Berta Sándor

Becsődölt a Sellaband

Hivatalosan is fizetésképtelenné vált a holland online zenei platform. A szervezet közlése szerint az amszterdami bíróság elfogadta a portált működtető, 2006-ban alapított cég csődbeadványát.

A Sellaband vezetői erről már értesítették a Holland Csődnyilvántartás képviselőit. A Sellaband honlapja előbb "karbantartási munkák miatt" elérhetetlen volt, majd a feliratot felváltotta Johan Vosmeijernek, a cég vezérigazgatójának néhány mondatos üzenete, amelyben tájékoztatta a felhasználókat és a regisztrált zenekarokat arról, hogy a Sellaband fizetésképtelenné vált.

A hír azonnal nagy érdeklődést és kisebb vitát váltott ki. A honlap fórumában a felhasználók csak találgatják az okokat és a szomorúságukat fejezték ki a Sellaband csődje miatt. A legtöbben azt a kérdést tették fel, hogy vajon mi lesz azokkal a rajongók által felajánlott összegekkel, amelyeket a zenekaroknak még nem utaltak át. Azt sem lehet tudni, hogy mi lesz a platform nagy-britanniai, németországi és egyesült államokbeli részlegeinek sorsa.

A zenei portálon több mint 3 ezer együttes és előadó regisztrálta magát abban a reményben, hogy ismertté és sikeressé válhatnak a rajongók segítségével. Az oldal tavaly októberben megváltoztatta az üzleti modelljét azért, hogy még rugalmasabbá tegye a felhasználók számára a kedvenc zenészeik támogatását. A változás elsősorban a Public Enemy nevű amerikai hiphop formációnak hozta meg a sikert, igaz a tervezett 250 000 dolláros adományhatárt nem sikerült elérni. A Sellaband segítségével eddig 25 zenekar és előadó készíthet el a saját CD-jét és további 20 együttesnek gyűlt össze az ehhez szükséges összeg.

A platformon regisztrált zenekarok közül elsőként a brit Second Person nevű csapat kapott lemezszerződést. A Sellaband 2008-ban versenyt hirdetett, amelynek keretében tíz, szerződéssel még nem rendelkező rockbanda lehetőséget kapott arra, hogy az Egyesült Államokban turnéra induljon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!