Ötvös Tibor

Ősszel jön az Evolve

Az olyan alkotások sikere, melyek fejlesztésénél komolyabb gondok merülnek fel, eléggé kétes. Érdemes a Prey, a Duke Nukem Forever vagy az Alan Wake eladásaira gondolni. Utóbbi ugyan siker lett, de ehhez kellettek a PC-s tábor résztvevői is.

Hasonlóan kérdéses az Evolve sikere is. Az eredetileg a Left 4 Dead első részét készítő Turtle Rock Studios alkotása a THQ logója alatt készül már több éve, ám a kiadó csődje után kérdéses lett a helyzete. Ennek legfőbb oka az volt, hogy igazából semmit nem lehetett tudni a projektről, így bárki is vállalja át (nem kevés pénzért) a kiadási feladatokat, komoly kockázatot jelenthet a számára. Ám a Take-Two bevállalta ezt és a jelek szerint jól tette: az Evolve nagyon pazarnak tűnik.

Az Evolve egy kimondottan a multis-koop játékmenetre építő akciójáték, melyben négy fős csapat küzd meg egy szörnyeteggel. Az érdekes ezen jövőben játszódó 4V1 meccsekben, hogy mind az öt karaktert egy-egy játékos irányítja. Az emberi oldalon négy osztály választható: Trapper - csapdaállító, Support - támogató, Assault – támadó, Medic - felcser. Ők belső nézetben látják maguk előtt a világot.



A szörny-oldalon eddig csupán a Goliath jelent meg a nyilvánosság előtt. Az a játékos, aki ezt a karaktert irányítja külső nézetben látja "hősét" és így kell menekülnie-vadásznia az emberekre. Azonban nem csupán ez a két "csapat" lesz jelen az adott területeken, hanem a természet is, ami kiemelt szerepet kap majd. Az emberekre és a szörnyre is veszélyt jelent szinte minden, ami a Shear bolygón megtalálható.

Az Evolve mától már előrendelhető és aki így tesz, az az ősszel megjelenő alkotással együtt megkapja a Monster Expansion Packot, mely tartalmazza a Savage Goliath skin-t, valamint egy új szörny karaktert is. Sajnos mozgóképet eddig nem láthattunk a programból, de várjuk a megjelenést. Az eddigiek alapján ugyanis ez a 4V1 megoldás a szörnnyel érdekesnek tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!