11
  • sathinel
    #11
    oktatás? az elmúlt 200 évben annyit fejlődött hogy nem vernek a tanárok... Az hogy ázsiából máshová mennek ez igaz más országokra is. Én már találkoztam német, ausztrál arcal, akik itthon élnek. Mert tetszik nekik magyarország. Akkora köcsög dolog leugatni egy népet mert valami nem tetszik bennük. Mi lenne ha pl mi 10 milla rohadtul okos, nacionalista magyar összevesznénk a környező országokkal, + minden "sárgával", amcsival, stb mert gyükér külföldiek? Márpedig páran pont ezen munkálkodnak. És ezek után lepődnek ha lenyúlnak minket, és azt mondják hogy megérdemeljük(még szerencse hogy csak lenyúlnak nem lerohannak). Tényleg nincs 1 olyan cikk sem ahol nem találni rasszista beszólást?
  • winters123
    #10
    ez sajnos igaz.

    Build your dreams - USA
  • assdf
    #9
    Miért minek menjenek az usába? Az oktatás itthon klasszikussal jobb, az ottani igazi elit egyetemekre meg annyi pénz kell hogy a szüleinek minimum dúsgazdagnak kell lenni.
    És speciel egy német mérnök németországban is igen jól keres nem kell ehhez neki az usa. Viszont nyilván egy dél ázsiainak sokszor még az itthoni gettó is luxusnak tünhet, nem csoda ha az usában akar lenni.
  • zzebi
    #8
    SAD helyett SAT, termeszetesen.
  • zzebi
    #7
    Ez nagyon provincialis gondolkodasmod.
    A kinaiak es ugy altalaban az azsiaiak csak Magyarorszagon jelentik a gagyiarukereskedoket. Az USA-ban pl teljesen mas a helyzet. Csak nehany pelda:

    - Egy amerikai korhazban ritkasagszamba mennek a feher orvosok, mivel az azsiai szarmazasu orvosok lassan de biztosan kiszoritjak oket. Meg a legjobb korhazakban is.
    - Az amerikai foiskolai felveteli pontozasban (SAD) az azsiai eredetu hallgatok statisztikailag kimutathatoan sokkal jobban teljesitenek, mint a tobbiek. Meg a sokadik generacios azsiai-amerikaiak is.
    - Az USA-ban vegzo PhD hallgatok kozel fele azsiai eredetu. Tulnyomo tobbseguk a tanulmanyok utan haza kivan terni a szulohazajaba a tudasat felhasznalni.

    Ugye van nemi kulonbseg az azsiai es az europai fiatalok kozott? A tipikus europai legfeljebb azert megy az USA-ba, hogy hajon vagy szallodaban dolgozzon felszolgalokent, pizzafutarkodjon, esetleg behazasodjon egy amerikaihoz.
  • Penge4
    #6
    Csak a kormányuk nézeteit nem kevés hivatalos cikkből, továbbá a marketingstratégiájukat, az általuk gyártott áru minőségét és néhány itteni betelepült kínai árust, akik ellehetetlenítik a magyar vállalkozókat, akik emiatt kénytelenek drágábban adni mindent, mivel nem termelnek elég profitot, a gazdag meg megveszi a minőségi termékeket drágábban is én meg csak a bóvli szart tudom megfizetni. Úgyhogy ezek után úgy vélem jogosan alkottam meg az alább leírt véleményt.

    Persze végsősoron a mi kormányunk hibája, hogy ilyen mértékű szabad utat enged neki (ami megintcsak a céljukat szolgálja: minél többet lopni, minél nagyobb káoszt teremtve), de a mai viszonyokat tekintve (persze mindkettőre nagyon kicsi az esély) nagyobb esélye van, hogy az USA megtámadja Kínát, minthogy Magyarországon olyan pártok kerüljenek hatalomra, akik rendberakják az országot és nem a saját pecsenyéjüket sütögetik.
  • shabba
    #5


  • tproli
    #4
    Gondolom sok kínait ismersz és fél életedet Kínában élted, hogy ennyire jól ismered őket.
  • Penge4
    #3
    Tényleg tudott valamit ez a Nostradamus... "jön a sárga veszedelem"
    Sajnos annak idején az USA "rossz sárgákra" dobta az atomot, odébb kellett volna. Előre sajnálom az unokáinkat, akik ezeknek a fanatikus tradícióerőltető beteg népnek a befolyása alatt lesz és kínait fog valószínűleg anyanyelvként tanulni és a címsorban is kínai cirill karakterek lesznek, mint ahogy azt régebben is tervezték...
  • zzebi
    #2
    Kinaban minden 20. emberre jut egy szelessavu kapcsolat. Osszehasonlitaskeppen Magyarorszagon minden 10. emberre, az USA-ban pedig minden 5. emberre. Erdekesseg, hogy a sokat emlegetett Indiaban viszont tobb, mint 100 emberre jut csak egy szelessav.
  • sathinel
    #1
    Én nem abban látom a fejlettséget hogy mennyi pénzt tudnak összeszedni a felhasználóktól. Az hogy egyre többen jutnak gépközelben az ázsiai országokban, hozzájárult hogy egyre jobbak minden téren. És nem csak koppintásban, hisz nem vinnék oda a cégeket. Közgazdászok mondták hogy ha egy országba nagy tőke áramlik be akkor ott megindul a fejlődés. Még ha olcsó is a munkaerő, de ki kell őket tanítani a használatukra, stb, és ez álltal átugorhatnak lépcsőfokokat, amiket nem kell meglépniük.