SG.hu

Az adathalászok is örülnek az olimpiának

A világ legnagyobb sporteseménye a számítógépes bűnözőknek is lehetőséget teremt a rosszindulatú támadások elkövetésére.

A G Data arra hívja fel a figyelmet, hogy internetes bűnözők olyan kéretlen e-maileket küldenek, melyekben különböző olimpiai rendezvényekre, valamint a nyitó- és záróünnepségekre ajánlanak belépőt. Ezek az üzenetek általában olyan hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek hamis internetes jegyirodákhoz vezetnek. Az átverésre már a jegyek árából is gyanakodni lehet, ugyanis általában túl olcsók ahhoz, hogy valódiak legyenek.

A tettesek elsődleges célja az adathalászat: a jegyrendelés során megszerezhetők a személyes és bankkártyaadatok. Az elkövetők azonban nemcsak az e-mail fiókokat, hanem a közösségi oldalakat is használják arra, hogy az áljegyirodák oldalaira csábítsák a gyanútlan áldozatokat. A vicces videókra, doppingbotrányokról és lehetséges versenyeredményekről szóló történetekre mutató hivatkozások jól használhatók ilyen átverésekhez.

Az olimpiai játékok helyszínére érkező szurkolók is könnyedén a bűnözők célpontjaivá válhatnak, a támadók ugyanis sokszor hozzáférhetnek az ingyenes wifihez csatlakozó felhasználók adatforgalmához. A sportkedvelőknek azonban nem csupán az internetkávézókban kell óvatosnak lenniük. A londoni forgatagban a tolvajok is megszaporodhatnak, akik a PC-ket, tableteket és okostelefonokat ellopva megszerezhetik az eszközökön tárolt személyes adatokat és információkat. A komolyabb károk megelőzése érdekében érdemes olyan alkalmazást telepíteni ezekre az eszközökre, amely a készülék elvesztése esetén törli vagy zárolja a személyes adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!