Gyurkity Péter

Előfizetéses PC-ket akar a Microsoft

A szoftvercég szabadalmaztatná az előfizetéses személyi számítógépek ötletét, amely a használat ideje és mértéke alapján szabályozná a PC-k után fizetett előfizetési díjat, a jelenleg használt egyszeri kereskedelmi ár helyett.

A cég szabadalmi kérelme karácsony napján jelent meg, ekkor vált ugyanis elérhetővé a dokumentum az amerikai szabadalmi hivatal oldalán. A leírásból kiderül, hogy a Microsoft az előfizetéses személyi számítógépek rendszerén dolgozik, amely szerintük mind a vásárlóknak, mind pedig a forgalmazóknak előnyöket ígér. Az még nem teljesen világos, hogy milyen kategóriákra osztanák a mindennapos használatot, ám ez is meghatározhatja majd a díjak mértékét.

Az első és legfontosabb változás a jelenleg használt, egyszeri profitszerzésre épülő modell lecserélése lenne, a forgalmazó tehát nem egyszeri alkalommal, az eladás pillanatában tenne szert profitra a termék értékesítése által. A vásárlás idején ugyan továbbra is ki kellene fizetnünk egy bizonyos összeget, a hangsúly azonban az előfizetésen lenne, amely az adott számítógépek használati idején, illetve a használat mértékén alapulna. A Microsoft elismeri, hogy bizonyos esetekben így többet fizetnénk ugyanazon termékek iránt, mint a jelenlegi rendszerben, ám szerintük még így is megéri minden számára az újítás.

Példaként említenek három különböző kategóriát, ezek szerint tehát a személyi számítógépeket irodai alkalmazásra, játékra, valamint internetes böngészésre használhatnánk. Mindhárom kategória eltérő előfizetői díjat eredményezne, a használat mértékét pedig több rendszerkomponens, így a processzor, a grafikus kártya, valamint a memória alkalmazása alapján szabnák meg. Egy integrált biztonsági modul egy-egy forgalmazóhoz/gyártóhoz kötné az adott modellt, így utóbbiaknak nem kellene aggódniuk az illetéktelen használat miatt. Ezzel igen csekély induló összegekért elkelhetnének a PC-k, az előfizetésekkel pedig később sem lenne gond.

Arról nem esett szó, hogy jóváhagyás esetén mikor jelenhetnének meg az első PC-k a fenti üzletmodell alkalmazásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 00 Blue 00 #79
    Különben meg ha jobban belegondolok, ne is buzerálják szét ezt a vin7 demo versiont, mert ez így pont jobb mint bármelyik másik :) XP & Vista kuka nálam.
  • 00 Blue 00 #78
    LOL ez most vmi vicc akart lenni szerintem, üzenem a Microsoftnak, hogy a Windows7 re gyúrjon, ne az április 1-re, meg mi a **sz köze van hozzá ki mennyit költ el számítógépre, ezek hülyék, örüljenek, hogy egyáltalán, használják a szoftverüket. Idióta Bill Gates, megsütötte a nap a búráját!
  • gaboo7 #77
    Hülyének nézik az ember és még az utolsó bört is lehuznák rólunk!
  • asdefge #76
    A kása túl forrónak és főleg előrefőzöttnek bizonyult:
    http://ipon.hu/?news=4987
  • Mike at home #75
    régi vágyuk ez
  • FlyingV #74
    és gondolkodtam, hogy a Seven előtt vásárlok Microsoft részvényt, de közöm ne legyen ehhez a szemét bagázshoz, végképp ne adjam a nevem olyan formában a rohadékságaikhoz, hogy tulajdonos is vagyok, még ha mikro szinten is (bár ez stílszerű lenne :D).. Az sem érdekel, ha egy nap alatt 400%-ot emelkednek majd az MSFT részvények :)

    Óó és innen üzennék a PH!-ra: moonman meg ráülhet egy bálna dákójára.
  • FlyingV #73
    Azt hiszem, ezek után (és a Zune-os dátumos szánalom miatt, lásd főoldal) ki fogom húzni magam, hogyha egy 'megrögzött Windows-fan' bántóan leszól, hogy 'Mac-es vérfanboy' vagyok.. Eddig pedig szerettem a Vistát is, de most már sajnálom, hogy megvettem a CSS-t, mert így sokat fogom használni :(((
  • ppista #72
    Szeretném megélni azt a napot,amikor az MS eltünik err?l a hasfájós bolygóról,mint egy délibáb.
  • vasziszdasz #71
    Ja és a cista fikázás is tök felesleges, sokkal jobb mint az xp, persze aki nem ért hozzá, meg direkt elbassza, az magára vessen.
  • vasziszdasz #70
    1. telepítésnél ki lehet írni dvd-re a telepítőt, ha enélkül lezúztad a partíciót, akkor meg is érdemled. Egyáltalán minek törölni azt a kis helyet? Nem kell ennire skótnak lenni.