Berta Sándor

Nem adnák ki előfizetői adataikat az osztrák internetszolgáltatók

Arra kéri tagjait az Osztrák Internetszolgáltatók Szövetsége (ISPA), hogy semmiképpen se adják ki az ügyfeleikkel kapcsolatos információkat.

A szervezet közleménye szerint, amíg nem tisztázza az Európai Legfelsőbb Bíróság (EuGH), hogy a szerzői jogsértési ügyekben kötelesek-e kiadni az internetszolgáltatók az előfizetőik személyes adatait, addig a tagjai ne is tegyenek eleget az erre irányuló felszólításoknak. "Már tavaly novemberben frissítettük az állásfoglalásunkat a kérdésben és ezzel világos irányelveket fogadtunk el azzal kapcsolatban, hogy kiadhatók-e az ügyfelek adatai egy hatóságnak vagy személynek" - közölte Andreas Wildberger, az ISPA főtitkára.

A szerzői jogvédő szervezetek a szerzői jogsértési ügyekben rendszeresen kérik az internetszolgáltatóktól az előfizetőik személyes adatainak kiadására. Mivel erre a cégek nem hajlandók, gyakran kapnak később fenyegető leveleket. A szövetség azután adott ki közleményt, hogy egy ügyvéd a DigiProtect nevében eljárva egy 2005-ös osztrák legfelsőbb bírósági döntésre hivatkozott és későbbi kártérítési perekkel fenyegette meg az együttműködésre nem hajlandó távközlési társaságokat. Az ISPA viszont a legjobb megoldásnak azt tartaná, ha az ügyvéd megvárná az EuGH határozatát.

"Világos irányelvekre van szükség mind a tartalomszolgáltatók, mind a tartalmakat használók tekintetében. A túlzott vádak és a fenyegető levelek nem segítenek a közös célok elérésében. Mi is úgy gondoljuk, hogy harcolni kell az illegális és anyagi haszonszerzésért dolgozó másolók ellen, de emellett érvényre kell juttatni a felhasználói és a magán célú másolatokkal kapcsolatos jogokat is" - tette hozzá Wildberger.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Amergin #4
  "Nem adnák ki előfizetői adataikat az osztrák internetszolgáltatók"

  Érzitek a feltételes módot, ugye? Amellett nem ők azok, akik ezt eldöntik, hanem majd megmondják nekik, hogy mit kell tenniük. Különbség.
  A "magasabb érdekek" érvényesítése sokkal fontosabb...
 • Sanyix #3
  rohadjanak meg a jogvédők, alias balliberálisok alias kommunisták!!!
 • szlovákiai hun #2
  ".....e emellett érvényre kell juttatni a felhasználói és a magán célú másolatokkal kapcsolatos jogokat is" - tette hozzá Wildberger."

  Ez a lényeg, azokat is üldözik, akik csak magánhasználatra töltenek le ezek a szennyek
 • szlovákiai hun #1
  Rohadjanak meg, a szerzői jogvédőket kellene beperelni: zaklatásért, mohó profit, ebből csalásokért, a legdurvább módszerektől sem riadnak vissza ezek a hárpiák