Berta Sándor

Idén is lesznek YouTube-üzenetek a davosi világfórumra

Immár második alkalommal tehetik fel a felhasználók online a kérdéseiket a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) résztvevőinek. A WEF a tavalyi év után idén is megnyitotta a YouTube-csatornát, amely ezúttal a The Davos Debate nevet kapta.

Az oldalon bárki felteheti kérdéseit a meghívott politikusoknak és gazdasági szakembereknek. A beérkezett anyagokat ezután összegyűjtik, értékelik és a legjobbnak minősített kérdéseket január 28. és február elseje között élőben is felteszik a résztvevőknek. "Az idén a legjobb kérdezőnek lehetősége lesz elrepülnie az eseményre és személyesen feltennie a kérdését a világ ott megjelent vezetőinek. Így esélye lesz arra, hogy szemtől szemben állhasson a világ vezető személyiségeivel. A legfontosabb azonban az, hogy a felhasználók így a hozzászólásaikkal és a kérdéseikkel befolyásolhatják a fórumon zajló vita alakulását. Emellett újdonság lesz, hogy a WEF sajtótájékoztatóját élő videóadásként közvetíteni fogjuk a világhálón is" - közölte Matthias Lüfkens, a WEF munkatársa.

"Már tavaly is megmutattuk, hogy mennyire okosan fel lehet használni az új kommunikációs technológiákat az állampolgárok és a politikai, illetve gazdasági döntéshozók közötti párbeszéd elősegítésére.A tavalyi felhívásunkra összesen 200-an reagáltak a világ minden tájáról, köztük voltak híres emberek is, például Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és Simon Peresz izraeli elnök. Összesen 8 millió hozzáférést regisztráltunk a honlapon" - tette hozzá Lüfkens. A szakember elmondta, hogy idén javítani szeretnék az interaktív lehetőségeket. Nemcsak azt akarják elérni, hogy a fórum résztvevői megválaszolják az emberek kérdéseit, hanem azt is, hogy egy valódi párbeszéd, sőt akár vita alakuljon ki a két oldal között. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, most először más platformokat is bevonnak az akcióba. Az online partnerek között található a Facebook, a Twitter és a MySpace.

A nem mindennapi kezdeményezést először tavaly decemberben hirdették meg és rendkívül sikeres volt. Legnagyobb előnye kétségkívül az, hogy a segítségével az online közösség is jelen lehet az eseményen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!