Berta Sándor

YouTube-üzenetek a davosi világfórumra is

A világ legnépszerűbb videomegosztó portálja lehetővé teszi, hogy bárki elküldhesse véleményét a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) résztvevőinek.

Úgy tűnik, a YouTube vezetői eldöntötték, hogy tovább haladnak előre a korábbi úton és a sikeres amerikai elnökjelölti viták után ezúttal gazdasági területen is megmérettetik magukat. A Davosban jövő január 23. és 27. között megrendezendő Világgazdasági Fórum kapcsán bárki elkészítheti a saját videóját, majd feltöltheti az erre a célra létrehozott külön oldalra. A szakemberek a rendezvény előtt a beérkező véleményekből válogatni fognak és azokat várhatóan el is juttatják majd a világ vezető politikusainak. A mostani WEF fő témája egyébként a közös innováció ereje.

A honlap neve stílusosan: The Davos Question lett. A Davos-kérdés pedig így szól: "Ön szerint mi az a legfontosabb dolog, amit az országoknak, a cégeknek és az egyes embereknek tenniük kellene azért, hogy a világ 2008-ban jobb legyen?" A YouTube látogatói értékelhetik az egyes válaszokat, amelyek közül a legeredetibbeket mindenképpen bemutatják Davosban, sőt sokat fel is használnak a plenáris üléseken.

Ezenkívül a YouTube külön standján folyamatosan vetítik majd a beérkezett videókat. "Nekünk is meg kell mutatnunk az erőnket. A segítségünkkel az egyszerű emberek is elmehetnek Davosba és elmondhatják, hogy ők miként vélekednek egyes kérdésekben" - jelentette ki Ed Sanders, a portál európai marketingvezetője. Az akció rendkívül sikeres, hiszen eddig már több mint félmillióan tekintették meg a kérdést és több ezer blogger fűzött megjegyzést a filmhez.

Mint ismeretes, korábban a YouTube - a CNN segítségével - bekapcsolódott az amerikai elnökjelöltek vitájába is és a felhasználók kérdéseit eljuttatták a republikánus jelöltekhez. Azonban a virtuális világban más oldal is kiemelten foglalkozik a fórummal. A Davos Conversation nevű honlapon nem csak egy külön fotórészleget hoztak létre, de blogbejegyzések olvashatók lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanner011 #1
    Szimpatikus dolog, de nem változtat semmin.