40
  • Justil
    te beszélsz?
  • immovable
    A személyeskedés téged minősít.
  • Justil
    oké, majd tolmácsolom a magyar twitterezőknek, hogy a senkiházi SG immovable szerint ők nem számítanak :)
  • immovable
    Szegénykém, remélem megnyugszol majd.
  • immovable
    Magyar viszonylatban is nulla.
  • Justil
    nem, nem taposott. csak hülyeségeket írt, ahogy te is.
  • Justil
    magyar viszonylatról volt szó, tanulj meg olvasni.
  • immovable
    Ó szegénykém, tényleg a lelkedbe taposott. :D
  • immovable
    Ha több tízezer ember neked alig pár...hát végülis így is lehet mondani.

Netes viszonylatban igen, pár ember.
  • zboszor
    A cikkíró menjen Szlovákiába ha ennyire nem akar magyarul írni!
    A "tini" már megragadt a magyar nyelvben, ez ok. De "idol"?
    Mi a baj a "tinibálvány" kifejezéssel, ami "teen idol" tükörfordítása?
    Vagy a "celebritás" helyett "ünnepelt személy[iség]" kifejezést
    (szintén tükörfordítás) vagy akár a "sztár" szót is lehetne használni.
  • Justil
    na látod, ez egy olyanfajta kijelentés, ami korrekt és amibe nem lehet belekötni...
  • Rotyoka
    Én még mindig nem látom értelmét a twitternek
  • Justil
    Nem jobb, csak más. Sokkal közvetlenebb, koncentráltabb, jobban rendszerezhető az információ folyam Twitteren.

Persze ha valamit érdemben meg is szeretnél vitatni, arra nem csak hogy ott van a fórum, de jobb is!
  • nickwearby
    "illetve, ha van egy hobbid, mondjuk horgászol, autót tuningolsz, főzöl, kötögetsz, sportrajongó vagy, zenélsz, bármi...akkor is nagy hülyeség az a fajta koncentrált, és szűrt információfolyam, amit a Twitter nyújt, mi?"

Nem igazán értem, hogy ez miért jobb a számtalan szakmai fórumnál.
    Ott is lehet komoly mélységű ismeretekre szert tenni, megvitatni, stb. valódi emberekkel, szakmabeliekkel beszélgetni.
  • Bren X
    Az előző kommentem neked/önnek szántam.
  • Bren X
    Celeb=Cel+eb = kazettás kutya, az ősi magyar kifejezés modernizált változata.
    Jelentése: dobozban élő (TV/rádió/monitor) kétes értelmű és/vagy értékű személy.

Hasonló eredetű még Máriazell/Máriacell osztrák település neve, mely az ott található kazettában lévő (pici házikó szerű izé) csodatévő Mária szoborról kapta a nevét.
  • Justil
    Tisztában vagyok a Twitter korlátaival, hátrányaival, gyengeségeivel. Csak ettől még remek szolgáltatás szerintem...de nem tudom minek csibézel, valamiféle rejtett csibe-komplexusod van? :)

Arra amit idéztél, pedig már reagáltam, akkor most idemásolom még 1x:

"Hát öö..a Twittert aztán kvára nem használják egyre kevesebben. A cikk nem ezt mutatja, a cikk csak egy buta bulvár szösszenet.

Hogy idehaza meg alig páran használnák, azt nem tudom, nézőpont kérdése. Ha több tízezer ember neked alig pár...hát végülis így is lehet mondani."

Sehol nem állítottam, hogy a Twitter népszerűbb lenne, mint a Facebook, vagy több felhasználója lenne (konkrét adatokat amúgy sem tudok, és nem is érdekel).

A lényeg az, hogy az SG-n, és gondolom máshol is, jó magyar szokás szerint jön Vér István, hogy a Twitter de szar, de fos, nem jó semmire, gagyi. Abba már elfelejt belegondolni, hogy esetleg attól, hogy ő nem tudja mire használni, másnak még lehet aranybánya...és nem "gazsi blogolt a MARS ALIEN BÁZISRÓ". Szíved joga viccet csinálni az ügyből, de ez nem változtat a tényeken, a Twitter igen komoly és minőségi hírforrás lehet, ha megfelelően használod.

Részemről a dolog innentől lezárva.
  • who am I 7
    "ugyan mi a francnak mutogassak statisztikát? " "csak itt most nem erről volt szó, ember."

Ha képben lennél, innen indult az egész nagyeszű "EMBER" :

"Szerintem idehaza alig páran használják, és ez nem is fog megváltozni."

Ráadásul, te reflektáltál először..ne legyé má low.

