MTI

Filmsokszorosító stúdiót lepleztek le Nógrád megyében

Több mint 12 ezer illegálisan másolt DVD-t és CD-t foglaltak le a vámnyomozók egy Nógrád megyei kisvárosban - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága pénteken az MTI-t.

A házkutatás alkalmával összesen mintegy kilencezer illegálisan másolt filmet és 95 ezer zenei albumot találtak a pénzügyőrök - írta Sipos Jenő szóvivő közleményében, hozzáfűzve, hogy tetten érték a hamisítással gyanúsítható férfit is, aki tevékenységét az erre a célra kialakított korszerű számítástechnikai berendezésekkel felszerelt lakásában végezte.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy az illegálisan előállított kalózmásolatokat interneten keresztül kialakított kapcsolataik segítségével értékesítették. Az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány) szakembereinek előzetes véleménye alapján a filmek és zeneművek kiadóit ért vagyoni hátrány megközelítőleg 160-180 millió forint - tette hozzá.

A vám- és pénzügyőrség a DVD-hamisító ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői jogok megsértése megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Sipos Jenő azt is megjegyezte, hogy az észak-magyarországi régióban az elmúlt hónapokban több mint 15 ügyben indult eljárás, továbbá több tízezer kalózmásolatot, illetve zenei anyagot foglaltak le a vám- és pénzügyőrség szervei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • BlueGold #9
  "Az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány) szakembereinek előzetes véleménye alapján a filmek és zeneművek kiadóit ért vagyoni hátrány megközelítőleg 160-180 millió forint - tette hozzá" Igen igy van, ha az "ügyfelek" nem tudták volna meg venni a másoló fazonoktól, mind elballagtak volna a Tesco-ba és megvették volna filmeket 3-4-5.000 Ft-ért a zenéket + 3000 ft.-ért. Vagy NEM vették volna és akkor SEMMI kár nem érte volna a szerzőket, akkor meg mi a F***-ra verik a nyálukat a "jovédő cégek.
 • klastrom #8
  Én mindig mondtam hogy idióta aki delláért árulja a jóságot...
 • GVG #7
  de legalább vásárolt egy csomó üres lemezt:D
 • szombi #6
  Az ilyeneket télleg börtönbe kell dugni!
  Hasznot húz olyanból, amiért semmit sem tett.

  Ha olcsóbban adnák ki a zenéket, akkor az ilyen élősködők nem tudnának megélni!
 • Athlon64 #5
  Hát nem kispályás volt a csávó
 • saco #4
  Aztakurva
 • pepe003 #3
  A JOGVÉDŐK IS KÖCSÖGÖK
 • Deffyant #2
  és akkor mind a több tízezret fel is dughatják maguknak...
 • jeti00 #1
  beírhatták volna h pontosan melyik város, engem érdekelne...