Berta Sándor

Új szolgáltatások twitterezőknek

Az elmúlt években az emberek online és valódi élete egyre jobban összeolvad. Ennek ellenére számos oldal kínál valódi szórakozási és kapcsolattartási lehetőségeket a mikroblogot használóknak.

Az elmúlt években a Facebook vagy a Twitter népszerűségének egyik kulcsa pont az volt, hogy az embereknek tetszett a közösségi portálok és a mikroblog-szolgáltatások varázsa, valamint viszonylagos névtelensége. Gyakran előfordul, hogy a chatelők, az azonnali üzenetküldő programokat használók vagy a twitterezők a való életben soha nem találkoznak egymással. Ennek számos oka lehet, az egyik leggyakoribb, hogy a két személy egyszerűen túl messze lakik egymástól. Azonban változnak az idők, egyre többen szeretnék megismerni a valódi életben is online barátaikat. Vannak olyan szolgáltatások, például a Twittagessen és a Twistanbul, amelyek igyekeznek a valódi életben is összehozni az internetezőket.

A Twittagessent Roman Zenner és Christoph Zillgens alapították, azzal a céllal, hogy kicsalogassák a közösségi oldalak tagjait a számítógépek mögül. Erre a közös programok, ebédek, kirándulások kiváló lehetőséget kínálnak. "Kell, hogy legyen lehetőség arra, hogy megtaláljuk azokat a felhasználókat, akik hozzánk hasonlóan el akarnak szakadni az irodájuktól és beszélgetni szeretnének online ismerőseikkel. Az alapötlet Belgiumból, a twunch.be oldaltól származik, amely hasonló szolgáltatásokat kínál. Most viszont már vannak hasonló találkozók Németországban és Ausztriában is" - közölte Christoph Zillgens. Aki csatlakozni szeretne egy ilyen rendezvényhez, annak elég csak megkeresnie, hogy melyik van a lakóhelyéhez legközelebb és a honlap részvételi gombja segítségével jelentkezhet is.

Természetesen a twitterezőknek is lehetőségük van találkozók szervezésére. Ráadásul mivel a szolgáltatást ötvözték a qype.de idegenvezetési portállal, így mindenki megtalálhatja a lakóhelyén a neki legszimpatikusabb éttermet vagy bárt. A Twittagessenhez eddig 900-an csatlakoztak és az elmúlt 15 hónapban 700-800 találkozóra került sor. Az utóbbi szám is jelzi, hogy a felhasználók egy része igenis igényt tart arra, hogy a valódi életben is találkozhasson online ismerőseivel.

Hasonló cél vezérelte a Digitalks osztrák oldal alapítóját. Meral Akin-Hecke ugyanis isztambuli utazást szervez kifejezetten twitterezőknek. "Bárki csatlakozhat, a twitterezés nem feltétel. Szeretnénk a várost együtt megismerni és a valódi életben is valamit közösen tenni" - mondta a szakember. Az útra eddig 10-en jelentkeztek, de Akin-Hecke már a jövőbe tekint és úgy vélte, hogy akár minden évben szervezhetnek majd hasonló utakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!