Pedig, ha fb motorba belepiszkálnának és lenne bejegyzés opció (nagyobb volumenben), és parkot is fejlesztenék, az halála lenne a csibédnek másodpercek alatt..
    De egyébként meg látszik milyen jól élünk, ilyen faszságokon vitázni...bár még mindig jobb mint a fronton belekben fürdeni.lol
  • Justil
    nameg, saját honlapjuk is van (a cégeknek)...
  • Justil
    én sem mondtam, hogy a FB szar, mint szolgáltatás, csak szerintem szarul van megcsinálva a site, ami rá van húzva. nyilván fent vannak ezek a cégek a fbookon is, ahogy "hagyományos" blogokat is vezetnek adott esetben, aztán ott vannak még az olyan helyeken mint a digg, tumblr, flickr, és a jó isten tudja még hány ilyen webkettes "kocsmában".

Olyan meg nincs, hogy a twitter szar, mert a facebook jobb. bazmeg, almát a körtével...oké, vannak köztük hasonlóságok, de alapvetően másra való a kettő. ezért is mondom, hogy látszik, hogy nem vagy képben, különben nem mondanád, hogy egyik jobb mint a másik.

az hogy neked melyik TETSZIK jobban, teljesen más kérdés.

"mikor kb 0 statisztikát tudsz felmutatni arra, h a twitter miért is űber."

ugyan mi a francnak mutogassak statisztikát? korábbi hszedre visszautalva, ahol a részesedésről beszéltél, azt sem értem. ki a franc beszélt itt népszerűségről, piaci részesedésről, meg bevételről, meg egyebekről?

ezek is összehasonlítási szempontok, persze, csak itt most nem erről volt szó, ember.
  • who am I 7
    Már érdemben, bőven lementél "arra" a szintre.De divat benyögni ezt a "nem megyek le a szintedre" hsz-t, mikor kb 0 statisztikát tudsz felmutatni arra, h a twitter miért is űber.

A szűrt információ folyam nekem legfőképp személyekben teljesedik ki, és velük folytatott beszélgetésekben.Ha pedig csak elméleti síkon, akarok érdeklődni akkor bőven jó a google.Nem azt mondom,h xar a tweet konkrétan, csak az fb jobb, ennyi.Akiket irogattál cégek, azok az fb-n is fentvannak :D
  • Justil
    még 1 gondolat: valszeg azért használja az összes komoly cég képviselete (Adobe, Apple, Google, Facebook (!), Microsoft, Samsung, Sony...blabla, hogy csak az it-elektro kategóriánál maradjunk) a Twittert (nem beszélve akkor még az egyéni dolgozók vezette - szakmai jellegű - acc-okról), mert annyira szar és értelmetlen, mi?

illetve, ha van egy hobbid, mondjuk horgászol, autót tuningolsz, főzöl, kötögetsz, sportrajongó vagy, zenélsz, bármi...akkor is nagy hülyeség az a fajta koncentrált, és szűrt információfolyam, amit a Twitter nyújt, mi?

persze minek is beszélek, ha még a Twitter és a Facebook közti egyszerű különbségeket sem érted...
  • Justil
    "Aki meg arra izgul, hogy tudhatja, valamelyik ismerőse éppen a buszon ül vagy sz@rik, no comment.."

Az, hogy sokan erre használják, nem a rendszer hibája, csak az emberek értelmi szintjét tükrözi.
  • Justil
    Bocs, erre a szintre én már inkább nem megyek le. Ha érdemben tudsz még mondani valamit hajrá, különben inkább ne fárassz.
  • Ferrer
    Szerintem nem menő a Twitter. Illetve annak biztos jó, aki éjjel-nappal híroldalakat szeretett amúgy is túrni. Aki meg arra izgul, hogy tudhatja, valamelyik ismerőse éppen a buszon ül vagy sz@rik, no comment..
  • who am I 7
    Látom, tisztára felvagysötétűlve, a csibe felsötétített XD gazsi blogolt a MARS ALIEN BÁZISRÓ?aztán most te vagy a nagyfelvilágosult az 1 funkciós szociális portáljával :D keresni azért tud nem? :D

"Ezt kedves webfejlesztő és designer ismerőseim pedig csak alátámasztani tudják"

Ezek a nagy übermencs haver makijaid, ha csak ezredét kapnák a fb részesedéséből, már 4kézláb tapsolnának :) persze, teliszájjal pofázni, meg fikázni könnyebb :D De, ha ilyen hatalmas MÁJEROK ezek a nagy ismerőseid, légy már olyan szíves linkeljél olyan oldalakat, amik hasonló részesedéssel bírnak mint az fb vagy ESETLEG nagyobbal és izléses, full extra stb :) kérlek :) :D
  • Justil
    "de sokkal sterilebb/minimalistább nem mellesleg interaktívabb user friendy-bb"

