Berta Sándor

A táblagép-vásárlóknak csak az ár számít

Az elmúlt hetek eseményei kapcsán az elemzők arra a következtetésre jutottak, hogy a tábla PC-ket vásárló felhasználóknak elsősorban az számít, hogy a termékeket milyen áron vehetik meg. Minden más szempont csak másodlagos.

A szakemberek többek között a Hewlett-Packard egyesült államokbeli, kanadai és németországi TouchPad-kiárusítási akcióit vették górcső alá. Teljes áron a termékek gyakorlatilag egyáltalán nem kellettek a vásárlóknak, a mindössze egy napos kiárusítások alatt viszont - a 99 dolláros, illetve 99 eurós akciós árnak köszönhetően - elkapkodták őket az emberek. Emellett bebizonyosodott, hogy a felhasználókat igenis érdeklik az iPadnél jóval olcsóbb eszközök. Emiatt lehet, hogy az Amazon is idén ősszel viszonylag olcsón akarja piacra dobni a tábla PC-jét. A The New York Post tudósítása alapján az új modell jóval olcsóbb lesz, mint a 499 dollárba kerülő iPad 2.

Charles King, a Pund-IT vezető elemzője úgy gondolja, hogy az Amazon táblagépe sikeres lehet, ha megfelelő árcédulával kerül a boltokba. "Amennyiben az Amazon egy agresszív árpolitikát fog folytatni, akkor ezzel más piaci szereplőket is arra ösztönözhet, hogy átgondolják az áraikat" - mondta a szakember. King álláspontját osztotta Tony Berkman, az ITG Investment Research vezetője is, aki szintén arra számít, hogy a jövőben csökkenhet az Android operációs rendszert futtató tábla PC-k ára és ezáltal nőhet a Google piaci részesedése.

Az Amazon árpolitikájába már augusztus közepén bepillantást engedett Tim Bajarin elemző. Bajarin úgy vélte, hogy az Amazon táblagépének gyártási költségei darabonként 300 dollárt tesznek ki, így nagyon is valószínűnek tűnik a 249 dolláros ár alkalmazása. Az Amazon egyértelműen hosszú távú befektetésnek tekinti a projektet és csak középtávon számol bevételekkel. A cég az eszközt videó-, zenei.- és ekönyv-terjesztő platformnak tekinti, ezért is fontos lenne, hogy a készülék minél népszerűbb legyen. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha kellően jó és olcsó, így megfelelő alternatívát jelenthet az iPadhez és az iPad 2-höz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G_ArchAngel #29
    utoljara mikor jelentkeztel ki kedvenc mmorpg-dbol es leptel ki a valosagba?
  • llaszlo #28
    Van csak soknak a minősége elég szar. Inkább lenne fizetős és jó minőségből több.
  • speed2006 #27
    A Marketben is van használható alkalmazás. Éppen elég.
  • llaszlo #26
    Tudjuk mindenki hülye csak te vagy helikopter.
    Ha az lenne az igazság amilyen baromságokat te itt összeírkálsz, akkor elég silány világunk lenne.
  • sanyicks #25
    Azt elfelejtettem írni hogy ez a férfiakra vonatkozik, nőknél normális ha a külső nagyon érdekli :)
  • sanyicks #24
    A "te írod vagy tanítják" alapú visszavágások már olyan unalmas és elcsépelt, keress valami újat!
  • sanyicks #23
    Jaj a lelkedbe gázoltam? Értsd meg én nem tehetek róla hogy te idióta vagy, az orvosnak panaszkodj. Igen sok hülye van aki nem tudja minek hol a helye, ez nem is újdonság csak azoknak akiknek az a "normális" ;) Tudom az igazság néha fáj de fogadd el.
  • llaszlo #22
    Látom ismét hozod a formád és írod a fájdalmas baromságaidat.
    Amit írtál az szerint elég sok hülye ember van. LOL Veled az élen.
    Saját kútfőből írod a baromságaidat vagy tanítják neked?
  • Magiszter #21
    Szerintem ma egy SD, MMC, XD kártyaolvasó alap. Olyan mint az USB. Hiszen a legtöbb "digitális" kezdetű ketyere valamelyikre ír. Vagy pl az okos-telefonok is már microSD kártyával mennek, amit utánad dobnak adapterrel együtt. Akinek meg speciális igényei vannak mint a CF kártya az USB-s olvasóval is meg tudja oldani. Ezért egy USB/Kártyaolvasó kettős szerintem 2011-ben legyen már alap dolog egy ilyen készüléken. A HDMI kimenet is lassan elterjedhetne akár az okos-telefonoknál is. Ha már a készülék lejátssza a 720p-s videót, azt illene külső megjelenítőre is kiküldeni. Arra meg a legjobb a HDMI ami képet-hangot visz.
  • G_ArchAngel #20
    De latod, neked mas kartya kellene, raadasul 2, nekem a CF, ami a legnagyobb nyilast igenyli. Van talan most 12 kulonbozo kartyatipus forgalomban (legalabbis az en kulso olvasom ennyit kezel), ha ezt rateszik egy tabletre, akkor az egyik oldala tele is van. Belulrol pedig elvesz egy 8x4cm-es teruletet.

    En jobban orulnek egy jo, multifunkcios dokknak. Vagy vegre tudhatnak a fenykepezogepek/kamerak a wifi-adatatvitelt specialis kartya es markolat nelkul.