Gyurkity Péter

2011-ig marad az amerikai vezetés az interneten

Bár az internetezők számát tekintve Kína 2 éven belül átveszi az első helyet, az Egyesült Államok 2011-ig biztosan a legnagyobb online hirdetési piac marad és a pénzforgalom gyors növekedésével biztosítja be vezetését.

A PricewaterhouseCoopers által összeállított Global Entertainment and Media Outlook elnevezésű tanulmányban az amerikai internetezők és a hirdetők által elköltött összegeket igyekeztek megjósolni a 2011-ig terjedő időszakra nézve. A mostani adatok alapján a piackutató cég további gyors növekedést jósol, amelyet egyetlen már ország sem tud majd kikezdeni, igaz Kína az internetezők nagy száma miatt hamarosan a legnagyobb táborral büszkélkedhet majd.

Tavaly az Egyesült Államokban az online reklámokra költött pénzek, valamint az internetezők által a szolgáltatóknak befizetett díjak elérték 47,2 milliárd dollárt. Ez az összeg 2011-re csaknem megduplázódik és megközelíti majd a 79 milliárdot, ami az internetező magánszemélyek és vállalatok érdeklődésének fokozódását vetíti előre. Az egyedüli komoly ellenfél Kína lesz, amely 2009-ben átveszi a vezetést a felhasználók létszámát tekintve, ezt azonban nem követi majd a pénzforgalom bővülése, mivel az amerikai összegek elérhetetlen álomnak tűnnek az ázsiai ellenfélnek.

Joseph Rizzo, a PwC szakértője elmondta, hogy a televízió iránti érdeklődés lankadása nagyban hozzájárul az internet növekedéséhez, és ez főleg annak köszönhető, hogy fontos társadalmi csoportok, rétegek számára vált a világháló a mindennapok szerves részévé. Az internet, a televízió és a telefonszámlák egyesítése, vagyis a kombinált csomagok újabb lökést adtak a szélesssáv elterjedésének, ami a hagyományos dial-up előfizetések évi 25 százalékos csökkenését vetíti előre, a szélessávra fordított éves összeg pedig eléri majd a 41 milliárd dollárt.

2011-re a szélessávú elérést használók száma meghaladja majd a 89 millió főt - Európában természetesen nem állunk majd ilyen jól, ám a legfejlettebb piac várható alakulása számunkra is tartogathat tanulságokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sathinel #11
  oktatás? az elmúlt 200 évben annyit fejlődött hogy nem vernek a tanárok... Az hogy ázsiából máshová mennek ez igaz más országokra is. Én már találkoztam német, ausztrál arcal, akik itthon élnek. Mert tetszik nekik magyarország. Akkora köcsög dolog leugatni egy népet mert valami nem tetszik bennük. Mi lenne ha pl mi 10 milla rohadtul okos, nacionalista magyar összevesznénk a környező országokkal, + minden "sárgával", amcsival, stb mert gyükér külföldiek? Márpedig páran pont ezen munkálkodnak. És ezek után lepődnek ha lenyúlnak minket, és azt mondják hogy megérdemeljük(még szerencse hogy csak lenyúlnak nem lerohannak). Tényleg nincs 1 olyan cikk sem ahol nem találni rasszista beszólást?
 • winters123 #10
  ez sajnos igaz.

  Build your dreams - USA
 • assdf #9
  Miért minek menjenek az usába? Az oktatás itthon klasszikussal jobb, az ottani igazi elit egyetemekre meg annyi pénz kell hogy a szüleinek minimum dúsgazdagnak kell lenni.
  És speciel egy német mérnök németországban is igen jól keres nem kell ehhez neki az usa. Viszont nyilván egy dél ázsiainak sokszor még az itthoni gettó is luxusnak tünhet, nem csoda ha az usában akar lenni.
 • zzebi #8
  SAD helyett SAT, termeszetesen.
 • zzebi #7
  Ez nagyon provincialis gondolkodasmod.
  A kinaiak es ugy altalaban az azsiaiak csak Magyarorszagon jelentik a gagyiarukereskedoket. Az USA-ban pl teljesen mas a helyzet. Csak nehany pelda:

  - Egy amerikai korhazban ritkasagszamba mennek a feher orvosok, mivel az azsiai szarmazasu orvosok lassan de biztosan kiszoritjak oket. Meg a legjobb korhazakban is.
  - Az amerikai foiskolai felveteli pontozasban (SAD) az azsiai eredetu hallgatok statisztikailag kimutathatoan sokkal jobban teljesitenek, mint a tobbiek. Meg a sokadik generacios azsiai-amerikaiak is.
  - Az USA-ban vegzo PhD hallgatok kozel fele azsiai eredetu. Tulnyomo tobbseguk a tanulmanyok utan haza kivan terni a szulohazajaba a tudasat felhasznalni.

  Ugye van nemi kulonbseg az azsiai es az europai fiatalok kozott? A tipikus europai legfeljebb azert megy az USA-ba, hogy hajon vagy szallodaban dolgozzon felszolgalokent, pizzafutarkodjon, esetleg behazasodjon egy amerikaihoz.
 • Penge4 #6
  Csak a kormányuk nézeteit nem kevés hivatalos cikkből, továbbá a marketingstratégiájukat, az általuk gyártott áru minőségét és néhány itteni betelepült kínai árust, akik ellehetetlenítik a magyar vállalkozókat, akik emiatt kénytelenek drágábban adni mindent, mivel nem termelnek elég profitot, a gazdag meg megveszi a minőségi termékeket drágábban is én meg csak a bóvli szart tudom megfizetni. Úgyhogy ezek után úgy vélem jogosan alkottam meg az alább leírt véleményt.

  Persze végsősoron a mi kormányunk hibája, hogy ilyen mértékű szabad utat enged neki (ami megintcsak a céljukat szolgálja: minél többet lopni, minél nagyobb káoszt teremtve), de a mai viszonyokat tekintve (persze mindkettőre nagyon kicsi az esély) nagyobb esélye van, hogy az USA megtámadja Kínát, minthogy Magyarországon olyan pártok kerüljenek hatalomra, akik rendberakják az országot és nem a saját pecsenyéjüket sütögetik.
 • shabba #5


 • tproli #4
  Gondolom sok kínait ismersz és fél életedet Kínában élted, hogy ennyire jól ismered őket.
 • Penge4 #3
  Tényleg tudott valamit ez a Nostradamus... "jön a sárga veszedelem"
  Sajnos annak idején az USA "rossz sárgákra" dobta az atomot, odébb kellett volna. Előre sajnálom az unokáinkat, akik ezeknek a fanatikus tradícióerőltető beteg népnek a befolyása alatt lesz és kínait fog valószínűleg anyanyelvként tanulni és a címsorban is kínai cirill karakterek lesznek, mint ahogy azt régebben is tervezték...
 • zzebi #2
  Kinaban minden 20. emberre jut egy szelessavu kapcsolat. Osszehasonlitaskeppen Magyarorszagon minden 10. emberre, az USA-ban pedig minden 5. emberre. Erdekesseg, hogy a sokat emlegetett Indiaban viszont tobb, mint 100 emberre jut csak egy szelessav.