SG.hu

A HP felvásárolja a Mercury Interactive-t

A felvásárlás révén a vállalat tovább erősíti helyét az informatikai menedzsment szoftverek piacának vezetői között.

A HP ma jelentette be, hogy aláírta a szerződést a Mercury Interactive Corp. felvásárlásáról, amely az informatikai menedzsment szoftverek és szolgáltatások egyik vezető vállalata. A HP részvényenként 52 dollárt kínál, a Mercury Interactive értéke körülbelül 4,5 milliárd dollár, figyelembe véve a készpénzállományát és az adósságait is. A felvásárlása lezártával a HP informatikai menedzsment szoftver és szolgáltatás portfoliója a legszélesebb választékot kínálja majd azoknak a vállalatoknak, amelyek optimalizálni kívánják az informatikai infrastruktúrájuk üzleti hatékonyságát.

“Ma két piacvezető vállalat egyesítésével az iparág legerősebb menedzsment szoftver portfolióját hoztuk létre," - jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója. “Együtt segítünk az ügyfeleiknek az informatikai költségeik csökkentésében, az új szolgáltatások bevezetésének a felgyorsításában és a HP jövedelmezőségének növelésében. Úgy véljük, ez a fontos felvásárlás jelentős értéket képvisel a részvényeseinknek."

Tony Zingale, a Mercury elnök-vezérigazgatója szerint: “A HP és a Mercury együtt az iparág legelső szállítójává válik az üzleti optimalizáló szoftverek (BTO - Business Technology Optimization) piacán. A megállapodás nagyságrendjéből adódóan számos lehetőség kínálkozik a jövőben az ügyfeleinknek, a részvényeseinknek, az alkalmazottainknak és a partnereinknek egyaránt."

A megállapodás egyesíti a HP OpenView erősségét, a rendszer-, hálózat- és az informatikai szolgáltatás menedzsment szoftvert a Mercury erősségével, az alkalmazás menedzsmenttel, az alkalmazás fejlesztéssel, az informatika szabályozásával és a szolgáltatás orientált architektúra (SOA) menedzselésével. Ez a kombináció az ügyfeleknek az iparág legrobosztusabb szoftvercsomagját nyújtja az informatikai szolgáltatások optimalizálásához, automatizálásához és az üzleti igényekhez való igazításához.

“A HP szoftver stratégiájának a célja, hogy egyértelműen vezetője legyen a vállalati informatikai menedzsmentnek végponttól végpontig, és segítse az ügyfeleit abban, hogy szorosan a változó üzleti igényekhez tudják igazítani az informatikai rendszereik prioritásait," - emelte ki Thomas E. Hogan, a HP Software üzletág alelnöke. “A HP OpenView kínálatát egyesítve a Mercury vállalati BTO kínálatával a vállalati informatikai menedzsment számos építőelemét fogjuk integrálni egy teljes megoldássá, amely lefedi a teljes informatikai rendszer életciklust, a tervezéstől a bevezetésen át a működtetésig. A Mercury egy eredmény orientált, jó teljesítményű vállalat, kiváló szakemberekkel, akik tovább erősítik a HP-t."

A Mercury felvásárlásával a HP Software éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt. Közvetlenül az ügylet lezárulta után a Mercury a HP Software részévé válik, és a két vállalat eladásai erősíteni fogják egymás termékeinek az értékesítését. A felvásárlás nyilvános vételi ajánlattétel formájában bonyolódik le, a Mercury valamennyi kifizetetlen részvényére, és ezt követi a Mercury és a HP részlegének az egyesülése. A HP várakozása szerint a vételi ajánlattétel haladéktalanul megkezdődik, és várhatóan 2006-os naptári év negyedik negyedévében lezárul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!