SG.hu

Tinta miatt perel a HP

A HP ma jelentette be, hogy a tinta összetételére vonatkozó szabadalmak megsértése miatt pert indított a koreai székhelyű InkTec németországi leányvállalata ellen.

A tinta, amelyet az InkTec márkanevű tintapatron utántöltő kit tartalmaz, a kereset szerint megsérti a HP tintára vonatkozó szabadalmait. Ezeknek a szabadalmaknak a védelmére indított pert a HP Németországban, ahol az InkTec tintákat megtalálták.

“A nyomtató kellékanyag iparág globális vezetőjeként a HP mindig elkötelezett volt a nyílt és tisztességes verseny mellett minden olyan országban, ahol forgalmazza a termékeit," - jelentette ki Pradeep Jotwani rangidős alelnök, a HP Nyomtatási- és Képalkotási Divízió Kellékanyag részlegének a vezetője. “Több, mint 4 ezer, a kellékanyagokkal kapcsolatos szabadalmunk mutatja a fejlesztés, a kutatás és az innováció hagyományát, és a HP továbbra is elszántan védekezik a szellemi tulajdon megsértése ellen, ahol, és amikor csak találkozik vele."

A cég közleménye szerint a kifogásolt InkTec tinták felfedezése a világszerte folyamatban lévő tesztelésnek és a HP Nyomtatási- és Képalkotási Divízió Kellékanyag részlege által tett erőfeszítéseknek az eredménye. Az elmúlt évben ennek a kezdeményezésnek a révén derült fény más vállalatok szabadalomsértéseire, amelyek teljesen általános tintát kínálnak újratöltő üzletekben vagy “saját" márkaneveik alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • avman #1
    "nyomtató kellékanyag iparág globális vezetőjeként a HP mindig elkötelezett volt a nyílt és tisztességes verseny mellett minden olyan országban, ahol forgalmazza a termékeit."
    az ég megnyíla, plafon rászakada...