Gyurkity Péter

Egymilliárd felett az internetezők száma

A legfrissebb adatok szerint az internetezők száma világszerte immár az egymilliárdot is meghaladja - a régiók közül Ázsia vezet a legtöbb online felhasználóval, Európa a második helyen van.

A ComScore összesített listája szerint a 15 éven feletti internetezők száma decemberben lépte túl a fenti bűvös számot, ez pedig a várakozások szerint idén is gyors ütemben növekszik tovább. A régiók versenyében Ázsia 41,3, Európa 28 százalékot, Észak-Amerika pedig mindössze 18,4 százalékot ért el, míg Latin-Amerika a negyedik 7,4 százalékkal.

A nem túl kedvező eredményhez Latin-Amerika esetében rögtön hozzátették, hogy érdemes lesz figyelni a régió országaira, mivel a közösségi hálózatok népszerűségének további növekedésével, valamint a mobil internetes technológiák és eszközök terjedésével alaposan megugorhat a világhálóra csatlakozó felhasználók száma, ezzel pedig a kontinens déli része kedvezőbb pozíciót harcolhat ki magának, különösen az Egyesült Államok lassabb ütemű fejlődésével. Itt azonban a lakosságszám mellett az is rendkívül fontos, hogy az internet elmossa az egyes országok közötti határokat, és minél könnyebben gyökeret verjen az adott régióban.

Ami az országok versenyét illeti, az nyilván nem túl meglepő, hogy immár Kína vezeti a rangsort, mégpedig a felhasználók 17,8 százalékával. Az Egyesült Államok itt a második helyen végzett a maga 16.2 százalékával, míg a harmadik helyre Japán futott be, alaposan leszakadva, mindössze 6 százalékkal (ami az ország méretéhez és lakosságszámához képest azért még így is rendkívüli eredmény).

Ami a világhálón található tartalmakat illeti, az összes internetezők 77 százaléka fordult meg a Google oldalain, ami jól mutatja a keresőóriás erejét. A Microsoft sem panaszkodhat azonban, hiszen 64,2 százalékával a felhasználók csaknem kétharmadát bírták rá egy gyors vizitre (ebben nyilván az Internet Explorer alapértelmezett kezdőoldala is szerepet játszik). A harmadik ebben a versenyben a Yahoo lett, amely a felmérés szerint az összes internetezők 55,8 százaléka számára nyújt érdekes kínálatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #6
  "Jómagam 3 internetezőt teszek ki (ennyi egyéni IP-m van) és szűken számolva 5 email postafiókom van."

  A google szamara ez csak akkor 3 egyeni ip ha ezek a cimek nem hasznalnak semmilyen bejelentkezes koteles szolgaltatast (pl. gmail). A google ugyanis ha sikeru neki, akkor osszekapcsolja a login nevek alapjan a kulonbozo ip cimeket es postafiokokat. Igy egy otthoni kereses eredmenyekeppen akar a munkahelyen is megjelenhet egy kellemetlen fizetett hirdetes. (pl. ha valaki otthon uj allast keres es a google vagy youtube ladajan keresztul azonosithato, akkor a munkahelyi gepen is allashiredetesek fognak megjelenni) Ha egy gepet tobb ember hasznal, akkor a bongeszok koveto sutijei alapjan lehet oket megkulonboztetni, ugyanis minden windows fiokhoz kulon suti jar. Alapvetoen ma mar nagyon jol meghatarozhato, hogy egy ember milyen gepeket hasznal. (pl. a kedvenc modellezo forumom tudja, hogy mikor jartam ott legutobb es kiemeli az uj hozzaszolasokat, meg akkor is ha egy masik geprol neztem meg utoljara, igy a munkahelyi es az otthoni gepem osztoznak egy session-on, ami soha nem jar le /2038-ig biztos nem/)
 • atomgepezet #5
  Hát hogy legyen ilyen is
 • Zoliz #4
  A kérdésem Az, hogy minek?
 • Banano #3
  "Ami a világhálón található tartalmakat illeti, az összes internetezők 77 százaléka fordult meg a Google oldalain"

  A maradék meg fórumokba írkál h ,, nem tudjátok hol lehet letölteni a gé té át?"
 • B0nFire #2
  Igen, meg a statisztika azt is kimutatja, hogy az ember nevű élőlénynek 1.87 lába van.
 • Kaadi #1
  Ez a felmérés enyhén túlzás (habár én is szoktam olyanokat mondani egy kliensnek, hogy 1 milliárd potenciális ügyfele van...).

  helyesen:
  - egymilliárd felett van az Internetre csatlakoztatott eszközök száma ... vagy
  - egymilliárd felett van az aktív email postafiókok száma ... vagy
  - a legnagyobb weboldalak forgalmából 1 milliárd egyéni látogató adódik össze.

  Aki egy kicsit ért hozzá, az tudja, hogy ez az 1 milliárdos szám az Internetes marketing cégek érdekeit legyezgeti. Rengeten vannak azon felhasználók akik több eszközről neteznek (asztali gép, notesz, PDA stb.) és őket a 'rendszer' mind egyéni-nek értékeli. Jómagam 3 internetezőt teszek ki (ennyi egyéni IP-m van) és szűken számolva 5 email postafiókom van.

  Éljen a statisztika!