Berta Sándor

Saját YouTube-csatornát hozott létre a Monty Python

Úgy tűnik, hogy a Monty Pythont is elérte a digitális korszak végzete és a társulat sem úszhatta meg a YouTube oldalain való hivatalos megjelenést.

A népszerű művészcsoport összesen 24 videót tett elérhetővé a rajongók számára. A nagy felbontású felvételek között megtalálhatók szkeccsek, videorészletek, rövid interjúk és egy teljesen új anyag is, amelyben az öt alkotó közvetlenül a rajongóikhoz szól.

"Három éven keresztül megloptak minket a YouTube-látogatók, több tízezren nézték a videóinkat, majd nyilvánosságra hoztak azokat a portálon. De mi most ennek véget vetünk és a magunk kezébe vesszük az irányítást. S hogy mindez mit jelent? Vége a gyatra minőségű filmek korszakának, amiket eddig beküldtetek. Mi magas minőségű videókat kínálunk nektek, közvetlenül a trezorból" - közölte John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin.


A 24 most megjelentetett felvétel között vannak ma már olyan klasszikusnak számító szkeccsek, mint az Argument Clinic, a Hülye járások minisztériuma, valamint az Always Look On The Bright Side of Life című dal a Brian életéből. Ezenkívül van két interjú, az egyikben Eric Idle mondja el a szkeccsek létrejöttének hátterét, míg a másikban John Cleese vall a zenéhez fűződő viszonyáról.

A tervek szerint később további videókkal bővül majd a csatorna műsorkínálata. Az öt komikus cserébe csupán együttműködési készséget kért a felhasználóktól, például abban, hogy vásárolják meg a filmjeiket és a DVD-iket. A művészek szerint ugyanis a rajongóik csak így mérsékelhetik azt a fájdalmat és dühöt, amit a videók több éven át történt nyilvánosságra hozásával okoztak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • marcee #5
  Milyen nagyfelbontásról hablatyolnak? A youtube high quality is csak 480x360.
 • NEXUS6 #4
  Vezze, ezeknek az fazonoknak a névelőkön, elöljárószavakon kívül nincs olyan szavuk, amit ne kéne idézőjelbe tenni, ne kéne ironikusan értelmezni. (Néha még azokat is;)))

 • xido #3
  Ne parázzanak,igencsak nagy rajongó táboruk van,nem hiszem,hogy nyakukon marad olyan sok dvd
 • Cat #2
  Nyilván poén.
 • 5c0rp330n #1
  "A művészek szerint ugyanis a rajongóik csak így mérsékelhetik azt a fájdalmat és dühöt, amit a videók több éven át történt nyilvánosságra hozásával okoztak."

  mondjuk ezt így eléggé erősnek érzem.