MTI

A celebek rájöttek: nem fenékig tejfel a Twitter sem

A Twitter sem fenékig tejfel: sok híresség szakít a mikrobloggal, miután kiismerte árnyoldalait. Szinte minden napra esik egy bejelentés, hogy ez vagy az a híresség, sztár szakított a twitterezéssel.

A tiniidol Miley Cyrus, Amanda Bynes, a Hajlakk sztárja és legutóbb az énekes John Mayer kezdetben élvezte a rajongóikkal való napi kontaktust, de egy idő után terhessé vált számukra ez a közelség. A Twitter kétségtelenül rövidre zárja a sztárok és a közönségük - követőik - közötti kapcsolatot - magyarázta Robert Thompson, a Syracuse Egyetem televíziózással és populáris kultúrával foglalkozó professzora.

Amikor azonban mondjuk egy-egy sztár bejegyzése rosszul sül el, és a rajongók lecsapnak rá, az új médium rögtön kényelmetlenné válik számára. "Sok celebritás szembesül a régi mondással: a családiassággal elvész a tisztelet. Régen azt gondoltuk, hogy a sztárok távoli lények, akikkel nem lehet kapcsolatba lépni. A Twitter változtatott ezen, de ebbe sok híresség belefáradt" - fejtette ki Thompson. Paul Levinson, a New New Media szerzője szerint a Twitter válaszúthoz érkezett: akik a követőik miatt szálltak fel a szekérre, azok mostanság értékelik át, hogy vajon megfelel-e nekik ez a médium. "Lesznek, akik folytatják, mert számukra ez a legjobb, amit tehetnek. Mások számára azonban fájdalmas teherré válik" - vélte Levinson.

Ricky Gervais brit színész (A hivatal, Futottak még), aki tavaly decemberben csatlakozott a Twitterhez, mert az Arany Glóbusz-díjátadó házigazdájaként ezt elvárták tőle, egy hónappal később már ki is ugrott. Mint utolsó üzenetében írta: "befejezem ezeket a csevejeket, mert nem látom értelmét". Azért korántse gondolja azt senki, hogy tömeges Twitter-exodussal állunk szemben - hangsúlyozta Bonnie Fuller, a HollywoodLife.com celebhonlap főszerkesztője. "Minden kiugrott hírességre tíz újabb belépő jut. Sokak számára egyszerűen rengeteg haszonnal jár a csivitelés. A hírességek nagy lehetőséget látnak a rajongóikkal való üzenetváltásban: háttérinformációkkal etetik őket és közvetlen visszajelzéseket kapnak tőlük" - mutatott rá Fuller.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)