Gyurkity Péter

Készen áll az olimpia számítógépes rendszere

Egy évvel a Téli Olimpiai Játékok megnyitása előtt a számítógépes gerinchálózat készen áll az indulásra, a rendszeren az utolsó simításokat végzik, miközben kiterjedt teszteléseken szűrik ki az esetleges gondokat.

A játékok számítógépes hálózatának kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős Atos Origin közleményben jelezte, hogy pontosan egy évvel a játékok indulása előtt készültek el a gerinchálózattal, amelyen jelenleg a részletes tesztelést végzik. 100 ezer órányi vizsgálódást engedélyeznek maguknak, amelynek lezárulta után a teljes rendszernek tökéletesen, óramű pontossággal működnie kell.

Az INFO2010 névre keresztelt olimpiai intranet minden, a játékokhoz kapcsolódó feladatot kénytelen ellátni, az egyes versenyszámok eredményeinek azonnali közlésétől kezdve a logisztikai, az akkreditációs, a szállítási és orvosi rendszerek kezelésén át a hálózat biztonságának garantálásáig. A cég illetékeseinek elmondása szerint az utóbbi hónapokban jelentős előrelépést értek el, a tesztelés lezárultát követően pedig a rendszer minden tekintetben készen áll majd a feladat végrehajtására. Ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy nincs második esély, mindennek tökéletesen klappolnia kell a megfelelő időben.

Maga a rendszer 13 különböző részből tevődik össze, amelyet egyetlen irányítóteremből vezérelnek - ez hasonló a NASA megoldásához, amely az egyes küldetések lebonyolítását felügyeli a híradásokból és filmekből jól ismert nagy teremből. Munkájukkal a vancouveri illetékesek is elégedettek, akik nem győzték hangsúlyozni, hogy a cég folyamatosan teljesítette a korábban ígért határidőket.

Az Atos Origin 2002 óta felügyeli a játékok informatikai hátterét, és szintén az ő feladatuk a 2012-ben esedékes Londoni Nyári Olimpiai Játékok gerinchálózatának kiépítése, tesztelése, valamint üzemeltetése. Ezzel kapcsolatban nemrég szintén szolgáltak hírekkel, elmondták ugyanis, hogy az elkövetkező hónapokban ez utóbbit vonják részletes tesztelés alá, amelynek elsődleges feladata az lesz, hogy biztosítsák a rendszer stabilitását és megbízhatóságát. Itt még bőven van idő a rendszerbe állításra, hiszen a játékokra három év múlva kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #1
    hát kis tehnikai adatokat is írhatnának, részletesebben...