Berta Sándor

Mégis készülnek új HP TouchPad táblagépek

Finoman szólva is zűrzavar uralkodik a Hewlett-Packardnál. A legújabb hírek ugyanis arról szólnak, hogy tovább folytatódhat a számítógépek és a táblagépek gyártása.

Úgy tűnik, hogy hiába jelentette be Leo Apotheker, a HP vezérigazgatója augusztus közepén, hogy a vállalat felhagy a számítógépgyártással és megválik minden olyan terméktől - okostelefonoktól, táblagépektől -, amelyen a webOS fut, a helyzet némileg megváltozott. A társaság az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban is kiárusította a TouchPad táblagépeit. Valószínűleg az akció sikere döbbentette rá a cég vezetőit arra, hogy elhamarkodott döntést hoztak.

Mark Budgell, a vállalat egyik menedzsere blogbejegyzésben jelentette be, hogy egy újabb, utolsó adag TouchPad készüléket dobnak piacra, hogy azok is megvásárolhassák a termékeket, akik lemaradtak a kiárusításokról. A TouchPad utáni kereslet a két akció után hihetetlen mértékben megnőtt és a társaság erre akar reagálni az újabb akcióval. Azt a szakember is elismerte, hogy teljesen megdöbbentette őket a nagy roham, aminek során órák alatt elkapkodták az emberek az online boltok készleteit.


Budgell azt nem tudta megmondani, hogy az újabb akció mennyi eszközt fog érinteni, továbbá azt sem, hogy ezek milyen áron és mikortól lesznek megvásárolhatók. "Nem tudjuk megígérni, hogy mindenkinek jut majd elég darab" - szögezte le azonban a menedzser. Üröm az örömben, hogy az újabb kiárusítást elvileg kizárólag az Egyesült Államokban hirdetik majd meg. Ezt megerősítette a HP Németország csapatának Facebook-bejegyzése is. A DigiTimes tajvani IT-portál mindenesetre rámutatott, hogy a beszállítók raktáraiban még elegendő alkatrész van akár 100 000 darab 7 collos kijelzővel ellátott TouchPad összeszerelésére is. Az újabb kiárusítás azért merülhetett fel, mert a HP elvileg köteles lenne kártérítést fizetni a partnereinek a fel nem használt alkatrészek után.

Eközben Todd Bradley, a Hewlett-Packard személyi rendszerek csoportjának (PSG) vezetője azt nyilatkozta, hogy a részleg külön cégként is piacvezető marad majd. A szakember ezután közölte, hogy a részleg a jövőben is fog készíteni táblagépeket, notebookokat és All-in-One PC-ket. "A tábla PC-k piaca egy olyan terület, ami abszolút meghatározó. Szeretném végigvezetni a kiszervezési folyamaton a céget és pályázom e tőzsdén bejegyzett, önálló vállalkozás vezetői címére is. A részleg eladása az Acernek vagy a Lenovónak nem jelentene jó alternatívát. A piaci adatok tükrében azt mondanám, hogy ez a változat egész egyszerűen nem működne. De bármi is történjen, mi vagyunk a világ legnagyobb PC-gyártója és a Samsung, az LG, a Microsoft és az Intel legnagyobb beszállítója" - fejtette ki Bradley.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #12
    Hiaba vergodnek, ha nem bagoert adjak ugy sem kell majd senkinek tovabbra sem, legyen az az eddigi vagy egy tok uj. De ha 100 dolcsiert nekik megeri en nem kapok szivrohamot. :D
  • Doktor Kotász #11
    Ott a pont.
    Néhány vezető magának akarja kiszervezni az üzletágat.
    Esetleg van is egy leendő partner, ahol nem csak vezetők, hanem üzlettársak is lesznek. A részvényeseket komolyan átbasszák. Ez egy tipikus privatizáció a kapitalizmusban mintapéldánya.
  • outwork #10
    A többiek már nagyjából le is írták én csak annyival szeretném kiegészíteni, hogy a marketingesek nagyon rátapintottak a lényegre, mert nem csak az IT blogokon/weboldalakon ment végíg a hír, hanem a média nagy részén (beleértve a nem it-vel foglalkozó oldalakat is) + az egész hírt megdobták azzal, hogy itt a nagy touchpad kiárusítás. A két hír kombinációjából egy ütős reklám, ami elég jól van álcázva ahhoz, hogy nem tűnjön reklámnak.
  • a_n_d_r_e_w #9
    Mint ahogy mi ertelme volt az XBoxnak? Egyszeruen annyi, hogy vesztesegek aran megalapozott egy brandet, ami az X360 sikerehez vezetett. Valoszinu nem a Touchpad lesz a nyereseges, de a Touchpad2 meg lehet. Mint ahogy a webOS is idovel. Az egyetlen dolog ami nem stimmel a buliban, az a PC uzletag. Az a dolog nagyon randomnak tunik es nem illeszkedik a kepbe.
  • Yv@n #8
    És pontosan mi értelme lenne?
    Az eszközöket durván ár alatt adták el(99USD), mögöttes AppStore méretű alkalmazásbolt rendszer nincs, tehát nagyjából semmi bevételre nem számíthatnak az eladott eszközök irányából, vagy tartalom fogyasztásból.
  • viasz #7
    Amint megláttam a cikket, nekem is egyből ez jutott eszembe!
  • a_n_d_r_e_w #6
    Erosen igy erzem en is. Es nagyon jol sult el, hirtelen keresett es elterjedt lett a touchpad. Lehet egy tobbszazmillio dollaros marketingkampany nem erte volna el ezt az eredmenyt, a koltseg meg kb ugyanaz.
  • outwork #5
    és ha az egész egy jól kidolgozott marketingfogás és nem a vezetőség bénázása? Volt már hasonlóra példa
  • kvp #4
    Nagyon sokszor nem a jo szakemberekbol lesznek a vezetok, mint ahogy az sem biztos, hogy ha valaki jo szakember, akkor jo vezeto lesz belole. Sok cegnel pedig azert idiotak a manager-ek, hogy nehogy kideruljon, hogy a fonok sem ert hozza...

    Egyebkent a cikkbol az jon le, hogy a HP vezetese szabadulni akar a pc reszlegtol. A vezetes egy resze meg olcson megvenne maganak, mert ha nyereseges, akkor oket nem zavarja, hogy nem annyira nyereseges, csak kis mertekben, ha kozel ingyen megkapjak a ceget. Ez volt a magyarorszagi privatizacio alapja is es igy lettek a jokor jo helyen levo emberekbol milliardosok. A vagyonuk kozel 100%-ban az allam vesztesegebol jott ossze. Ez egy nagyvallalati kiszervezesnel is igaz lehet, amitol pl. az anyaceg becsodol, a kiszervezett 'nem eleg nyereseges' reszleg meg megmarad.
  • sanyicks #3
    Szokták írni idióták itt is hogy "miért nem te ülsz a vezetői székben hogy megmondjad a frankót". Na most mi van? Meg is mondtam volna már 2 éve is ugyan ezt... ellenben a fú de sokra tartott "szakembereknek" eddig tartott...