Berta Sándor

7 collos és Androidos az Amazon táblagépe

Az eszköz Kindle néven kerül a boltokba és a Google rendszerét fogja használni, viszont az Amazon saját alkalmazásboltjába kapcsolódik fel. A cég egy puszta kliensként tekint rá.

A TechCrunch információi szerint a készülék várhatóan novemberben kerül a boltok polcaira. MG Siegler, az IT-portál munkatársa egy órán át vizsgálhatta a táblagépet. Leírása szerint a Kindle tábla PC a külcsínt tekintve nagy hasonlóságot mutat a Blackberry Playbook nevű modelljével. 7 collos kapacitív érintőképernyője van, egyetlen kezelőgomb sem található rajta. Az integrált tárhely 6 gigabájt, ennek oka, hogy a legtöbb adatot a tervek szerint a felhasználók az Amazon Cloud-szolgáltatásában tárolhatják majd el. Az eszköz nem is rendelkezik memóriakártya-bővítőhellyel, így a felhasználóknak meg kell elégedniük ezzel a mennyiséggel.

Az internetkapcsolat WLAN-on keresztül lehetséges, de készül a 3G-s változat is. Az Amazon ezen a területen ellentétes utat jár be, mint a Kindle esetében, hiszen az e-könyv olvasó először 3G-s változatban volt kapható és csak később jelent meg a WLAN-os verziója. Egyetlen USB-portja van, két beépített hangszórója, viszont videokamerát hiába keresnek a vásárlók.

Az Amazon operációs rendszernek az Androidot választotta, ugyanakkor a cég választása egy régebbi verzióra, a 2.2-esre esett. A felhasználói felületen a narancssárga és a kék szín a meghatározó, és a kezelés nagyon hasonlít az iTunes Cover-Flow megoldására. A felhasználók elérhetik az Amazon saját alkalmazásboltját és rendelkezésükre áll egy Kindle-program is, viszont hiányzik az Android Market. A zeneszámokat az Amazon Cloud Playerrel lehet majd lejátszani, míg a videók megtekintése az Amazon Instant Video nevű szoftverrel lesz lehetséges.

A Kindle tábla PC 7 collos verzióban jelenik meg november elején és a bevezető ára 250 dollár lesz. Az ár magában foglalja a Prime szolgáltatás használatát is. A cég 2012 első negyedévére halasztotta a 10 collos változat piacra dobását.

Egy májusi hír még arról szólt, hogy a helyi Quanta Computer készíti majd az Amazon tábla PC-jét. A gyártó 100 milliárd tajvani dollárt, vagyis körülbelül 2,36 milliárd eurót kap az Amazontól az eszközök elkészítéséért és havonta 7-800 000 táblagépet fog gyártani. Később megjelent egy olyan hír, hogy a termékből készül egy 10,1 collos verzió is, amit a Foxconn Electronics fog gyártani.

Az Amazon illetékesei július közepén úgy nyilatkoztak, hogy nem volt egyszerű az Android mellett dönteniük, mivel szóba került az a lehetőség is, hogy a Kindle platformot fejlesztik tovább egy teljes értékű tábla PC operációs rendszerré. A vállalat vezetői végül belátták, hogy a siker egyik kulcsa az, ha számos alkalmazás érhető el egy platformra, így az Android mellett döntöttek. Mivel az iOS-nak és az Androidnak már széles felhasználói tábora van, ezért kockázatos lett volna a Kindle fejlesztésébe további pénzeket ölni, hiszen a siker egyáltalán nem lett volna garantált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DjDano #19
    Ez egy 250 dolláros kütyü és nem 750 mint az Ipad, a tudását is ehhez kell mérni!
  • passatgt #18
    rengeteg oldal és alkalmazás használja az amazon cloud servereit, lehet bérelni őket, és nem is kérnek olyan vészes összeget érte
  • Papichulo #17
    Egesz pontosan melyik igazsag fajna "Crane" szeduletes eszmefuttatasabol? Mivel szeretnel vitatkozni vagy egyeterteni? Merthogy ez utobbi sem vilagos magasroptu ervelesedbol...
  • bigjoe #16
    Ez a kütyü meg egy rakás sz*r...

    ". Az integrált tárhely 6 gigabájt, ennek oka, hogy a legtöbb adatot a tervek szerint a felhasználók az Amazon Cloud-szolgáltatásában tárolhatják majd el. "
    Ez vicc!! Mintha a világ minden részéről el lehetne érni az amazon szervereit..
  • bigjoe #15
    Öreg fáj az igazság az Apple-val kapcs??
  • Laza #14
    Bocs, de a le nem írt szöveg elolvasása még nem teszi az embert analfabétává ... inkább a cikk írója volt lusta minden infót leírni a forrából.
  • H3nG #13
    Remelem olvasni ezen is olyan kényelmes lesz mint egy e-ink es kindlen ^^
  • Rage47 #12
    A Kindle 3 nagyon jó vétel volt számomra. Lehet, erre is lecsapok majd, bízom az Amazonban.
  • hurkaur #11
    Azert megfigyelheto remekul az sg kommentelok napi elete 5c0rp330n heccker l33et useren keresztul. Szo nincs apple-rol, de o mar almazik.. aj aj nem hiaba o komolyan veszi az orvos utasitasat, mert mint tudjuk: minden nap egy alma, az orvost tavol tartja :o)
  • Papichulo #10
    "de szerinted senki nem tudja, hogyan fog kinézni. "

    Es egy ujabb analfabeta csatlakozott az illusztris tarsasaghoz:
    "First of all, before every commenter asks, no, sadly, I don’t have any pictures to share. That was the one condition of me getting this information."

    Ezt irta az ember, akinek a cikkebol forditottak a fenti irast. De meg szerencse, hogy te mar jobban tudod. Ismetlem, semmilyen hivatalos fenykep nincs a termekrol! Ha te tudsz ilyet, akkor prezentalj valami linket, ha nem, akkor STFU!

    "Én már abban is biztos vagyok, hogy egy Apple ügynök már ott sátrazik a német bíróság előtt kezében a Apple kontra Kindle design per beadványaival."

    Abban jobban biztos lehettel volna, hogy a sok troll itt is elkezdi nyomni ezeket a gyerekes hulyesegeket, amiket te is... ajanlom, hogy inkabb menj at erre a linkre: http://www.sg.hu/cikkek/84326/a_samsung_nem_mutathatta_be_a_legujabb_galaxy_tabot. Ott mar tobb sorstarsad osszegyult! Sot: "szojal anyadnak is, hanyjatok egyutt" :)