6
  • kvp
    #6
    "Jómagam 3 internetezőt teszek ki (ennyi egyéni IP-m van) és szűken számolva 5 email postafiókom van."

    A google szamara ez csak akkor 3 egyeni ip ha ezek a cimek nem hasznalnak semmilyen bejelentkezes koteles szolgaltatast (pl. gmail). A google ugyanis ha sikeru neki, akkor osszekapcsolja a login nevek alapjan a kulonbozo ip cimeket es postafiokokat. Igy egy otthoni kereses eredmenyekeppen akar a munkahelyen is megjelenhet egy kellemetlen fizetett hirdetes. (pl. ha valaki otthon uj allast keres es a google vagy youtube ladajan keresztul azonosithato, akkor a munkahelyi gepen is allashiredetesek fognak megjelenni) Ha egy gepet tobb ember hasznal, akkor a bongeszok koveto sutijei alapjan lehet oket megkulonboztetni, ugyanis minden windows fiokhoz kulon suti jar. Alapvetoen ma mar nagyon jol meghatarozhato, hogy egy ember milyen gepeket hasznal. (pl. a kedvenc modellezo forumom tudja, hogy mikor jartam ott legutobb es kiemeli az uj hozzaszolasokat, meg akkor is ha egy masik geprol neztem meg utoljara, igy a munkahelyi es az otthoni gepem osztoznak egy session-on, ami soha nem jar le /2038-ig biztos nem/)
  • atomgepezet
    #5
    Hát hogy legyen ilyen is
  • Zoliz
    #4
    A kérdésem Az, hogy minek?
  • Banano
    #3
    "Ami a világhálón található tartalmakat illeti, az összes internetezők 77 százaléka fordult meg a Google oldalain"

    A maradék meg fórumokba írkál h ,, nem tudjátok hol lehet letölteni a gé té át?"
  • B0nFire
    #2
    Igen, meg a statisztika azt is kimutatja, hogy az ember nevű élőlénynek 1.87 lába van.
  • Kaadi
    #1
    Ez a felmérés enyhén túlzás (habár én is szoktam olyanokat mondani egy kliensnek, hogy 1 milliárd potenciális ügyfele van...).

    helyesen:
    - egymilliárd felett van az Internetre csatlakoztatott eszközök száma ... vagy
    - egymilliárd felett van az aktív email postafiókok száma ... vagy
    - a legnagyobb weboldalak forgalmából 1 milliárd egyéni látogató adódik össze.

    Aki egy kicsit ért hozzá, az tudja, hogy ez az 1 milliárdos szám az Internetes marketing cégek érdekeit legyezgeti. Rengeten vannak azon felhasználók akik több eszközről neteznek (asztali gép, notesz, PDA stb.) és őket a 'rendszer' mind egyéni-nek értékeli. Jómagam 3 internetezőt teszek ki (ennyi egyéni IP-m van) és szűken számolva 5 email postafiókom van.

    Éljen a statisztika!