MTI

Percenként 1,4 millió keresés az interneten

Percenként 1,4 millió kulcsszóra vagy kifejezésre keresnek rá az internetezők világszerte - áll a comScore piackutató intézet jelentésében.

A felmérés szerint a Google keresőmotorja a legnépszerűbb: tíz közül hat keresést ezen keresztül bonyolítottak le a felhasználók augusztusban, összesen pedig 37 milliárd alkalommal vették igénybe az amerikai cég szolgáltatását. A második leggyakrabban használt kereső a Yahoo volt 8,5 milliárdos eredménnyel, a harmadik pedig a Kínában piacvezető Baidu (3,3 milliárd keresés egy hónap alatt).

A kínai cég sikere jól mutatja, hogy a Google nem legyőzhetetlen és egy regionális szolgáltató is "be tud törni az első öt közé úgy, hogy egyetlen, ám hatalmas piacot kontrollál" - mondta Bob Ivins, a comScore vezérigazgatója. A Baidu ráadásul tovább erősítheti pozícióját, hiszen Kínában várhatóan tovább gyarapodik az internetezők tábora. A negyedik helyen végzett a Microsoft keresője, amelyet 2,2 milliárd alkalommal használtak, az ötödik helyezett dél-koreai NHN keresőmotornak 2 milliárd kérést kellett feldolgoznia.

Az amerikai piackutató augusztusi felmérésében 2 millió internetező vett részt összesen 170 országból. A keresési szokásokat az önkéntes résztvevők gépére telepített nyomkövető (tracking) szoftver segítségével vizsgálták. Az így begyűjtött adatokon alapuló becslések szerint egy hónap alatt mintegy 750 millió internetező használta a különböző keresőmotorokat, fejenként átlagosan 80 alkalommal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • benczurzs #2
    Ennek nagyon sok oka van.
    Egy párat megpróbálok felsorolni.
    1. Nagyon sok google tükör szerver van, ezek nincsenek is mindíg szinkronban egymással. A tükör szerver mögött, meg szerver farmok.
    pl.: mást talál(hat)sz ugyanarra a szóra ha különböző google címeket hívsz meg.
    2. Indexel nem is akár hogy. pl.: egy jól felépített indextáblából, 10 lépés alatt tudsz megtalálni 1000 adatból egy indexelt értéket, hosszabb szöveg esetén is hasonló a szitu. egy felindexelt adatbázisban az indexek kb az adatok 1/3-a területet visznek el. A nagyon felindexelt adatbázis ami max pl.: 1Mb, indexelve, akár 4 Gb is lehet, ettől gyors.
    3. Cashel Ebből a rengeteg adatból, és keresésből sokmindent eltárol, hogy kelljen megint megkeresni. pl.: látod, az első keresésed egy nem általános szóra x mp, a következő más jóval kevesebb pár mp-n belül.
    Biztos van még 1000 dolog, de ezek is mind lényegesek
  • djukel #1
    A több milliárd weboldalból hogy a faszomba tudja a google 1-2 mp alatt kikeresni a beirt szó alapjan az oldalakat?