Gyurkity Péter

Webszolgáltatásokkal készül az olimpiára a BBC

A londoni olimpia nagyszerű lehetőséget kínál majd a BBC számára, amelyet igyekeznek a lehető legteljesebben kihasználni. Szélesítik a webszolgáltatások körét, az internetes nézők számának megugrására számítva.

A ZDNet arról tudósít, hogy a Westminster eForum alatt Ben Gallop, a BBC Sports Interactive első embere a brit médiabirodalom felkészülésének folyamatát ecsetelgette a hallgatóság előtt. Elmondta többek között, hogy a londoni olimpiai játékok olyan kiemelkedő lehetőséget jelentenek a belföldi televíziózás számára, mint 50 évvel korábban a királynő megkoronázása, amely egyben az új technológia gyors elterjedését is bebiztosította.

Ezúttal persze az internet van a középpontban és ezt a BBC illetékesei is jól tudják. Éppen ezért elsősorban a webszolgáltatások kibővítésén, további opciók kialakításán dolgoznak, hogy minél többen követhessék majd gond nélkül a fontos eseményt a világhálón. Példaként említik, hogy a pekingi események alatt biztosított 6 helyett ezúttal sokkal több online stream áll majd az érdeklődők rendelkezésére, mobil eszközök és új technológiák egész sorát fogják majd támogatni a közvetítések során, valamint 60 óriás kijelzőt állítanak majd fel az Egyesült Királyságban, amelyek révén a rajongók akár a szabadban is figyelemmel követhetik majd a fejleményeket.

A BBC nyilván az internetezők számának további növekedésére számít, amire a 2004-es athéni, valamint a 2008-as pekingi olimpia szolgáltatja a kitűnő példát. Előbbit ugyanis a szigetországban a teljes közönség alig 3 százaléka követte figyelemmel az interneten, míg az idei játékokat már 13 százalék figyelte online. Ez jól jelzi a trend alakulását és könnyen előfordulhat, hogy a 2012-es eseményt minden eddiginél többen, immár óriási tömegek várják majd az interneten. A BBC Sports egyébként a Kína által megrendezett játékok alatt összesen 38 millió online streamet regisztrált oldalain, amivel a részleg a tizedik legnézettebb portállá lépett elő a szigetországban.

Gallop kiemelte, hogy igyekeznek minden eltérő igényt kiszolgálni, hiszen immár egy nagyon vegyes piacról van itt szó - négy év múlva meglátjuk, hogyan ment mindez nekik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!