Ötvös Tibor

Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD

A Lords of Shadow két része közötti időszakot mutatja be a Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, mely most kapott egy nagygépes, természetesen HD-be felhúzott változatot.

Milyen a játék?
  • Pazar
  • Átlagos
  • Rossz
A Castlevania sorozat igen komoly múltra tekint vissza, a Konami egyik legrégebb sorozata 1986-ban mutatkozott be először. A számos részt megélt franchise népszerűsége kicsit megtorpant a 2000-es évek közepén, de aztán jött a Lords of Shadow, mellyel a fiatalabb generációk számára is bemutatta a címet. A megújult erővel visszatérő széria hamarosan megkapja az újabb epizódját, ám előtte még megjelent (jelen pillanatban csak konzolokra, de majd PC-re is) a 3DS-en kirobbanó sikert aratott Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD-verziója, mely a két LoS részt köti össze.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A sztori elején megismerhetjük a Lords of Shadow hősét, Gabriel Belmontot, aki egy újabb csatába indul és hátrahagyja nejét, akiről nem tudja, hogy várandós. Míg hősünk távol van (az itteni kalandja a Mirror of Fate HD prológusa), neje világra hozza utódját, akiről azonban Gabriel nem tud meg semmi, mivel a Fény Testvérisége megmutatta hősünk sorsát a családjának a Sors Tükre segítségével és így jobbnak látják elrejteni a csemetét. 56 évvel később kapjuk meg Simon Belmont irányítását, akinek apját és anyját éppen Drakula seregei mészárolják le és természetesen bosszút esküszünk.

A Mirror of Fate HD visszalép a gyökerekhez, így egy oldalra scrollozós akciójátékot kapunk számos logikai feladvánnyal, ugyanakkor a Lords of Shadowban látott harcrendszerrel, kombókkal. A sztori során három főhőst kapunk: Simon és Trevor Belmont mellett Drakula fél-vámpír fia, Alucard is az irányításunk alá kerül. A három hős három történetet jelent, melyek azonban a végponton szépen összekapcsolódnak.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Bár egy 3DS-ről portolt játékról van szó, de ez egyáltalán nem látszódik a végeredményen. Grafikailag nagyon szépen muzsikál a program, de természetesen ne várjunk Lords of Shadow-szintű megoldásokat. Ugyanakkor egy side-scrolling címek között a legszebbek közé sorolandó. A játszhatóság is hozza az elvárt szintet és itt komoly változtatások is megfigyelhetők a 3DS-változathoz képest. A Mirror of Fate HD-ből ugyanis teljesen kimaradtak a QTE-elemek szerencsére, így sokkal simább, gördülékenyebb az egész játék, nem szakítják meg gombnyomkodós részek a csatákat.

Jó látni, hogy a fejlesztők hallgatnak a rajongókra és képesek változtatni a játékmeneten (átvehetnék páran ezt a metódust). A Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD a széria legjobb sztorijával rendelkezik, visszatért a klasszikus játékmenet - szóval kellemes kikapcsolódást nyújt minden rajongónak. Várjuk, hogy mivel rukkol elő a Lords of Shadow 2 fejlesztője ezek után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vg #1
    "A Mirror of Fate HD-ből ugyanis teljesen kimaradtak a QTE-elemek szerencsére"

    Valóban? Talán végig kellett volna játszani.