Gyurkity Péter

A szolgáltatón keresztül fizethetünk a Skype-ért

A Skype felhasználói ezentúl saját mobilszolgáltatójukon keresztül fizethetnek a VoIP szoftveren keresztül lebonyolított hívásokért, ez pedig közelebb hozhatja egymáshoz a két tábort.

A Skype és a hozzá hasonló alternatív megoldások évek óta komoly kihívást jelentenek a hagyományos telefonszolgáltatók megoldásaival szemben. Az olcsóbb percdíjak és kedvezményes ajánlatok révén egyre több internetező fordul a VoIP szoftverek felé, ami már korábban kiváltotta a telekom szektor szereplőinek haragját, most azonban közelebb kerülhetnek egymáshoz a felek.

A Microsoft birtokába került cég ugyanis a jövőben lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját mobilszolgáltatójuknak fizessenek az alkalmazáson keresztül lebonyolított telefonhívásokért, így a Skype Credit megvásárlása a jövőben ily módon is lehetséges lesz. Az első körben Oroszországban bevezetendő megoldás révén nem kell a szoftver saját internetes oldalán "feltöltenünk" egyenlegünket, előre megvásárolni azt, a hívások díját ugyanis a havi számlához adják, illetve kártyás mobiltelefon esetében a meglévő egyenlegből vonják le azt.


Mindössze havi 6 euróért bármely vezetékes telefont korlátlanul hívhatjuk Európában

A MACH - amely tavaly szeptemberben vált a Microsoft partnerévé - a payvia cég platformjára támaszkodva Oroszország mellett hamarosan az Egyesült Államok és Kanada mobilszolgáltatóit is bevonja a körbe, ezzel három országban lesz elérhető a szolgáltatón keresztül történő fizetés. Ez azonban csak a kezdeti lépés, az idei év során mindenképpen tovább terjeszkednének, bár arról még nincs szó, hogy Magyarország és a környező országok mikor kerülnének fel a listára.

A lépéstől a hívások számának növekedését várják, a szolgáltatók oldalán pedig erősödhet a hajlam az együttműködésre, hogy ellenfelek helyett inkább partnereket lássanak a VoIP platformokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #16
    Látom hamar visszatértél.. bár ezzel a mentalitással nem sokáig maradsz.
    Azt nem értem, nem szereted az itteni embereket a cikkeket is fikázod. Miért regisztráltál újra?
  • Narxis #15
    A nagy francokat. Vodánál minimum az 500MB-os csomagra kell előfizetned. 100-asnál nem megy.
  • Nos #14
    Valószínű ugyanazt használjuk :) Én most kezdtem el, de meg vagyok elégedve. A 1 cent/min mobilra és az ingyen hívható vonalas lehetőség mindent visz. 1 hónap múlva jár le a hűségem a t-nél, utána váltok a legolcsóbra, hogy valami azért legyen, a voipnál meg töltögetem 10(adóval 12,7) eurónként a csomagot.
  • Faby #13
    Nem tudom, nem próbáltam, de a Telenor legfrissebb tarifacsomagjaiban (pontosabban a Smarttarifa összes és Smarttarifa Extra 1-3 csomagokban) ÁSZF szerint tiltva van a voip protokol. Tehát még egy több, mint 17 ezres előfizetési díjú csomagban is, pl Smarttarifa 6!
    Részlet a Telenor oldaláról: (http://www.telenor.hu/smarttarifa)
    "A tarifacsomag igénybe vétele esetén internet alapú hanghívások nem kezdeményezhetők."
    Még mielőtt pánikot keltenék, nyilván ez csak mobilneten él, wifin nem.

    Nekem ez a kettő, mármint a Telenor hozzáállása és a hír kicsit üti egymást.
    Vagy, kitalálnak valami speckó csomagot, ami nem biztos, hogy nekünk ügyfeleknek jó lesz...
    A többi szolgáltatót nem tudom, milyen korlátozásokat alkalmaznak.
  • LaMeRick #12
    Wifin keresztül telefonról (feltöltéstől 120 napig) ingyen hívom a vezetékes számokat, a magyar mobilokat, meg 0,012€-ért. És nincs 6€-s "előfizetési" díj. Úgyhogy ez mind szép és jó - annak aki lusta utánanézni a dolgoknak. Mobilnetre meg elő sem fizettem ilyen árak mellett... Ha wifi zónán kívül vagyok, akkor max benyelem a 30 forintos percdíjat, vagy sétálok 100 métert (Budapesten).
  • rajdi #11
    Azért azt tisztázni kell, hogy ha skype-omról vezetékest vagy mobilt hívok, akkor fizetős. Amikor Skype-olok a dublini haverjaimmal a neten, azt meg a net fizetésekor csengetem ki. Na ez fájhat a szolgáltatóknak, hogy 2-3 óra beszélgetés leosztva a havidíjas net előfizetésemet kb 10 forintomba kerül, amíg elkérhetnének érte 10.000.-t is telefonszámlaként...
  • MuchACHO79 #10
    A mobilszolgáltatók rohadtul nem akarják, hogy voipen nyomd.
    Tré-mobil:
    Internet a laptopodhoz: 2Gb 2000Ft/hó
    Internet a telefonodra: 500Mb 2000Ft/hó.
    Ugyanaz a szolgáltatás vajon miért kerül pontosan 4x annyiba???
  • who am I 7 #9
    én vibert használok, de ha jó a quality akkor is néha érthetetlen.Bár tisztább meg szebb a hang, de akadozik..10ből 3x jó talán nálam is..sms-re jó még csak leginkább.
  • csimmasz #8
    Az egyetlen gond, hogy a szar vonal miatt 10 alkalombol 3-4 szer hasznalhato szakadozasok nelkul, kiborit amikor mobilrol skypon keresztul hivnak es csak halozok meg nem ertem a felit amit mondanak nekem.
  • Vaszilij Artyom #7
    Az összesnél