SG.hu

10 éve vezeti a HP az x86 szerverek piacát

Az IDC ma kiadott, 2006 második negyedévére vonatkozó adatai szerint a HP tovább őrzi 10 éves vezető helyét az x86 alapú szerverek piacán.

A vállalat az idei második negyedévben az üzemi bevételek alapján 34,5 százalékos piaci részesedést ért el. A HP ezen felül a világszerte szállított kiszolgálók darabszáma szerint is megtartotta az első helyét, túlszárnyalva valamennyi jelentős gyártót a szerverpiacon immár a 17. egymást követő negyedévben. A HP 27,8 százalékos részesedéssel a második helyen áll a teljes szerverpiac üzemi bevételei alapján számított gyártósorrendben.

Az x86 alapú szerverek piacának a vezetése mellett a HP az üzemi bevételek alapján továbbra is az első az x86-64, az AMD Opteron és az Intel Itanium alapú kiszolgálók piacain. A HP ezen felül vezetője a három fő operációs rendszerrel - Windows, Linux és UNIX - szállított kiszolgálók piacának is, amelyek az összes, világszerte szállított szervernek több mint 96 százalékát adják.

“A HP nem csupán a világ vezető szállítója immár 10 éve az iparágban szabványos szervereknek, hanem erős növekedést ért el olyan fontos és fejlődő piacokon mint a blade, az Integrity és a Linux kiszolgálók" - jelentette ki Mark Hudson alelnök, a HP Enterprise Storage and Servers részlegének a marketingvezetője. “Ez azt igazolja, hogy a folyamatos befektetéseink lehetővé teszik majd számunkra, hogy továbbra is piacvezetőként szállítsunk az ügyfeleinknek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!