Berta Sándor

Messenger helyett Skype lesz a Windows 8.1-ben is

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Messengert végleg nyugdíjazta a Microsoft. A Windows 8.1-be már kizárólag a népszerű VoIP-szolgáltatás kerül, további több mint 20 alkalmazás mellett.

A Microsoft már tavaly novemberben bejelentette saját azonnali üzenetküldő szolgáltatásának végleges leállítását, ezt követően pedig a korábban felvásárolt Skype vette át a stafétabotot. A Live Messenger támogatása tavasszal fejeződött be. Ryan Gavin menedzser mostani blogbejegyzésében a redmondi konszern a Skype mélyebb integrációját emelte ki, mondván a program a legjobb megoldás a barátokkal, kollégákkal és ismerősökkel való kapcsolattartásra.


A cég a Windows 8.1 októberi megjelenése előtt minden integrált szoftvert arra akar optimalizálni, hogy egy teljesen új Windows-élményt nyújtsanak. Az operációs rendszerbe több mint 20 alkalmazást integrálnak. Ezek között lesz a Skype, a SkyDrive, az Internet Explorer, az Outlook.com, az Xbox Music, a Music, a Video, a Games, a Mail, a Calendar, a People, a Reading List, a Camera, a Photos, a Maps, az Alarms, a Calculator, a Reader, a Sound Recorder, a Scan, valamint a Bing és a hozzá kapcsolódó Bing Health & Fitness, a Bing Food & Drink, a Bing News, a Bing Weather, a Bing Travel, a Bing Finance és a Bing Sports.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Skype kap-e új funkciókat vagy sem, illetve, hogy bizonyos eddig fizetős funkciók olcsóbbá vagy ingyenessé válnak-e. A Neowin IT-portál azt írta: egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Messenger végleg a múlté lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #19
    Én mostanában leszoktam a chates dolgokról, akit akarok, Steamen is elérem, egyre intelligensebb, és mostanában csak ritkán hal meg:D

    joebacsi (#17):
    Fogalmam nincs, sem Windows 8-at, sem Facebookot nem használok.

    errorista (#18):
    Ennek ellenére csak a kínai/Amazon forkokból hiányoznak ezek, meg a szintén nem hivatalos CM-ből, és törölni sem lehet őket.
  • errorista #18
    ,,Kicsit OFF: arra leszek kíváncsi, hogy Androidra mikor szállnak rá az integrált Google szolgáltatások miatt,"

    tekintve hogy nincsenek androidba integált google szolgáltatások, nem fognak rájuk szállni.
  • joebacsi #17
    Milyen alternatíva van metro-ra csevegő/videó progiból, ami integrálja az fb kontaktokat? Én nem nagyon tudok. 8.1 bétában már csak Skype van, a plusz progi az integrált chatre teljesen felesleges (ami egyébként "Messaging" és már nem messenger).

    Persze a prism jól belelát mindenhova, de ez nem újdonság :)




    Kicsipuha 2000 óta akar normális tabletpc-t összehozni, úgy érzem win 8-al, a 8.1-el pedig méginkább érzik azt, hogyan is kell ezt csinálni.
  • Airbus A380 #16
    Szerintem megszokható a skype csetes része én féléve nem mikiztem senkivel csak ha van ember csetelek, nekem nincs gond vele :)
  • rakottkrumpli #15
    Én régi verziót használok, stabil mint a kő (3.6 akármi), milyen kockázatot jelent ez? Nem tetszettek az új verziók... És mi a helyzet a spéci telókkal? pl link
  • asysoft #14
    Ja, az lemaradt, hogy egyetértek, MS megint nem tanul a dolgokból, várható, hogy EU megint elmeszeli. De lehet az N variánsból ezek is hiányozni fognak:)
    Kicsit OFF: arra leszek kíváncsi, hogy Androidra mikor szállnak rá az integrált Google szolgáltatások miatt, hamarosan eléri a piaci részesedés a Windows desktopoknál tapasztalható szintjét, és ugye Google-re is fújnak mostanában...
  • asysoft #13
    Rosszul emlékszel, kezdetek kezdetén még csak Windows Messenger volt, később jött az MSN. Nekem nem voltak komoly gondjaim vele, persze volt, hogy üzenetek nem mentek át, illetve fájlok sem, vagy csak csiga lassan, de szerencsére nem ez volt a jellemző. Aztán 2009-es Messenger után kezdett "elSkypeosodni", legfrissebb változat meg egyenesen idegölő volt, azt sem gondolták végig felhasználói szempontból.
    Szerintem Skype már MS előtt is hulladék volt, szöveges chat része legalábbis mindenképp. Nekem sokkal gyakrabban veszett el az üzenet az éterben, ráadásul átgondolt felhasználói interfésznek köszönhetően egy apró bizbaz jelölte, hogy még nincs elküldve, sokszor félreértéseket okozva, mert egyszerűen nem vettem észre, és partnerem sem. Imádtam!:)
  • Airbus A380 #12
    nekem sose jött és állítólag skypen is jön...
  • Crane #11
    Arra gondolsz, amikor vírusok lepték el a gépedet az MSN-en keresztül. :D
  • Airbus A380 #10
    Kár érte én nagyon szerettem, bár csak 1 mezei program volt nekem szép emlékek kapcsolódnak hozzája.