Németh Szabolcs

Far Cry 2: van esélye a Crysis mellett?

A Far Cry hatalmas siker volt pár éve, ám a fejlesztők nem folytatták a sikersztorit, hanem újba vágtak bele. Az árván maradt lehetőséget az Ubisoft Montreal kaparintotta meg, és elvileg jövőre elkészítik nekünk minden idők egyik legjobb FPS-ének folytatását.

Az előd a maga fantasztikus grafikájával és fizikájával nyugodtan mondhatjuk, hogy korszakalkotó volt a kategóriájában. Pillanatok alatt dobták meg a játékot a szaklapok 90% körüli, és feletti értékelésekkel, de ami a legfontosabb, hogy maguk a játékosok is ódákat zengtek róla. Ezért is volt furcsa, hogy a fejlesztők átpasszolták a Ubisoft Montrealnak a jogot, hiszen igazi kasszasikernek ígérkezik a folytatás is. Persze a Crytek Crysis-e mellett nem is lett volna hely a Far Cry 2-nek. Bár a Crysis más alapokon nyugszik, mint a Far Cry 2, de ettől függetlenül komolyan befolyásolhatja az Ubisoft eladásait, mert a megjelenésre különösen érzékeny játékos társadalom vizuálisan szinte biztosan többet kap a Crysistől, mint kap majd a Far Cry 2-től. Na de nézzük miről is szól majd a történet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Afrikába utazunk, hogy megkeressünk egy igen gonosz figurát. Igen ám, de miközben minden idegszálunkkal arra koncentrálunk, hogy a gazfickót elkapjuk, ledönt a lábunkról a malária. Nem kell hozzá őrületes intelligencia, hogy kitaláljuk, mi történik velünk a kór során. Szerencsére kórházba kerülünk, de olyan szinten legyengül a szervezetünk, hogy arra sincs erőnk, hogy felüljünk. Ekkor jön még csak az igazi feketeleves. A vadászatunk alanya kényelmesen betipeg hozzánk a korterembe, és barátian a pofánkba röhög, majd eltűnik.

Persze szívünk szerint azonnal utána rohannánk, és lepuffantanánk a kapott fegyverrel, de a testünk nem fogadja az agytól érkező koordinációs parancsokat, és csak magatehetetlenül fetrengünk az ágyunkban. Persze ez a vegetálós állapot nem tart örökké, és miután felépülünk, iszonyatosan képzett és taktikus ellenfelekkel nézünk farkasszemet. A fejlesztők szerint nem érheti majd panasz a mesterséges intelligenciát, mert olyan lesz, mintha olvasna a játékos gondolataiban. Szerencsére az egyhangúságra sem panaszkodhatunk majd, mert a program ellenfeleinket több tucat fejformából, ruházatból véletlenszerűen generálja.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Elérkeztünk a Far Cry 2 sarkalatos pontjához, méghozzá ahhoz a kérdéshez, hogy a NOMAD motor fel tudja -e venni a harcot a Crysis brutálisan szép alapjával? Erre válaszolni nagyon nehéz: kétségkívül nagyon szép lesz a Far Cry 2 is a maga pompázatos világával, de talán a Crysis színvonalát nem fogja megütni. Viszont ez azokat, akik a páratlan hangulatáért szeretik a programot nem is fogja nagyon zavarni, mert az utánozhatatlan Far Cry hangulat garantált.

Far Cry 2

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • snowkid16 #42
    XD, nVidia 9600GT-n megy 25+FPS+16élsimítás+vsync+dx10konfig (xp-m van)
    Szóval, nem is tudom...Crysis 2-3 simán el fog futni nVidia 8000GT-n (ajánlott) alap sszerintem ha 7200GT lesz...
  • JaSoN HuNTeR #41
    ez kama elne hidd.
  • SzocsA #40
    NVIDIA tripla SLI rendszer - félmilliós videókártya alatt sem pörög a Crysis

    Hm a Crysis 2 min 4 magos proci 4 DB sli 9900 ultra! 16 GB ram! hehe
  • Saccard #39
    Ez általánosságban egyáltalán nem igaz... Van egy-két unalmas hangulatmentes agyonhentelős fps, de van zseniális is nem is kevés(és a multi élményekről regényeket lehetne irni...) Ha ilyen általánosságban beszélünk mondhatnánk azt is h az rts-ek milyen unalmasak... semmi ujjat nem tudnak már hozni... pl.: C&C Tiberium wars (u.a. mint a 2 csak szebb grafikával...), AoE 3 nem részletezném szerintem a nagy név tökéletes lehúzása volt... Ott a bfme2 na az aztán nagy game!!! A gond csak ott van h kb 4 kör multi után már minden lehetőséget(nincs tul sok) kiaknáztál és aztan jöhet a jolbevalt lovas ellen dardas dardas ellen kardos kardos ellen ijjász stb... Én történetesen rajongok az rts-ekért is de ha ilyen hülye általánosításokat teszünk akkor azt kell h mondjam h az fps felhozatal sokkal többsdzinű volt mint az rts felhozatal az elmult 1-2 évben.
  • Rundstedt17 #38
    az fpsek retentően unalmasak..
  • darXideR #37
    aztán most jön a far cry 2!!! huhuhúú micsoda meglepetéseket tartogathat.
    nem mondom, h rossz játékok voltak, de azért engem nem győzött meg egyik se...gondolom a következő kommentek egyike az lesz, h jajj de noob vagyok, és játszam a játékot 3000*4800as felbontásba ultra high++ grafikával, és máris nagyon jó lesz..
  • darXideR #36
    főleg h crysis sztem pont ugyanaz volt mint a far cry, ottvagy az erdőbe. megölöd az embereket. aztán a játék felénél már szörnyek is vannak, onnantól azokat ölöd és ennyi...
  • opeca #35
    Nem unják még az FPS-eket? Mert én már nagyon...
  • tmisi #34
    A Crysisban csak az a sz*r, hogy a néhol trehány optimalizálás tönkrevágja a játékélményt, pl. elég szépen lehet butítani, hogy fusson viszonylag rendesen, de az utolsó pálya (anyahajó) meg néhol be-be szaggatt (holott a tág dzsungel térben meg alig), nem beszélve a TAC Gunos bugról (kezdheted két mentéssel visszább, hogy eltűnjön). A Core pályát meg már csak megemlíteném, aki végigvitte, tudja miről van szó.
    Most feltettem a FarCry-t, very/ultra highon, szűréssekkel - ha lenne nagyobb monitorom, nagyobb felbontásban is - úgy fut mint a vaj! És gyönyörű. Persze a Crysis mediumon már lehagyja, de hát ahhoz jobb gép is kell.
  • Saccard #33
    "pkláne hogy érkzik a Crysis 2, még durvább grafikával szal Far Cry ejtve...
    Ennyi" ÖÖÖÖ.... LOL? Te miről beszélsz testvér még jobb grafikával? A gamertársadalom max. 8%-a rendelkezik olyan géppel amin szépen, magas fps-sel elfut az a hűdekurvajó grafika, az optimalizálatlanság szinte szánalom. A crysis maga mint játék mellesleg engem is meglepett mert télleg jó maga a játék is, nem csak a grafikán van a hangsúly,de igy eltemetni egy játékot, főleg úgy hogy elég nagy neve van... Ha csak a gamerek 30%-nak a gépén el fog futni már szivesebben fognak ott dzsungelharcot folytatni mint a diavetítéses crytek féle játékban...