Berta Sándor

A Facebook- és Twitter-használókat rabolná el a Skype

A Microsoft által felvásárolt cég plakátokkal és bannerekkel igyekszik meggyőzni a közösségi portálok látogatóit arról, hogy az ő szolgáltatásait válasszák.

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában elindított kampány fő mottója: "It's time for Skype", s elsődleges célpontjai a Facebook és a Twitter használói. A cég növelni akarja a VoIP-megoldásokat használók táborát, és hogy az emberek inkább ingyen telefonáljanak egymással SMS-ezés vagy chatelés helyett. A kampányban többek között olyan szlogeneket alkalmaz a Skype, mint: "140 karakter nem egyenlő a kapcsolattartással", "Mióta helyettesíti a LOL a nevetés hangját?", "Mióta normális dolog az édesanyának küldött szülinapi SMS?", "Menetjegy vissza az emberek közé".


Az AdAge nevű reklámszaklap információi alapján a konszern több mint 12 millió dollárt költött a projektre és ennek megfelelően magasak az elvárások is. Francie Strong, a Skype globális marketingigazgatója leszögezte: "Arra összpontosítunk, hogy a felhasználók figyelmét világos üzenetekkel keltsük fel és elgondolkoztassuk őket arról, hogy miként kommunikálnak." A szakember hozzátette: direkt választottak provokatív és agresszív szlogeneket, ugyanis arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a VoIP-szoftverük egy lehetőséget jelent a családtagokkal, rokonokkal és ismerősökkel való kapcsolattartásra.


Az, hogy a kampány sikeres volt-e, csak néhány hét múlva derül majd ki. Amennyiben az emberek fogékonyak lesznek a szlogenekre, úgy más országokra is kiterjeszthetik a programot, jelenleg azonban az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a két legfontosabb állam a vállalat számára. A tervek szerint a bannereket és felugró reklámablakokat a nagyobb oldalakon (Yahoo, CNN, Hulu, Wired, Facebook) helyezik majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jackoneill90 #8
    Egyre rosszabb a skype. Már legalább fél éve léptem fel rá utoljára. annyira rossz lett. inkabb yahoozok
  • caius marius #7
    Nem.
  • Anomaly #6
    Nálam tökéletes a hang és a kép is. Nem lehet, hogy lassú az interneted?
  • caius marius #5
    reklàmoznà magàt inkàbb a jò hang ès videò minősèggel. de azzal nem tudja...
  • Cat #4
    Sokan csak csetelésre használják ezeket, a cég célja hogy ehelyett inkább voipen beszélgessenek egymással.
  • hunwhite #3
    Ezt én sem értem! Hogy a skype a közösségi oldalakhoz? Igaz, hogy vannak nyomorékok sokan a fszbukon meg a mi a tökömön akik azt sem tudják, hogy mi az a skype vagy messenger! Az Xfire vagy Teamspeak esetleg Teamviewer az már végképp magas nekik, de ettől még a semmiköze a két tábornak egymáshoz....
  • shaddam #2
    A twitter és a skype 2 külön dolog. Nem értem
  • Nonix #1
    A twitter egy kalap sz*r...