Látszik, hogy lövésed sincs a UX-ről. Inkább maradj csöndben, és élvezd a szerinted oly felhasználóbarát faszbookodat :)
  • Justil
    Azért védem így, mert mióta elkezdtem Twitterezni óriási mennyiségű hasznos info birtokába jutottam, szakmai, és hobbi téren. Ez az, ami naggyá teszi, és ez az, amit a hozzá hasonló porbafingó divatfikagépek sosem fognak megérteni, mert nem láttok tovább a Pistike elmegy szarni típusú tweeteken. Jómagam is megejtettem pár tweetet igen, de ha csak ennyi lenne, hogy megoszthatok 1-2 linket vagy infót pár emberrel, nem sokra mennék vele. A lényeg a tartalom, az, hogy vannak szép számmal olyan emberek, akikből csak úgy dől az arany infó. Főleg olyasmire kell gondolni, amit magadtól nem találsz meg a Google-el pl, mert akár éppen nem is tudsz róla, hogy ilyen van egyáltalán.

Most azért, mert "néhányan" spamelésre használják az e-mailt, szar az egész e-levelezés úgy ahogy van?

A Facebookról meg annyit, hogy azt egy szóval sem mondtam, hogy nem tudom használni, viszont ettől még igénytelen, átláthatatlan marad az UI-ja. Ezt kedves webfejlesztő és designer ismerőseim pedig csak alátámasztani tudják, olyan emberek, akiknek a tiéddel szemben adok a véleményére.
  • who am I 7
    Egyébként sory, h így a lelkedbe gázoltam :$ gondolom, van pár kis feljegyzésed a csibén, azért véded így.De nem baj az, mindenkinek más jön be.De egyébként a gagyira visszatérve, azért javaslom a statisztikát elemzését, hátha helyre ránt ;)
  • who am I 7
    Hát lehet, hogy a képességeidet meghaladja a fb (mondjuk ez azért LOL kat), de sokkal sterilebb/minimalistább nem mellesleg interaktívabb user friendy-bb, de mégis komplexebb az egész mint ez a vacak.És ezért sose fog a nyomába érni a csibe :D:D:D De nem baj, te is nagy vagy a mélyenszántó über érvek puffogtatásában :"Átláthatatlan, igénytelenül összerakott"
  • Justil
    Amúgy ha valami szar, hát akkor az a Facebook. Átláthatatlan, igénytelenül összerakott, a felhasználóra fittyet hányó cucc.
  • Justil
    Szóval azért szar, mert az USA-ban népszerű? Vagy a "szerinted gagyi"-n kívül egyéb érvvel is meg tudnád támogatni az indoklásod?
  • who am I 7
    Én már akkor hallottam amikor beindult...de szerintem fb-hez képest xar, reklámozásra jó az is..mondojuk az fb is..dehát a közösségi dolgok má csak ilyenek.Szóval, szerintem gagyi, és itt nem is fog elterjedni..nem kell minden xart megrágni amin usákia is csámcsog.
  • Justil
    Hát öö..a Twittert aztán kvára nem használják egyre kevesebben. A cikk nem ezt mutatja, a cikk csak egy buta bulvár szösszenet.

Hogy idehaza meg alig páran használnák, azt nem tudom, nézőpont kérdése. Ha több tízezer ember neked alig pár...hát végülis így is lehet mondani.
  • Laslow
    Szerintem idehaza alig páran használják, és ez nem is fog megváltozni.

Folyton olvashatjuk a hírekben, hogy Twitter így meg Twitter úgy, de őszintén, idehaza ez az egész kit érdekel? Amerikában lehet, hogy sokan Twittereznek, de mint ez a cikk is mutatja, egyre kevesebben, és mire Magyarországot is megfertőzhetné (=elkezdene Győzike meg Orbán Viktor Twitterezni), addigra odakint lecseng a Twitter-láz, és így végül el sem jut hozzánk az egész.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is.
  • Zoliz
    Én csak a twittert. Igazából fogalmam sincs , hogy mi az, csak az emberek bediliztek tőle, ennyit tudok, ezért utálom.
  • Evoluti0N
    Hogy én mennyire utálom ezt a celeb szót.
  • Justil
    tiniidol?
  • FL Zoli
    Ránk szakad az ég!!Ránk szakad az ég!!