SG.hu

4,5 milliárd dolláros HP bevásárlás

A HP ma jelentette be, hogy lezárta a Mercury Interactive Corp. felvásárlását, amely eddig a legnagyobb szoftvercég felvásárlás a HP történetében. A Mercury Interactive értéke körülbelül 4,5 milliárd dollár. Az egyesüléssel a HP és a Mercury együtt az iparág legelső szállítójává váltak.

A megegyezés integrálja a Mercury vezető alkalmazás menedzsmentjét, és szolgáltatását, valamint az informatikai irányítási képességeit. A Mercury általa kínált szoftverek és szolgáltatások szabályozzák az informatikai prioritásokat, folyamatokat és a felhasználókat; üzembe állítanak és menedzselnek alkalmazásokat, integrálják az informatikai stratégiát és annak a működtetését. Az ügyfeleik világszerte a Mercury kínálatára támaszkodva javítják az alkalmazások minőségét és teljesítményét, menedzselik az informatikai költségeket, a kockázatokat és a szabályoknak való megfelelést.

A HP átfogó menedzsment megoldásválasztékával, és egy olyan új HP Software szervezetet hoz létre, amely az iparágban a vezetője lesz üzleti technológia optimalizálásnak (BTO). A Mercury felvásárlásával a HP Software üzletága éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt. Közvetlenül az ügylet lezárulta után a Mercury a HP Software részévé vált, és a két vállalat eladásai erősíteni fogják egymás termékeinek az értékesítését.

A HP Software nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles - az Egyesült Államokban a tőzsdei cégekre kötelező számviteli szabályok) alapon számított bevételének a növekedése a cég előrejelzése szerint 10 és 15 százalék között alakul, a működési nyereség pedig hozzávetőlegesen 20 százalék lesz a 2008-as pénzügyi évben.

Az előzetes számítások szerint a tranzakció várhatóan részvényegységenként hozzávetőleg 4 centtel csökkenti a nem GAAP alapon számított nyereséget a 2007-es pénzügyi évben, és hozzávetőleg 2 centtel növeli a részvényenkénti, nem GAAP alapon számított nyereséget a 2008-as pénzügyi évben. Ez tartalmazza a felvásárlás azon könyvelési korrekcióit, amelyek a késleltetett bevételhez és kártérítés költségéhez, valamint számviteli leíráshoz kapcsolódnak, és hozzávetőlegesen 141 millió dollárt, vagy 5 centet tesznek ki részvényegységenként a 2007-es, és hozzávetőleg 43 millió dollárt, részvényegységenként 1 centet tesznek ki a 2008-as pénzügyi évben, a várt együttműködésnek megfelelően.

“A szoftver a HP fontos növekedési tényezője, és örömünkre szolgál hogy a Mercury termékei, szakemberei és ügyfelei csatlakoznak az új HP Software szervezetéhez," - jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. A BTO kategóriájú szoftverek és szolgáltatások segítik az informatikai vezetőket abban, hogy növeljék az informatikai befektetések értékét, és optimalizálják az üzleti eredményeket. Az ügyfelek világszerte azért alkalmazzák a HP BTO kínálatát, hogy automatizálják a kritikus fontosságú informatikai funkciókat a stratégián, az alkalmazásokon és a működésen keresztül.

“ A HP Software - a HP ás a Mercury egyesítése - teljes mértékben az ügyfeleinknek nyújtott előnyökre koncentrál. Mi az informatikai vezető számára olyan megbízható partnerként szolgálunk, amely egyedül az ő sikerére koncentrál," jelentette ki Thomas E. Hogan rangidős alelnök, a HP Software vezetője. “Az informatika az elmúlt 25 évben átformálta az üzlet menetét. Itt az ideje, hogy segítsük az informatikát saját magának az átformálásában."

“A HP és a Mercury egybeolvadása egyesíti az informatikai alkalmazás- és működés-menedzsment két vezetőjét, és olyan valódi stratégiai partnert biztosít a Young & Rubicam Brands -nek, amely segít bennünket abban, hogy megküzdjünk a legnagyobb informatikai kihívásainkkal, beleértve a proaktív probléma megoldást, a változás menedzsmentet és a kiegyensúlyozott üzleti eredmények elérését," - állapította meg Lawrence Baxter, a Young & Rubicam Brands informatikai igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!