem tetszik hack n slash, akkor ez is csak értelmetlen kardozz le mindenkit baromság lesz. boss harc... komolyan már... Ha pl rpg-s re csinálnák meg, van a karib tenger, szigetek, kincs keresés, insták, városok, kikötők, mintha gta lenne. lehetne kereskedni, kalózkodni, szal értitek. De az h végig mész előre beállított lineáris pályákon és kardozz le mindenkit hülye animéba illő mozdulatokkal = fail
  • kissssss #2
    elég erős E3 lesz az idei.

    én is remélem hogy nem csak parasztvakítás lesz az egész.
  • stockhouse #1
    tetszik ez a kalózos téma, remélem jön ps3-ra is, mert a cikben nem emliti, elég erős E3 lesz az idei.