Gyurkity Péter

Üdvözlőkártyák a YouTube oldalán

Az ünnepek közeledtével a népszerű videómegosztó portál ismét elérhetővé tette a tavaly ilyenkor bemutatott funkciót: a felhasználók egyedi videó kiválasztásával vagy elkészítésével küldhetnek üdvözlőkártyát szeretteiknek.

A portál hivatalos blogjában megjelent bejegyzésből gyorsan kiderülnek részletek: saját adataik szerint tavaly mintegy egymillió példányban küldték szét saját üdvözlő leveleiket az opciót igénybe vevő felhasználók, idén pedig a fejlesztők reményei szerint ennél jóval többen csatlakoznak majd. Az egyes videók kiválasztását egy közös kínálattal, valamint saját felvétel elkészítésének lehetőségével igyekeznek megkönnyíteni.

Az újonnan megnyílt oldalra érkezve először is a közösség aktívabb tagjai által elkészített és feltöltött anyagok között válogathatunk. Amennyiben egyik sem nyerte el tetszésünket, vagy csak egyszerűen saját alkotásunkkal szeretnénk egyedivé varázsolni üdvözlőkártyánkat, lehetőség van a számítógéphez csatlakoztatott webkamera igénybe vételére is. Ily módon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük a kívánt anyagot, a következő lépésben pedig a videó kereteként szolgáló sémát kell kiválasztanunk - ebből szintén akad egy maroknyi.


A videó és a kívánt séma kiválasztása után lehetőségünk van saját üzenet mellékelésére is, amely legfeljebb 230 karakterből állhat. Ennek mellékelését követően már csak a címzettek email címét kell bedobálnunk a megfelelő helyre (összesen legfeljebb 25 címre küldhetjük el egyszerre ugyanazon üzenetet), ezzel pedig el is készültünk. Érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztők az oldalon található összes videó esetében elérhetővé tettek egy speciális "share" funkciót, amely közvetlenül az új lapra vezet, így nem kell vesződnünk az érdekesnek talált felvétel beágyazásával.

Természetesen nem a YouTube az egyetlen olyan oldal, amely az ünnepi rohamra számítva ilyen opcióval próbálkozik, ám a portál népszerűsége miatt teljesen ésszerű választás lehet bárki számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!